Connect with us
Data: 04/07/2024
.

Actualitate

„Deva va avea, din nou, patinoar, în iarna aceasta” – Autoritățile locale dau asigurări că acesta se va deschide în decembrie într-o locație nouă

Publicat

pe

După ce a fost demontat din fosta locație în care se afla, de la poalele Cetății, deschiderea patinoarului din Deva a rămas o incertitudine, cel puțin în rândul locuitorilor, amatori de „dat” pe gheață cu patinele, care au început să se întrebe dacă acesta va mai funcționa în această iarnă. Reprezentanții municipalității spun că patinoarul va fi, din nou, redeschis și a fost lansat chiar și un termen în acest sens. După spusele viceprimarului Răzvan Mareș, până la începutul lunii decembrie, baza de agrement va fi montată pe un teren de la intrarea în oraș dinspre Sântuhalm.

„Sigură că, vom avea, din nou, patinoar anul acesta, la Deva. Sperăm cât mai repede. Cel mai probabil, acesta va funcționa în parcarea din fața magazinului Praktiker din oraș”, a precizat Răzvan Mareș, contactat, ieri, de „Servus Hunedoara”. El a declarat că s-au primit numeroase solicitări, din partea cetățenilor, de a monta patinoarul într-o zonă centrală a orașului. S-au făcut mai multe propuneri în acest sens. Una dintre acestea era ca patinoarul să fie mutat în zona pietonală în fața sediului Prefecturii Hunedoara, sau, mai bizar, în spatele clădirii IPH, în fața catedralei nou -construită în acea zonă, lucru care nu ar fi fost, în niciun caz, posibil. „Ar fi fost frumos să fie undeva în centrul orașului, însă nu avem loc. Suprafața patinoarului este destul de mare, în jur de 600 de metri pătrați, motiv pentru care s-a luat hotărârea ca acesta să fie mutat pe terenul pe care l-am identificat prima dată, la ieșirea din oraș către Sântuhalm. Sperăm ca, până la 1 decembrie să îi dăm drumul”, a mai spus Răzvan Mareș.

Decizia de a demonta patinoarul de la poalele Dealului Cetății Deva și de a-l muta în altă zona a orașului a fost luată în vară de administrația locală. Conducerea primăriei a explicat că s-a luat această hotărâre pentru a da o nouă funcționalitate Pieței Cetății, în care se afla înainte patinoarul, iar zona să devină mai atractivă pentru turiștii care vin să viziteze monumentul istoric.

Advertisement

Actualitate

Supercupa României – Corvinul Hunedoara vs. FCSB, în această seară, pe Arena “Steaua”

Publicat

pe

Redactat de

Corvinul Hunedoara va întâlni pe FCSB, înfruntarea având loc, în această seară, începând cu ora 20:00, pe Arena Steaua” din București. Corviniștii sunt gata să scrie, din nou, istorie și să câștige un nou trofeu: Supercupa României.

 

“Corbii – albaștrii” au plecat spre București pentru meciul din Supercupa României, marți seară, ei susținând echipa națională de fotbal a României din autocarul cu care au mers în Capitală, iar la final le-au transmis un mesaj de mulțumire „tricolorilor”. „Vă mulțumim, băieți pentru că ne-ați (re) învățat să fim aproape de echipa națională de fotbal a României, să credem și să visăm frumos!”.

 

În această seară, de la ora 20:00, corviniștii vor lupta cu FCSB, pentru Supercupa României, partidă care se va disputa pe Stadionul „Steaua”, din București.

Advertisement

“Vom juca pe un stadion frumos. E pus în joc un trofeu, doar că datele problemei stau cumva altfel (n.red. față de ultimul meci cu FCSB). Este primul meci oficial acum, finala Cupei României a venit ca fiind ultimul meci oficial din sezonul trecut. Echipa avea o stare, o energie, o încărcătură. Acum, am luat lucrurile altfel. Afost o perioadă de vacanță pentru jucători, o perioadă de încărcătură pentru jucători. În cantonament, o perioadă scurtă cu trei meciuri foarte intense, solicitante (…) Va fi primul meci oficial și pentru noi, dar și pentru ei, dar e cu totul altfel. E important să vedem cum vom fi din punct de vedere fizic la acest meci, încărcătura cu care ne va prinde acea finală. E cu totul altfel. Dar, e un trofeu în joc și ne dorim să îl câștigăm!”, a declarat, înainte de Supercupa cu FCSB, antrenorul Corvinul Hunedoara, Florin Maxim.

Transport gratuit pentru suporteri

Primăria Hunedoara și Consiliul Judetean Hunedoara asigură transportul gratuit, cu autocare, pentru suporteri care au bilete la Supercupa României, partidă disputată cu FCSB pe Arena „Steaua”, plecarea, în cadru organizat, spre Bucureşti având loc această dimineață, ziua meciului, de la ora 08:00, din parcarea din spatele Tribunei a doua a arenei „Michael Klein” (în apropierea hypermarket-ului Kaufland), din Hunedoara.

Hai, Corvinu’!

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate

Patru persoane rănite într-un accident rutier, în Defileul Jiului

Publicat

pe

Redactat de

În cursul acestei seri un eveniment rutier a avut loc în Defileul Jiului. Două autoturisme au intrat în coliziune rezultând patru victime care au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgență de la Petroșani.

”Patru persoane au fost rănite în urma unui accident rutier care s-a produs, cu puțin timp înainte de ora 18.00, pe DN 66, la intrarea pe Defileul Jiului. Pompierii Detașamentului Petroșani, care au intervenit cu o ambulanță SMURD și cu o autospecială de intervenție, au constatat că în urma coliziunii dintre 2 autoturisme, în care se aflau, în total, 6 persoane, au rezultat 4 victime, 2 adulți și doi copii, astfel: un băiat în vârstă de 7 ani, o fetiță de 10 ani și 2 adulți, un bărbat și o femeie, vârsta acestora fiind de 40, respectiv 34 de ani. Cele 4 persoane rănite, aflate în același autoturism în momentul impactului, erau stabile și cooperante, dar prezentau multiple traumatisme. Echipajele medicale ale SMURD și S.A.J. Hunedoara le-au acordat asistență medicală, le-au evaluat și monitorizat, transportându-le apoi la UPU Petroșani.  Celelalte 2 persoane, ambele adulțe, aflate în celălalt autovehicul, nu au necesitat îngrijiri medicale și au refuzat transportul la spital. Circulația a fost blocată pe un singur sens, Tg. Jiu – Petroșani, iar după finalizarea intervenției, pompierii au asigurat curățarea carosabilului pentru ca circulația să poată fi reluată în condiții normale. Cauzele producerii accidentului urmează să fie stabilite de către instituțiile cu atribuții în acest domeniu”, informează reprezentanții ISU Hunedoara.

FOTO: ISU HUNEDOARA

Citeste mai mult ...

Actualitate

Atenție, șoferi! Transport agabaritic pe ruta PTF Nădlac II – Mintia

Publicat

pe

Redactat de

Un transport agabaritic ajunge în județul Hunedoara.

Potrivit Centrului Infotrafic, din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), în data de 05 iulie 2024, ora 22:00, un vehicul cu depăşiri format dintr-un camion cu lungimea de 19,5 metri şi o greutate de 40 tone, va parcurge ruta: PTF Nădlac II (judeţul Arad) – A 1 – A11 – DN 7 – MG Arad – Ilia – Mintia (judeţul Hunedoara).

Poliția rutieră asigură deplasarea transportului.

Citeste mai mult ...

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate