Connect with us
Data: 15/06/2024
.

Actualitate

Florin Maxim a devenit „Cetăţean de Onoare al municipiului Hunedoara”. „În acest titlu onorific se află fiecare hunedorean din această aventură sportivă a noastră”

Publicat

pe

Florin Maxim, antrenorul de numele căruia se leagă cea mai importantă performanță din istoria de 103 ani a fotbalului din Hunedoara, câștigarea Cupei României, a devenit, astăzi, „Cetăţean de onoare” al municipiului. Titlul a fost conferit, cu unanimitate de voturi, în cadrul unei şedinţe festive a Consiliului Local Hunedoara care s-a desfăşurat astăzi, 24 mai 2024, la Casa de Cultură din municipiu, și la care au luat parte, printre alții, colegi din staff-ul tehnic și administrativ precum și jucători ai Corvinului 1921 Hunedoara.

„Florin Maxim este un om de caracter iar între noi doi a apărut acea chimie încă de la început. Mulţi nu ştiu, dar Max, ca să vină la Hunedoara, a solicitat mai întâi o întâlnire cu mine. În urma întâlnirii, convingându-l că proiectul nostru „un oraş, o comunitate, o echipă” este serios, a acceptat să semneze, iar acest lucru mi-a demonstrat că venise să facă cu adevărat performanţă în fotbal în Hunedoara. Important este că Max a fost adoptat de tot oraşul şi a rămas şi cu picioarele pe pământ şi cu capul pe umeri. Am văzut recent nişte interviuri în care vorbeşte cu aceeaşi modestie despre performanţa sa. Asta spune mult despre caracterul unui om. Florin Maxim ne-a făcut pe toţi mândri că suntem hunedoreni. Citim pe reţelele de socializare cum români din Canada, America de Sud, din SUA, din Europa spun: „Felicitări Max, şi eu sunt hunedorean”. Florin Maxim este un om care inspiră oameni”, a argumentat primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu.

Vizibil emoționat, antrenorul principal al clubului-simbol al municipiului Hunedoara a vorbit despre importanța momentului, atât pentru el, cât și pentru cei care i-au fost alături, încă de la startul noului proiect, în 2021:

„În acest titlu onorific se află fiecare hunedorean din această aventură sportivă a noastră. O spun din suflet! Ştim cât muncim, ştim cât ne dedicăm şi, cumva, Dumnezeu ne ajută, pentru că Dumnezeu lucrează prin oameni. Nu trebuie să uităm de unde a plecat totul. În urmă cu doi ani, echipa nu şi-a atins obiectivul (Corvinul a ratat atunci promovarea după un parcurs fără înfrângere, pierzând doar ultimul meci de baraj – n.n.). Vă daţi seama ce se întâmpla în sufletul meu, după un an de muncă, nu am atins acel obiectiv, dar domnul primar mi-a dat încredere. Domnul primar a venit atunci, m-a privit în ochi şi mi-a spus: „Sper că nu te gândeşti să pleci nicio secundă, pentru că mergem în continuare în aceeaşi formulă şi anul viitor ne vom atinge obiectivul”. Aşa a fost! A fost un boost de energie. Şi dumneavoastră, publicul, ne-aţi oferit o energie specială. Pe mine mă domină ideea: „De ce unii pot şi noi nu am putea?!”. Prin 2021, nu eram încă aici, la Corvinul, dar vorbeam cu prietenul meu Cătălin Ojiga şi i-am spus atunci că în patru ani vom lua titlul. Am luat Cupa României. Eu cred şi în titlu pentru că noi, sportiv, suntem în Liga I. Ştiam că nu avem drept de promovare, nu a fost o problemă. Revenind cred că acest titlu (de „cetăţean de onoare” – n.n.) nu este despre mine. Este momentul să ne dăm seama că noi, toţi, împreună facem nişte lucruri. Eu pot fi doar antrenor, dar, dacă nu am nişte colaboratori buni, nişte jucători, oamenii din partea administrativă, oameni care muncesc şi susţin cu toţii un proiect, o idee, eu nu pot reuşi. Am convingerea că „Drumul Corvinilor” se pavează deja singur. Împreună sunt convins că vom fi puternici de-acum încolo” a mărturisit Florin Maxim în faţa consilierilor locali ai Hunedoarei şi a numeroasei asistenţe din sală.

Născut pe 2 martie 1981, la Brad, Florin Maxim a debutat, ca jucător, în Liga a II-a , în echipa de seniori a Corvinului, pe când avea 16 ani, pentru ca peste 35 de ani să se întoarcă la Hunedoara pentru a conduce echipa, din postura de antrenor principal. Sosit în 2021 la Hunedoara – în anul Centenarul Fotbalului Hunedorean – a fost aproape de promovarea în Liga a doua încă din primul sezon. Unul în care echipa condusă de el a ajuns în barajul final de promovare, fără înfrângere, cu un avans de 22 de puncte faţă de principala „urmăritoare”, Metalurgistul Cugir. În barajul semifinal de promovare, Corvinul a depăşit cu scorul general de 4-2 CA Oradea, iar în „finala” pentru accederea în eşalonul secund a câştigat meciul tur cu Minaur Baia Mare, 2-1, dar a pierdut returul disputat în nordul ţării, 1-4 – acesta fiind singurul eşec din stagiunea amintită!

A urmat sezonul 2022-2023, la capătul căruia echipa antrenată de Florin Maxim a ajuns, din nou, în postura de a susţine barajul final de promovare, tot după un parcurs fără înfrângere, având, la finele play-off-ului un record de 35 de puncte avans faţă de ocupanta locului secund (!). A urmat barajul semifinal cu Gloria Bistriţa, câştigat în dublă-manşă, cu acelaşi scor, 2-1, apoi ultimele două meciuri, împotriva celor de la CS Unirea Ungheni, formaţie pe care Corvinul a depăşit în ambele jocuri – 2-0 în judeţul Mureş şi 4-1, la Hunedoara, în faţa a aproximativ 12.000 de fani – record de asistenţă la acea vreme.

În consecinţă, fotbalul de ligă secundă a revenit la Hunedoara după 15 ani, iar la finele actualei stagiuni (2023-2024), echipa pregătită de Florin Maxim a încheiat campionatul pe locul secund – direct promovabil – deşi venea din postură de nou-promovată!

Advertisement

Punctul culminant a fost la jumătatea acestei luni, când Corvinul Hunedoara a câştigat, în premieră, Cupa României, perfomanţă cu atât mai notabilă cu cât a fost reuşită din postura de divizionară secundă, Corvinul devenind, astfel, doar al cincilea club din istoria fotbalului românesc care izbuteşte acest lucru. În consecinţă, clubul hunedorean va fi unicul reprezentant al fotbalului românesc în Europa League – a doua cea mai importantă competiţie inter-cluburi din lume!

În total, până în prezent, Florin Maxim a adunat 105 meciuri ca „principal” al Corvinului Hunedoara, în toate competiţiile, având un bilanţ mai mult decât grăitor: 79 de victorii, 16 remize şi 10 înfrângeri.

 

Sursa: Primăria municipiului Hunedoara

Advertisement

Actualitate

Poliția Română, campanie anti-discriminare

Publicat

pe

Redactat de

Poliția Română a întreprins demersuri pentru îmbunătățirea capacității instituționale de prevenire, descoperire și investigare a faptelor antisociale cu mobil discriminatoriu.

O parte importantă dintre eforturile instituționale de a asigura aceste obiective s-a realizat în cadrul proiectului ,,Acțiune integrată pentru combaterea infracțiunilor cu mobil discriminatoriu, în special cele îndreptate împotriva comunităților rome și asigurarea unui standard înalt de calitate al serviciului polițienesc – PDP 3”, finanțat prin Mecanismul Financiar Norvegian 2014-2021.

Astfel, în perioada iunie – iulie 2024, Inspectoratul General al Poliției Române desfășoară o campanie națională de informare, pentru prevenirea infracțiunilor motivate de ură, prin intermediul mijloacelor de informare în masă și social media, pentru a facilita diseminarea mesajelor împotriva infracțiunilor motivate de ură, în special împotriva minorității rome.

În cadrul campaniei, au fost realizate un spot video, unul radio, un afiș, precum și mai multe postări în social media, toate având ca principală temă, combaterea discriminării.

Mesajul acestor materiale este acela de a crește gradul de conștientizare a populației, la nivel național, în domeniul infracțiunilor motivate de ură, precum și promovarea unei culturi a toleranței în societate, sloganul campaniei fiind „STĂ ÎN PUTEREA NOASTRĂ SĂ DESCURAJĂM URA!”

În cadrul proiectului ,,Acțiune integrată pentru combaterea infracțiunilor cu mobil discriminatoriu, în special cele îndreptate împotriva comunităților rome și asigurarea unui standard înalt de calitate al serviciului polițienesc – PDP 3”, un interes deosebit a fost acordat dezvoltării capacităților de investigare atât ale structurii centrale specializate în investigarea infracțiunilor motivate de ură sau prejudecată, cât și ale ofițerilor de poliție cu atribuții similare, de la nivelul județelor sau subunităților de poliție din municipiul București.

Advertisement

Principalele activităţi din cadrul proiectului au fost înființarea unei unități specializate în investigarea infracțiunilor cu mobil discriminatoriu la nivelul Direcției de Investigații Criminale, identificarea și implementarea de politici publice și standarde internaționale în ce privește prevenirea și combaterea infracțiunilor și discursurilor cu mobil discriminatoriu, precum și un transfer de expertiză pe tema combaterii infracțiunilor cu mobil discriminatoriu în arii specializate.

Totodată, printre principalele activități s-au numărat și informarea, educarea și creșterea gradului de conștientizare a publicului în privința infracțiunilor și discursului cu mobil discriminatoriu, un schimb de bune practici pentru prevenirea și controlarea fenomenului infracțiunilor cu mobil discriminatoriu și un studiu privind relația comunitate-poliție și victimizare.

Bugetul proiectului a fost de 2.823.529 de euro, dintre care 2.400.000 de euro finanţare nerambursabilă reprezentând 85%, şi 423.529 de euro contribuţie naţională, respectiv 15%.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Transgaz, licitație majoră pentru conducta de gaze către CET Mintia. Investiție de peste 270 milioane de lei

Publicat

pe

Redactat de

Transgaz a demarat o licitație de amploare pentru realizarea unei conducte de transport gaze naturale destinată alimentării Centralei Termoelectrice Mintia.

Proiectul, evaluat la peste 270 de milioane de lei fără TVA, vizează construcția unei infrastructuri complexe ce include nu doar conducta propriu-zisă, ci și infrastructură de energie electrică, protecție catodică și fibră optică.

Valoarea estimată a contractului se împarte în aproximativ 182.850.967,94 lei fără TVA pentru materiale, utilaje și echipamente necesare, puse la dispoziție de către Transgaz. Proiectul va acoperi o zonă extinsă din județul Hunedoara, incluzând orașele Deva, Călan și Hunedoara, precum și mai multe comune din regiune.

Durata contractului este stabilită la 12 luni, cu posibilitatea de a extinde lucrările conform legislației în vigoare, cu până la 20%. Operatorii economici interesați au dreptul să solicite clarificări sau informații suplimentare până la 18 zile înainte de data limită pentru depunerea ofertelor. Evaluarea financiară va fi efectuată pe baza valorii inferioare a estimării, respectiv 94.705.314,85 lei fără TVA.

Entitatea contractantă se angajează să ofere răspunsuri clare și complete la solicitările primite până la a 11-a zi înainte de termenul limită pentru depunerea ofertelor. Această inițiativă strategică reprezintă un pas important în dezvoltarea infrastructurii energetice regionale, contribuind semnificativ la securitatea și eficiența alimentării cu gaze naturale în zona menționată.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Toma Coconea se retrage din X-Pyr, în urma unei accidentări

Publicat

pe

Redactat de

Parapantistul petroșănean, Toma Coconea, a anunțat faptul că în urma unei accidentări suferite în timpul unui antrenament a fost nevoit să se retragă din competiția X-Pyr care trebuia să debuteze în data de 23 iunie.

Coconea a avut nevoie de o intervenție chirurgicală în urma unei fracturi bază metatars V cu deplasare.

”Dragi prieteni, Vin către voi cu un anunț pe care nu și-l dorește niciun sportiv. După ce mi-am rezolvat problemele medicale pe care le-am avut la cea mai recentă competiție X-Alps, am început antrenamentele pentru X-Pyr, una dintre cursele mele de suflet, ce trebuia să înceapă pe 23 iunie. Marți eram pregătit să plec la Hondarribia, în Spania, alături de echipa mea: Marcus Clenci – suporter oficial și Sharky Catalin. Din păcate, acum două zile, în timpul antrenamentelor, am avut un accident stupid, care m-a adus în faza spitalizării. Concret, în timpul unei aterizări în iarbă înaltă, pe un teren accidentat, m-am împiedicat de o piatră și am suferit o fractură bază metatars V cu deplasare.  Am fost operat astăzi, totul a decurs bine, drept pentru care le sunt recunoscător medicilor și asistentelor care s-au ocupat de cazul meu, în special domnului conf. univ. dr. Horea Benea de la Clinica de Ortopedie și Traumatologie „Al. Rădulescu” Cluj-Napoca! Urmează o perioadă destul de lungă de recuperare, dar sunt optimist că totul va fi în regulă! Totodată, le mulțumesc tuturor celor care au avut încredere în mine, de la susținători până la sponsori! Rămân optimist că voi reveni cu vești bune despre participarea mea la alte competiții de gen. Urez succes colegilor mei, cei care rămân să reprezinte România la X-Pyr! Adrian Pochiu, sunt cu sufletul alături de voi! Succes organizatorilor X-Pyr! Cursă în siguranță concurenților! Multă sănătate tuturor!”, informează Toma Coconea.

Cunoscut și sub numele de „Șoimul din Carpați”, originar din Petroșani, județul Hunedoara, Toma Coconea este un nume binecunoscut în lumea parapantismului, iar participarea sa la X-Pyr 2024 era așteptată cu mare interes de către comunitatea pasionaților de acest sport extrem.

FOTO: FACEBOOK TOMA COCONEA

Citeste mai mult ...

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate