Connect with us
Data: 12/07/2024
.

Actualitate

DN 66, între Bumbeşti Jiu şi Petroşani, va fi închis trei zile pe săptămână

Publicat

pe

Atenţie, şoferi!

Măsura e valabilă până în noiembrie, pentru efectuarea unor lucrări de reabilitare

Veşti proaste pentru şoferii care vor tranzita, începând de săptămâna viitoare, Defileul Jiului. Traficul rutier pe sectorul cuprins între localităţile Bumbeşti – Jiu şi Petroşani va fi închis timp de trei zile pe săptămână, pentru efectuarea unor lucrări de reabilitare, au anunţat, ieri, reprezentanţii Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR).

valea-jiuluiMăsura intră în vigoare din 24 iunie şi este valabilă până la iarnă, în 1 noiembrie. Practic, în perioada menţionată, în zilele de marţi, miercuri şi joi, între orele 09:00 – 18:00, maşinile nu vor mai putea circula pe acel sector de drum, traficul urmând să fie deviat pe rute ocolitoare. Mai exact, pentru relaţia Târgu Jiu – Petroşani şi retur, circulaţia va fi deviată pe DN 67, Târgu Jiu – Râmnicu Vâlcea – DN 7 Râmnicu Vâlcea – Sibiu – Sebeş – Simeria – DN 66 Simeria – Haţeg – Petroşani.

Potrivit reprezentanţilor CNADNR, în zilele în care traficul rutier va fi închis pe acel sector de drum circulaţia autovehiculelor cu regim de circulaţie prioritară va fi permisă atunci când se deplasează în acţiuni de intervenţie sau în misiuni care au caracter de urgenţă. Pe sectorul în care traficul va fi închis se vor monta piloţi de circulaţie care vor ajuta la informarea şi dirijarea şoferilor.

32,5 kilometri, reabilitaţi

Advertisement

Traficul va fi închis pentru demararea lucrărilor de reabilitarea a DN 66, pe sectorul menţionat. Acestea constau, printre altele, în amenajarea terasamentului care, pe alocuri, este extrem de degradat. Această porţiune din Defileul Jiului nu a fost reabilitată niciodată, iar acum sunt porţiuni întregi care riscă să se prăbuşească în râul Jiu şi pun în pericol siguranţa călătorilor care tranzitează această cale.

Proiectul de reabilitare are o valoare de aproape 185 de milioane de lei, fiind câştigat de un consorţiu denumit Copisa Constructora Piraneica. Conform contractului de execuţie adjudecat, compania Copisa Constructora Piraneica – în colaborare cu firmele Chirulli Andrea Impresa Individuale (din Târgovişte) şi Coremi Inter SA (din Târgu Jiu) – va realiza lucrările de reabilitare a DN 66, în lungime de 32,5 kilometri, ce face legătura între judeţele Gorj şi Hunedoara. Lucrările de reabilitare a DN 66, între Petroşani şi Bumbeşti-Jiu, trebuie finalizate în 48 de luni.

 Ramona Ştefan

Nu se va putea circula în zilele de marţi, miercuri şi joi, conform CNADNR

[notification type=”standard”]

Advertisement

De Rusalii, maşinile de mare tonaj au interzis pe DN 7, între Ilia şi Arad

Şi pe Drumul Naţional (DN) 7, între Ilia şi Arad, circulaţia va fi restricţionată în 23 şi 24 iunie, inclusiv, adică în prima şi a doua zi de Rusalii, între orele 06:00 şi 22:00, au mai informat cei de la CNADNR. Mai precis, de la intersecţia DN 7 cu DN 68A, de la Ilia, şi până la intrarea în municipiul Arad, în zilele şi orele menţionate, nu vor mai avea acces, autovehiculele cu o masă mai mare de 7,5 tone. Şoferii care nu respectă restricţia de circulaţie, riscă să fie amendaţi.

 

[/notification]

Advertisement

Actualitate

Romsilva intensifică măsurile de monitorizare a populației de urs în fondurile cinegetice gestionate, în zonele de risc privind interacțiunea cu oamenii

Publicat

pe

Redactat de

Romsilva intensifică măsurile de monitorizare a populației de urs în fondurile cinegetice gestionate, în zonele de risc privind interacțiunea cu oamenii.

Directorul general al Regiei Naționale a Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, Marius – Dan Sîiulescu, a dispus joi, 11 iulie, intensificarea măsurilor de monitorizare a populației de urs în fondurile cinegetice gestionate de către Romsilva, în special în zonele turistice cu risc privind interacțiunea oamenilor cu exemplarele de urs.
Măsurile au fost adoptate în urma creșterii populației de urs, a schimbării comportamentului acestei specii și a interacțiunii tot mai dese cu oamenii.
Astfel, vor fi identificate și monitorizate cu atenție traseele turistice cele mai expuse interacțiunii dintre om și urs, vor fi amplasate panouri de avertizare referitoare la prezența urșilor, pe aceste trasee turistice care se suprapun cu fondul forestier de stat administrat de Romsilva, dar și recomandări pentru prevenirea și evitarea situațiilor periculoase.
De asemenea, vor fi instalate pe aceste trasee turistice, în zonele de risc, camere de monitorizare a faunei cu transmiterea instantanee a imaginilor, pentru identificarea în timp real a prezenței urșilor în zonele traseelor amenajate, frecventate de către turiști.
Pădurarii de vânătoare din fondurile cinegetice gestionate de către Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, după analiza acestor imagini, vor comunica în regim de urgență autorităților competente potențialele situații de risc apărute.
Regia Națională a Pădurilor – Romsilva gestionează 241 de fonduri cinegetice, circa 11% din totalul fondurilor cinegetice la nivel național. Pe cele o sută de fonduri cinegetice gestionate de către Romsilva, în care se regăsesc populații de urs, au fost evaluate anul trecut circa 2.700 de exemplare, efectivul optim fiind de 948 de exemplare de urs, adică de aproape trei ori mai mult decât optimul.
 Regia Națională a Pădurilor – Romsilva administrează 3,13 milioane hectare păduri proprietatea publică a statului, circa 48% din pădurile țării, și asigură servicii silvice pentru circa un milion hectare de păduri aflate în alte forme de proprietate. Toate pădurile proprietatea publică a statului dețin certificarea managementului forestier în standard internațional.
 De asemenea, Regia Națională a Pădurilor – Romsilva administrează 22 de parcuri naționale și naturale, precum și 12 herghelii de stat.
FOTO: Romsilva
Citeste mai mult ...

Actualitate

Corvinul, revenire cu victorie în cupele europene

Publicat

pe

Redactat de

După 42 de ani, Corvinul Hunedoara a revenit în cupele europene și a făcut-o foarte bine.

Corvinul Hunedoara, echipă din Liga 2, a întâlnit, în manșa întâi din primul tur preliminar din Europa League, echipa maghiară FC Paks.

După prima repriză, Corvinul, câștigătoarea Cupei României, conducea, cu 2-0, în meciul care s-a jucat în Ungaria.

Golurile hunedorenilor au fost marcate de Buș (9) și Lupu (45+1).

Trupa pregătită de Florin Maxim, care a controlat meciul în totalitate, a avut și o repriză secundă excelentă, mai punctând în două rânduri, pentru o victorie cu 4-0!

Advertisement

Autorul ultimelor două goluri ale Corvinului a fost același Lupu (86 și 90+3), care a reușit, astfel, un hattrick.

Meciul retur se va juca, pe 18 iulie, la Sibiu.

Vom reveni cu mai multe amănunte în ediția tipărită de luni, 15 iulie.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Corvinul, în avantaj la pauză în Europa League

Publicat

pe

Redactat de

După 42 de ani, Corvinul Hunedoara a revenit în cupele europene, și, până acum, o face foarte bine.

După prima repriză a meciului cu formația maghiară Paks, din primul tur preliminar al Europa League, Corvinul, câștigătoarea Cupei României, conduce cu 2-0, în meciul care se joacă în Ungaria.

Golurile hunedorenilor au fost marcate de Buș (10) și Lupu (45).

Vom reveni la finalul meciului!

Citeste mai mult ...

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate