Connect with us
Data: 20/06/2024
.

Actualitate

Două din agenţiile de voiaj CFR din judeţ vor fi mutate în gară

Publicat

pe

Mai aproape de „poarta de intrare spre destinaţia dorită

Acestea sunt incluse într-un program de reorganizare derulat de companie

Potrivit unui comunicat al CFR Călători, începând de joi, 10 ianuarie, activitatea mai multor agenţii de voiaj ale companiei, vor „suferi” o reorganizare sau, unele vor fi închise definitiv.

Agentia-de-voiaj-CFR

Agenţia CFR din Deva îşi va schimba sediul

Astfel, 11 astfel de birouri de voiaj din ţară îşi vor continua activitatea într-o nouă locaţie, şi anume în incinta staţiilor de cale ferată.

Se mută, dar nu ştiu nimic

Printre acestea se numără şi birourile din Deva şi, respectiv Petroşani. „CFR Călători îşi propune ca prin aceste modificări, activitatea desfăşurată în cadrul birourilor Voiaj să aducă mai aproape de pasageri informaţia de care au nevoie şi cele mai prompte variante de călătorie în ţară şi în străinătate, deoarece o gară reprezintă poarta de intrare spre destinaţia dorită”, se arată într-un comunicat emis de compania CFR Călători. Contactaţi telefonic de „Servus Hunedoara”, reprezentanţii agenţiei de voiaj ai companiei CFR din municipiul Deva, au declarat că nu au fost înştiinţaţi cu privire la posibilitatea de a-şi transfera activitatea în incinta gării din localitate.

Advertisement

Potrivit aceluiaşi comunicat, agenţia de voiaj din municipiul Hunedoara va funcţiona în continuare în locaţia actuală.

Actualitate

Un nou mandat pentru primarul în exercițiu al comunei Luncoiu de Jos

Publicat

pe

Redactat de

Luncoiu de Jos este o comună situată în nordul județului Hunedoara, care se întinde pe o suprafață de aproape 50 de kilometri pătrați. Cei peste 1.600 de oameni care trăiesc în comună locuiesc în cinci sate, fiind vorba despre Luncoiu de Jos, localitatea de reședință, și așezările aparținătoare Dudești, Luncoiu de Sus, Podele și Stejărel.

În aceeași formulă și în mandatul următor

La scrutinul din 9 iunie, locuitorii din comuna hunedoreană Luncoiu de Jos au ales continuitatea, și i-au dat un nou vot de încredere primarului în execrcițiu, Căli Dorin Dud, și echipei sale de consilieri. “Vă mulțumesc din suflet, dragi locuitori ai comunei Luncoiu de Jos, pentru participarea dumneavoastră la aceste alegeri. Fiecare vot a contat, indiferent de opțiunea exprimată si apreciez enorm implicarea fiecăruia dintre dumneavoastră! Celor care m-ati votat, vă mulțumesc pentru încrederea pe care mi-ați acordat-o, vă sunt profund recunoscător. Votul dumneavoastră exprimat este o dovadă a dorinței de a continua împreună pe drumul dezvoltării și al bunăstării pentru comunitatea noastră. Celor care nu m-ati votat, vă respect decizia! Vă asigur că voi fi primarul tuturor și mă angajez să vă reprezint cu onestitate și deschidere! Doresc să mulțumesc echipei mele de consilieri, care s-a dedicat trup și suflet pentru a face posibil acest rezultat. Sunt convins că, împreună, vom reuși să continuăm ceea ce am inceput! Angajamentul meu este de a vă reprezenta cu cinste, transparență și dedicare. Vă asigur că ușa mea va fi întotdeauna deschisă pentru sugestii, probleme și propuneri, pentru că doar prin dialog și colaborare vom reuși să atingem obiectivele noastre. Vă mulțumesc, încă o dată, pentru participare, sprijin și susținere”, a transmis primarul reales al comunei hunedorene Luncoiu de Jos, Călin Dorin Dud.

 

O comună în plină dezvoltare

Primarul din Luncoiu de Jos, Călin Dorin Dud, își va începe, în toamnă, al cincilea mandat de edil – șef al acestei localități din Ținutul Zarandului, lipită, practic, de municipiul Brad. Mandatul în curs a fost unul cu multe realizări, comuna Luncoiu de Jos fiind una în plină dezvoltare. Pot spune că mandatul 2020 – 2024 a fost unul cu multe provocări, ținând cont de perioada dificilă pe care am traversat-o toți în pandemia de Covid 19, dar și unul cu multe realizări, în care am asigurat un mediu prietenos și susținerea permanentă și necondiționată pentru toți locuitorii comunei, prin sprijinirea cetățenilor pentru întăbularea proprietăților, promovarea producătorilor locali, asigurarea de cursuri de calificare sau la montarea de panouri fotovoltaice. Am reușit să implementăm mai multe proiecte, cu finanțări venite pe axe europene și guvernamentale, dar și de la bugetul local. Aș aminti de modernizări de drumuri interioare, de exploatație agricolă sau forestiere și poduri și podețe. La acestea se pot adăuga regularizările de văi, eficientizarea sistemului de iluminat public, montarea de sisteme de supraveghere video sau achiziționarea unui utilaj multifuncțional pentru activități utilitar – gospodărești. O altă investiție cu care ne mândrim este reabilitarea și modernizarea Școlii Gimnaziale din centrul de comună, devenită, acum, una dintre cele mai moderne unități de învățământ din județ. Totodată, am sprijnit bisericile și am amenajat două capele. Și, nu în ultimul rând, am realizat locuri de joacă în toate satyele și am reînființat echipa de fotbal”, a spus actualul și viitorul primar din Luncoiu de Jos, Călin Dorin Dud.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Programul creat de patru elevi hunedoreni a rulat, cu succes, pe Stația Spațială Internațională

Publicat

pe

Redactat de

Programul creat de patru elevi, membri ai „RobotX” Hunedoara, a rulat, cu succes, pe Stația Spațială Internațională. Softul conceput de către aceștia a avut scopul de a determina în timp real poziția Stației Spațiale Internaționale, folosindu-se de fotografii făcute în timp real și de o multitudine de senzori.

Programul informatic, utilizat pe Stația Spațială Internațională (SSI), a fost conceput de patru elevi membri ai „RobotX” Hunedoara, înființat și coordonat de către apreciatul profesor Mircea Nistor, la Liceul Teoretic „Traian Lalescu” din Hunedoara.

În cadrul competiției AstroPI, organizată de Agenția Spațială Europeană (ESA), proiectul a primit permisiune de zbor și a rulat pe Stația Spațială Internațională în luna aprilie 2024.

Sursa: RobotX Hunedoara/Facebook

“Programul realizat de echipa AstriX a rulat pe Stația Spațială Internațională cu succes! Echipa AstriX este alcătuită din membri RobotX (Alex și Maria) și RavenTech (Andrei și David). În cadrul competiției AstroPi, organizată de ESA, proiectul nostru a determinat poziția și viteza în timp real a Stației Spațiale Internaționale analizând fotografii capturate la intervale scurte de timp. Am primit certificatul care atestă succesul proiectului pe parcursul traiectoriei pe care a rulat programul. Aceasta este a treia oportunitate de a rula un proiect pe Stația Spațială Internațională, fapt pentru care suntem nespus de recunoscători!”, au transmis cei de la „RobotX” Hunedoara.

Nu este pentru prima dată când un soft conceput de genialii elevi de la „RobotX” Hunedoara este experimentat pe Stația Spațială Internațională. În 2023, un alt program informatic creat de către aceștia a fost aplicat pe Staţia Spaţială Internaţională, în perioada aprilie – mai 2023. Atunci, aproape o mie de fotografii au fost colectate, fiind analizate pentru a determina evoluția stării de sănătate a vegetației planetei noastre. De asemenea, cu aproximativ cinci ani în urmă, o altă generaţie de copii de la „RobotX” Hunedoara a realizat un soft cu ajutorul căruia, tot de pe Staţia Spaţială Internaţională, s-a făcut o evaluare a modului în care evoluează stratul de nori al planetei, constatându-se atunci o tendinţă de creştere a acestuia.

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate

Cel mai fain târg din Ardeal revine la Deva, la sfârșitul acestei săptămâni

Publicat

pe

Redactat de

O nouă ediție a Târgului „Produs de Cluj” va avea loc, la sfârșitul acestei săptămâni, la Deva. Meșteri populari, artizani și producători își vor expune roadele muncii lor, din atelier sau din fermă, în parcarea Shopping City Deva.

Pe standurile târgului vor putea fi găsite tot felul de produse tradiționale, articole de artizanat, dulciuri și multe altele. Pentru cei mici va fi pus la dispoziție un parc de distracții, iar pe scenă vor urca mai mulți îndrăgiți interpreți de folclor.

“Revenim, cu drag, la Deva și aducem toate cele bune de la noi, din ferme și ateliere, de la preparate alimentare tradiționale, produse apicole, turtă dulce și ciocolată de casă, uleiuri presate la rece și siropuri naturale. Avem și articole de artizanat, costume populare, podoabe și obiecte de marochinărie, lavandă, articole din lemn și jucării pentru copii. Relaxarea și distracția este garantată în parcul de distracții și la terasele pregătite pentru voi! Ne petrecem împreună, după cinci ani, cu artiștii dumneavoastră preferați, adevărați virtuosi, care vor susține zilnic spectcole de folclor. Pentru că noi suntem Produs de Cluj, cel mai fain târg din Ardeal, și vă asteptăm în parcarea Shopping City Deva din 21 până pe 23 iunie, de la 10:00 la 22:00!”, au transmis organizatorii.

Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Cluj, în colaborare cu Shopping City Deva, prin Asociația Produs de Cluj Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale.

Advertisement
Citeste mai mult ...

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate