Connect with us
Data: 20/07/2024
.

Actualitate

Evenimente importante pentru comunitatea din Crișcior. Inaugurarea noului sediu al primăriei, a centrului civic, premierea seniorilor cu cinci decenii de căsătorie și un târg al produselor locale

Publicat

pe

Evenimente importante, la sfârșitul săptămânii trecute, pentru comunitatea locală din comuna Crișcior. A fost inaugurat noul sediu al primăriei – modernizat și extins. La fel și piața din fața sediului administrativ, moment urmat de festivitatea de premiere a seniorilor din localitate care au împlinit 50 de ani de căsătorie. Frumoasa comună din Țara Zarandului a găzduit și un târg dedicat producătorilor locali.

Primăria comunei Crișcior are un sediu nou, cu spații moderne și primitoare. Inaugurarea acestuia a avut loc joi, 26 octombrie, în zi de mare sărbătoare creștină, de Sfântul Dumitru. Evenimentul s-a desfășurat în prezența a numeroși cetățeni ai comunei, precum și a oficialităților locale și județene și a altor invitați.

După o slujbă de sfințire a noului sediu administrativ, în noua și eleganta „Casa Căsătoriilor”, a fost organizată o ceremonie prin care 66 de cupluri de seniori care au împlinit, în acest an, cinci decenii de căsătorie au primit recunoștința, prețuirea și aprecierea întregii comunități.

Primarul comunei Crișcior, Ovidiu Furdui, a premiat fiecare pereche de seniori care aniversează „Nunta de aur”, adresându-le cele mai calde felicitări.

„Bine ați venit în noul sediu al Primăriei comunei Crișcior! De obicei, nu am emoții, dar astăzi, trebuie să recunosc că sunt. Mai ales când văd o „Casa Căsătoriilor” plină și cred că era cel mai important ca astăzi să inaugurăm acest spațiu cu oamenii care au rezistat peste 50 de ani, care sunt un exemplu pentru comunitate, un exemplu pentru tinerii din ziua de astăzi. (…) Avem, zic eu, cel mai frumos sediu de primărie, inaugurat în prezența oamenilor care au demonstrat în timp că știu să se respecte, să treacă peste toate nevoile vieții și au rămas împreună”, a spus, printre altele, Ilie Ovidiu Furdui, primarul comunei Crișcior.

Nu cred că avem în județ o primărie mai frumoasă…”

Prezent la eveniment, președintele Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor, l-a felicitat pe primarul Ovidiu Furdui pentru realizarea acestui obiectiv, iar familiilor care au împlinit 50 de ani de căsnicie le-a urat un călduros „La mulți ani!” și tuturor multă sănătate. „Sunt deosebit de onorat să fiu astăzi în frumoasa comună Crișcior. Aș împărți discursul meu în două și aș începe cu cea mai importantă parte pentru care suntem aici, aceea de a sărbători cuplurile care au rezistat împreună peste 50 de ani de căsătorie. Ce este mai frumos, mai plăcut și mai iubit de Dumnezeu decât să reziști mulți ani împreună (…) În al doilea rând, îl felicit pe primarul Ovidiu Furdui pentru realizarea acestui obiectiv. (…) Când vezi că un om muncește enorm de mult și vrea pentru cetățenii săi să facă o comună de talie europeană, acesta este Ovidiu Furdui, primarul dumneavoastră (…) Este cea mai frumoasă primărie din județul Hunedoara. La comune, nu cred că avem o primărie mai frumoasă cum este cea de la Crișcior. Felicitări!”.

“Comuna Crișcior este una dintre cele mai mari din județul Hunedoara și cred că este o dovadă de normalitate ca administrația locală să funcționeze în condiții adecvate. Îl felicit pe primarul comunei, Ovidiu Furdui, pentru perseverența sa de a demonstra că, și în mediul rural, se face administrație de calitate, în ton cu vremurile pe care le trăim, în interesul oamenilor! Îl felicit și pentru că nu i-a uitat pe seniorii care au împlinit 50 de ani de căsătorie – un drum lung, greu, dar frumos pe care nu mulți se pot lăuda că l-au parcurs! Îi mulțumesc lui Ovidiu Furdui pentru invitația de a lua parte la acest moment festiv!”, a declarat Costel Avram, administratorul public al județului.

La rândul său, senatorul Vasilică Potecă, prezent la eveniment, a afirmat că: „Ovidiu Furdui este unul dintre cei mai performanți primari pe care îi are județul Hunedoara. A fost și președinte al Ligii Primarilor și a luptat enorm de mult pentru comuna Crișcior. Cred că este campion la proiecte în județul Hunedoara (…) nu numai semnate, ci și realizate. (…) Vreau să vă felicit pe dumneavoastră pentru cei 50 de ani de căsătorie. Vreau să le transmit tuturor locuitorilor comunei Crișcior că suntem alături de ei, că suntem alături de primarul dumneavoastră și vom veni, de fiecare dată, cu mare plăcere în comuna Crișcior. Cred că, așa cum spunea și domnul președinte Laurențiu Nistor, este cea mai frumoasă primărie de comună și cea mai nouă din județul Hunedoara. Felicitări, Ovidiu Furdui! Felicitări locuitorilor din comuna Crișcior! Felicitări dumneavoastră celor care astăzi sunteți aici să sărbătorim împreună cei 50 de ani de căsătorie. La mulți ani!”.

Noul sediu al primăriei comunei Crișcior a fost reabilitat, modernizat și extins cu fonduri obținute prin PNDL. Lucrările au durat aproximativ doi ani, iar investiția s-a ridicat la aproximativ 17 milioane de lei. În același timp, a fost inaugurat și centrul civic, din fața noului sediu administrativ care va găzdui de acum înainte evenimente. De asemenea, administrația locală din Crișcior mai are și alte proiecte de o importanță deosebită pentru comunitate, printre care dispensarul medical și sala de sport, una dintre cele mai moderne din județ.

Advertisement

Eu sper că, și dacă nu este cea mai frumoasă, măcar să fie o primărie cumva altfel față de ce a fost înainte. (…) Acum avem o „Casa Căsătoriilor” decentă, cu bun gust. La fel o sală de ședințe unde putem să ne desfășurăm ședințele de Consiliu Local (…) Tot așa am considerat că este normal să avem și o piață, unde ne dorim să se desfășoare evenimente. (…) Ne-am concentrat foarte mult pe infrastructură. Mai sunt două drumuri neasfaltate, însă și acelea vor fi prinse pe Programul „Anghel Saligny” și, în viitor, vor fi asfaltate. Mai avem proiectul cu gazul, un proiect extrem de mare și de important pentru comunitatea noastră. Ne dorim o dezvoltare a comunei Crișcior și să putem să facem cât mai multe lucruri în beneficiul cetățenilor”, a mai spus Ovidiu Furdui, primarul comunei Crișcior.

Târgul de produse locale, cu spectacole susținute de îndrăgiți interpreți de folclor. Ministrul Muncii și Ministrul Familiei, alături de locuitorii din Crișcior

În piața din fața noului sediu administrativ a avut loc, a doua zi, vineri, 27 octombrie, un târg dedicat producătorilor locali. Evenimentul cultural artistic ”Culegem Roadele la Crișcior”, organizat cu sprijinul Grupului de Acțiune Locală (GAL) Țara Zarandului și al Consiliului Județean Hunedoara, a reunit numeroși producători locali din zonă, care au venit la târg cu o ofertă foarte bogată.

 

Sursa foto: DGAMPT Hunedoara

Alături de producători au fost prezenți cu un stand de promovare și angajații Direcției Generale de Administrare Monumente și Promovare Turistică a Județului (DGAMPT) Hunedoara, aflată în subordinea CJ Hunedoara. Programul zilei a cuprins un spectacol de muzică populară „Jocuri și obiceiuri din bătrâni”, susținut de îndrăgiți interpreți de muzică populară. Seara s-a încheiat cu un concert susținut de Lidia Buble și un show de lasere.

Printre ospeții de seamă prezenți la eveniment s-au numărat și ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Natalia Intotero, și ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura Oprescu, aflată într-o vizită în județ.

“M-am bucurat să fiu alături de locuitorii și de administrația locală din comuna Crișcior din Hunedoara în momente speciale pentru întreaga comunitate! Crișcior, o localitate învecinată Bradului, cu o tradiție de peste trei secole în exploatarea resurselor de aur și argint, se poate mândri acum cu un nou centru civic și un nou sediu administrativ. Aici, în Țara Zarandului, mândrii moți pun încă mare preț pe tradiții și meșteșuguri populare și le transmit mai departe noilor generații care primesc, astfel, rădăcini și aripi! Mulțumesc pentru invitație colegilor mei Natalia Intotero – ministru al Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Nistor Laurențiu – Președintele Consiliului Județean Hunedoara, deputatului Ilie Toma. Felicitări inimosului primar Ovidiu Furdui pentru buna gospodărire a comunei Crișcior!”, a transmis Simona Bucura Oprescu, ministrul Muncii și Solidarității Sociale.

Actualitate

Turist decedat în Masivul Retezat. Salvamontiștii nu au mai putut face nimic

Publicat

pe

Redactat de

Un turist și-a pierdut viața, vineri, în zona superioară a Tăului Porții, din Masivul Retezat.

Bărbatul, în vârstă de 72 de ani, a suferit politraumatisme severe în urma unei accidentări în zona superioară a Tăului Porții din Retezat.

O echipă de salvatori montani, de la punctul de permanență Refugiul Bucura, s-a deplasat în zonă pentru intervenție. Salvamontiștii au solicitat și sprijin de specialitate de la echipajul aero de la Caransebeș, având în vedere vârsta înaintată a turistului. Din păcate, salvatorii montani nu au mai putut face nimic.

Din nefericire, pentru persoana accidentată în zona superioară a Tăului Porții din Retezat nu s-a mai putut face nimic, iar acțiunea de salvare s-a transformat într-una de recuperare și transport către IML. Condoleanțe familiei și apropiaților!”, a transmis Salvamont Hunedoara.

 

Advertisement
Sursa foto: Salvamont Hunedoara/Facebook
Citeste mai mult ...

Actualitate

Casa Județeană de Pensii Hunedoara – O nouă serie de bilete de tratament balnear

Publicat

pe

Redactat de

Casa Județeană de Pensii (CJP) Hunedoara aduce la cunoștință faptul că, pentru seria numărul 11, cu începere în perioada 28 iulie 2024 – 01 august 2024, sunt repartizate 208 de bilete de tratament în următoarele stațiuni:

8 – 1 Mai

4 – Amara

2 – Bala

2 – Bazna

Advertisement

18 – Buziaș

10 – Căciulata

2 – Călimănești

13 – Covasna

2 – Eforie Nord

Advertisement

2 – Eforie Sud

20 – Băile Felix

76 – Geoagiu

15 – Băile Herculane

10 – Moneasa

Advertisement

2 – Ocna Șugatag

2 – Olănești

2 – Saturn

7 – Slănic Moldova

2 – Sovata

Advertisement

2 – Turda

6 – Vatra Dornei

1 – Vața

Cele 208 bilete pentru tratament balnear primite de către CJP Hunedoara au fost alocate automat solicitanților, prin aplicația SPA, în funcție de punctajul obținut, în limita locurilor repartizate pe stațiuni și unități de cazare. Lista cererilor aprobate este afișată la sediul instituției și pe pagina de internet: https://www.cjp-hd.ro/diagrama-alocare/, iar lista cererilor neaprobate este afișată doar pe pagina de internet a CJP Hunedoara. În cazul în care titularul nu se prezintă pentru ridicarea biletului de tratament balnear în perioada programată și nu a anunțat, în prealabil, compartimentul gestiune bilete tratament despre acest fapt, repartiția este anulată, iar biletul se redistribuie altui solicitant. Toate biletele nevalorificate până în data de 23 iulie 2024, ora 14:00, vor fi redistribuite începând cu data de 24 iulie 2024, ora 8:00, până la momentul începerii sejurului. Acordarea biletelor de tratament pentru această serie se va realiza conform criteriilor prevăzute de Ordinul Președintelui Casei Naționale de Pensii Publice nr. 196 din 25.01.2024. Bilete de tratament balnear se eliberează, în urma prezentării actului de identitate, titularului sau unei alte persoane desemnate de către acesta prin procură specială, document din care să rezulte că mandatarul este împuternicit să ridice biletul”, precizează reprezentanții Casei Județene de Pensii Hunedoara.

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate

Bărbatul acuzat că ar fi exploatat prin muncă doi minori, arestat preventiv

Publicat

pe

Redactat de

Bărbatul care ar fi obligat doi minori să lucreze într-o hală de de fabricare a produselor din beton a fost arestat preventiv, pe o perioadă de 30 de zile.

În urma activităţilor desfăşurate de poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Hunedoara, împreună cu procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Hunedoara, la data de 18 iulie, a fost dispusă reţinerea unei persoane, cercetată pentru trafic de minori şi rele tratamente aplicate minorului. În urma percheziţiilor domiciliare efectuate, au fost descoperite şi ridicate mai multe mijloace de probă. Astăzi, judecătorul de drepturi şi libertăţi a dispus arestarea preventivă a persoanei în cauză, pentru 30 de zile”, a informat, vineri, Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR).

Reamintim faptul că, joi, 18 iulie, poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Hunedoara, Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia şi Serviciului Judeţean Anticorupţie Hunedoara, împreună cu procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Hunedoara, au pus în aplicare patru mandate de percheziţie domiciliară, într-o cauză penală privind săvârşirea infracţiunilor de trafic de minori şi rele tratamente aplicate minorului.

“Din cercetări a reieşit că, pe parcursul lunilor martie şi aprilie 2024, un bărbat ar fi recrutat două persoane vătămate minore, de 12 şi respectiv 15 ani, în scopul exploatării prin muncă, la o hală de producţie având ca obiect fabricarea de produse din beton. Probele administrate au relevat că bărbatul în cauză, abuzând de poziţia de autoritate asupra persoanei vătămate minore de 12 ani (cu care se afla în relaţie de rudenie), precum şi de starea de vădită vulnerabilitate a acesteia (un părinte decedat şi lipsa de ocrotire din partea celuilalt) ar fi obligat-o să presteze munci grele, neremunerate şi neadecvate vârstei, în hala menţionată anterior. Aceleaşi activităţi ar fi fost desfăşurate în intervalul aprilie – mai 2024 şi de cealaltă persoană vătămată minoră, ca urmare a actelor de constrângere fizică şi psihică exercitate asupra sa de către bărbatul bănuit”, se mai arată în același comunicat.

Audierile s-au desfăşurat la sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Hunedoara.

Advertisement

Suportul de specialitate a fost asigurat către Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul poliţiştilor Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia, Serviciului Judeţean Anticorupţie Hunedoara şi al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Hunedoara.

Citeste mai mult ...

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate