Connect with us
Data: 23/06/2024
.

Actualitate

Drumul Crucii, la ediția a XXV-a

Publicat

pe

Vineri, 3 mai, va avea loc cea de a XXV-a Procesiune a Drumului Crucii. Toți cei ce doresc să ia parte trebuie să știe faptul că plecarea va avea loc de la Biserica Ortodoxă Centru Lupeni la orele 11.45.

”Primăria Municipiului Lupeni în parteneriat cu SC Comexim R SRL Lupeni si Bisericile Ortodoxe din Municipiul Lupeni vă invită vineri, 3 mai 2024, începand cu ora 11.00 la Procesiunea: Drumul Crucii. Plecarea va fi de la Biserica Ortodoxă Centru Lupeni, la ora 11.45”, informează Lucian Resmeriță primarul municipiului Lupeni.

FOTO: FACEBOOK RESMERIȚĂ LUCIAN

Actualitate

Magazinele PPC Energie din județ, închise luni, 24 iunie

Publicat

pe

Redactat de

Magazinele PPC Energie din județul Hunedoara vor fi închise luni, 24 iunie 2024, zi liberă legală. Serviciul de call center va fi disponibil în această zi numai pentru informații în sistem automat, precum transmiterea indexului, detalii despre factură și sold.

În celelalte zile, magazinele PPC Energie vor funcţiona după programul obişnuit.

Cea mai mare parte a operațiunilor pot fi realizate prin canale digitale și nu necesită deplasarea în magazinele PPC Energie. De aceea, recomandăm clienților să folosească în continuare opțiunile digitale de comunicare, de primire și de plată a facturii, precum și contractarea online”, transmit reprezentanții companiei.

Indexul de energie electrică sau gaz poate fi transmis online folosind secțiunea Index din cadrul aplicației myPPC sau de pe pagina web https://myppc.ppcenergy.ro/. De asemenea, pentru a trimite indexul pentru energie electrică clienții pot apela (în timpul perioadei de telecitire specificată pe factură) numărul de telefon gratuit  0800.07.08.09 sau numărul cu tarif normal 021.9977. Toate detaliile despre transmiterea indexului sunt disponibile aici – https://www.ppcenergy.ro/servicii-digitale/transmitere-index/?ppc-energie

Pentru a intra în contact cu un consultant PPC Energie, clienții pot utiliza numărul de telefon 021.9977 (cu tarif normal, apelabil din România și din străinătate) în timpul programului, respectiv L-V: 8:00 – 20:00 (cu excepția sărbătorilor legale). La acest număr pot fi aflate informații despre facturi și sold, despre contract, pot fi activate servicii precum factura electronică și altele.

Advertisement

Plățile se vor putea efectua online, prin direct debit sau transfer bancar sau din aplicația myPPC. Pentru clienții care preferă plata numerar, există automate de plată de tip self-pay, amplasate în magazinele PPC Energie din București și zece județe (Arad, Caraș-Severin, Călărași, Constanța, Giurgiu, Hunedoara, Ialomița, Ilfov, Timiș și Tulcea), precum și în rețelele de magazine și în alte magazine alimentare.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Lucrări de tip „Quick Wings” pe calea ferată. 60 la sută, stadiul de execuție pe lotul Bănița – Petroșani Triaj

Publicat

pe

Redactat de

Pe raza SRCF Timișoara, în cadrul programului de lucrări tip „Quick Wings”, cu finanțare PNRR, sunt în derulare lucrările de reparații punctuale pentru ridicarea restricțiilor de viteză pe cinci loturi, stadiul de execuție fiind cuprins între 38 la sută și 98 la sută, au informat reprezentanții CFR Infrastructură.

Lotul 1 Bănița- Petroșani Triaj, km 70+402 – 74+600, stadiul execuției este de 60 la sută. “S-a demontat calea ferată existentă pe toată lungimea, de la km 70+402 la km 74+600; executare săpătură + PSS (inclusiv ranforsare cu geotextil și geogrilă de separație) și montat suprastructură (cadru șină – traversă) pe zonele km 70+402 – km 71+980, km 72+150 – km 73+270 și de la km 73+600 la km 74+600, respectiv pe lungimea de 3,698 km”, se arată într-o informare.

Lotul 2 Petroșani Triaj – Petroșani, km 74+600 – 77+870, are un stadiu de execuție de 38 la sută. Acolo, potrivit celor de la CFR Infrastructură, s-a demontat calea ferată existentă (cadru șină – traversă) pe toată lungimea de 3270 m, de la km 74+600 la km 77+870; executare săpătură + PSS (inclusiv ranforsare cu geotextil și geogrilă de separație) și montat suprastructură (cadru șină – traversă) pe zonele km 74+600 – km 75+600.

Pe Lot 3 Petroșani Triaj – Lunca Jiului, km 79+500 – 79+848, stadiul execuției este de 98 la sută. Se execută lucrări de sudură a liniei și profilare cu utilaj de profilat cale în vederea executării sudurii căii și aparatelor de cale.

Lotul 4 Lunca Jiului – Livezeni, km 79+878 – 82+100, și Lotul 5 Livezeni – Granița SRCF Timișoara, km 82+100 – 84+710, un stadiu de execuție de 97 la sută, pe ambele executându-se lucrări de sudură a liniei și profilare cu utilaj de profilat cale în vederea executării sudurii căii și aparatelor de cale.

Advertisement

Lucrările tip „Quick Wings” sunt finanțate din fonduri PNRR și au drept scop eliminarea restricţiilor de viteză prin înlocuirea la rând a elementelor componente ale suprastructurii căii ferate. Potrivit celor de la CFR, acestea vor conduce la creşterea vitezei de circulaţie pentru trenurile de călători, cu impact direct asupra creşterii siguranţei şi confortului călătorilor şi, în acelasi timp, diminuarea efectelor adverse asupra mediului.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Județul Hunedoara – sub Cod galben de caniculă și instabilitate atmosferică

Publicat

pe

Redactat de

Meteorologii au emis noi avertizări, județul Hunedoara aflându-se, astăzi, sub Cod galben de caniculă și disconfort termic, dar și de instabilitate atmosferică.

„Valul de căldură se va menține, dar va diminua ca intensitate în Banat, sudul Transilvaniei și centrul Moldovei. În aceste regiuni se vor înregistra temperaturi maxime în general între 31 și 33 de grade. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa în jurul pragului critic de 80 de unități”, informează Administrația Națională de Meteorologie (ANM),

De asemenea, ANM a emis încă o atenționare Cod galben de instabilitate atmosferică, valabilă începând de astăzi, de la ora 14:00, până luni dimineață (24 iunie), la ora 08:00.

Sursa: ANM

Conform ANM, în intervalul menționat, în Banat, Transilvania, în cea mai mare parte a Moldovei și local în Maramureș vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, intensificări de scurtă durată ale vântului (rafale de 50…70 km/h), grindină, descărcări electrice și pe arii restrânse vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…30 l/mp și pe arii restrânse de peste 40…50 l/mp.

ANM notează că manifestări de instabilitate atmosferică vor fi pe arii restrânse și în Crișana, precum și în vestul Olteniei și al Maramureșului.

Advertisement
Citeste mai mult ...

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate