Connect with us
Data: 26/05/2024
.

Actualitate

Drumul spre Voineasa va fi reabilitat din primăvară

Publicat

pe

Investiţii în infrastructură

Turiştii care vor să urce din Valea Jiului spre staţiunile de munte din Vâlcea vor avea o cale de rulare modernizată

Încep lucrările la drumul de interes naţional care leagă Valea Jiului de Vâlcea. Asta după ce traficul din zonă a crescut simţitor în ultima perioadă, imediat ce a fost deschisă cea mai nouă staţiune de munte de la Voineasa.

O parte din şosea a fost reparată acum trei ani

O parte din şosea a fost reparată acum trei ani

Primarul din Petrila, Ilie Păducel a dat asigurări că în primăvară încep lucrările şi că, din punctul de vedere al celor din Valea Jiului, o porţiune a fost deja reabilitată. „De aproximativ 4 ani de zile tot discutăm de acest drum. Am reuşit, acum 3 ani, să obţinem aproximativ 30 de miliarde de lei vechi, bani cu care s-au făcut, prin Agenţia Naţională de Drumuri, nişte reparaţii în zona respectivă. Şi acum ţin legătura cu cei de la Drumurile Naţionale Craiova şi în urmă cu două zile am luat legătura cu ei. M-au asigurat că, în primăvara anului 2013, vor semna contractul şi vor începe lucrările de reparare şi modernmizare a acestui drum”, a spus Ilie Păducel, primarul oraşului Petrila.

Drumul spre Voineasa este considerat ca fiind naţional, iar lucrările vor avea în vedere realizarea unei căi de rulare cu două benzi, rigole şi parapeţi. Suma pentru care a fost licitată lucrarea se rifică la 11,5 milioane de euro, iar noua cale rutieră va deschide drumul turiştilor care vin la munte.

Advertisement

Actualitate

Se termină la timp “tunelurile pentru urși” de pe A1?

Publicat

pe

Redactat de

România riscă să piardă o finanțare de aproape 2,5 miliarde de lei prin PNRR dacă până la finalul lui 2026 nu se termină lucrările și decontul facturilor pe tronsonul de autostradă A1, dintre localitea hunedoreană Holdea și Margina, din județul Timiș. Termenii propuși pentru implementarea implementarea proiectului sunt depășiți, dar ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, crede că lucrările vor fi gata la timp.

Lucrările ar începe peste o lună și jumătate

Grindeanu a vizitat, sâmbătă, șantierul și, chiar dacă lucrările respective încă nu au început, deși avizul pentru acestea a fost dat de la mijlocul lunii trecute, s-a declarat optimist.Când am venit la minister, proiectul era blocat, din 2013. Avem un constructor care a terminat faza de proiectare și a început faza de execuție. Cred că termenul va fi devansat, îl cunoașteți pe constructorul român, care e unul foarte bun. Nu vor fi întîrzieri față de termenului-limită așa cum plâng unii care nu au dat niciun kilometru de autostradă în viața lor. Ei pot lucra până în tuneluri, probabil în 2-3 săptămâni vor fi toate avizele, actele sunt depuse. Trebuie să vină și compania din Bosnia pentru tuneluri. Nu sunt tuneluri extraordinar de lungi (de 2,13 km fiecare, cu galerie dublă, n. red.) și se pot face cu acele aparate. Probabil într-o lună, o lună și ceva să se poată ajunge în zona unde sunt tunelurile. Și să îmi trimiteți poze cu urși, dacă vedeți”, a declarat Sorin Grindeanu, citat de economedia.ro.

Poveste veche

Povestea „tunelurilor pentru urși”, așa cum sunt cunoscute, este una veche Au fost diferite solicitări de la organizații de mediu pentru protejarea faunei și florei, deși este cert că astfel de exemplare nu sunt în zonă, la fel ca și în cazul liliecilor de la Șoimuș, care au întârziat lucrările, acestea trebuind să fie finalizate, conform contractului inițial, în mai 2016. Apoi lucrările au avansat până la respectiva porțiune care, în momentul finalizării, ar permite o circulație continuă pe A1 de la Sibiu până la Nădlac, în prezent porțiunea dintre Holdea și Margina fiind parcursă pe DN 68A.

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate

Cupa României a ajuns și la Penitenciarul Deva!

Publicat

pe

Redactat de

Reprezentanți ai Corvinului Hunedoara au prezentat trofeul și într-un loc mai special, Penitenciarul Deva.

“Am avut onoarea de a fi alături de antrenorul Florin Maxim și jucătorii Andrei Hergheligiu și Flavius Iacob, care ne-au adus trofeul și au împărtășit cu noi emoțiile și bucuria succesului lor. Un moment special a fost prezența colegului nostru, agentul de poliție penitenciară Marin Ovidiu, care face parte din staff-ul echipei. De asemenea, la această activitate a participat și un grup de persoane private de libertate din cadrul Penitenciarului Deva, care au avut ocazia să trăiască acest moment unic și să fie inspirați de exemplul de perseverență și succes al echipei. Felicitări Corvinul Hunedoara”, au transmis cei de la Penitenciarul Deva.

Sursa foto: Facebook Penitenciarul Deva

 

Citeste mai mult ...

Actualitate

Florentina Iușco, bronz balcanic!

Publicat

pe

Redactat de

Prima zi a Campionatelor Balcanice de atletism, de la Izmir, din Turcia, competiție la care participă sportivi din 22 de țări, vine cu vești bune pentru CSM Deva. Florentina Iușco confirmă forma bună prin care trece și și-a mai adăugat o medalie în palmares.

Atleta pregătită de profesorul Nicolae Alexe a cucerit un prețios bronz balcanic la triplusalt, cu un rezultat de 14,19 metri!

În această seară Flory va evolua în proba să favorită, cea de săritură în lungime.

Reamintim că Florentina Iușco va concura, în al doilea weekend din luna iunie, la Campionatul European de la Roma, atât la triplu, cât și la lungime.

Citeste mai mult ...

PUBLICITATE ELECTORALĂ

Cod mandatar AEP 21240015

Cod mandatar AEP 21240015

Cod mandatar AEP 21240015

Cod mandatar AEP 21240063

Cod mandatar AEP 21240063

Cod mandatar AEP 23240001

Vând

  • Vând apartament cu 2 camere decomandat, strada Minerului, blocul 26, scara B, etaj 4, se vinde mobilat sau nemobilat. Pentru mai multe informații sunați la numărul de telefon 0726238869.

 

  • Vând sobe teracotă vrac(cahle) calitatea 1, mai multe modele, sobe dormitor, bucătărie, șeminee, prețuri cele mai mici. Livrare la domiciliu, detalii la numărul de telefon 0730241017.

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate