Connect with us
Data: 18/04/2024
.

Actualitate

Din Spania, la CJ Hunedoara. După un stagiu la Sagrada Familia, o tânără spaniolă „pune umărul” la promovarea turistică a județului

Publicat

pe

După un stagiu la Sagrada Familia, o tânără spaniolă studiază tehnici de promovare în turism la Consiliul Județean (CJ) Hunedoara, în cadrul Programului Eurodyssee”.

Se numește Clara Valero Roca, locuiește într-o mică localitate lângă Barcelona (Spania) și este licențiată în managementul turismului. Ea este cea mai recentă beneficiară a Programului „Eurodyssee”, prin care CJ Hunedoara s-a implicat de mai bine de 20 de ani în organizarea de stagii de pregătire profesională pentru tinerii din diverse regiuni ale Europei.

Astăzi este prima zi în care Clara s-a prezentat la noul ei ”loc de muncă” de la Agenția de Dezvoltare Economico-Socială a Județului Hunedoara (ADEH), instituția cheie în promovarea turistică a județului, aflată în subordinea CJ Hunedoara. Tânăra a început activitatea la Deva după un stagiu de o lună în care a parcurs rigorile unui curs intensiv de limba română.

Profilul activității derulate la ADEH este complementar și extinde experiența pe care Clara o are în prezent în turism. ”Am studiat în facultate teoretic tot ce ține de administrarea unei activități turistice. Am bifat și experiențe practice în domeniu, lucrând o perioadă în zona de interfață cu turiștii la Sagrada Familia, precum și în diferite unități hoteliere. Ceea ce urmăresc acum este să deprind, practic, elemente de background în derularea activității turistice. Cum se face promovarea profesională a unor atracții turistice este ținta mea de interes actuală. Sunt extrem de nerăbdătoare să cunosc oferta județului Hunedoara în domeniu și mai ales să produc rezultate de care să fiu mândră atât eu, cât și noii mei colegi de la ADEH Ca primă impresie, vreau să vă spun că nu am întâlnit încă nici unde o comunitate atât de ospitalieră ca aici. Și am vizitat deja multe țări din toată lumea”, spune Clara.

Camelia Bedea, directorul ADEH, a declarat că, stagiul tinerei din Spania va debuta cu o serie de deplasări la obiectivele turistice ale Hunedoarei, după care: „Alături de colegii noștri, o vom coopta pe Clara în activitatea de analiză și creație specifică ADEH prin care urmărim să obținem cele mai eficiente forme de promovare turistică a județului Hunedoara. Prin formă, culoare, suport, idee”.

Stagiul profesional al tinerei din Spania se va finaliza cu un raport de activitate în luna iulie a acestui an.


CJ Hunedoara selectează tineri hunedoreni pentru a fi cooptați în Programul Eurodyssee”. Stagiile au o durată cuprinsă între 4 și 6 luni într-una din țările spațiului european. Domeniile sunt diverse: turism, hotelărie, administrație, informatică, comerț, multimedia, industrie. Tinerii vor urma, totodată, la începutul stagiului, un curs de limbă străină finalizat cu un certificat de competență lingvistică. La terminarea stagiului, beneficiarul primește un atestat profesional de la instituția în cadrul căreia a efectuat stagiul. Costurile de cazare vor fi suportate de regiunea gazdă, stagiarii urmând să primească o bursă pentru întreținere într-un cuantum stabilit funcție de standardul regiunii în care se face stagiul profesional. Stagiarii trebuie să susțină contravaloarea transportului dus-întors și asigurarea medicală.
Județul Hunedoara, prin CJ Hunedoara, este din anul 1992 membru activ în Adunarea Regiunilor Europei (ARE). În anul 1995 Județul Hunedoara a aderat la Programul Eurodyssee”, derulat sub egida ARE, program ce promovează schimburi de tineri între regiunile membre pentru stagii profesionale în condiții de reciprocitate în susținerea financiară. Sunt peste 30 de regiuni în Europa care fac parte din Programul Eurodyssee”. Până în prezent, CJ Hunedoara a trimis la stagiul EURODYSSÉE 45 de tineri și a primit 28.

Actualitate

Destinația Anului 2024 poate fi județul Hunedoara

Publicat

pe

Redactat de

Cea mai importantă competiție din turismul românesc cuprinde și patru obiective din județul Hunedoara. În acest sens până pe data de 8 mai cele patru obiective așteaptă votul celor care doresc ca județul Hunedoara să fie ales ca Destinația Anului 2024.

”Județul nostru are patru obiective înscrise în cea mai importantă competiție din turismul românesc: Cetățile dacice din Munții Orăștiei – categoria Tărâmuri cu tradiții și istorie; Țara Hațegului-Retezat – categoria Regiuni eco-turistice; Castelul Corvinilor – categoria Atracții cultural-educative; Dinosaur World Transylvania – categoria Distracție și aventură. În cadrul competiției naționale desfășurate anul trecut, Țara Hațegului – Retezat a fost desemnată Destinația anului 2023 la categoria „Comori naturale”. Destinația Ecoturistică Țara Hațegului – Retezat este deja un brand consacrat în rândul iubitorilor de natură, istorie și tradiții, iar rezultatele pe care le-a obținut se bazează pe munca unei echipe creative și inimoase. Cetățile dacice din munții Orăștiei, aflate pe teritoriul județului Hunedoara, sunt obiective valoroase, înscrise pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Situl de la Sarmizegetusa Regia, fosta capitală a Regatului Dac din vremea lui Decebal, se bucura de mare popularitate în rândul vizitatorilor, ca urmare a promovării intense de care a beneficiat, imediat ce a fost preluată în administrare de către Consiliul Județean Hunedoara.

Cetățile dacice de la Costești, Blidaru și Piatra Roșie încep să câștige vizibilitate și devin din ce în ce mai atractive pentru amatorii de turism istoric, după intrarea acestora în patrimoniul județului.  Castelul Corvinilor din Hunedoara nu mai are nevoie de nicio prezentare. Este obiectivul turistic cu cel mai mare număr de vizitatori, care se bucură de faimă internațională, este căutat pentru istoria sa fabuloasă și pentru arhitectura sa excepțională.

Dinosaur World Transylvania este cel mai mare parc tematic de aventură din județul Hunedoara, aflat într-o zonă deosebit de pitorească din Țara Hațegului – Valea Sibișelului (sau Valea Dinozaurilor). Este un parc unic și original situat la poalele Retezatului, cu o ofertă bogată de petrecere a timpului liber pentru întreaga familie. Până în data de 08 mai 2024, sunteți invitați să votați cele patru destinații nominalizate, pentru a face din județul Hunedoara destinația de vacanță a acestui an!”, informează reprezentanții Consiliului Județean Hunedoara.

FOTO: FACEBOOK CONSILIUL JUDEȚEAN HUNEDOARA

Citeste mai mult ...

Actualitate

Peste 200 de mii de puieți plantați în Ocolul Silvic Petroșani

Publicat

pe

Redactat de

În efortul continuu de a proteja și îmbogăți resursele naturale, Ocolul Silvic Petroșani a lansat o nouă campanie de împăduriri de primăvară, cu un obiectiv ambițios: plantarea a peste 200 de mii de puieți forestieri din speciile molid și larice, pe o suprafață generoasă de 48.1 hectare.

Această inițiativă reprezintă un pas esențial în direcția conservării și regenerării pădurilor din zona Petroșaniului, contribuind nu doar la protejarea biodiversității, ci și la combaterea schimbărilor climatice prin absorbția emisiilor de dioxid de carbon.

”Campanie de împăduriri de primăvară şi în Ocolul Silvic Petroşani. Ocolul Silvic Petroşani plantează în acest an 222 150 puieţi forestieri din speciile molid şi larice, pe o suprafaţă de 48.1 ha”, arată reprezentanții Romsilva-Direcția Silvică Hunedoara.

În contextul creșterii preocupărilor privind conservarea mediului înconjurător, Ocolul Silvic Petroșani își intensifică eforturile în promovarea sustenabilității și în educarea comunității cu privire la importanța protejării ecosistemelor forestiere. Plantarea acestor puieți reprezintă un angajament ferm în asigurarea unui viitor durabil pentru generațiile viitoare.

Echipa de specialiști ai Ocolului Silvic Petroșani va superviza întregul proces de plantare, asigurându-se că fiecare puiet este plasat în condiții optime pentru a-și dezvolta potențialul și a contribui la creșterea și sănătatea pădurii.

FOTO: FACEBOOK ROMSILVA-DIRECȚIA SILVICĂ HUNEDOARA

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate

Caravana ”Sărbători cu Sănătate”, la Deva

Publicat

pe

Redactat de

În cursul zilei de azi și mâine, la Deva va avea loc Caravana ”Sărbători cu Sănătate”. Personalul medical al Asociației Salvital Hunedoara în parteneriat cu Consiliul Judetean Hunedoara, Episcopia Devei și Hunedoarei și Primăria Municipiului Deva organizează o acțiune de testare a sănătății populației.

Locația este Centrul medico-social „Sfântul Ierarh Nectarie” (Str. Titu Maiorescu, Nr.36 Deva) cu începere de la ora 10:00.

”Asociația Salvital Hunedoara în parteneriat cu Consiliul Judetean Hunedoara, Episcopia Devei și Hunedoarei și Primăria Municipiului Deva va organiza în perioada 18-19 aprilie 2024, la Centrul medico-social „Sfântul Ierarh Nectarie” (Str. Titu Maiorescu, Nr.36 Deva) cu începere de la ora 10:00, o acțiune de testare gratuită a sănătății dumneavoastră! În cadrul acțiunii se vor efectua următoarele proceduri: efectuare electrocardiograma EKG pentru identificarea problemelor cardio; efectuare spirometrie pentru identificarea problemelor pulmonare; efectuare INR-probă din sânge pentru persoanele care au tratament cu anticoagulante; măsurarea glicemiei, măsurarea tensiunii arteriale; hemoglobina glicozilată- evaluare și monitorizare a controlului glicemic, după caz; determinare indice braț-gleznă pentru identificarea unei boli arteriale periferice (BAP)-care crește riscul unui atac de cord sau accident vascular cerebral; osteodensitometria- măsurarea densității osoase”, anunță reprezentanții Salvital Hunedoara.

FOTO: FACEBOOK SALVITAL HUNEDOARA

Citeste mai mult ...

SERVICII

Reparații pentru casa ta, executăm în regim de urgență țiglă ceramică, țiglă metalică, dulgherie, placări cu polistiren și orice tip de model. Orice reparații de urgență.
Discount la materiale 15%, materialele le avem pe stoc. Cerem și oferim seriozitate. Firmă autorizată.
Relații la nr. de telefon 0756.467.737.

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate