Connect with us
Data: 08/07/2024
.

Actualitate

Filmul “Libertate” – proiectat la Cinematograful „Zarand” din Brad, în prezența regizorului Tudor Giurgiu

Publicat

pe

Filmul „Libertate”, inspirat din fapte reale, petrecute la Sibiu, în timpul Revoluției din 1989, va fi proiectat, astăzi, 26 noiembrie, începând cu ora 16:00, la Cinematograful „Zarand” din Brad, în prezența regizorului Tudor Giurgiu. 

Inspirat din fapte reale, filmul “Libertate”, producție românească, regizată de Tudor Giurgiu, spune o poveste întâmplată la Sibiu în timpul Revoluției din 1989. În timpul protestelor din decembrie, o unitate de miliție devine ținta unui asalt violent care degenerează într-o confruntare între soldați, milițieni, securiști și civili.

Filmul a obținut Premiul Publicului la TIFF pentru cel mai popular film românesc și Premiul CICAE Sarajevo Film Festival. „Libertate” este o co-producție România-Ungaria, produs de Libra Films și Mythberg Films și distribuit în România de Transilvania Film.

Accesul este gratuit, în limita locurilor disponibile în sala de cinema.

Actualitate

Rute alternative pentru Valea Oltului, DN 7 Pitești-Sibiu

Publicat

pe

Redactat de

În perioada 8 iulie – 9 august a.c., pe DN 7 Pitești-Sibiu, pe tronsonul kilometric 242+600 metri – 250, în zona localității Boița, județul Sibiu, traficul rutier se va desfășura pe rute ocolitoare, după cum urmează:

Autovehiculele cu masa totală maximă autorizată > 7,5 tone, aflate în tranzit:

Pentru relația București – Veștem (Sibiu) și retur:
București → A3 → Ploiești → DN1A → Brașov → DN 1 → Veștem – intersecție cu DN 7;

Pentru relația Pitești – Brașov și retur:
Pitești → DN73 – A3 → Râșnov → Brașov;

Pentru relația București – A1 Simeria (precum și zonele de vest, centru și nord ale țării) și retur:
București → A1 → Pitești → DN7 → Râmnicu Vâlcea → DN67 → Târgu Jiu → DN66 → Simeria → Nod Rutier Simeria A1.

Totodată pentru această relație sunt propuse și următoarele variante alternative:

Advertisement

– București → A1 → Pitești → DN65 – DEx12 → Craiova → DN6 → Filiași → DN66 → Târgu Jiu → DN66 → Simeria → Nod Rutier Simeria A1;

– București → A1 → Pitești → DN65 – DEx12 → Craiova → DN6 → Drobeta Turnu Severin → DN6 → Lugoj → A6 → Nod Rutier Lugoj A1.

Autovehiculele cu masa totală maximă autorizată < 7,5 tone pot utiliza ca variante de ocolire drumurile naționale și județene din proximitatea sectorului închis circulației pe DN7.

Participanții la trafic sunt rugați să urmărească indicatoarele rutiere din această zonă și să utilizeze și variantele de traseu propuse pe următoarele relații:

Făgăraș →DN1 → Șercaia → DN73A → Brașov și retur;
Făgăraș →DN1 → Șercaia → DN1S → Hoghiz → DN13 → Brașov și retur.

Advertisement

În perioada restricției de circulație, au fost stabilite intervalele orare 7:30 – 8:00 și 16:30 –17:00, în care executantul lucrărilor va ridica temporar măsura de închidere a traficului, pentru a permite tranzitarea sectorului de drum de către riveranii care lucrează în localitățile din proximitatea acestuia.

Trecerea autovehiculelor se va realiza sub supravegherea constructorului, astfel încât să fie eliminat riscul apariției oricărui eveniment care să pună în pericol integritatea participanților la trafic sau a personalului implicat în desfășurarea lucrărilor.

De asemenea, tot sub supravegherea constructorului, pe perioada instituirii închiderii circulaţiei pe sectorul de drum menţionat anterior, va fi permis accesul autovehiculelor cu regim de circulaţie prioritară, precizate la art.32 alin 2 lit. a) şi b) din OUG 195/2002, precum și autovehiculelor speciale de transport pacienți.

Concomitent, au fost demarate acțiuni pentru permiterea accesului pe DN10 Buzău – Brașov, a autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată de până la 30 de tone.

Măsura de închidere a circulației rutiere a fost instituită, zilnic, în intervalul orar 06:00 – 20:00, pentru derularea lucrărilor de defrișare versant, ce se impun a fi executate premergător construcției autostrăzii Sibiu – Pitești.

Advertisement

Informații suplimentare precum și actualizări ale variantelor de ocolire propuse se regăsesc accesând următorul link:

https://harti.andnet.ro/vizualizare_harta.php?token=VkZaU1NrMW4

Citeste mai mult ...

Actualitate

FOTO: Pui de barză salvat de pompierii hunedoreni

Publicat

pe

Redactat de

Un pui de barză a fost salvat de pompierii hunedoreni.

Duminică seara, în jurul orelor 22.00, pompierii militari au intervenit în localitatea Cristur, pentru a recupera un pui de barză căzut din cuib. Un tânăr din sat a observat pasărea dezorientată, pe un câmp din apropiere și a sunat la 112, cerând sprijinul salvatorilor.

În scurt timp, un echipaj de pompieri a ajuns la locul indicat, găsind puiul la aproximativ 300 de metri de cuib. După ce s-au asigurat că nu are răni, colegii noștri i-au oferit puțină apă și mai apoi, cu ajutorul autoscării mecanice, l-au urcat până la cuib, unde îl așteptau nerăbdători ceilalți doi frați înaripați.

FOTO: ISU Hunedoara

Citeste mai mult ...

Actualitate

Tabără anti-bullying, pentru copii, părinţi şi profesori – a doua oară, la Straja

Publicat

pe

Redactat de

O nouă tabără anti-bullying dedicată copiilor, dar și părinților și profesorilor, se desfășoară în stațiunea montană Straja, din județul Hunedoara.

Asociaţia „Zi de Bine” continuă proiectul SI(n)GUR – anti-bullying CAMP, demarat în anul 2022, şi organizează, în perioada 6 – 13 iulie, a doua ediţie a taberei anti-bullying dedicată copiilor, dar şi părinţilor şi profesorilor, pentru că „problema bullying-ului trebuie să fie privită atent din toate cele trei perspective”.

Tabăra este destinată adolescenţilor cu vârste cuprinse între 11-15 ani, însoţiţi de unul dintre părinţi. Astfel, capacitatea taberei este de 30 de cupluri părinte – copil şi 20 de învăţători şi profesori din învăţământul primar şi gimnazial. “Aceştia vor fi împărţiţi pe grupuri şi vor lucra cu o echipă de 5 psihoterapeuţi cu formări diferite şi experienţe diverse de lucru cu grupuri şi cu adolescenţi, care în practica lor lucrează cu familii, în terapie de cuplu sau de familie. Aici, copiii vor învăţa că bullying-ul este despre comportamentul unei persoane şi nu este o trăsătură de personalitate. Este ceea ce ajungem să facem dacă noi înşine am fost victime şi nu am văzut o altă cale de ieşire decât să devenim la rândul nostru agresori. Iar profesorii vor primi resurse care să le permită să se întoarcă în şcoli ca ambasadori anti-bullying, având capacitatea de a-şi atribui un rol activ pentru a scădea incidenţa bullying-ului în şcoală”, arată reprezentanții asociației.

„Ceea ce ne-a motivat să organizăm a doua ediţie a taberei anti-bullying au fost semnalele pe care le-am primit din partea părinţilor, care indică faptul că mediul în care copiii învaţă este din ce în ce mai agresiv. Părinţii se declară depăşiţi, dar şi mulţi dintre profesori, unii fiind chiar victime la rândul lor. Aşadar, ambele medii definitorii pentru copii şi adolescenţi, acasă şi la şcoală, sunt de multe ori medii vulnerabile. Realitatea copiilor din România este destul de cruntă: 1 copil din 2 este expus riscului de sărăcie şi excluziune socială, suferă de analfabetism funcţional, este victima bullying-ului în şcoli, este pedepsit corporal în familie şi doreşte să emigreze. Soluţia o reprezintă înţelegerea fenomenului şi educaţia într-o atmosferă de cooperare, respect reciproc şi acceptare”, au declarat Melania Medeleanu şi Luciana Zaharia, fondatoarele “Asociaţiei Zi de Bine”.

Prima tabără anti-bullying la Straja, în 2022

Un număr de 30 de copii, însoţiţi fiecare de câte un părinte, plus 15 profesori din învăţământul primar, s-au aflat, în vara lui 2022, într-o tabără anti-bullying, organizată de Asociaţia „Zi de Bine“, care a realizat și un documentar cu tema anti-bullying distribuit în 27 de şcoli din Bucureşti, unde au fost organizate 150 de ateliere anti-bullying, pentru mai bine de 3.600 de elevi din ciclul gimnazial. În trei dintre şcoli s-au întâlnit copii care fuseseră în tabără şi care au mărturisit că tabăra le-a schimbat perspectiva asupra acestei probleme.

Advertisement

„Este foarte important să lucrăm şi cu părinţi şi cu profesori, pentru că ceea ce ajunge să facă un copil acasă ori la şcoală e doar simptomul unui sistem relaţional disfuncţional. Părinţii şi profesorii sunt responsabili pentru copii, fiind cei care pot face parte atât din problemă, dar mai ales din soluţie. Părinţii au nevoie de educaţie, în sensul acesta, iar profesorii au nevoie de resurse uşor de utilizat. Până la urmă, copiii au nevoie de adulţi responsabili, informaţi şi pregătiţi pentru orice provocare”, a declarat Anda Păcurar, coordonatorul echipei de terapeuţi.

În anul 2016, 29% dintre elevi recunoşteau că au fost victime ale bullying-ului, procentul crescând la 49% în 2022, potrivit unui raport Salvaţi Copiii, ceea ce reprezintă unu din doi copii, iar 81% dintre elevi, adică mai mult de 4 din 5, afirmă că au fost martori ai situaţiilor de bullying în şcoala unde învaţă.

Sursa foto: Asociația Zi de Bine/Facebook
Citeste mai mult ...

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate