Connect with us
Data: 18/04/2024
.

Actualitate

Eric Şoş e vicecampion naţional

Publicat

pe

Din nou, pe podium

Karateka de la Elite Center Hunedoara a cucerit medalia de argint la kumite din cadrul campionatului interstiluri al României

După bronzul mondial, cucerit la Bursa, hunedoreanul Eric Şoş a primit şi recunoaşterea naţională. Sportivul de 17 ani, legitimat la Elite Center a reuşit să urce pe treapta a doua podiumului la campionatul naţional interstiluri pentru cadeţi, juniori şi tineret under 21desfăşurat la Bucureşti.

Pentru karateka hunedorean, competiţia de la Bucureşti a fost ultima la această categorie de vârstă, 16-17 ani. Următorul concurs pentru Şoş va fi la o categorie superioară, el urmând să participe la tineret Under 21.

După bronz a venit argint

Advertisement

Campionatul naţional de karate interstiluri pentru cadeţi, juniori şi tineret Under 21, desfăşurat în capitală, a strâns la start un număr de 400 de sportivi, legitimaţi la 42 de cluburi din ţară, afiliate la Federaţia Română de Karate. Hunedoreanul Eric Şoş, de la clubul Elite Center, a participat la categoria juniori, 16-17 ani, atât în proba de kata cât şi în cea de kumite. Sportivul clubului de pe Cerna a reuşit să urce pe treapta a doua podiumului, obţinând medalia de argint, în proba de kumite, 16-17 ani, +76 de kilograme. Titlul de vicecampion naţional a venit ca o confirmare a valorii sale, care s-a încununat cu puţin timp în urmă cu medalia de bronz la mondialele de la Bursa.

Trece la o treaptă superioară

Pentru Eric Şoş, campionatul naţional de la Bucureşti a însemnat totodată încheierea unei etape a carierei sale. Practic, pentru karateka hunedorean, întrecerea din capitală a fost ultima în care a luat startul la categoria juniori, 16-17 ani. De acum înainte el va participa la tineret Under 21, prima competiţie la care va lua startul urmând să se desfăşoare în perioada 2-3 noiembrie, la Reghin, campionatul naţional de karate shotokan pentru copii şi tinertet Under 21. Eric Şoş se antrenează de 4 zile pe săptămână, de câte două ori pe zi, alături de sensei Ilie Zanfir, în sala de sport a Colegiului Naţional „Iancu de Hunedoara” din municipiul de pe Cerna.

Advertisement

Actualitate

Corvinul Hunedoara, în finala Cupei României la fotbal

Publicat

pe

Redactat de

Echipa de fotbal Corvinul Hunedoara s-a calificat în această seară, în premieră, în finala Cupei României la fotbal.

Pe stadionul din localitate, Corvinul a întâlnit echipa FC Voluntari. Odată cu fluierul final, tabela arăta 3-1 iar Corvinul merge în marea finală.

Pentru echipa hunedoreană au marcat Manolache, în minutul 20, Neacșa, în minutul 61 și Marius Coman, în minutul 73.

FC Voluntari a reușit să marcheze un singur gol în minutul 33 prin Daniel Florea.

FOTO: FACEBOOK CĂLIN PETRU MARIAN

Citeste mai mult ...

Actualitate

Toma Coconea va traversa, din nou, Pirineii în zbor

Publicat

pe

Redactat de

Cunoscutul și apreciatul parapantist hunedorean Toma Coconea se pregătește pentru o nouă aventură, la „X-Pyr 2024”, competiție extremă care se va desfășura, în iunie, în Munții Pirinei. Sportivul din Valea Jiului va concura alături de Marcus Clenci, prieten și atlet român stabilit în Austria, care i-a fost suporter secund la X-Alps 2023. „Șoimul din Carpați”, cum i se mai spune lui Toma Coconea, a început deja pregătirile pentru această nouă întrecere dură la care va participa.

Parapantistul hunedorean, cunoscut la nivel mondial, Toma Coconea se pregătește intens pentru prima competiție internațională din acest an – „X-Pyr 2024”. El a decis să traverseze, din nou, Pirineii în zbor, într-o nouă cursă nebună.

Așa cum am anunțat zilele trecute, am început pregătirea pentru „X-Pyr 2024”, cursă care va începe în 23 iunie și în care îmi propun să travesersez Pirineii alături de Marcus Clenci, suporterul meu secund de la „X-Alps 2023”, prieten și atlet român stabilit în Austria. Mă concentrez intens pe antrenamentele fizice, dar vin și cu o veste pentru potențialii mei sponsori. Voi zbura cu o aripă nouă, pe care doar ce am primit-o. La acest moment, ea este neinscripționată. Dacă vă doriți să mă susțineți, iar logo-ul vostru să apară pe una dintre fețele aripii atât la “X-Pyr”, cât și după, pentru o mai lungă perioadă de timp, vă rog să mă contactați, fie într-un mesaj privat, fie pe Whatsapp, la numărul +40735998812. Vă mulțumesc!”, a transmis Toma Coconea.

 

Veteranul „Red Bull X- Alps”

Ediția din acest an a „X-Pyr” va avea loc în luna iunie. Toma Coconea a mai participat de două ori la această competiție de anvergură. În 2018, timp de aproape opt zile, a străbătut, în zbor cu parapanta, o distanță de 414 de kilometri, dintre cei 560 ai acestei dure întreceri, el remarcându-se printre cei aproximativ 40 de concurenți, foarte buni, din întreaga lume. De asemenea, el a mai luat parte și la ediția din 2014 a „X-Pyr”, atunci fiind medaliat cu bronz.

Advertisement

La fel ca și celebra întrecere din Alpi, „Red Bull X-Alps”, la care Toma Coconea este veteran, participând la toate edițiile, încă din 2003, și „X-Pyr” adună la start sportivi de pe întreaga planetă care se remarcă în întrecerile de gen internaționale.

Competiția de parapantă și cățărare „X-Pyr” din Pirinei este organizată o dată la doi ani și presupune traversarea Munților Pirinei, de la Atlantic la Mediterană, între Spania şi Franţa.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Crima de la Petroșani, elucidată. Un bărbat condamnat pentru omor, reținut

Publicat

pe

Redactat de

Crima de la Petroșani care a îngrozit întreaga comunitate a fost elucidată.

În urma investigațiilor efectuate de către procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara, în data de 17 aprilie 2024, s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale împotriva inculpatului C.C., sub aspectul săvârșirii infracțiunii de omor calificat, conform prevederilor art. 188 alin. 1 – art. 189 alin. 1 lit. e din Codul Penal, cu aplicarea art. 41 alin. 1 din același cod.

Potrivit cercetărilor efectuate, în data de 19 februarie 2024, între orele 21:53 și 23:12, în timp ce victima S.M. se afla în compania inculpatului C.C., acesta din urmă a comis omorul prin sugrumare, ascunzând ulterior cadavrul pe un teren viran din apropierea fostului poligon de tragere din municipiul Petroșani. Procurorii menționează că inculpatul C.C. fusese anterior condamnat pentru săvârșirea unei infracțiuni similare de omor calificat.

În continuare, în data de 16 aprilie 2024, la ora 20:10, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara au dispus reținerea inculpatului C.C. pentru o perioadă de 24 de ore. Ulterior, în data de 17 aprilie 2024, aceiași procurori au solicitat Tribunalului Hunedoara arestarea preventivă a inculpatului C.C. pentru o perioadă de 30 de zile.

Biroul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara va furniza detalii suplimentare despre această situație pe măsură ce circumstanțele vor permite.

Citeste mai mult ...

SERVICII

Reparații pentru casa ta, executăm în regim de urgență țiglă ceramică, țiglă metalică, dulgherie, placări cu polistiren și orice tip de model. Orice reparații de urgență.
Discount la materiale 15%, materialele le avem pe stoc. Cerem și oferim seriozitate. Firmă autorizată.
Relații la nr. de telefon 0756.467.737.

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate