Connect with us
Data: 13/04/2024
.

Actualitate

Deveanul Bogdan Juratoni e vicecampion european

Publicat

pe

Pumni „de argint”

Boxerul de 23 de ani s-a clasat al doilea în competiţia continentală de la Minsk

 Visul de a deveni primul boxer din judeţul Hunedoara încununat cu titlul de campion european s-a oprit pentru Bogdan Juratoni în finala categoriei de 75 de kilograme, pierdută în faţa irlandezului Jason Quigley. Sportivul devean, legitimat la Dinamo Bucureşti, fost văzut de arbitrii câştigător doar în a doua repriză în timp ce în celelalte judecătorii l-au declarat învingător pe irlandez.

Pentru Juratoni, argintul european este cea mai importantă performanţă a carierei, el mai obţinând un bronz la campionatul mondial din 2011, de la Baku. Ultimul titlu european pentru boxul românesc a fost adus de Dorel Simion, în 1998.

Bogdan Juratoni a fost aproape de a deveni cel mai bun boxer european la categoria 75 de kilograme.

Bogdan Juratoni a fost aproape de a deveni cel mai bun boxer european la categoria 75 de kilograme.

Titlul european mai aşteaptă

Cu medalia de bronz în buzunar, Juratoni l-a eliminat în semifinalele categoriei 75 de kilograme pe ungurul Zoltan Karcsa, care a abandonat în a doua repriză, şi a obţinut dreptul de a lupta pentru titlul european. Un titlu cu care România nu se mai întâlnise de 15 ani, de când Dorel Simion îl obţinuse, coincidenţă sau nu, tot la Minsk. Totodată, boxerul de 23 de ani putea devenea primul hunedorean care s-ar fi încununat cu această distincţie.

Advertisement

Arbitraj potrivnic

Finala împotriva irlandezului Jason Quigley, campion european de juniori şi de tineret, a fost una extrem de echilibrată şi de strânsă. Din păcate, arbitrajul a fost unul controversat şi potrivnic lui Juratoni, în nota cum a fost judecată România în box în ultimii ani. În prima repriză, deveanul a adoptat o tactică de tatonare, iar cei trei judecători l-au văzut învingător pe Quigley, scor 30-27. Mitanul secund i-a aparţinut spotivului român, văzut superior şi de arbitrii care i-au acordat repriza cu 29-28. În ultimele trei minute, irlandezul a fragmentat mult disputa, fugind de luptă, iar Bogdan a lovit mai mult şi mai precis. Din păcate, arbitrii nu au văzut evidenţa şi l-au declarat câştigător pe Quigley, scor 29-28, care s-a impus în final cu 2-1 la reprize. O decizie ciudată, având în vedere că adversarul deveanului a terminat partida cu ochiul vânăt şi nasul spart.

Juratoni a plătit însă încă o dată pentru felul cum este văzută România în boxul mondial, la fel ca la Jocurile Olimpice de anul trecut, când a fost eliminat din primul tur. Argintul european este cea mai bună performanţă a carierei pentru Bogdan Juratoni, care va împlini 23 de ani în 17 iunie, după bronzul mondial obţinut la Baku, în 2011.

 

 

Advertisement

Actualitate

Călin Petru Marian, fostul prefect al județului Hunedoara, implicat într-un accident rutier, la Ciopeia

Publicat

pe

Redactat de

Călin Petru Marian, fostul prefect al județului Hunedoara, a fost implicat, vineri seară, într-un accident rutier, pe DN 66, la Ciopeia.

„Astăzi, în jurul orei 18:25, un bărbat de 52 ani, din comuna Baia de Criș, în timp ce conducea un autoturism pe DN 66, pe raza localității Ciopeia, a pierdut controlul volanului și a ieșit în afara părții carosabile. În urma evenimentului rutier nu au rezultat victime, ci doar pagube materiale. Bărbatul, care se afla singur în mașină, a fost testat cu aparatul etilotest  și drugtest, rezultatul fiind negativ, în ambele cazuri”, a informat Inspectoratul de Poliție al Județului (IPJ) Hunedoara.

Călin Petru Marian a transmis un mesaj pe rețeaua de socializare.

„Dragi prieteni, sunt bine! Nu am pățit nimic în urma accidentului în care am fost implicat. Este posibil să fi avut o problemă la sistemul de direcție, pentru că deși nu aveam viteză, nu am mai putut controla mașina. Situația a fost cel puțin ciudată, pentru că autoturismul a fost verificat nu cu mult timp în urmă, mai ales că știam că voi avea drumuri multe și lungi de făcut în întregul județ, pentru a mă întâlni cu cât mai mulți dintre cetăţenii județului Hunedoara.Mai multe amănunte vă voi putea oferi însă după ce se va termina expertiza tehnică a autoturismului, dar îi mulțumesc lui Dumnezeu că sunt teafăr și nevătămat! Precizez că la locul accidentului am chemat și poliția, care m-a testat atât pentru alcool, cât și pentru droguri, ambele rezultate fiind negative. Vă mulțumesc dragi prieteni, pentru mulțimea de mesaje pe care mi le-ați trimis și vă asigur de întreaga mea considerație! Deocamdată aceasta este singura declarație pe care o pot face publică referitor la acest incident. Vă mulțumesc! Continuăm împreună!”, a scris, pe pagina sa de pe rețeaua de socializare, Călin Petru Marian. 

 

Advertisement

Sursa foto: captură video HD365 TV/Facebook 

Citeste mai mult ...

Actualitate

FOTO| Incendiu la un saivan, în apropierea localității Mărtinești. Intervenție dificilă a pompierilor

Publicat

pe

Redactat de

Un incendiu a izbucnit, vineri după-amiază, la un saivan aflat pe un deal din apropierea localității hunedorene Mărtinești. Intervenția pompierilor a fost îngreunată din cauza lipsei unei surse de apă din zonă.

La fața locului au intervenit pompierii militari din Orăștie și Deva, cu trei autospeciale de capacitate medie și mare.


„La sosirea echipajelor de stingere ardeau cu flacără deschisă și cu degajări mari de fum mai mulți baloți de paie pregătiți pentru hrana animalelor. Intervenția a fost dificilă pentru că în apropiere nu exista nicio sursă de apă, iar accesul autospecialelor de stingere a fost deosebit de greoi. În saivan nu se afla niciun animal, în urma incendiului înregistrându-se pagube materiale. Au ars baloții de fân, o construcție de lemn folosită ca magazie și un utilaj agricol. La fața locului s-a aflat și o ambulanță a Serviciului de Ambulanță Județean, dar, din fericire, nimeni nu a avut nevoie de îngrijiri medicale. Cauzele declanșării incendiului sunt în curs de stabilire”, au informat reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Hunedoara.

Sursa foto: ISU Hunedoara

Citeste mai mult ...

Actualitate

Florina-Doris Visirin, învestită în funcție: „Este o onoare pentru mine, dar și o provocare, să fiu prima femeie care ocupă funcția de prefect al județului Hunedoara”

Publicat

pe

Redactat de

Florina-Doris Visirin, noul prefect al județului Hunedoara, a depus, vineri, jurământul de învestitură în funcție, în cadrul unei ceremonii care s-a desfășurat la sediul Instituției Prefectului – Județul Hunedoara.

„Este o onoare pentru mine, dar și o provocare, să fiu prima femeie care ocupă funcția de prefect al județului Hunedoara. De-a lungul carierei, am demonstrat că orice atribuții pe care mi le-am asumat au fost concretizate prin rezultate măsurabile. Am convingerea că și de această dată voi reuși să fac față exigențelor acestei funcții. Îi mulțumesc președintelui Partidului Național Liberal – filiala Hunedoara, doamna deputat Vetuța Stănescu, pentru susținerea deplină. Doresc să îi mulțumesc actualului și viitorului primar al municipiului Deva, Florin Nicolae Oancea, căruia îi datorez pasul de a accede spre administrația publică. Iar nu în ultimul rând, domnului prefect Călin Petru Marian doresc să îi mulțumesc pentru toată activitatea desfășurată în cadrul acestei instituții și pentru faptul că a ridicat standardele exercitării funcției de prefect la un nivel foarte ridicat, care, la rândul meu, vă mărturisesc că mă motivează. Le mulțumesc tuturor colegilor din Primăria Municipiului Deva pentru colaborarea pe care am avut-o până acum. Asigur întreaga echipă din cadrul Instituției Prefectului că voi face tot posibilul pentru a duce la bun sfârșit, împreună, toate sarcinile pe care le vom desfășura în următoarea perioadă. În calitate de prefect al județului Hunedoara, voi acționa cu transparență, integritate și responsabilitate, urmărind să promovez valorile democratice, statul de drept și îmi exprim sprijinul total pentru inițiativele care conduc la prosperitatea județului Hunedoara. De astăzi, începem o nouă etapă împreună! Vă mulțumesc tuturor pentru încredere!”, a declarat Florina- Doris Visirin, prefectul județului Hunedoara.

Fostul prefect al județului Hunedoara, Călin Petru Marian, a demisionat din funcție, el urmând să candideze din partea PNL pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Hunedoara, la alegerile locale din 9 iunie 2024. El deținea funcția de prefect din octombrie 2020.

Citeste mai mult ...

SERVICII

Reparații pentru casa ta, executăm în regim de urgență țiglă ceramică, țiglă metalică, dulgherie, placări cu polistiren și orice tip de model. Orice reparații de urgență.
Discount la materiale 15%, materialele le avem pe stoc. Cerem și oferim seriozitate. Firmă autorizată.
Relații la nr. de telefon 0756.467.737.

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate