Connect with us
Data: 22/04/2024
.

Actualitate

Emil Bercea e sprijinit de suporterii Jiului, dar e ignorat de Simota

Publicat

pe

Simpatizanţii echipei sunt de acord cu preluarea

Anunţul făcut de prosperul om de afaceri Emil Bercea privind disponibilitatea de a prelua cea mai iubită echipă din Valea Jiului a creat emulaţie în rândul suporterilor trupei din Petroşani. Aceştia îşi doresc ca afaceristul să se implice Jiul şi îl cataloghează drept un om serios.

Deocamdată, însă, actualul finanţator, Alin Simota, nu a făcut nicio mişcare şi nu a dat niciun răspuns privind cedarea echipei. La rândul ei, nici Primăria Petroşani nu a venit cu o altă soluţie viabilă pentru salvarea echipei.

Vrea Jiul pe prima scenă

Emil BerceaDupă mitingul pentru susţinerea Jiului, desfăşurat duminică, 17 februarie, în centrul Petroşaniului, Emil Bercea (foto mic), un om prosper om de afaceri din Valea Jiului şi-a făcut publice intenţiile de a prelua echipa. Acesta a precizat că are planuri mari şi îşi permite financiar să susţină gruparea fanion a Văii Jiului. „Sunt interesat să preiau echipa Jiul. Vreau să iau echipa Jiul de la domnul Simota. I-am comunicat şi dumnealui acest lucru, dar nu am primit niciun răspuns. Voi face totul să readuc Jiul în Liga I. Nu vreau ca fotbalul din oraş să moară. Îmi permit din punct de vedere financiar să iau echipa”, spunea Bercea după manifestaţia de susţinere a Jiului.

Fanii se bucură, Simota tace

Advertisement

Vestea că echipa favorită ar putea fi preluată de Bercea i-a bucurat pe fanii din Vale, care l-au anunţat pe omul de afaceri că va avea tot sprijinul lor. „Îl cunosc pe Emil Bercea şi sunt convins că ceea ce spune este adevărat. Financiar este cel mai bun din Valea Jiului”, spune un suporter în timp ce alt fan garantează pentru seriozitatea acestuia. „Lucrez de 10 ani la domnul Emil Bercea şi am fost mereu plătit la timp, este un om serios şi dacă promite că va face treabă la Jiul se ţine de cuvânt”, a precizat fanul Jiului. Totodată, simpatizanţii echipei alb-negre îl roagă pe Emil Bercea să nu ia exemplul fostul finanţator, Alin Simota. „Domnule Bercea, dacă cu adevărat vă doriţi să preluaţi această afacere, vă rugăm să nu o faceţi ca şi domnul Simota şi să nu uitaţi că un stadion plin într-o ligă inferioară face mult mai mult decât unul gol în Liga I”, spune alt suporter. Deocamdată, Alin Simota nu i-a oferit niciun răspuns lui Bercea în privinţa cedării echipei, iar Primăria Petroşani „tace mâlc”, neaducând soluţii viabile de salvare.

Actualitate

Deva va găzdui Olimpiada Națională de Limba Engleză. Peste 600 de elevi și profesori din toată țara, așteptați

Publicat

pe

Redactat de

Municipiul Deva va găzdui Olimpiada Națională de Limba Engleză. Peste 600 de elevi și profesori, din toată țara, sunt așteptați în orașul de la poalele Cetății. Deschiderea festivă a evenimentului va avea loc sâmbătă, 27 aprilie, la Centrul Cultural „Drăgan Muntean” din municipiu.

În perioada 27 aprilie – 1 mai 2024, Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Hunedoara organizează, în parteneriat cu Ministerul Educației, Olimpiada Națională de Limba engleză, clasele VII-XII, acțiune la care vor participa 522 de elevi din toată țara, selecționați în urma etapei județene a acestui concurs școlar, însoțiți de 60 de profesori coordonatori ai loturilor, precum și 60 de cadre didactice de renume din învățământul universitar și preuniversitar, reunite în cadrul Comisiei Centrale a Olimpiadei Naționale de Limba engleză.

“Deschiderea festivă a olimpiadei va avea loc sâmbătă, 27 aprilie 2024, începând cu orele 17:30, la Centrul Cultural „Drăgan Muntean” Deva, iar festivitatea de premiere a participanților distinși cu premii și mențiuni, se va desfășura miercuri, 1 mai 2024, începând cu orele 09:30, în aceeași locație. Elevii vor susține probele de concurs la Colegiul Național „Decebal” Deva, proba scrisă, în data de 28 aprilie 2024, începând cu ora 09:30, iar proba orală, în data de 29 aprilie 2024, începând cu ora 9:30”, au informat reprezentanții IȘJ Hunedoara.

Pe lângă activitățile specifice competiției, elevii participanți, însoțiți de profesorii lor, vor vizita obiective istorice, culturale și turistice din municipiul Deva și din județul Hunedoara.

“Olimpiada înseamnă competiţie, întâlnire a valorilor, măsurarea propriilor performanţe şi dorinţa firească de a cuceri noi teritorii ale domeniului pentru care elevii și-au descoperit o anume vocaţie şi pasiune. Este o comuniune a educaţiei în spiritul adevărului, binelui şi frumosului. Este o întâlnire a celor mai buni, aşteptată cu emoţie, cu bucurie neliniştită și cu voluptatea confruntărilor intelectuale. Le urăm un călduros Bun-venit participanților, succes deplin la această competiție frumoasă, sperând că se vor bucura de o ședere cât mai plăcută în orașul nostru!”, a declarat inspector școlar general, prof. dr. Maria Ștefănie.

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate

Centrul Cultural „Adrian Păunescu” – inaugurat la Brad, în prezența membrilor familiei regretatului poet

Publicat

pe

Redactat de

Centrul Cultural „Adrian Păunescu” din municipiul Brad a fost inaugurat, sâmbătă, în prezența membrilor familiei regretatului poet, soția Carmen, fiica Ana -Maria și nepoata Alexandra, precum și a cunoscutului interpret de muzică folk Ducu Bertzi.

Amenajat într-o clădire aflată pe strada care îi poartă numele marelui poet român, Centrul Cultural „Adrian Păunescu” va găzdui activități culturale, sociale și educative.

“Centrul Cultural “Adrian Păunescu” a fost amenajat în clădirea reabilitată cu fonduri europene nerambursabile, care a a aparținut până în anul 2006 Minei Țebea, respectiv fosta cantină a minerilor situată pe strada Adrian Păunescu din municipiul Brad. Clădirea astfel salvată a devenit un spațiu unde se vor desfășura activități culturale, sociale și educative. Cu acest prilej, după inaugurarea centrului cultural, la sala Cinema Zarand BRAD a avut loc un spectacol de muzica și poezie intitulat ”Mărturie” susținut de Ana-Maria Păunescu, Ducu Bertzi și Constantin Neculae. Spectacolul a fost încărcat de emoție, fiind apreciat de publicul brădean iubitor de muzică folk și poezie”, a anunțat Florin Cazacu, primarul municipiului Brad.

Sursa foto: Florin Cazacu/Facebook
Citeste mai mult ...

Actualitate

12 tone de material antiderapant, în mai multe zone din Valea Jiului

Publicat

pe

Redactat de

În urma ninsorilor din ultimele ore, drumarii au fost nevoiți să intervină pe mai multe secțiuni de drum din Valea Jiului.

Astfel au fost răspândite peste 12 tone de material antiderapant pe  DN 66 și DN 7A în în zonele Obârșia Lotrului – Petroșani, respectiv Câmpu lu Neag.

”În cursul dimineții, pe raza de activitate a SDN Deva, s-a acționat cu 2 autoutilaje și s-au răspândit 12 tone material antiderapant pe DN 66 și DN 7A. Pe cele două drumuri, în zonele Obârșia Lotrului – Petroșani, respectiv Câmpu lu Neag, carosabilul este umed, cu zăpadă îmbibată cu material antiderapant”, informează reprezentanții DRDP Timișoara.

FOTO: FACEBOOK DRDP TIMIȘOARA

Citeste mai mult ...

Actualitate