Connect with us
Data: 02/07/2024
.

Actualitate

După 40 de ani – Corvinul, în semifinalele Cupei României la fotbal!!!

Publicat

pe

Patru decenii a așteptat Hunedoara fotbalistică să revină în semifinalele Cupei României la fotbal. Așteptarea, însă, a meritat, Corvinul reușind intrarea în „careul de ași” în stil de mare echipă.

Au trecut de CFR Cluj

În fața unui stadion plin până la refuz, Corvinul Hunedoara, singura echipă din Liga 2 prezentă în sferturile de finală ale Cupei României, a întâlnit, pe arena „Michael Klein” pe mult mai titrata CFR Cluj. Cu un lot bine garnisit cu jucători cu nume, trupa din Cluj părea favorită, dar pe teren cei de la Corvinul au transformat-o într-o echipă oarecare. Corviniștii au intrat fără teamă pe gazon și, după un debut echilibrat, s-a văzut că hunedorenii sunt puși pe fapte mari, mai ales după eliminarea corectă, din minutul 11, a lui Tachtsidis l-a lovit cu cotul în figură pe Lupu, iar centralul Iulian Dima i-a arătat direct cartonașul roșu. Sprijiniți și de public, „corbii albaștri” irosesc două oportunități, prin Coman, între acestea fiind și o transversală a lui Muhar, însă se vedea că Hunedoara este vioara întâi. Golul plutea în aer și, după ce Lică trage peste din câțiva metri, același stope al Corvinului reuște deschiderea scorului, în minutul 44, cu un lat bine plasat din interiorul careului mare, 1-0 fiind și scorul cu care s-a intrat la cabine.

Un 4-0 de poveste

Corvinul începe în forță partea a doua și, în minutul 50, își dublează avantajul, prin reușita lui Coman, care a reluat în plasă, din fața porții, o excelentă centrare a lui Lupu. Ceferiștii sunt groggy, iar trupa lui Florin Maxim exploatează momentul și, în minutul 67, face scor de neprezentare, prin vinclul de senzație, de la peste 20 de metrui, al lui Pîrvulescu, rezultatul reamintind de „norma hunedoreană” din urmă cu trei – patru decenii, când puține erau cazurile în care echipele vizitatoare plecau cu mai puțin de trei goluri la pasiv de pe malurile Cernei. Coșmarul clujenilor s-a terminat doar în al doilea și cel din urmă minut de prelungire, când Pop a înscris, cu capul, după o centrare semnată de Bradu, stabilind scorul final, un 4-0 de povestit nepoților.

Advertisement

Florin Maxim, fericit, dar și realist

Principalul artizan al acestei victorii, antrenorul principal al Corvinului, Florin Maxim, era fericit, dar, totodată, realist.

Per ansamblu, eu zic ca am făcut un meci consistent, un meci bun. Au prins încredere și jucătorii, asta e și menirea noastră ca antrenori, să le insuflăm încrederea noastră, pentru că eu cred în procesul de muncă pe care îl fac. Băieții s-au obișnuit cu mine și muncesc foarte, foarte bine. Nu că muncesc mult, căci tot un antrenament sau două facem pe zi, dar muncesc bine și încerc să le spun că eu cred în ceea ce facem și cumva cred că asta a făcut diferența în meciul de azi. În plus, sunt niște jucători și dau și exemple pe Coman, Neacșa, Iacob și eu cred că aș putea continua cu toți… La 25 de ani, Vardy lucra într-o piață și juca în liga a opta. Sunt jucători care, probabil, nu au avut șansă, dar o spun Iacob, cel puțin, Lupu, Coman sunt jucători cu un potențial fantastic. Eu lucrez cu ei, sunt ai mei și îi laud, dar au potențial și eu cred că deja au atras privirile echipelor mari. Doar că e un meci, se poate întâmpla orice, astăzi a fost pentru noi. Important e procesul, să înțeleagă că au potențial, pentru că și parametrii lor fizici o arată. Ei trebuie să fie conștienți, să știe că nu pot fi 90 de minute băgați în priză, trebuie să înțeleagă că trebuie să-și gestioneze și momentele mai puțin bune. A fost un joc fluid, bărbătesc, în care noi ne-am ridicat la nivelul adversarului. În rest, despre meci mă mulțumea și un 1-0, dar abordarea a fost bună, băieții au fost calmi și și-au dat examenul cumva”, a spus antrenorul Corvinului imediat după meci.

Victorie mare în fața legendelor Hunedoarei

La meci au fost prezente nume de legendă ale fotbalului hunedorean, în frunte cu Mircea Lucescu, care a dat lovitura de începere a partidei, dar și foști jucători de marcă ai Corvinului, precum Ioan Andone, Romică Gabor, Nelu Petcu, Dorin Nicșa sau Ioan Mărginean, alături de reprezentanți ai administrației publice locale.

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu, fost jurnalist sportiv, a avut doar cuvinte de laudă la tot ceea ce s-a întâmplat și speră chiar la câștigarea trofeului. „Am un mesaj pentru jucătorii Corvinului: «Ne-ați făcut mândri de voi». Ne așteptam să învingem! Eu chiar știu cum s-a pregătit acest meci, pentru că am mai mers la ședințele de pregătire și am văzut ce mesaje transmite antrenorul nostru Florin Maxim. Am onorat așa cum se convine competiția organizată de Federația Română de Fotbal. Atmosfera a fost una de senzație, au fost peste 12.000 de spectatori la acest meci cu CFR Cluj. Ați văzut și dumneavoastră, domnul Mircea Lucescu a dat lovitura de start, ne-a purtat noroc în acest meci mare. Noi vom trage concluziile la un pahar de vin după această victorie superbă, dar băieții intră în cantonament, pentru că sâmbătă, de la ora 11:30, joacă în campionat, la Cisnădie, cu CSC Șelimbăr. Din acest moment, totul este posibil în Cupa României”, a declarat primarul Dan Bobouțanu.

Advertisement

Pot juca în cupele europene

Cei de la Corvinul, așa cum se știe, nu au drept de promovare în primul eșalon, dar, dacă vor câștiga Cupa României, pot lua startul în cupele europene intercluburi, mai exact în Europa League. Până atunci, însă, va urma, pentru Corvinul, o semifinală, tot la Hunedoara, în jurul datei de 24 aprilie, cu învingătoarea din meciul FCU Craiova – FC Voluntari, care se dispută în această seară. Celelate două sferturi de finală sunt Universitatea Craiova – Oțelul Galați, care se joacă joi, și, respectiv, Universitatea Cluj – Hermannstadt Sibiu, meci care se dispută tot astăzi. În semifinale învingătoarele din aceste întâlniri se vor înfrunta pe terenul echipei care câștigă primul meci menționat, adică la Craiova sau la Galați. Finala Cupei României se va disputa pe 15 mai, la Sibiu.

Sursa foto: Facebook Emil-Sebastian Popescu

 

Advertisement

Actualitate

Drumul României la EURO 2024 s-a oprit în optimi, după meciul cu Olanda

Publicat

pe

Redactat de

Echipa națională de fotbal a României a fost învinsă de Olanda, cu scorul 3-0, marţi seara, pe Football Arena din Munchen, în optimile de finală.

“Tricolorii” au luptat pentru victorie, însă nu au reușit să se impună în fața echipei Olandei. În urma acestui rezultat, naționala României părăsește Campionatul European de Fotbal – EURO 2024.

Citeste mai mult ...

Actualitate

CNAIR: Posibile îngreunări/întreruperi, joi, în emiterea rovinietei și peajului prin SIEGMCR

Publicat

pe

Redactat de

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) informează utilizatorii rețelei de drumuri naționale, drumuri expres și autostrăzi că joi, 04 iulie 2024, în intervalul orar 00:00 – 02:00, urmare a unor lucrări de update ale echipamentelor de comunicații din centrul de date, emiterea rovinietelor si peajelor prin SIEGMCR poate fi îngreunată sau întreruptă pentru perioade scurte de timp.

„În aceste condiții, traficul vehiculelor prin punctele de trecere a frontierei în acest interval de timp poate fi îngreunat. Reamintim utilizatorilor că rovinieta poate fi achiziționată în avans, cu până la 30 de zile înainte de data de început a valabilității, iar peajul poate fi achitat până cel târziu la ora 24:00 a următoarei zile în care a fost efectuată trecerea”, informează reprezentanții CNAIR.

Informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale și autostrăzi pot fi obţinute de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360 și pot accesa pe prima pagina în caseta din stânga: www.cnadnr.ro – DISPECERAT – Situatia Drumurilor Naţionale, dar și pagina de FB https://www.facebook.com/cnadnr/.

 

Citeste mai mult ...

Actualitate

Două mașini implicate într-un accident pe Calea Zarandului, din Deva. Unul dintre șoferi, transportat la spital

Publicat

pe

Redactat de

Un accident rutier a avut loc, astăzi, puțin după ora 13:00, pe Calea Zarandului, din municipiul Deva, în apropiere de ieșirea spre Sântuhalm. Două mașini au fost implicate într-o coliziune. Șoferul uneia dintre ele a fost transportat la spital.

La fața locului, au intervenit pompierii militari ai Detașamentului Deva, cu o autospecială de intervenție și cu o ambulanță SMURD.

 

“În eveniment au fost implicate două autoturisme. Unul dintre acestea, care venea dinspre Sântuhalm, a traversat porțiunea de gazon care desparte cele 2 sensuri de mers și a intrat în coliziune cu autoturismul care se deplasa din sens opus, spre ieșirea din oraș. În urma impactului, un conducător auto a fost asistat medical de către echipajul SMURD și transportat la UPU Deva. Șoferul și pasagerul din cel de-al doilea autovehicul implicat în accident nu au avut nevoie de îngrijiri medicale. Pompierii militari au asigurat măsurile specifice de prevenire și stingere a incendiilor și de curățare a porțiunii de drum pe care a avut loc accidental rutier. Cauzele accidentului urmează să fie stabilite de instituțiile care au atribuții în acest sens”, au informat reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Hunedoara.

Sursa foto -video: ISU Hunedoara

Constatările polițiștilor rutieri

Din primele cercetări ale polițiștilor, accidentul s-a produs după ce șoferul unuia dintre autoturismele implicate, un tânăr de 18 ani, ar fi pierdut controlul volanului. “În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că un tânăr de 18 ani, din municipiului Deva, în timp ce conducea un autoturism pe Calea Zarandului, din direcția Simeria-Ilia, a pierdut controlul direcției, a trecut peste scuarul care desparte sensurile de mers și a pătruns pe contrasens, unde a tamponat autoturismul condus de un bărbat de 56 de ani, din Deva. În urma evenimentului rutier a rezultat rănirea ușoară a conducătorului auto de 56 de ani, care a fost transportat de către un echipaj medical Spitalul Județean de Urgență Deva, pentru acordarea de îngrijiri medicale. În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă”, au informat reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Hunedoara.

Advertisement

Recomandări preventive pentru un trafic rutier în siguranță
Pentru a evita implicarea în evenimente rutiere, polițiștii le recomandă participanților la trafic să respecte cu strictețe regulile de circulație, să adapteze permanent viteza la condițiile de drum și să se informeze cu privire la condițiile meteo și la tronsoanele de drum pe care le vor parcurge. „Conduceți cu prudență, măriți distanța de siguranță în mers, adaptați permanent viteza de deplasare la condițiile meteo și de trafic și nu vă angajați în efectuarea de manevre riscante”, transmit reprezentanții IPJ Hunedoara.

Citeste mai mult ...

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate