Connect with us
Data: 16/06/2024
.

Actualitate

Doi senatori hunedoreni sunt restanţi în ceea ce priveşte activitatea din Parlament

Publicat

pe

Top la final de sesiune

Ministrul Mariana Câmpeanu şi senatorul Cosmin Nicula nu au avut în acest an nicio intervenţie în sedinţele de plen ale Senatului sau Parlamentului

senatul-romanieiÎn curând, se împlinesc şase luni de la învestitura noului legislativ rezultat în urma alegerilor din decembrie 2012 şi puţine zile mai au senatorii până intrarea în vacanţa de vară. Cu toate acestea activitatea unora din cei trimişi de hunedoreni în Parlament lasă de dorit.

Judeţul Hunedoara, în urma ultimelor alegeri este reprezentat în Senat de patru politicieni, în loc de trei. Acest fapt nu însemnă că toţi cei în care hunedorenii şi-au pus speranţele nu dorm de grija lor la Bucureşti. Dacă Marianei Câmpeanu, membru PNL i se poate scuza lipsa de activitate, pe motiv că se află la conducerea Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale încă de la învestitura noului Parlament, senatorului Cosmin Nicula, de la PSD, cu greu îi se poate găsi un alibi pentru faptul că timp de şase luni nu a avut nicio intervenţie, declaraţie politică sau interpelare în Senat, în afară de cea prin care şi-a depus jurământul de credinţă.

Reprezentantul „Poporului”, cel mai activ

Senatorul Văii Jiului, Haralambie Voichiţoiu, de laPPDD, conduce detaşat în topul activităţii parlamentare în aceste prime şase luni de mandat. Acesta a intervenit în plen de 20 de ori. Cele mai multe intervenţii au fost întrebările, nouă la număr. Subiectele cele mai arzătoare pentru senatorul Vochiţoiu au fost situaţia ApaServ, starea drumului Petroşani – Voineasa şi a celui care leagă Câmpu lui Neag de Câmpina. Senatorul PP-DD a mai adresat primului ministru trei interpelări, una despre problemele administraţiei locale în ceea ceparan priveşte ApaServ, alta despre situaţia economică a oraşului Aninoasa, şi încă una despre Complexul Energetic Hunedoara. Prin intermediul unei declaraţii politice Haralambie Voichiţoiu le-a atras atenţia colegilor senatori asupra atacului fără precedent asupra Bisericii Ortodoxe.

Nici Păran nu a dormit în Senat

Advertisement

Pe locul al doilea în ceea ce priveşte activitatea parlamentară a senatorilor se află liberalul Dorin Păran (foto mic). Acesta a avut cinci declaraţii politice, însă nicio întrebare sau interpelare adresată primului ministru. Două dintre declaraţii au fost făcute la ceas aniversar, una de „Ziua Europei” şi o alta pentru a ura cele bune Poliţiei Române. Reorganizarea sistemului de sănătate a reprezentat şi pentru Păran un domeniu de interes. Alte griji ale senatorului au fost legate de poluare sau mediu şi de finalizarea retrocedărilor.

Actualitate

FOTO: Un autoturism a intrat sub un autocamion

Publicat

pe

Redactat de

Un autoturism a intrat sub un autocamion la % Brad.

În urmă cu puțin timp, pompierii brădeni au intervenit cu o autospecială dotată cu modul de descarcerare și cu o ambulanță SMURD, la un accident rutier care a avut loc în municipiul Brad, la intersecția străzilor Avram Iancu cu Decebal.

Echipajele operative au constatat faptul că în accident au fost implicate un autoturism și un autocamion și au rezultat 3 victime (doi adulți si un minor), care au fost evaluate medical la fața locului de către paramedicii SMURD.

Ulterior, doar una dintre victime – o femeie în vârstă de 37 de ani – a fost transportată la spitalul din Brad, pentru investigații suplimentare și tratament de specialitate.

Totodată, pompierii militari au asigurat măsurile de preîntâmpinare a izbucnirii incendiilor în astfel de situații.

FOTO: ISU Hunedoara

Advertisement

Citeste mai mult ...

Actualitate

Poliția Română, campanie anti-discriminare

Publicat

pe

Redactat de

Poliția Română a întreprins demersuri pentru îmbunătățirea capacității instituționale de prevenire, descoperire și investigare a faptelor antisociale cu mobil discriminatoriu.

O parte importantă dintre eforturile instituționale de a asigura aceste obiective s-a realizat în cadrul proiectului ,,Acțiune integrată pentru combaterea infracțiunilor cu mobil discriminatoriu, în special cele îndreptate împotriva comunităților rome și asigurarea unui standard înalt de calitate al serviciului polițienesc – PDP 3”, finanțat prin Mecanismul Financiar Norvegian 2014-2021.

Astfel, în perioada iunie – iulie 2024, Inspectoratul General al Poliției Române desfășoară o campanie națională de informare, pentru prevenirea infracțiunilor motivate de ură, prin intermediul mijloacelor de informare în masă și social media, pentru a facilita diseminarea mesajelor împotriva infracțiunilor motivate de ură, în special împotriva minorității rome.

În cadrul campaniei, au fost realizate un spot video, unul radio, un afiș, precum și mai multe postări în social media, toate având ca principală temă, combaterea discriminării.

Mesajul acestor materiale este acela de a crește gradul de conștientizare a populației, la nivel național, în domeniul infracțiunilor motivate de ură, precum și promovarea unei culturi a toleranței în societate, sloganul campaniei fiind „STĂ ÎN PUTEREA NOASTRĂ SĂ DESCURAJĂM URA!”

În cadrul proiectului ,,Acțiune integrată pentru combaterea infracțiunilor cu mobil discriminatoriu, în special cele îndreptate împotriva comunităților rome și asigurarea unui standard înalt de calitate al serviciului polițienesc – PDP 3”, un interes deosebit a fost acordat dezvoltării capacităților de investigare atât ale structurii centrale specializate în investigarea infracțiunilor motivate de ură sau prejudecată, cât și ale ofițerilor de poliție cu atribuții similare, de la nivelul județelor sau subunităților de poliție din municipiul București.

Advertisement

Principalele activităţi din cadrul proiectului au fost înființarea unei unități specializate în investigarea infracțiunilor cu mobil discriminatoriu la nivelul Direcției de Investigații Criminale, identificarea și implementarea de politici publice și standarde internaționale în ce privește prevenirea și combaterea infracțiunilor și discursurilor cu mobil discriminatoriu, precum și un transfer de expertiză pe tema combaterii infracțiunilor cu mobil discriminatoriu în arii specializate.

Totodată, printre principalele activități s-au numărat și informarea, educarea și creșterea gradului de conștientizare a publicului în privința infracțiunilor și discursului cu mobil discriminatoriu, un schimb de bune practici pentru prevenirea și controlarea fenomenului infracțiunilor cu mobil discriminatoriu și un studiu privind relația comunitate-poliție și victimizare.

Bugetul proiectului a fost de 2.823.529 de euro, dintre care 2.400.000 de euro finanţare nerambursabilă reprezentând 85%, şi 423.529 de euro contribuţie naţională, respectiv 15%.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Transgaz, licitație majoră pentru conducta de gaze către CET Mintia. Investiție de peste 270 milioane de lei

Publicat

pe

Redactat de

Transgaz a demarat o licitație de amploare pentru realizarea unei conducte de transport gaze naturale destinată alimentării Centralei Termoelectrice Mintia.

Proiectul, evaluat la peste 270 de milioane de lei fără TVA, vizează construcția unei infrastructuri complexe ce include nu doar conducta propriu-zisă, ci și infrastructură de energie electrică, protecție catodică și fibră optică.

Valoarea estimată a contractului se împarte în aproximativ 182.850.967,94 lei fără TVA pentru materiale, utilaje și echipamente necesare, puse la dispoziție de către Transgaz. Proiectul va acoperi o zonă extinsă din județul Hunedoara, incluzând orașele Deva, Călan și Hunedoara, precum și mai multe comune din regiune.

Durata contractului este stabilită la 12 luni, cu posibilitatea de a extinde lucrările conform legislației în vigoare, cu până la 20%. Operatorii economici interesați au dreptul să solicite clarificări sau informații suplimentare până la 18 zile înainte de data limită pentru depunerea ofertelor. Evaluarea financiară va fi efectuată pe baza valorii inferioare a estimării, respectiv 94.705.314,85 lei fără TVA.

Entitatea contractantă se angajează să ofere răspunsuri clare și complete la solicitările primite până la a 11-a zi înainte de termenul limită pentru depunerea ofertelor. Această inițiativă strategică reprezintă un pas important în dezvoltarea infrastructurii energetice regionale, contribuind semnificativ la securitatea și eficiența alimentării cu gaze naturale în zona menționată.

Citeste mai mult ...

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate