Connect with us
Data: 25/07/2024
.

Actualitate

FC Hunedoara a făcut primul antrenament din 2013

Publicat

pe

Gata cu vacanţa!

Liderul seriei a V-a din Liga a III-a s-a reunit ieri la Stadionul „Michael Klein” şi a început pregătirile pentru returul sezonului

Pentru jucătorii şi staff-ul tehnic de la FC Hunedoara odihna a luat sfârşit ieri, după mai bine de o lună de pauză, trupa de pe Cerna demarând pregătirile pentru returul campionatului. Va urma o perioadă de aproximativ două luni zile, dacă returul nu va mai fi amânat, în care echipa ce conduce clasamentul seriei a V-a din Liga a III-a va avea parte atât de antrenamente, cât şi de jocuri amicale.

Jucătorii hunedoreni sunt prezenţi de ieri din nou la muncă

Jucătorii hunedoreni sunt prezenţi de ieri din nou la muncă

Lotul de jucători a fost prezent aproape în totalitate, doar doi componenţi, Vîrtan şi I.Radu, absentând motivat. Mai mult, la primul antrenament al hunedorenilor au apărut şi primele noutăţi, atacantul Daniel Grozoni (foto mic)şi mijlocaşul Răzvan Drăgoescu.

26 de jucători prezenţi

Mai bine de o lună de zile a durat vacanţa echipei FC Hunedoara, începutul lunii decembrie fiind punctul de final al activităţii anului trecut. De ieri, munca a reînceput la gruparea de pe Cerna, antrenorul Marius Opric sunând adunarea pentru primul antrenament al anului. 26 de jucători au răspuns prezent, aceştia fiind portarii Dragotă, Ilie, Raţşi jucătorii de câmp Ambruş, Dosan, Bier, Roiu, Şoit, Stroia, Buta, Ungureanu, Cuciula, Trăşcan, Vajda, Făgărăşanu, R. Cristian, Lintaru, Găceanu, R. Munteanu, Vişan, Pepenar, Zdrîncu, Suciu, Nicula, Grozoni şi Drăgoescu. Ultimii doi sunt primele noutăţi ale iernii, antrenorul Marius Opric urmând să decidă dacă îi va păstra în lot. Daniel Grozoni are 18 ani şi a jucat ultima dată la Luceafărul Oradea. S-a pregătit şi în vară cu hunedorenii, dar a primit târziu dezlegarea şi nu a mai putut fi legitimat. Răzvan Drăgoescu are 20 de ani, joacă mijlocaş şi a evoluat în tur la Jiul

Advertisement
Daniel-Grozoni

Daniel-Grozoni

Petroşani, de care s-a despărţit pentru neplata restanţelor financiare. Ca fapt divers, tânărul jucător este fiul fostului mare atlet Petre Drăgoescu, ex-preşedinte la Jiul. „Pe Grozoni l-am avut şi în vară la pregătire, dar nu l-am putut legitima la timp. E încă junior şi ne-ar interesa să rămână. Despre Drăgoescu nu mă pot pronunţa încă, am vrut să-l văd şi mă voi decide dacă îl voi păstra în lot”, a spus antrenorul Marius Opric despre cele două noutăţi de la reunire. Un fapt îmbucurător este că niciunul din jucătorii hunedoreni nu a revenit din vacanţă cu probleme de greutate.

Reunire-lot-FC-Hunedoara-2013-(37)Cantonament la Băile Felix

Programul de pregătire a hunedorenilor se împarte între reacomodarea la efort, pregătire fizică, tacticăşi partide amicale. Gruparea condusă de Alina State se va antrena până în 10 februarie pe plan local, la stadion şi sala de forţă. Din 10 februarie, hunedorenii vor efectua un cantonament de 12 zile, la Băile Felix, pe parcursul căruia vor disputa şi partide amicale. Programul meciurilor de verificare nu este finalizat în totalitate, aşteptându-se confirmările unor adversari pentru datele de disputare. Primul test al iernii se va disputa sâmbătă, 26 februarie, când FC Hunedoara va întâlni în deplasare echipa din Liga a III-a, seria a IV-a, Jiul Rovinari. Alţi adversari pe care trupa lui Marius Opric îi va întâlni în dublă manşă sunt trupa de ligă secundă Luceafărul Oradea, precum şi liderul Ligii a IV-a Arad, CS Ineu.

Actualitate

Administrația din Bucureșci continuă proiectele începute

Publicat

pe

Redactat de

Situată în mirifica Țară a Moților, comuna hunedoreană Bucureșci se întinde pe o suprafață de aproape 70 de kilomteri pătrați. Comuna are peste 1.500 de locuitori, care trăiesc în cinci sate, respectiv localitatea de reședință Bucureșci și așezările aparținătoare Curechiu, Merișor, Rovina și Șesuri.

Alături de comunitate până la finele mandatului

Situată într-o zonă deluros-montană, comuna hunedoreană Bucureșci se mândrește cu două biserici – monument istoric, ambele din lemn, acestea fiind ctitorite în secolul al XVIII-lea. Este vorba despre lăcașul de cult cu hramul “Înălțarea Sfintei Cruci” din Rovina și biserica “Sfântul Nicolae” din Curechiu. În satul Curechiu mai găsim o moară de apă, dar și o troiță ridicată în 1784, acolo unde, anual, este cinstită, de Ziua Eroilor, memoria lui Horea, Cloșca și Crișan. De asemenea, mai este un Monument al Eroilor în satul aparținător Șesuri, dar și un loc situat într-un cadru natural deosebit, numit “Valea Techereului” de către localnici. Și în această comună au avut loc, luna trecută, alegeri locale, iar în urma votului exprimat de locuitorii din Bucureșci, așezarea va fi condusă de o nouă administrație. Actuala administrație a transmis un mesaj de felicitare către cea care îi va urma și dă asigurări că își va duce mandatul până la capăt lucrând, în continuare, în folosul comunității. „Mulțumesc tuturor sutelor de cetățeni ai comunei Bucureșci care m-au susținut și au dorit ca eu să continui în funcția de primar Nu s-a întâmplat cum au dorit ei, însă eu îi îndemn să fie calmi la fel cum sunt și eu, și să nu fie supărați pentru că viața merge înainte. Îmi voi duce mandatul la capăt și voi munci până în ultima zi a acestuia pentru toți cetățenii comunei Bucureșci, așa cum am făcut-o în toți acești ani de când sunt primar. Le mulțumesc și celor care i-au votat pe contracandidații mei și le spun că eu am muncit întotdeauna pentru ca toți cetățenii comunei Bucureșci să beneficieze de condiții cât mai bune de viață, indiferent dacă m-au votat sau nu. Îi doresc succes viitorului primar și sper să facă lucruri bune pentru comuna noastră. Îmi doresc să-i reprezentăm cu demnitate, până la finalul acestui mandat pe cei care ne-au acordat votul și să nu le trădăm încrederea”, a transmis primarul în funcție al comunei hunedorene Bucureșci, Mircea Florin Ghilean.

Lucrări importante

Drept dovadă la cele arătate mai sus, reprezentanții administrației în exercițiu din comuna Bucureșci lucrează, în continuare, la proiectele începute, pentru va viitoarea echipă managerială să le poată continua fără probleme. „Continuăm proiectele începute. În această perioadă urmăm toate procedurile necesare pentru ca implementarea acestor proiecte, aflate în diferite stadii de realizare, să meargă înainte. Asigurăm viitoarea administrație că vom parcurge toți pașii necesari pentru ca aceste proiecte să poată fi continuate fără probleme. Este vorba despre proiecte importante pentru comunitate, fiind vorba despre cele legate de unitățile de învățământ, de rețeaua de drumuri și de cea de alimentare cu apă, aceasta din urmă fiind într-un stadiu avansat de finalizare”, a mai menționat Mircea Florin Ghilean, primarul în exercițiu al comunei hunedorene Bucureșci.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Două tinere hunedorence, la Campionatul Mondial Microsoft Office Specialist 2024 din SUA

Publicat

pe

Redactat de

 

Două tinere din județul Hunedoara vor reprezenta țara noastră la Campionatul Mondial Microsoft Office Specialist, ediția 2024, din Statele Unite ale Americii. Emilia Slavu s-a calificat, pentru al treilea an consecutiv, la această competiție globală, desfășurată peste ocean. După ce, în 2022, tânăra din Petroșani a participat la acest campionat de nivel mondial la categoria Excel, iar anul trecut, la PowerPoint, de data aceasta, va concura la categoria Microsoft Word. Alături de ea, va fi și Diana Ghiura, tot din Petroșani, care va participa la competiția ce va avea loc peste câteva zile, în SUA, la secțiunea Microsoft PowerPoint.

Trei tineri vor reprezenta România la Campionatul Mondial Microsoft Office Specialist 2024 din SUA, ce se va desfășura în perioada 28-31 iulie 2024, la Anaheim, în California (SUA). Este vorba despre hunedorencele Emilia Slavu și Diana Ghiura, ambele din Petroșani, și un tânăr din județul Vrancea, Adrian Lățcan, de la Liceul „Simion Mehedinți” din Vidra.

Cei trei tineri au fost desemnați pentru a reprezenta România la finala mondială a competiției din SUA, în urma etapei naționale Microsoft Office Specialist, care a avut loc în luna aprilie 2024, la sediul Microsoft România din București și care a fost organizată de Fundația EOS, în parteneriat cu Microsoft România și Certipro Education.

Emilia Slavu, pentru a treia oară, în finala globală a Microsoft Office Specialist

Advertisement

Emilia Slavu este absolventă a Colegiului Național de Informatică „Carmen Sylva” din Petroșani și, în prezent, studentă la Universitatea Politehnica Timișoara – Facultatea de Automatică și Calculatoare. Este pentru al treilea an la rând când tânăra hunedoreancă se califică la Campionatul Mondial de Microsoft din America. În 2022, a fost campionă națională la categoria Excel și a participat la faza mondială a acestui campionat din California. Un an mai târziu, în 2023, a obținut locul I la categoria PowerPoint și a participat la faza mondială a campionatului din Florida. Acum, în 2024, va concura la categoria Word.

Diana Ghiura, campioană la Microsoft PowerPoint

Diana Ghiura, elevă în clasa a X-a la Colegiul Național de Informatică „Carmen Sylva” din Petroșani, va concura la Campionatul Mondial Microsoft Office Specialist din SUA, la secțiunea PowerPoint. Este pentru a doua oară când participă la etapa națională a acestei competiții, după ce, în 2019, a fost campioană națională la PowerPoint, și pentru prima dată când se califică la faza mondială desfășurată pe continentul american.

„Anul acesta, Colegiul Naţional de Informatică “Carmen Sylva” Petroşani (re)cucereste America! Diana Ghiura, clasa a X-a A – locul I – PowerPoint 2019, și fosta noastră elevă Emilia Slavu – locul I – Word 2019 vor reprezenta România la Campionatului Mondial Microsoft Office Specialist 2024, Anaheim, California, SUA, în perioada 28-31 iulie 2024. Felicitări participantelor și coordonatorului, ing. Horațiu Hotea!”, au transmis reprezentanții Colegiului Național de Informatică „Carmen Sylva” din Petroșani

Campionatul Mondial Microsoft Office Specialist, organizat în SUA, reunește cei mai buni utilizatori ai aplicațiilor Microsoft Office din lume, fiind singura competiție globală acreditată de către Microsoft care oferă o platformă unică de testare astfel încât elevii și studenții de pe întreaga planetă să își poată demonstra experiența cu instrumentele Microsoft Office.

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate

Derby de Valea Jiului în Cupa României

Publicat

pe

Redactat de

Astăzi, la sediul Federației Române de Fotbal, s-au stabilit meciurile din primul tur al fazei naționale a Cupei României.

În această fază, că și în cea anterioară, una regională, în care au participat câștigătoarele fazelor județene, „împerecherea” s-a făcut pe criterii geografice.

Așa cum anticipam, Minerul Lupeni, câștigătoarea fazei județene și una dintre cele șapte echipe calificate în primul tur național după etapa regională, va întâlni, pe teren propriu, conjudețeana și rivala Jiul Petroșani.

Derby-ul de Valea Jiului din Cupa României se va juca la Lupeni, miercuri, 31 iulie, cu începere de la ora 17:30.

Dacă la finalul timpului regulamentar scorul va fi egal, se vor juca două reprize de prelungire a câte 15 minute fiecare.

Advertisement

În cazul în care egalitatea persistă și la finalul prelungirilor, echipa care se va califica în faza următoare se va stabili după executarea loviturilor de departajare.

Cel de-al doilea tur național din Cupa României la fotbal se va juca pe 7 august, și în această fază a competiției urmând a se ține cont de criteriul geografic.

Citeste mai mult ...

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate