Connect with us
Data: 24/04/2024
.

Actualitate

FC Hunedoara a învins în al doilea test al iernii

Publicat

pe

Un nou succes în „amicale”

Trupa lui Marius Opric nu a avut emoţii cu liderul Ligii a IV-a Arad, CS Ineu, pe care a bătut-o cu 4-2

FC-HunedoaraHunedorenii îşi văd de treabă şi câştigă pe linie în partidele amicale. Elevii lui Marius Opric au învins şi în al doilea meci de pregătire disputat în această iarnă. Echipa de pe Cerna s-a impus lejer, scor 4-2, în duelul cu CS Ineu, meciul jucându-se în judeţul Arad, la Şicula.

În această săptămână, liderul din seria a V-a a Ligii a III-a va mai juca două teste, miercuri în deplasare cu Damila Măciuca şi vineri, pe teren propriu, cu CSO Cugir. Duminică, 10 februarie, este programată plecarea în cantonament, la Băile Felix.

„Dublă” Făgărăşanu

Meciurile de verificare le priesc de minune elevilor lui Marius Opric, din vara trecută aceştia pierzând doar o singură partidă de acest gen, în faţa campioanei CFR Cluj. Şi în acest an, hunedorenii au învins în ambele jocuri de pregătire disputate, după succesul cu Jiul Rovinari urmând victoria de vineri, în faţa liderului Ligii a IV-a Arad, CS Ineu.

Advertisement
Andrei Făgărăşanu şi-a arătat clasa de golgeter în meciul cu Ineul

Andrei Făgărăşanu şi-a arătat clasa de golgeter în meciul cu Ineul

În meciul disputat la Şicula, trupa de pe Cerna a învins cu 4-2 (4-1), marcatorii fiind Făgărăşanu (2), Nicula şi Ionuţ Radu, pentru hunedoreni, respectiv Iambor şi A. Drăgan, pentru arădeni. Marius Opric a început cu Dragotă – Dosan, Ambruş, Cuciula, Roiu – Vajda, Vişan – R. Cristian, Făgărăşanu, Pepenar – Nicula, pe parcurs intrând Raţ, Ilie – I. Radu, Vîrtan, Stroia, Bier, Ungureanu, Munteanu, Găceanu, Drăgoescu, Lintaru, Grozoni şi Grigore, ultimul fiind junior din grupa de republicani pregătită de Nelu Mitrică.

Alte două jocuri precantonament

În această săptămână, FC Hunedora va mai susţine două jocuri de verificare. Miercuri, în deplasare cu echipă de ligă secundă, Damila Măciuca, iar vineri pe teren propriu cu liderul din Liga a IV-a Alba, CSO Cugir. În cazul ultimului test o problemă este găsirea unui teren adecvat pe care să se dispute partida. Duminică, hunedorenii vor pleca într-un stagiu centralizat, la Băile Felrx, care se va încheia în 22 februarie. În timpul cantonamentului, trupa pregătită de Opric va juca trei amicble, cu Kinder Paleu, locul 1 în Liga a IV-a Bihor, Crişul Sântandrei, locul 3 în Liga a IV-a Bihor şi Corona Braşov, locul 1 în Liga a II-a, seria vest.

Actualitate

Prima aterizare a elicopterului SMURD în incinta Spitalului municipal Brad

Publicat

pe

Redactat de

Elicopterul SMURD a efectuat prima sa aterizare în incinta Spitalului Municipal Brad, marcând un progres semnificativ în ceea ce privește gestionarea urgențelor medicale.

Până acum, preluarea pacienților în stare critică se realiza doar de la Stadionul Municipal „Aurul Brad”, însă noua facilitate permite echipajului să preia urgențele majore direct din curtea spitalului.

Această inițiativă este salutată ca fiind un pas major în reducerea timpilor de așteptare și, implicit, în creșterea șanselor de supraviețuire pentru cei aflați în situații de urgență. Aterizarea elicopterului SMURD în incinta spitalului aduce serviciile medicale de urgență mai aproape de pacienți, asigurând o intervenție rapidă și eficientă în momentele critice.

Până acum, preluarea pacienților în stare critică se făcea doar de la Stadionul Municipal ”Aurul Brad”, dar începând de astăzi, preluarea urgențelor majore se va putea face și direct din curtea spitalului, lucru care micșorează considerabil timpii de așteptare și poate contribui major la salvarea unor vieți omenești. Mulțumim echipajului SMURD pentru profesionalism și medicilor noștri de la CPU pentru modul profesionist în care tratează aceste cazuri! Bineînțeles, ne cerem scuze vecinilor pentru zgomotul produs de elicopter, dar vă asigurăm că aceste aterizări vor avea loc numai în situații critice, atunci când viața oamenilor este în pericol”, arată cei de la Spitalul municipal Brad, pe pagina de Facebook.
FOTO: Facebook@Spitalul municipal Brad
Citeste mai mult ...

Actualitate

Trupul neînsuflețit al bărbatului dispărut în lacul de acumulare al barajului Hațeg, recuperat de pompieri

Publicat

pe

Redactat de

Astăzi, în urma unei intervenții de urgență, pompierii militari din Hunedoara au recuperat corpul unui bărbat din lacul de acumulare al barajului Hațeg, situat în localitatea Sântămăria Orlea. Se presupune că acesta s-ar fi înecat acum zece zile.

Pompierii militari hunedoreni au extras, astăzi, din lacul de acumulare al barajului Hațeg, din Sântămăria Orlea, corpul bărbatului despre care s-a anunțat că ar fi fost posibil să se fi înecat în urmă cu 10 zile.

”Apelul l-a numărul unic pentru apeluri de urgență, 112, a fost efectuat de un pompier al Detașamentului Hunedoara, aflat în timpul liber în Sântămăria Orlea, care s-a întâlnit cu fratele victimei și, la solicitarea acestuia, s-a deplasat în locul unde s-a presupus că s-a înecat bărbatul, să verifice dacă apa nu a scos corpul la suprafață.
Asta s-a și întâmplat, astfel că, în urma apelului telefonic, două echipaje de pompieri, din Hunedoara și Totești, s-au deplasat cu o barcă și cu o autospecială de intervenție, iar după scoaterea la mal a corpului bărbatului înecat a fost anunțată atât poliția cât și Serviciul de Medicină Legală”, transmite ISU Hunedoara.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Parteneriat Româno-German în Domeniul Negocierilor Situațiilor de lipsire de libertate

Publicat

pe

Redactat de

În perioada 15-19 aprilie, Poliția Română a organizat un stagiu intensiv la Brașov, dedicat negocierii în situații de lipsire de libertate ilegală.

Noul program de formare a adus împreună nouă negociatori din inspectoratele de poliție județene, care au beneficiat de experiența colegilor din Renania de Nord-Westfalia, Germania. Scopul principal a fost acumularea de cunoștințe vitale pentru gestionarea eficientă a acestor situații. Stagiul a inclus atât module teoretice, cât și practici de simulare. Această inițiativă marchează începutul unei serii de colaborări strategice, cu scopul de a alinia practicile negocierii polițienești din România la standardele și tehnicile consacrate în Europa.

”În perioada 15-19 aprilie, Poliția Română, prin intermediul Serviciului Independent pentru Intervenții și Acțiuni Speciale, a deschis un nou capitol în domeniul formării profesionale, găzduind la Brașov un stagiu intensiv, dedicat negocierii în situații de lipsire de libertate, în mod ilegal. Nouă negociatori ai inspectoratelor de poliție județene au beneficiat de experiența colegilor din Renania de Nord-Westfalia, Republica Federală Germană, acumulând cunoștințe vitale în vederea gestionării eficiente a situațiilor de lipsire de libertate, în mod ilegal. Stagiul de pregătire, ce a constat în module teoretice și practici de simulare, marchează începutul unei serii de colaborări strategice, care își propun să alinieze practicile negocierii polițienești din România la standardele și tehnicile consacrate în Europa. Poliția Română consideră negocierile în situații de criză o prioritate absolută, contând pe o echipă națională de peste 140 de negociatori instruiți și pregătiți să intervină în orice moment. Această activitate specializată vizează rezolvarea pașnică a conflictelor, evitând pe cât posibil utilizarea forței și garantând siguranța cetățenilor. Acest prim modul de pregătire, cu specialiștii din Germania, reprezintă materializarea eforturilor comune de a asigura un răspuns prompt și profesionist, în fața situațiilor de criză. Prin această inițiativă, Poliția Română reafirmă angajamentul său în protejarea vieții și integrității fiecărui individ, demonstrând deschiderea către schimbul continuu de experiență și bune practici la nivel internațional. Printre cele 9 inspectorate judetene se numara si IPJ Hunedoara (care a fost reprezentat de cms sef Bogdan Nițu, în calitate de politist negociator pentru situatii de criză. Acesta a absolvit, în  aprilie 2022, a Cursul National pentru Negociere în Situatii de Criză organizat de S.I.I.A.S. – I.G.P.R. – data de la care activează și pe această linie, alături de alți 3 colegi din cadrul IPJ Hunedoara)”, informează reprezentanții IPJ Hunedoara.

FOTO: ARHIVĂ

Citeste mai mult ...

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate