Connect with us
Data: 12/07/2024
.

Sport

Fotbal. Ploaie de goluri în Liga 4 Hunedoara

Publicat

pe

La finele săptămânii trecute s-au disputat meciurile etapei a XX-a din Liga 4 de fotbal Hunedoara. În această antepenultimă rundă a sezonului regular s-au înscris 35 de goluri, media fiind de aproape șase pe meci.

Bradul și Lupeniul, umăr la umăr

Primele două clasate, Aurul Brad și Minerul Lupeni, care sunt, în continuare, la egalitate de puncte, au avut meciuri în deplasare și au câștigat, ambele, cu același scor, 3-1, dar nu fără ceva emoții. Brădenii, care au acumulat, acum, 51 de puncte și golaveraj +74, au jucat pe terenul celor de la Șoimul Băița (locul 9, cu 17 puncte), într-un derby al orgoliilor locale. Echipa vizitatoare, văzută mare favorită, a deschis scorul prin Ionuț Filipaș (33), dar gazdele au egalat până la pauză prin Cristian Mailat (42). Victoria brădenilor s-a conturat pe final, aceștia mai punctând în două rânduri, prin același Ionuț Filipaș (84) și Flaviu Chelariu (90). Și Lupeniul, care are un golaveraj de +61, a jucat într-un derby al Văii Jiului, pe terenul celor de la CSM Vulcan, echipa gazdă (locul 8, cu 19 puncte) conducând la pauză cu 1-0, prin reușita lui Ovidiu Vamoș (9). După pauză, însă, „minerii”, și ei favoriți în acest meci, au răsturnat rezultatul, înscriind prin Remus Arcuși (54) și Dacian Mândreci (63). Liniștea a fost adusă pe final de golul lui Viorel Roșian (87), la faza imediat următoare marcatorul fiind eliminat de pe teren, dar scorul a rămas neschimbat. Trebuie menționat că apelul celor de la Lupeni privind pierderea meciului de la Șoimul Băița la „masa verde”, întrucât echipa din Vale a folosit un jucător în stare de suspendare a fost acceptat de Asociația Județeană de Fotbal Hunedoara, iar Minerul rămâne cu cele trei puncte câștigate pe teren, scorul înregistrat fiind de 6-0.

Orlea, ca și calificată în Final Four

Campioana ediției trecute, Gloria Geoagiu (locul 3, cu 43 de puncte), a realizat scorul etapei, învingând, pe teren propriu, penultima clasată, Victoria Călan (locul 11, cu 8 puncte), cu 10-1. Echipa vizitatoare a deschis scorul, prin Jan Kalanyos (4), dar până la pauză cei de la Geoagiu au înscris de șase ori, prin Claudiu Marcu (14), Raul Noja (23 și 37), Andrei Pojoni (29 și 41) și Alexandru Costea (35). În partea secundă pentru gazde au mai punctat Alexandru Costea (54), Andrei Pojoni (57), Claudiu Marcu (59) și rezerva Devis Cicălău (82). Pe locul al patrulea și ca și calificată în Final Four, acolo unde se va decide campionana județului Hunedoara, ce va întâlni reprezentanta Aradului în barajul de promovare pentru Liga 3, este CSC Sântămăria Orlea (40 de puncte). Cei de la Orlea, nou – promovați în acest sezon în Liga 4, au căștigat cu 5-3 pe terenul „lanternei roșii”. Minerul Uricani (locul 12, 1 punct). Oaspeții au avut 3-0, prin reușitele lui Marian Tomoni (4 și 40) și Alexandru Caia (8), gazdele reducând din handicap prin Alexandru Roșu (43). După pauză formația vizitatoare s-a distanțat la 5-1, prin golurile semnate de Dan Grozoni (47) și Marian Tomoni (52), trupa din Vale stabilind scorul final grație reușitelor lui Florin Suvac (58) și Andrei Anghelina (74).

Advertisement

A fost și o remiză albă

Pe cinci rămân cei de la CSM 2 Deva (35 de puncte), care, trimițând în teren o formație în care cel mai „bătrân” jucător nu are 20 de ani, au pierdut, pe teren propriu, cu 8-0, de la Retezatul Hațeg (locul 7, cu 27 de puncte). Oaspeții, care vor evolua, după sezonul regular în play-off-ul pentru locurile 5-8, au marcat câte patru goluri pe repriză, în prima înscriind Vlăduț Scorobete (17), Tudor Marcu (18) și Ovidiu Trășcan (22 și 31). După pauză a mai punctat Denis Drîndă (54), iar apoi pe lista marcatorilor s-au înscris rezervele Ioan Pisoiu (63 și 83) și Raul Păștilă (69). În această rundă cu ploaie de goluri s-a înregistrat și o remiză albă, Inter Petrila (locul 10, cu 16 puncte) și Dacia Orăștie (locul 6, cu 32 de puncte) terminând 0-0 în Valea Jiului, rezultat care reduce considerabil speranțele gazdelor de a evita participarea în play-out-ul rezervat echipelor de pe locurile 9-12. Etapa viitoare, penultima a sezonului regular, se va disputa la sfîrșitul acestei săptămâni.

Actualitate

Corvinul, revenire cu victorie în cupele europene

Publicat

pe

Redactat de

După 42 de ani, Corvinul Hunedoara a revenit în cupele europene și a făcut-o foarte bine.

Corvinul Hunedoara, echipă din Liga 2, a întâlnit, în manșa întâi din primul tur preliminar din Europa League, echipa maghiară FC Paks.

După prima repriză, Corvinul, câștigătoarea Cupei României, conducea, cu 2-0, în meciul care s-a jucat în Ungaria.

Golurile hunedorenilor au fost marcate de Buș (9) și Lupu (45+1).

Trupa pregătită de Florin Maxim, care a controlat meciul în totalitate, a avut și o repriză secundă excelentă, mai punctând în două rânduri, pentru o victorie cu 4-0!

Advertisement

Autorul ultimelor două goluri ale Corvinului a fost același Lupu (86 și 90+3), care a reușit, astfel, un hattrick.

Meciul retur se va juca, pe 18 iulie, la Sibiu.

Vom reveni cu mai multe amănunte în ediția tipărită de luni, 15 iulie.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Corvinul, în avantaj la pauză în Europa League

Publicat

pe

Redactat de

După 42 de ani, Corvinul Hunedoara a revenit în cupele europene, și, până acum, o face foarte bine.

După prima repriză a meciului cu formația maghiară Paks, din primul tur preliminar al Europa League, Corvinul, câștigătoarea Cupei României, conduce cu 2-0, în meciul care se joacă în Ungaria.

Golurile hunedorenilor au fost marcate de Buș (10) și Lupu (45).

Vom reveni la finalul meciului!

Citeste mai mult ...

Actualitate

Medalii naționale la radio orientare pentru CSM Deva

Publicat

pe

Redactat de

Orașul Oravița, din județul Caraș Severin, a găzduit, recent, Campionatul Național de Radio Orientare în probele ,, Sprint” și ,,3,5 MHz”. Printre participanți s-au aflat și sportivi legitimați la CSM Deva, care au avut o comportare excelentă.

Astfel, Veronica Rotilă, la categoria de vârstă de sub 35 de ani, a devenit campioană națională în ambele probe, aceleași performanțe fiind realizate și de Daniel Furdui, la U40. De asemenea, Bela Molnar, la seniori U40, a devenit vicecampion național la „Sprint”.

Totodată, comportări foarte bune au avut Florin Firescu, la „Sprint”, și Mihai Rotilă, la „3,5MHz”, cei doi cucerind medaliile de bronz la categoria Elite, unde au luat startul cei mai buni practicanți de radio orientare din țară care au depășit vârsta de 21 de ani.

Citeste mai mult ...

Actualitate