Connect with us
Data: 20/06/2024
.

Actualitate

Fostul secretar al Primăriei Deva, condamnat la închisoare pentru trafic de influenţă. Decizia nu este definitivă

Publicat

pe

Magistrații Tribunalului Hunedoara s-au pronunțat, astăzi, în dosarul de corupție, instrumentat de procurorii DNA, care îi vizează pe fostul secretar general al Primăriei Deva, soțul și cumnatul său. Instanța a dispus ca Laura Sărbu să fie condamnată la o pedeapsă de trei ani şi opt luni de închisoare şi trei ani interzicerea unor drepturi, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă în formă continuată.

Laura Sârbu, fost secretar general al Primăriei Deva, a fost acuzată de procurorii anticorupție că ar fi primit bani ca să intervină în favoarea unui om de afaceri pentru a-i facilita acestuia un contract de reparaţii la Adăpostul de noapte din Deva şi obţinerea documentaţiei necesare pentru construirea unei hale de producţie.

Potrivit soluției publicată pe portalul instanțelor de judecată, Laura Sârbu a fost achitată pentru infracţiunile de falsificare de instrumente oficiale şi instigare la fals material în înscrisuri oficiale. Instanţa a decis menţinerea măsurii controlului judiciar, deducând din pedeapsa aplicată, durata reţinerii, arestării preventive şi arestul la domiciliu de la 31 martie 2021 la 28 februarie 2022. Instanța a mai hotărât că fostul secretar general al Primăriei Deva trebuie să plătească suma de 80.000 de lei primită de la doi martori.
În acelaşi dosar au mai fost condamnaţi soţul Laurei Sârbu, Hadrian Sârbu, care a primit doi ani şi patru luni de închisoare, cu suspendare, şi cumnatul său, Adrian Mihai Bodrean, care a fost condamnat la trei ani de închisoare, cu suspendare, ambii fiind acuzaţi de complicitate la trafic de influenţă. În dosar a mai fost condamnată firma SC Smart Drumcons SRL, administrată de fapt de către Adrian Bodrean, societate care trebuie să plătească o amendă de 133.333 lei pentru complicitate la trafic de influenţă, iar activitatea i-a fost suspendată pentru doi ani de zile.
Hotărârea instanţei nu este definitivă și poate fi atacată cu drept de apel la 10 zile de la comunicare.

Acuzațiile procurorilor anticorupție

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut în esență următoarea stare de fapt: „În perioada 2020 – 2021, inculpata Sârbu Laura, în calitatea menționată mai sus, beneficiind de ajutorul soțului ei Sârbu Hadrian, funcționar în cadrul Primăriei mun. Deva și a administratorului de fapt al SC Smart Drumcons SRL, Bodrean Adrian Mihai, la rândul său funcționar în cadrul Primăriei mun. Deva, ar fi primit de la un om de afaceri suma de 40.000 lei, pentru a-și trafica influența pe care a pretins că o are asupra funcționarilor din cadrul Primăriei municipiului Deva. Banii respectivi ar fi fost pretinși și primiți pentru traficarea influenței astfel încât societatea omului de afaceri să primească un contract cu Primăria municipiului Deva, având ca obiect efectuarea unor reparații curente la „Adăpostul de urgență pe timp de noapte” (aflat în subordinea Direcției de asistență socială Deva). În aceeași perioadă, inculpata ar fi pretins, beneficiind de ajutorul soțului ei Sârbu Hadrian, de la același om de afaceri, suma de 7.000 euro, pentru a-și trafica pretinsa influență asupra funcționarilor din cadrul Primăriei municipiului Deva, astfel încât să îi asigure omului de afaceri obținerea documentației necesare construirii unei hale de producție. Într-un context asemănător, inculpata Sârbu Laura, în calitate de secretar general al Primăriei municipiului Deva, beneficiind de ajutorul administratorului de fapt al SC Smart Drumcons SRL, ar fi pretins de la un alt om de afaceri suma de 40.000 lei și ar fi primit o parte din acești bani, restul fiind opriți de reprezentantul societății menționate anterior. În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii asupra unei sume de bani ce aparțin inculpaților Sârbu Laura și Sârbu Hadrian”, au precizat procurorii DNA.

Actualitate

Cupa de vară la tenis de câmp

Publicat

pe

Redactat de

Zilele trecute s-a disputat o interesantă competiție sportivă, Cupa de vară – Tenis Sportya.

La competiția desfășurată la baza sportivă ACS Tenis Act din Deva au participat jucători din trei județe, respectiv Alba, Timiș și Hunedoara.

Competiția s-a desfășurat la simplu masculin, pe două nivele. La nivelul 5 învingător a fost Simion Bălășoiu, din Albă Iulia, care l-a învins în finală pe deveanul Denis Boldor, semifinaliști fiind Mihai Mehi, din Timișoara, și Mihail Cimpoi, din orașul – gazdă al competiției.

La nivelul 8 petroșăneanul Gabriel Băluș l-a învins, în finală, pe deveanul Ovidiu Năsue, iar semifinaliști au fost alți doi jucători din municipiul de reședință al județului Hunedoara, Adrian Ciocan și Călin Chezan.

Premiile au constat ]n cupe, diplome și echipament sportiv, iar pe toată durata competiției participanților li s-au asigurat apă, fructe și batoane cu cereale. Felicitări tuturor participanților pentru jocurile frumoase și fairplay-ul arătat și mulțumim suporterilor pentru susținerea sportivilor. De asemenea, mulțumim tuturor implicați în buna desfașurare si organizare a competiției, fiind vorba despre parteneri, colaboratori și de Primăria Municipiului Deva ”, au transmis organizatorii.

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate

Măsuri de prevenție împotriva infracțiunilor de furt

Publicat

pe

Redactat de

O amplă campanie de prevenire a persoanelor vârstnice, locatarilor blocurilor și societăților comerciale împotriva infracțiunilor de furt, a avut loc în localitățile Petroșani și Dobra.

Oamenii legii au distribuit pliante cu recomandări privind prevenirea furturilor din locuință.

”În perioada 18-19 iunie 2024, cu ocazia desfășurării evenimentului Ziua Europeană a Prevenirii Furtului din Locuințe, polițiștii hunedoreni au desfășurat două  activități preventive, destinate persoanelor vârstnice, locatarilor blocurilor și societăților comerciale din municipiul Petroșani și din comuna Dobra. În cadrul activităților preventive, polițiștii au distribuit peste 150 de pliante care conțin recomandări privind prevenirea furturilor din locuință și le-au expus proprietarilor de locuințe și societăți comerciale o serie de recomandări referitoare la măsurile de prevenție pe care trebuie să le ia, pentru a nu deveni victime ale infracțiunilor de furt”, informează reprezentanții IPJ Hunedoara.

FOTO: IPJ HUNEDOARA

Citeste mai mult ...

Actualitate

Situația locurilor de muncă vacante

Publicat

pe

Redactat de

Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) anunță faptul că în acest moment sunt disponibile 43.724 locuri de muncă la nivel național.

Mai mult decât atât angajatorii din Spațiul Economic European oferă, prin intermediul rețelei EURES România, 158 locuri de muncă vacante.

”Potrivit datelor furnizate de agenţii economici privind locurile de muncă vacante, în evidenţele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), sunt disponibile 43.724 locuri de muncă la nivel naţional. De asemenea, angajatorii din Spaţiul Economic European oferă, prin intermediul reţelei EURES România, 158 locuri de muncă vacante”, informează ANOFM.

FOTO: FACEBOOK ANOFM/ FII INFORMAT

Citeste mai mult ...

Actualitate