Connect with us
Data: 13/04/2024
.

Actualitate

EXCLUSIV! Reporterii „Servus Hunedoara”, contactaţi de Constantin Niciu, hunedoreanul căutat internaţional, considerat periculos de Poliţia din Regatul Unit!

Publicat

pe

„Tot ceea ce se spune este total neadevărat. Eu am fost arestat de două ori în Marea Britanie şi nu m-au extrădat!”

În urma articolului publicat în cotidianul „Servus Hunedoara”, săptămâna trecută, cu privire la un hunedorean din Lupeni, dat în urmărire internaţională, al cărui nume şi fotografie apar pe o listă făcută publică de autorităţile din Marea Britanie, a sunat la redacţia publicaţiei noastre o persoană din Anglia care pretinde că este acel locuitor căutat al judeţului. Acesta se află printre cetăţenii străini, consideraţi de Poliţia din Regatul Unit ca fiind cei mai periculoşi infractori din Europa care s-ar ascunde de justiţie pe teritoriul englez.

constantin-niciuTotul a început după ce, lunea trecută (n. red. 4 februarie), autorităţile din Marea Britanie au făcut un apel la populaţia engleză să anunţe dacă intră în posesia unor informaţii cu privire la 17 cetăţeni străini, consideraţi de poliţie ca fiind cei mai periculoşi infractori din Europa. Organizaţia Independentă de Combatere a Criminalităţii „Crimestoppers” şi Scotland Yard au dat publicităţii şi o listă pe care apăreau numele şi fotografiile acestora, iar printre ei se aflau şi doi români, între care şi un hunedorean, originar din Lupeni, pe numele său Constantin Niciu (34 de ani), zis şi „Ştucuţ”. Acesta e căutat de câţiva ani pentru răpire şi tâlhărie, fapte comise pe teritoriul ţării noastre înainte de 2006 şi pentru care a fost condamnat de Tribunalul Hunedoara la 11 ani şi şase luni de închisoare. Poliţiştii englezi declarau atunci, în ediţiile electronice ale unor ziare din Regatul Unit, că este „în interesul Marii Britanii ca aceşti indivizi periculoşi să fie găsiţi”, recomandându-le cetăţenilor să nu se apropie de ei dacă îi văd şi să ofere informaţii despre aceştia sub protecţia anonimatului. Despre Constantin Niciu poliţia britanică zicea, conform jurnaliştilor englezi, că se bănuieşte că s-ar ascunde într-o suburbie a Londrei şi că ar fi utilizat o altă identitate, folosind, la un moment dat, numele de Claudiu Făgaş. Informaţia a fost preluatăşi de presa din România, fotografiile celor doi români, consideraţi de englezi infractori „de mare risc” fiind publicate atât online, cât şi în paginilor ziarelor centrale şi locale, inclusiv în cotidianul „Servus Hunedoara”. În urma articolului apărut în ediţia din 5 februarie, am fost contactaţi la redacţie de un bărbat care s-a prezentat cu numele Constantin Niciu, afirmând că doreşte să aducă câteva lămuriri cu privire la cele relatate.

[notification type=”info”] Declarație
„Îmi asum ceea ce am făcut în trecut (…) Nu am ce să reproşez justiţiei din România” [/notification]

Mărturii

facsimil-constantin-niciu-(1)Acesta susţine că nu îşi explică cum de a ajuns să figureze pe o listă pe care sunt trecuţi cei mai periculoşi infractori din Europa căutaţi în Marea Britanie, din moment ce, după spusele lui, a fost deja de două ori arestat de poliţia engleză pe teritoriul Regatului Unit şi, apoi, pus în libertate tot de autorităţile britanice. „Tot ceea ce se spune este total neadevărat. Eu am fost arestat în Marea Britanie de două ori într-un an şi nu m-au extrădat în România. Ultima dată am fost arestat în data de 11 septembrie 2011. Atunci m-au oprit pe stradă, în trafic şi mi-au spus: <Tu nu eşti Claudiu Făgaş!>”, aşa îşi începe bărbatul declaraţia dată prin telefon, recunoscând că a utilizat pentru o anumită perioadă de timp un alt nume. „Într-adevăr, eu am folosit, la un moment dat, numele de Claudiu Făgaş, preluat de la un bun prieten de-al meu care, ulterior, m-a denunţat la poliţie (…) Atunci (n.red. la momentul arestării), m-am dus cu ei, ce era să fac?! M-au găsit cu bunuri furate, ceva tricouri, şi m-au închis. De fapt, eu cred că a fost un pretext să măţină închis în penitenciar până primeau ei mandatul internaţional de arestare. Eu le-am spus atunci că sunt Constantin Niciu şi ei mi-au spus că nu îmi pot modifica numele. Apoi, am fost condamnat de o Curte din Romford la şase săptămâni de închisoare. În faţa justiţiei s-a prezentat atunci un poliţist care a spus că nu trebuie să fiu eliberat întrucât pe numele meu real există un mandat internaţional de arestare, însă instanţa a zis că nu se poate pronunţa până când nu vor sosi actele din România. La 22 decembrie 2011, mi s-a semnat eliberarea din Penitenciarul Pentonville din Londra. Mi-am luat lucrurile şi am plecat şi am aşteptat să văd ce urmează, iar acum, după atât timp m-am trezit pus pe lista cu cei mai periculoşi infractori din Europa. Nu este adevărat! Ce am făcut? Că doar nu l-am omorât pe Dumnezeu!? M-a sunat familia din ţarăşi m-a întrebat ce am făcut de am apărut prin toate ziarele şi la toate posturile de televiziune. Nu am mai făcut nimic! N-am furat nicio găină, mi-am văzut doar de viaţa mea…”

Denigrare?

Advertisement
facsimil-constantin-niciu-(2)

Bărbatul a trimis la redacţie şi un fax (vezi facsimil) prin care vrea să demonstreze că a fost închis de autorităţile britanice şi, apoi, eliberat. Documentul e pe numele pe care acesta recunoaşte că l-a folosit la un moment dat, respectiv Claudiu Făgaş

Bărbatul afirmă că el crede că totul „i se trage” de la o campanie de denigrare a românilor pe care o poartă englezii. „Nu ştiu ce se întâmplă. Nu ştiu dacă au făcut vreo greşeală atunci când m-au eliberat. Din câte ştiu, extrădarea mea e aprobată în România, la Deva. Cred că se poartă o campanie denigratoare împotriva românilor. Nu zice nimeni că românii sunt sfinţi, însă e prea de tot. Din oameni ne-au făcut neoameni. Au spus că cine ne vede să nu se apropie de noi. Dar, ce avem noi, ciumă?”, se întreabă retoric bărbatul ce a trimis la redacţie şi un fax prin care vrea să dovedească faptul că a fost arestat şi, pe urmă, pus în libertate de autorităţile britanice. Documentul e pe numele pe care acesta recunoaşte că l-a folosit la un moment dat, respectiv Claudiu Făgaş.

Bărbatul mai spune că intenţionează să se întoarcă în România singur pentru a-şi rezolva problemele pe care le are cu justiţia. „Nu am ce să reproşez justiţiei din România. Îmi asum ceea ce am făcut în trecut şi o să răspund când voi ajunge în România. Dar, ceea ce se întâmplă aici, în Anglia, mă nemulţumeşte”.

Actualitate

Copil de 10 ani, rănit ușor, în urma unui accident produs pe DN 76, la Luncoiu de Jos

Publicat

pe

Redactat de

Un copil, în vârstă de 10 ani, a fost transportat la spital în urma unui accident rutier produs, sâmbătă, pe DN 76, la Luncoiu de Jos.

„Pompierii Secției Brad au intervenit, cu o autospecială de stingere și cu un echipaj SMURD, la un accident auto produs în localitatea Luncoiu de Jos, pe DN 76. La fața locului, salvatorii au constatat că în urma coliziunii dintre două autoturisme un minor, băiat în vârstă de 10 ani, a fost rănit ușor. El a fost transportat, cu ambulanța SMURD, la spitalul din Brad, în stare stabilă. La locul accidentului, pompierii au asigurat măsurile PSI care se impun în astfel de situații. Cauzele accidentului urmează să fie stabilite de instituțiile care au competențe în astfel de situații”, a informat Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Hunedoara.

 

Foto: arhivă

Citeste mai mult ...

Actualitate

Plimbările cu vaporașele de la Șoimuș, pe Mureș – reluate din 19 aprilie. Sunt disponibile două posturi de ajutor de căpitan

Publicat

pe

Redactat de

Plimbările cu vaporașele de agrement „Stelar” de la Șoimuș, pe râul Mureș, vor fi reluate, începând cu data de 19 aprilie 2024. Primarul comunei Șoimuș, Mihai Gabriel Irimie, a anunțat că sunt disponibile două posturi de ajutor de căpitan.

În 19 aprilie 2024, vom deschide activitatea la Vaporaș Șoimuș. Sunt disponibile două posturi de ajutor de căpitan. De preferință băieți! CV-urile se depun la Primăria Șoimuș, până la data de 15.04.2024, între orele 09:00 -16:00. Rezervări pentru plimbări pe Mureș, la tel.: 0741152922. Vă așteptăm în comuna noastră!”, a scris, pe pagina sa de pe rețeaua de socializare, Mihai Gabriel Irimie, primarul comunei Șoimuș.

Reamintim că, plimbările de agrement pe râul Mureș au început în vara anului 2022, atunci când primul vaporaș – „Stelar 1”, cu o capacitate de 10 locuri, a intrat în proprietatea Primăriei comunei Șoimuș. Odată cu lansarea acestuia la apă s-a împlinit un vis mai vechi al administrației publice locale din localitate, primarul comunei Șoimuș, Mihai Gabriel Irimie, anunțând, atunci, cu foarte multă bucurie, că, după mai bine de patru decenii și jumătate, Șoimuș are, din nou, vaporaș de agrement pe râul Mureș.

În 2023, administrația publică locală din Șoimuș a mai achiziționat o ambarcațiune, de o capacitate mai mare, de 45 de locuri- „Stelar 2”, adusă din Șantierul Naval de la Orșova.

Cele două vaporașe de agrement sunt puse la dispoziția localnicilor și turiștilor, oferind plimbări de poveste pe râul Mureș.

Advertisement

Cursele de agrement pe râul Mureș vor fi reluate din 19 aprilie 2024.

Călătoriile pe apă pornesc de la pontonul amenajat pe malul râului Mureș, în imediata vecinătate a autostrăzii, aproape de fostul camping Șoimuș. Administrația publică locală a creat și o pagină pe rețeaua de socializare -Vaporaș Șoimuș, pentru a facilita comunicarea cu toți cei interesați de plimbări pe râul Mureș, cu cele două ambarcațiuni.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Educaţie pentru sănătate: 100 de minute despre un subiect pe care elevii nu sunt obișnuiți să-l discute acasă

Publicat

pe

Redactat de

Şase clase de elevi de la Liceul de Arte “Sigismund Toduţă”, cu vârste între 14 şi 17 ani, au participat, joi, la o lecţie inedită de educaţie despre sănătate, organizată de Cabinetul medical şcolar nr. 3 în colaborare cu psihologul şcolii şi cu un medic specialist de la Cabinetul de planificare familială Deva. Acțiunea a avut ca scop creşterea gradului de informare corectă a adolescenţilor despre riscul bolilor cu transmitere sexuală şi comportamentul orientat spre prevenirea sarcinilor în adolescență.

Pe parcursul a două sesiuni de informare, medicii le-au vorbit adolescenților despre anatomie, contracepţie, protejarea sănătăţii şi a corpului, planificare familială, responsabilitate, decizie, sentimente, emoţii, consimţământ şi rolul esenţial al părintelui în educaţia sexuală a copiilor.

Explicațiile – uneori științifice, dar totuși, pe înțelesul tuturor – au fost completate cu imagini proiectate, videoclipuri educative, demonstrații practice și materiale despre riscurile sarcinii timpurii și consecinţele pe care le au asupra sănătăţii bolile cu transmitere sexuală. Totodată, elevii au avut ocazia să pună întrebări, chiar și sub anonimat, specialiștilor prezenţi la întâlnire.

Educaţia pentru sănătate este un drept al fiecărui adolescent. Cei 150 de liceeni care au fost de acord să participe la acțiune au dovedit că îşi doresc discuţii deschise despre relaţiile sigure și sănătoase. Tinerii admit că au nevoie de informaţii corecte pentru a lua decizii responsabile și sunt convinși că Internetul sau discuțiile între colegi nu reprezintă neapărat cele mai potrivite surse.

Descriind în detaliu transformările corpului uman la diferite vârste, specialistul în planificare familială a explicat că educaţia sexuală a adolescenţilor trebuie să înceapă acasă şi încurajează părinţii să discute cu copiii lor despre orice subiect pe această temă. Medicul a mai punctat că în statele dezvoltate, copiii învaţă încă de la grădiniţă că propriul trup le aparţine. Sunt informaţi despre adulţii de încredere și învaţă să distingă acţiunile nepotrivite de comportamentele normale şi să comunice părinţilor orice situaţie atipică.

Advertisement

La noi însă, părinții încă au rețineri să vorbească deschis cu copiii lor despre subiecte pe care le consideră delicate, iar copiii, la rândul lor, decid să experimenteze pe ascuns ignorând riscurile la care se expun.

„Pentru mine, acțiunea a fost una educativă – a concluzionat, la finalul întâlnirii, un elev de clasa a X-a, care consideră că educația sexuală este, în primul rând, educație pentru sănătate și „fluturii din stomac” nu sunt de ajuns pentru a garanta o relație sigură și sănătoasă. Așadar, oricât de amuzat sau de banal ar părea un asemenea subiect, el trebuie discutat de către fiecare elev cu familia și cu specialiștii. „Altfel, ignoranța ne-ar putea afecta viitorul pentru totdeauna”, a încheiat tânărul.

Direcţia de Asistenţă Socială Deva

Citeste mai mult ...

SERVICII

Reparații pentru casa ta, executăm în regim de urgență țiglă ceramică, țiglă metalică, dulgherie, placări cu polistiren și orice tip de model. Orice reparații de urgență.
Discount la materiale 15%, materialele le avem pe stoc. Cerem și oferim seriozitate. Firmă autorizată.
Relații la nr. de telefon 0756.467.737.

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate