Connect with us
Data: 19/04/2024
.

Actualitate

Elevi ai Liceului de Arte din Deva, premianți ai unui important concurs internațional de interpretare pianistică

Publicat

pe

Este cunoscut faptul că elevi ai Liceului de Arte „Sigismund Toduță” din Deva participă frecvent la diferite concursuri de specialitate și obțin importante premii. Astfel că, în perioada 19-28 aprilie 2021 a avut loc cea de-a VIII-a ediție a Concursului Internațional de Interpretare Pianistică „Clara Peia” din Lugoj, una dintre competițiile preferate de către elevii și profesorii de la secția muzică (pian) a Liceului de Arte „Sigismund Toduță” din Deva. Organizat de către Școala Gimnazială de Muzică „Filaret Barbu” din Lugoj în parteneriat cu instituții ale administrației locale, cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Timiș, și sub egida Ministerului Educației, concursul din acest an desfășurat (din cauza situației pandemice) în format online, a numărat 150 de participanți din România, Republica Moldova, Franța și Germania, de la preșcolari până la clasa a VIII-a.

Liceul de Arte „Sigismund Toduță” a participat la această ediție cu un număr de 10 elevi pianiști, care au obținut următoarele rezultate: Costa Iedida, clasa a II-a – premiul II; Bălan Flaviu Sebastian, clasa a VIII-a – premiul II; Prusuș Marcus, cls.a  III-a – premiul III. Toți acești elevi au făăcut parte din clasa de pian a regretatei profesoare Doina Ona.

În cadrul aceluiași concurs, următorii elevi au fost răsplătiți cu Mențiuni:

Balea Antonia Maria, cls. I – prof. Delia Brylynskei; Stanca Mădălina, cls.a  II-a – prof. Delia Brylynskei; Botezat David, cls. a II-a – prof. Cezarina Lazăr; Ambruș Sarah, cls. a IV-a – prof. Delia Brylynskei; Coman Cristina Maria, cls. a IV-a – prof. Delia Brylynskei; Csoboth Maya, cls. a IV-a – prof. Delia Brylynskei și Meteșan Sarah Maria, cls. a V-a – prof. Cezarina Lazăr.

 

Premii și la prima ediție a unui alt concurs național

Advertisement

De o largă participare din partea concurenților s-a bucurat și prima ediție, tot online, a Concursului Național „Scherzo”, desfășurat la București în perioada 22-26 aprilie 2021, adresat atât elevilor din sistemul de învătământ vocațional cât și de la școli și licee de cultură generală, Palate ale Copiilor, învățământ de tip privat, etc. Categoriile de concurs au fost: Pian, Canto (clasic, muzică ușoară, populară), Vioară și Chitară. Elevul Landt Erwin din clasa a VII-a chitară, de la clasa prof. Norbert Lorant Bravyak a obținut Premiul III în cadrul acestei noi competiții.

Advertisement

Actualitate

FOTO: Iarna s-a reîntors în zonele montane

Publicat

pe

Redactat de

Zonele montane au fost acoperite de un strat subțire de zăpadă, chiar și în mijlocul lunii aprilie. Drumarii au fost nevoiți să intervină în județele Hunedoara și Vâlcea, unde zăpada a acoperit DN 7A.

Imaginile postate de drumari arată DN 7A, la limita dintre județele Hunedoara și Vâlcea, acoperit de un veșmânt alb, însă zăpada este mai mult o amintire a iernii decât o prezență masivă.

Chiar și în fața acestui strat subțire, drumarii au intervenit pentru a asigura circulația în siguranță, conștienți fiind de imprevizibilitatea condițiilor meteo montane.

De altfel, și în masivele montane din județ s-a așternut un strat subțire de zăpadă.

FOTO: DRDP Timișoara

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate

Colegiul Național „Iancu de Hunedoara” din Hunedoara este câștigătorul concursului de cultură generală „Citești și câștigi!”

Publicat

pe

Redactat de

Colegiul Național „Iancu de Hunedoara” din Hunedoara este câștigătorul concursului de cultură generală „Citești și câștigi!”.
Întâlnirile din finala mica și finala mare, desfășurate în zilele de 17 și 18 aprilie, au încheiat competiția ajunsă la ediția a X-a și au stabilit podiumul.
Pe locul doi s-a clasat Liceul Teoretic „Avram Iancu” din Brad, care a pierdut în finala mare în fața echipei de la CN „Iancu de Hunedoara”. Și finala mică a fost extrem de disputată. Locul trei a fost ocupat de echipa Liceului Teoretic „Mircea Eliade” din Lupeni, după o luptă foarte strânsă cu echipa Liceului Teoretic „I. C. Brătianu” Hațeg, care a obținut locul patru și mențiune.
Premiul juriului a fost acordat concurenților de la Liceul Tehnologic „Grigore Moisil” Deva, care a avut o evoluție constantă de-a lungul confruntărilor, a manifestat interes pentru temele propuse spre studiu și a dovedit spirit de echipă și fair-play.
La această a zecea ediție a concursului „Citești și câștigi!” au luat parte 24 de colegii și licee din județul Hunedoara. Odată cu ediția aniversară, concursul a devenit marcă înregistrată la Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci, ceea ce dovedește originalitatea, importanța și calitatea ridicată a competiției.
Tematica ediției a X-a a atins o paleta largă de subiecte: scriitori români și străini, cinematografie și sport, geografia fascinantă a Americii de Sud, zborul ca vis al omului, muzica nemuritorilor The Beatles. Cea mai importantă temă de concurs a fost cea legată de Transilvania și de figura Eroului Național Avram Iancu, de la a cărui naștere se împlinesc anul acesta 200 de ani. Totodată, premiile puse în joc au fost unele atractive, iar tombola de la finalul competiției a adus alte câștiguri valoroase concurenților.
Citeste mai mult ...

Actualitate

Pași pentru modernizarea Parcului Central din Hunedoara

Publicat

pe

Redactat de

Parcul Central din municipiul Hunedoara urmează a intra într-un amplu proiect de reabilitare.

În acest moment proiectul tehnic este finalizat și se află în analiza celor de la Agenţia de Dezvoltare Regională Vest. După ce documentația va fi gata, se va depune o cerere de finanțare pentru acest proiect.

”Una dintre cele mai frecvente întrebări adresate de persoanele care urmăresc această pagină, în ultimii doi-trei ani, este: „De ce nu faceţi ceva şi cu Parcul Central?”. Facem! Prin Hotărârea Consiliului Local nr. 415/2022 a fost aprobată Documentaţia de Avizare a Lucrărilor de Intervenţie. Proiectul tehnic este gata şi se află acum în analiza Agenţiei de Dezvoltare Regională Vest (instituţia căreia ne vom adresa pentru obţinerea finanţării). De îndată ce toată documentaţia necesară va fi gata, vom depune o cerere de finanţare a proiectului. Astăzi, cu ajutorul unor randări grafice, putem prezenta viziunea Primăriei municipiului Hunedoara despre felul în care va trebui să arate Parcul Central, după finalizarea lucrărilor”, informează reprezentanții Primăriei Municipiului Hunedoara.

FOTO: FACEBOOK PRIMĂRIA HUNEDOARA

Citeste mai mult ...

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate