Connect with us
Data: 18/04/2024
.

Actualitate

FC Hunedoara rămâne fără câţiva jucători bază

Publicat

pe

Răscoală pe malurile Cernei

Trupa finanţată de Alina State renunţă la fotbalişti exponenţiali după ce aceştia nu au acceptat micşorarea salariilor

Visele de promovare încep să se năruie pe malurile Cernei. FC Hunedoara se vede pusă în situaţia de a renunţa la o serie de jucători de bază după ce noile salarii micşorate propuse acestora nu au fost acceptate.

Printre cele mai importante nume care nu au ajuns la o înţelegere cu conducerea clubului hunedorean sunt Robert Cristian, Adrian Cuciula sau Ionuţ Radu. Asta în condiţiile în care Andrei Făgărăşanu a fost cedat la CSM Rm. Vâlcea, iar Bogdan Găceanu şi Cosmin Dragotă mai au de ispăşit 9 etape de suspendare.

3 titulari „out”!

Advertisement

DocApele s-au învolburat pe Cerna înaintea plecării în cantonamentul de la Băile Felix. Conducerea clubului a negociat noile salarii cu jucătorii, iar propunerile au fost substanţial micşorate faţă de vechile înţelegeri. În aceste condiţii, o serie de jucători importanţi din echipă nu au fost de acord cu noile salarii, iar clubul se vede nevoit să renunţe la ei. Cele mai importante nume sunt cele ale lui Robert Cristian, Adrian Cuciula sau Ionuţ Radu. În situaţia lor mai sunt Ovidiu Trăşcan, Răzvan Dragoescu şi Daniel Grozoni, care nu au acceptat la rândul lor propunerile conducerii hunedorene. În plus, clubul a renunţat şi la Anton Ilie, păstrându-i pe ceilaţi trei portari în lot.

Le pare rău că pleacă

Jucătorii spun că regretă că părăsesc echipa, dar nu puteau fi de acord cu noile salarii, care în unele cazuri au ajuns chiar înjumătăţite. „Nu pot să fiu de acord cu noul salariu şi în condiţiile astea voi pleca. Nu am cerut mai mult, ci doar ce am avut. E păcat, nu aş fi vrut să plec de aici şi e foarte urât ce ni se întâmplă. Eu chiar am pus suflet, dar dacă nu mai sunt dorit nu am ce face”, a declarat Robert Cristian. Ionuţ Radu a confirmat şi el despărţirea de hunedoreni: „Mi-au propus un salariu înjumătăţit. Nu am cum să-l accept şi astfel ne despărţim amiabil. Vineri voi primi actele şi voi vedea ce o să fac în continuare”, a declarat atacantul de 22 de ani.

Finanţatoarea nu-i regretă

În replică, finanţatoarea Alina State spune că scăderile salariale erau planificate şi tuturor jucătorilor li s-a propus acest lucru. „Diminuarea salarială era în plan pentru că aşa am considerat eu. Jucătorii vor fi stimulaţi cu prime de victorie mai mari. Nu îmi pare rău de cei la care am renunţat pentru că aşa mi-am dat seama de caracterul lor. Au fost şi alţii cărora nu le-a convenit, dar până la urmă au fost de acord”, a spus Alina State. Trupa de pe Cerna a plecat ieri în cantonamentul de 10 zile la Băile Felix pe parcursul căruia antrenorul Constantin Olariu va mai testa şi alţi jucători.

 

Advertisement

Actualitate

Caravana ”Sărbători cu Sănătate”, la Deva

Publicat

pe

Redactat de

În cursul zilei de azi și mâine, la Deva va avea loc Caravana ”Sărbători cu Sănătate”. Personalul medical al Asociației Salvital Hunedoara în parteneriat cu Consiliul Judetean Hunedoara, Episcopia Devei și Hunedoarei și Primăria Municipiului Deva organizează o acțiune de testare a sănătății populației.

Locația este Centrul medico-social „Sfântul Ierarh Nectarie” (Str. Titu Maiorescu, Nr.36 Deva) cu începere de la ora 10:00.

”Asociația Salvital Hunedoara în parteneriat cu Consiliul Judetean Hunedoara, Episcopia Devei și Hunedoarei și Primăria Municipiului Deva va organiza în perioada 18-19 aprilie 2024, la Centrul medico-social „Sfântul Ierarh Nectarie” (Str. Titu Maiorescu, Nr.36 Deva) cu începere de la ora 10:00, o acțiune de testare gratuită a sănătății dumneavoastră! În cadrul acțiunii se vor efectua următoarele proceduri: efectuare electrocardiograma EKG pentru identificarea problemelor cardio; efectuare spirometrie pentru identificarea problemelor pulmonare; efectuare INR-probă din sânge pentru persoanele care au tratament cu anticoagulante; măsurarea glicemiei, măsurarea tensiunii arteriale; hemoglobina glicozilată- evaluare și monitorizare a controlului glicemic, după caz; determinare indice braț-gleznă pentru identificarea unei boli arteriale periferice (BAP)-care crește riscul unui atac de cord sau accident vascular cerebral; osteodensitometria- măsurarea densității osoase”, anunță reprezentanții Salvital Hunedoara.

FOTO: FACEBOOK SALVITAL HUNEDOARA

Citeste mai mult ...

Actualitate

DAS Deva: Tichete sociale, de 2.000 de lei, pentru mamele aflate în situații defavorizate

Publicat

pe

Redactat de

Mamele aflate în situații defavorizate vor primi tichete sociale pe suport electronic, în valoare de 2.000 de lei, pentru nou-născuți – prin Programul Incluziune și Demnitate Socială 2021-2027. Banii pot fi folosiți doar pentru produse necesare îngrijirii nou-născutului.

Sprijinul material se acordă în perioada 2024 – 2027, pentru copii născuți începând cu data de 12 aprilie 2024, dar nu mai târziu de 3 luni de la nașterea copilului. De asemenea, în cazul unei nașteri multiple, sprijinul material se acordă pentru fiecare nou-născut.

Valoarea tichetului social va fi acordată într-o singură tranșă pentru fiecare nou-născut.

DE REȚINUT! Măsura de sprijin material nu este aplicabilă imediat. Autorităţile publice centrale au la dispoziţie 30 de zile de la intrarea în vigoare a Ordonanţei de Urgenţă nr. 34/2024 pentru a stabili procedura specifică de distribuire a tichetelor sociale pe suport electronic pentru nou-născuţi şi mecanismul de implementare aferent.

Potrivit actului normativ, șase CATEGORII DE PERSOANE vor primi tichetele sociale pentru nou-născuți, astfel:

Advertisement

– mame cărora le este stabilit dreptul la venit minim de incluziune (indiferent de componenta acestuia)

– mame cu dizabilități

– mame aflate temporar în situații critice de viață, respectiv victime ale calamităților, ale violenței domestice sau aflate în alte situații de risc, stabilite prin anchetă socială

– mame care nu dețin acte de identitate

– mame minore

Advertisement

– mame cetățeni străini sau apatrizi proveniți din zone de conflict armat, care dețin permis de ședere temporară

Prin excepție, în cazul în care copilul este lipsit de ocrotirea mamei în primele 3 luni de la naștere, tichetul social poate fi acordat reprezentantului legal al copilului.

Tichetele sociale pentru nou-născuți pot fi folosite în termen de maximum 6 luni de la data emiterii, doar pe teritoriul României. Tichetele nu permit efectuarea de operațiuni de retragere de numerar sau de preschimbare în numerar.

Potrivit OUG nr. 34/2024, măsura de sprijin material este completată de măsuri auxiliare, care vor fi puse în aplicare de serviciile publice de asistență socială. Acestea constau în activități care au ca scop reducerea deprivării materiale și care pot include indicații de îngrijire a nou-născutului, educație cu privire la asigurarea igienei corporale și a locuinței, facilitarea accesului la servicii medicale, orientarea către servicii sociale, recomandări nutriționale pentru bebeluși etc.

INFORMAȚII SUPLIMENTARE se pot obține la numerele de telefon 0799.992.311 și 0254.218.030 / Tasta 1 (Serviciul Evidență și Plată Beneficii de Asistență Socială), după următorul program: luni – joi, între orele 8:00-11:00 și 14:00-16:00 și vineri, între orele 8:00-11:00.

Advertisement

Direcţia de Asistenţă Socială Deva

Citeste mai mult ...

Actualitate

Corvinul Hunedoara, în finala Cupei României la fotbal

Publicat

pe

Redactat de

Echipa de fotbal Corvinul Hunedoara s-a calificat în această seară, în premieră, în finala Cupei României la fotbal.

Pe stadionul din localitate, Corvinul a întâlnit echipa FC Voluntari. Odată cu fluierul final, tabela arăta 3-1 iar Corvinul merge în marea finală.

Pentru echipa hunedoreană au marcat Manolache, în minutul 20, Neacșa, în minutul 61 și Marius Coman, în minutul 73.

FC Voluntari a reușit să marcheze un singur gol în minutul 33 prin Daniel Florea.

FOTO: FACEBOOK CĂLIN PETRU MARIAN

Citeste mai mult ...

SERVICII

Reparații pentru casa ta, executăm în regim de urgență țiglă ceramică, țiglă metalică, dulgherie, placări cu polistiren și orice tip de model. Orice reparații de urgență.
Discount la materiale 15%, materialele le avem pe stoc. Cerem și oferim seriozitate. Firmă autorizată.
Relații la nr. de telefon 0756.467.737.

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate