Connect with us
Data: 30/06/2024
.

Actualitate

Escroci prin metoda „Accidentul”, reținuți la Deva. “Fiica dvs. e vinovată de moartea unui copil”

Publicat

pe

Aceasta este fraza cu care doi indivizi au reușit să fenteze, cu bani, un bărbat din Deva. L-au sunat și i-au spus că fiica lui a fost implicată într-un grav accident rutier, soldat cu decesul unui copilaș, iar deveanul i-a crezut și le-a dat suma de bani cerută sub un pretext fals. Doar că, indivizii nu s-au putut bucura prea mult de banii primiți fiindcă polițiștii i-au prins, iar acum cei doi riscă să stea mult și bine în spatele gratiilor.

Totul a pornit după ce cei doi indivizi, ambii în vârstă de 26 de ani, din județele Ilfov și Dâmbovița, l-au sunat pe bărbatul din Deva și i-au zis că fata lui e responsabilă de moartea unui copil minor, al cărui deces ar fi apărut în urma unui accident de circulație comis de către aceasta. Pentru a se împăca cu familia copilului decedat, chipurile, cei doi escroci i-au cerut deveanului nici mai mult, nici mai puțin de 30.000 de euro. Bărbatul, în vârstă de 49 de ani, nu a avut să le dea atât, dar le-a oferit, în schimb, 14.000 de lei. „Persoana vătămată s-a întâlnit cu cei doi bărbați, cărora le-a înmânat această sumă cerută de către ei pentru a intermedia împăcarea dintre fiica acesteia și membrii familiei minorului”, a precizat Bogdan Nițu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Hunedoara.

Unul prins la „păcănele”, altul la o pensiune

După ce s-au văzut cu banii în mână, indivizii au dat bir cu fugiții, deveanul dându-și seama că a fost înșelat. Acesta a anunțat imediat poliția care a reușit să îi prindă pe cei doi indivizi. Unul dintre ei a fost ridicat de polițiști de la „păcănele”, în timp ce celălalt de la o pensiune din zona Sântuhalm, de lângă Deva, unde erau cazați cei doi. Ei au fost reținuți pentru 24 de ore. Ieri, polițiștii i-au scos din arestul Poliției Deva și i-au dus în fața procurorilor cu propunere de arestare preventivă.

Polițiștii au reușit să recupereze cam 10.000 de lei din întreg prejudiciul creat, restul banilor fiind deja cheltuiți de către cei doi indivizi.

Advertisement

 

Cum te ferești de metoda „Accidentul”

În ciuda avertismentelor lansate de poliţişti cu privire la acest mod de operare, tot mai mulți hunedoreni au simțit pe pielea lor acest tip de înşelăciune. Poliţiştii au înregistrat mai multe plângeri de la locuitori ai judeţului care au reclamat faptul că au fost păcăliţi, cu diferite sume de bani, prin acest mod de operare. Din acest motiv, oamenii legii atrag, încă o dată, atenția oamenilor să fie prudenți. „Pentru a evita să deveniţi victima unei infracţiuni de înşelăciune, având acest mod de operare intitulat generic “accidentul”, este bine să analizaţi cu atenţie informaţiile primite şi să vă puneţi câteva întrebări elementare referitoare la veridicitatea lor. În caz de accident, nu există noţiunea de plată a unor despăgubiri, decât ca urmare a unei hotărâri judecătoreşti în acest sens sau prin societăţile de asigurări. Orice accident de circulaţie are două posibilităţi de soluţionare, fie prin depunerea unei plângeri la unitatea poliţie, care se va ocupa mai departe de cazul respectiv sau prin înţelegerea amiabilă a părţilor, ceea ce presupune repararea daunelor folosind poliţa de asigurare auto obligatorie. Oricine poate fi victima unui accident, dar, într-un moment critic ca acesta, singura urgenţă este cea medicală şi nicidecum aspectul financiar. Atât victima, cât şi autorul unui accident nu au nevoie de bani ca să primească îngrijiri medicale (sau să despăgubească celelalte părţi implicate). De asemenea, trebuie să cunoaşteţi faptul că, în conformitate cu reglementările în vigoare, un accident de orice fel, mai ales unul rutier grav este, de obicei, doar anunţat de persoane oficiale, abilitate să facă acest lucru”, a afirmat Bogdan Nițu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara.

Polițiștii hunedoreni mai recomandă ca, în cazul în care sunteţi martorul unei infracţiuni sau victima acesteia, apelaţi în cel mai scurt timp numărul de urgenţă 112 şi reţineţi cât mai multe detalii.

Advertisement

Actualitate

Atletul Dorin Rusu, de la CSM Deva, campion național la 5.000 de metri!

Publicat

pe

Redactat de

Ultima zi a finalelor Campionatului Național de atletism în aer liber pentru seniori de la Cluj Napoca a adus un nou titlu pentru sportivii legitimați la CSM Deva.

Performer, de această dată, a fost Andrei Rusu, atlet pregătit de profesorul Cornelia Juratoni.

După ce a a devenit vicecampion la 1.500, Andrei s-a impus în proba de 5.000, cu timpul de 14:45:15!

Reamintim că și Florentina Iușco a obținut un titlu de campioană națională la săritura în lungime și o medalie de argint la triplusalt.

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate

Florentina Iușco, de la CSM Deva, campioană națională!

Publicat

pe

Redactat de

În perioada 29-30 iunie s-a desfășurat, la Cluj Napoca, etapa finală a Campionatului Național de atletism în aer liber la seniori.

În competițiile feminine a evoluat, cu mult succes, și săritoarea Florentina Iușco, de la CSM Deva.

După ce în prima zi a competiției Florentina a devenit vicecampioană națională la triplusalt, în reuniunea finală de la Cluj Napoca deveanca a evoluat în finala de la lungime.

Sportiva de la CSM Deva a evoluat excelent și a cucerit titlul național, cu un rezultat foarte bun, de 6,49 metri.

Florentina Iușco este pregătită, la CSM Deva, de profesorul Nicolae Alexe.

Advertisement

Citeste mai mult ...

Actualitate

Întreruperi de energie electrică în județul Hunedoara, în perioada 1 -5 iulie

Publicat

pe

Redactat de

Rețele Electrice Banat anunță întreruperi de energie electrică, planificate pentru revizii și reparații, în câteva localități din județul Hunedoara, în perioada 1 – 5 iulie 2024.

Următoarele întreruperi se vor realiza pentru a asigura capacitatea rețelei de a funcționa și alimenta clienții în bune condiții:

Sursa: reteleelectrice.ro

Citeste mai mult ...

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate