Connect with us
Data: 25/07/2024
.

Actualitate

FC Hunedoara a simţit gustul amar al înfrângerii

Publicat

pe

Acasă, la Olimpia…

Echipa antrenată de Marius Opric a suferit primul eşec din campionat, fiind învinsă în prelungirile meciului de la Satu Mare-

Cu un om în minus mai bine de 30 de minute, Vişan fiind eliminat pentru cumul de cartonaşe, FC Hunedoara a fost aproape de obţinerea unui punct important pe terenul rivalei la promovare. Din păcate, în al treilea minut de prelungire, Roiu a atins balonul cu mâna (involuntar), iar arbitrul Unimătan a arătat punctul cu var, Dragoş transformând cu siguranţă lovitura de pedeapsă.

Olimpia-Satu-Mare---FC-Hunedoara-5025

Hunedorenii (foto, în alb) au părăsit terenul învinşi în premieră în acest campionat

În urma acestei prime înfrângeri, situaţia trupei de pe Cerna se complică puţin, Olimpia apropiindu-se în clasament la 4 puncte, cu un meci în plus jucat. Totul depinde acum doar de hunedoreni şi de felul cum vor şti să gestioneze partidele care vor urma.

Au mizat pe contraatac

În faţa unui adversar cu un moral excelent, după 6 puncte în primele două etape, Marius Opric a gândit un joc de contraatac la Satu Mare, aceasta fiind probabil explicaţia că l-a preferat pe vitezistul Nicula în locul masivului Ionuţ Radu. Gazdele, pe care doar victoria le menţinea cu şanse reale la promovare, au încercat să forţeze golul cu centrări în careul hunedorean, dar Ambruş şi Cuciula nu au avut probleme să respingă mingile înalte. Când nu au făcut-o ei, a fost la post Dragotă, cel poreclit „Barthez” reuşind să respingă în corner în minutul 15 o minge expediată cu capul de Feier. Hunedorenii au încercat, la rândul lor, să se apropie de poarta lui Şuta prin lansări rapide, dar adversarii au fost atenţi în apărare. Singura şansă de gol a liderului în această repriză a apărut în minutul 45, când Ambruş a reluat cu capul spre poartă, dar Şuta a respins.

Advertisement

Prelungiri fatidice

Scenariul meciului s-a schimbat după pauză, când Vişan a încasat două cartonaşe galbene în decurs de 10 minute, iar hunedorenii au rămas în 10 oameni. Firesc, ei s-au retras în propria jumătate, presaţi şi de gazde care au încercat să forţeze înscrierea golului. Însă, chiar şi cu un om în plus, Olimpia nu a beneficiat de prea multe ocazii, cea mai mare aparţinându-i lui Kintzel, în minutul 68, atacantul gazdelor şutând de la 13 metri peste poartă, în urma unui corner. Din păcate, în al treilea minut de prelungire, mingea l-a lovit pe Roiu în mână şi după ultimele reglementări de la FIFA, arbitrul Unimătan a avut acoperire regulamentară în a acorda lovitură de pedeapsă. Nou intratul Dragoş a transformat cu siguranţă şi gazdele au obţinut 3 puncte cu care au încă dreptul să viseze la Liga a II-a.

Promovarea stă „la mâna lor”

Chiar şi cu această înfrângere, FC Hunedoara rămâne principala favorită la promovarea în Liga a II-a, cele 4 puncte în faţa Olimpiei având posibilitatea să se transforme în 7, în momentul în care sătmărenii vor sta. Totul e la îndemâna fotbaliştilor lui Opric, ce au valoarea necesară de a gestiona cum trebuie restul partidelor pe care le mai au de jucat.

OLIMPIA SATU MARE – FC HUNEDOARA 1-0 (0-0)

Advertisement

A marcat: DRAGOŞ (90+3 – penalty)

Olimpia: Şuta – Moş (46 Marinaş), Mureşan, Iuhas (cpt), Glodean – Gavrilescu, Micaş, Villand (71 Dragoş), Hanus – Kinczel (83 Roatiş), Feier (68 Dănilă). Antrenor: Tiberiu Csik

FC Hunedoara: Dragotă – Dosan, Ambruş, Cuciula, Roiu – Vişan, Vajda (cpt)- R. Cristian (83 Bier), Făgărăşanu, Pepenar (77 Lintaru) – Nicula (64 I. Radu). Antrenor: Marius Opric

Cartonaş roşu: Vişan (57)

Stadion: „Olimpia”, spectatori 1.000

Advertisement

Arbitrii: Paul Unimătan (Zalău) – Gero Szabo, Marius Balint (ambii din Cluj)

Jucătorul meciului: DAN GAVRILESCU

[notification type=”standard”]

Liga a III-a, seria a V-a, etapa a XVI-a

Olimpia Satu Mare – FC Hunedoara 1-0
SESO Turda – Sănătatea Cluj 1-2
Naţional Sebiş – CS Oşorhei 1-1
FC Zalău – Unirea Dej 2-3
FCM Turda – Europa Alba Iulia 1-3
Jiul Petroşani – Şoimii Pâncota 0-3*
Plimob Sighetul Marmaţiei a stat
*La masa verde

Advertisement

Clasament

1 FC Hunedoara 14 11 2 1 29 9 35
2 Olimpia Satu M. 15 10 1 4 25 14 31
3 Unirea Dej 15 8 4 3 22 13 28
4 Şoimii Pâncota 15 7 6 2 28 15 27
5 CS Oşorhei 14 8 2 4 22 15 26
6 FC Zalău 15 7 1 7 42 26 22
7 Naţional Sebiş 15 6 3 6 26 25 21
8 Seso Turda 15 5 3 7 21 21 18
9 Sănătatea Cluj 15 5 3 7 23 25 18
10 Europa Alba I. 14 3 5 6 12 20 14
11 Jiul Petroşani 15 2 5 8 13 24 11
12 Plimob Sighetu M 14 3 0 11 12 35 9
13 FCM Turda 14 1 3 10 7 40 6

[/notification]

 

Advertisement

Actualitate

Se deschid porțile promovării pentru Corvinul?

Publicat

pe

Redactat de

Deși pe actuala legislație, cu toate că va juca cel puțin trei tururi în cupele europene, Corvinul, divizionară secundă, nu are drept de promovare în primul eșalon, vin vești bune pe acest capitol către trupa hunedoreană. Iar aceste vești sunt oficiale, fiind luate în cadrul ultimului Comitet Executiv (CEx) al Federației Române de Fotbal (FRF).

Dispensăfederală

În respectivul CEx, din 23 iulie, cei de la FRF au decis să acorde o dispensăCorvinului, care are un parcurs european peste așteptări, printr-o derogare de la propriul regulament. Astfel, s-a decis amânarea primelor două meciuri ale Corvinului din Liga 2, care va începe pe 3 august, pentru a permite clubului hunedorean să treacă pe noua structură juridică, una de drept privat, care permite promovarea. Meciurile anulate sunt, în ordine, cele cu CSC Șelimbăr, de pe teren propriu, și cu Unirea Ungheni, din deplasare. ”Aprobă cu unanimitate de voturi amânarea primelor două jocuri ale CS Corvinul 1921 Hunedoara din cadrul Ligii a 2-a, astfel încât, în situația în care clubul părăsește competițiile europene anterior etapei a 3-a din cadrul Ligii a 2-a, să se poată aproba solicitarea sa privind modificarea formei juridice”, a fost anunțul făcut FRF.

Reamintim că participarea în cupele europene se face pe structura juridică prin care a fost obținută calificarea, cea a Corvinului fiind, la respectiva dată, una de drept public, incompatibilă cu SuperLiga.

Se speră în găsirea și a altor soluții

Advertisement

Problema rămâne cu ce se va întâmpla cu Corvinul dacă va ajunge în play-off-ul unei competiții europene sau chiar în faza grupelor. Președintele FRF, Răzvan Burleanu, a spus, în cadrul CEx, că se caută soluții și pentru această variantă.Trebuie să recunoaștem că suntem impresionați de parcursul clubului Corvinul Hunedoara în ediția precedentă de Cupa României, dar și de calificarea în Turul 2 din Europa League. De aceea, ca urmare a inechității determinată de prevederile legislației interne, aceeași prevedere care nu permite clubului Steaua București să promoveze, Comitetul Executiv de astăzi a luat decizia pentru amânarea primelor două etape ale Corvinului Hunedoara din următorul sezon, astfel încât clubul să-și poată modifica forma de organizare din drept public în drept privat dacă se va opri în Turul 3 din Conference League, înainte de începerea competiției din Liga a 2-a. Dacă clubul va continua seria pozitivă a rezultatelor sportive în Europa, atunci ne vom așeza din nou la masă cu reprezentanții clubului și cu UEFA pentru a vedea dacă putem să identificăm și alte soluții”, a declarat Răzvan Burleanu, citat de Liga2.ro. În momentul de față este cert că echipa hunedoreană nu își va încheia drumul european mai devreme de 15 august, adică înainte de disputarea etapei a treia din Liga 2.

Astăzi e turul cu Rijeka

Până atunci, însă, Corvinul evoluează în Europa League, urmând a întâlni astăzi, de la ora 20:00, la Sibiu, vicecampioana Croației, NK Rijeka. Aceasta fiind și finalistă a Cupei. În primul tur croații au stat, datorită coeficientului UEFA pe care îl au, iar Corvinul a jucat cu câștigătoarea Cupei Ungariei, FC Paks, și vicecampioană a țării vecine, de care a trecut cu scorul general de 4-2, după 4-0 în deplasare și 0-2 la Sibiu. Cei de la Rijeka au avut trei jucători în lotul Croației la recentul EURO 2024 din Germania, portarul Nediljko Labrovic, transferat, între timp, în Budesliga, la Augsburg, și atacanții Marko Pjaca, plecat, în această vară, la rivala Dinamo Zagreb, și Marco Pasalic, rămas la club, niciunul, însă, nepărăsind banca de rezerve. Echipa din Croația mai are în lot patru internaționali, fiind vorba despre fundașul bosniac Stjepan Radelijic, și trei mijlocași, respectiv Emmanuel Banda, din Zambia, Lindon Lelahi (Albania) și Dejan Petrovic (Slovenia).

La televizor

Partida de astăzi, de la ora 20:00, de la Sibiu, din turul al doilea preliminar al Europa League, dintre Corvinul Hunedoara și NK Rijeka, va fi televizată pe DigiSport 3 și PrimaSport 2.

Advertisement

Reamintim că, indiferent de deznodământul dublei manșe cu cei de la NK Rijeka, cei de la Corvinul vor mai juca cel puțin un tur în cupele europene. Astfel, dacă vor trece de Rijeka, hunedorenii vor continua în Europa League, urmând a întâlni câștigătoarea dintre Sferiff Tiraspol (Moldova) și IF Elfsborg (Suedia). Aici trebuie făcută precizarea că în cazul în care Corvinul ajunge în această fază a competiției va avea asigurată minim prezența în play-off-ul din Conference League. În cazul în care Corvinul nu trece de NK Rijeka, trupa de pe Cerna va juca în turul al treilea preliminar din Conference League, cu învingătoarea dintre Milsami Orhei (Moldova) și FC Astana (Kazahstan). În ambele situații Corvinul va juca turul pe 8 august la Sibiu, iar returul în deplasare, o săptămână mai târziu.

În atenția suporterilor

Ca și la meciul cu Paks, cei de la Corvinul Hunedoara vor asigura transport gratuit pentru peste 220 de suporteri. „Clubul nostru asigură transportul gratuit, cu patru autocare, pentru 226 de suporteri care au bilete la prima manșă a meciului din turul II preliminar al UEFA Europa League, de joi, 25 iulie, ora 20:00, de la Sibiu, împotriva celor de la NK Rijeka. Înscrierile se fac până în ziua meciului, telefonic, la numărul 0752.486.553, numai în intervalul orar 10:00 – 16:00! Plecarea va avea loc joi – 25 iulie, ora 16:00, de la stadion (tribuna dinspre Kaufland). Le mulțumim partenerilor noștri, care ne ajută în acest demers, și vă așteptăm alături de noi, în aventura noastră europeană! Un oraș, o comunitate, o echipă! Hai, Corvinu’!”, au transmis cei de la FC Corvinul 1921 Hunedoara.

De asemenea, clubul hunedorean mai anunță că, în cazul în care mai sunt tichete de intrate disponibile, casa de bilete a stadionului din Sibiu va fi deschisă și în ziua meciului, începând cu ora 15:00. Prețurile biletelor sunt 70 de lei la tribuna 1, 60 de lei la tribuna 2 și 40 de lei la peluze.

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate

Administrația din Bucureșci continuă proiectele începute

Publicat

pe

Redactat de

Situată în mirifica Țară a Moților, comuna hunedoreană Bucureșci se întinde pe o suprafață de aproape 70 de kilomteri pătrați. Comuna are peste 1.500 de locuitori, care trăiesc în cinci sate, respectiv localitatea de reședință Bucureșci și așezările aparținătoare Curechiu, Merișor, Rovina și Șesuri.

Alături de comunitate până la finele mandatului

Situată într-o zonă deluros-montană, comuna hunedoreană Bucureșci se mândrește cu două biserici – monument istoric, ambele din lemn, acestea fiind ctitorite în secolul al XVIII-lea. Este vorba despre lăcașul de cult cu hramul “Înălțarea Sfintei Cruci” din Rovina și biserica “Sfântul Nicolae” din Curechiu. În satul Curechiu mai găsim o moară de apă, dar și o troiță ridicată în 1784, acolo unde, anual, este cinstită, de Ziua Eroilor, memoria lui Horea, Cloșca și Crișan. De asemenea, mai este un Monument al Eroilor în satul aparținător Șesuri, dar și un loc situat într-un cadru natural deosebit, numit “Valea Techereului” de către localnici. Și în această comună au avut loc, luna trecută, alegeri locale, iar în urma votului exprimat de locuitorii din Bucureșci, așezarea va fi condusă de o nouă administrație. Actuala administrație a transmis un mesaj de felicitare către cea care îi va urma și dă asigurări că își va duce mandatul până la capăt lucrând, în continuare, în folosul comunității. „Mulțumesc tuturor sutelor de cetățeni ai comunei Bucureșci care m-au susținut și au dorit ca eu să continui în funcția de primar Nu s-a întâmplat cum au dorit ei, însă eu îi îndemn să fie calmi la fel cum sunt și eu, și să nu fie supărați pentru că viața merge înainte. Îmi voi duce mandatul la capăt și voi munci până în ultima zi a acestuia pentru toți cetățenii comunei Bucureșci, așa cum am făcut-o în toți acești ani de când sunt primar. Le mulțumesc și celor care i-au votat pe contracandidații mei și le spun că eu am muncit întotdeauna pentru ca toți cetățenii comunei Bucureșci să beneficieze de condiții cât mai bune de viață, indiferent dacă m-au votat sau nu. Îi doresc succes viitorului primar și sper să facă lucruri bune pentru comuna noastră. Îmi doresc să-i reprezentăm cu demnitate, până la finalul acestui mandat pe cei care ne-au acordat votul și să nu le trădăm încrederea”, a transmis primarul în funcție al comunei hunedorene Bucureșci, Mircea Florin Ghilean.

Lucrări importante

Drept dovadă la cele arătate mai sus, reprezentanții administrației în exercițiu din comuna Bucureșci lucrează, în continuare, la proiectele începute, pentru va viitoarea echipă managerială să le poată continua fără probleme. „Continuăm proiectele începute. În această perioadă urmăm toate procedurile necesare pentru ca implementarea acestor proiecte, aflate în diferite stadii de realizare, să meargă înainte. Asigurăm viitoarea administrație că vom parcurge toți pașii necesari pentru ca aceste proiecte să poată fi continuate fără probleme. Este vorba despre proiecte importante pentru comunitate, fiind vorba despre cele legate de unitățile de învățământ, de rețeaua de drumuri și de cea de alimentare cu apă, aceasta din urmă fiind într-un stadiu avansat de finalizare”, a mai menționat Mircea Florin Ghilean, primarul în exercițiu al comunei hunedorene Bucureșci.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Două tinere hunedorence, la Campionatul Mondial Microsoft Office Specialist 2024 din SUA

Publicat

pe

Redactat de

 

Două tinere din județul Hunedoara vor reprezenta țara noastră la Campionatul Mondial Microsoft Office Specialist, ediția 2024, din Statele Unite ale Americii. Emilia Slavu s-a calificat, pentru al treilea an consecutiv, la această competiție globală, desfășurată peste ocean. După ce, în 2022, tânăra din Petroșani a participat la acest campionat de nivel mondial la categoria Excel, iar anul trecut, la PowerPoint, de data aceasta, va concura la categoria Microsoft Word. Alături de ea, va fi și Diana Ghiura, tot din Petroșani, care va participa la competiția ce va avea loc peste câteva zile, în SUA, la secțiunea Microsoft PowerPoint.

Trei tineri vor reprezenta România la Campionatul Mondial Microsoft Office Specialist 2024 din SUA, ce se va desfășura în perioada 28-31 iulie 2024, la Anaheim, în California (SUA). Este vorba despre hunedorencele Emilia Slavu și Diana Ghiura, ambele din Petroșani, și un tânăr din județul Vrancea, Adrian Lățcan, de la Liceul „Simion Mehedinți” din Vidra.

Cei trei tineri au fost desemnați pentru a reprezenta România la finala mondială a competiției din SUA, în urma etapei naționale Microsoft Office Specialist, care a avut loc în luna aprilie 2024, la sediul Microsoft România din București și care a fost organizată de Fundația EOS, în parteneriat cu Microsoft România și Certipro Education.

Emilia Slavu, pentru a treia oară, în finala globală a Microsoft Office Specialist

Advertisement

Emilia Slavu este absolventă a Colegiului Național de Informatică „Carmen Sylva” din Petroșani și, în prezent, studentă la Universitatea Politehnica Timișoara – Facultatea de Automatică și Calculatoare. Este pentru al treilea an la rând când tânăra hunedoreancă se califică la Campionatul Mondial de Microsoft din America. În 2022, a fost campionă națională la categoria Excel și a participat la faza mondială a acestui campionat din California. Un an mai târziu, în 2023, a obținut locul I la categoria PowerPoint și a participat la faza mondială a campionatului din Florida. Acum, în 2024, va concura la categoria Word.

Diana Ghiura, campioană la Microsoft PowerPoint

Diana Ghiura, elevă în clasa a X-a la Colegiul Național de Informatică „Carmen Sylva” din Petroșani, va concura la Campionatul Mondial Microsoft Office Specialist din SUA, la secțiunea PowerPoint. Este pentru a doua oară când participă la etapa națională a acestei competiții, după ce, în 2019, a fost campioană națională la PowerPoint, și pentru prima dată când se califică la faza mondială desfășurată pe continentul american.

„Anul acesta, Colegiul Naţional de Informatică “Carmen Sylva” Petroşani (re)cucereste America! Diana Ghiura, clasa a X-a A – locul I – PowerPoint 2019, și fosta noastră elevă Emilia Slavu – locul I – Word 2019 vor reprezenta România la Campionatului Mondial Microsoft Office Specialist 2024, Anaheim, California, SUA, în perioada 28-31 iulie 2024. Felicitări participantelor și coordonatorului, ing. Horațiu Hotea!”, au transmis reprezentanții Colegiului Național de Informatică „Carmen Sylva” din Petroșani

Campionatul Mondial Microsoft Office Specialist, organizat în SUA, reunește cei mai buni utilizatori ai aplicațiilor Microsoft Office din lume, fiind singura competiție globală acreditată de către Microsoft care oferă o platformă unică de testare astfel încât elevii și studenții de pe întreaga planetă să își poată demonstra experiența cu instrumentele Microsoft Office.

Advertisement
Citeste mai mult ...

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate