Connect with us
Data: 14/06/2024
.

Actualitate - Eveniment

FOTO: Acoperiș smuls de vânt la Deva

Publicat

pe

Actualitate

Locomotivă în flăcări, lângă stația Petroșani

Publicat

pe

Redactat de

Locomotivă în flăcări, lângă stația Petroșani

A fost semnalat un incendiu la o locomotivă garată lângă stația Petroșani. Circulația feroviară nu este afectată. De asemenea, nu s-au înregistrat persoane rănite.

Potrivit ISU Hunedoara, arde motorul unei locomotive.

fOTO: ISU Hunedoara

Citeste mai mult ...

Actualitate

„Zilele Credinței și Culturii”, între 25 și 29 iunie, la Deva. Părintele arhimandrit Zaharia Zaharou va susține o conferință

Publicat

pe

Redactat de

O serie de manifestări culturale și religioase se vor desfășura la Deva, în perioada 25 -29 iunie 2024.  Reunite sub genericul „Zilele Credinței și Culturii”, manifestările sunt organizate de Episcopia Devei și Hunedoarei, cu ocazia sărbătorii Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel, ocrotitorii spirituali ai oraşului Deva.

Conferință duhovnicească extraordinară, susținută de Părintele Zaharia Zaharou de la Essex, Anglia

Evenimentul „Zilele Credinței și Culturii” ajunge la ediţia a IX-a și va începe marți, 25 iunie 2024, începând cu ora 18:00, la Sala Mare a Centrului Cultural „Drăgan Muntean” din Deva unde va avea loc o conferință duhovnicească extraordinară susținută de Părintele arhimandrit Zaharia Zaharou, duhovnicul mănăstirii „Sfântul Ioan Botezătorul” din Essex, Anglia.

Miercuri, 26 iunie 2024, începând cu ora 18:00, la Sala Mare a Centrului Cultural „Drăgan Muntean” din Deva, va avea loc un concert folcloric extraordinar susținut de Corala preoțească „Sacerdotes” a Episcopiei Devei și Hunedoarei – dirijor Pr. dr. Nicolae-Daniel Balea, acompaniată de orchestra ansamblului profesionist Drăgan Muntean din Deva, dirijată de maestrul Gheorghe Câlțea. Invitați speciali în acest concert vor fi cunoscuții și tinerii interpreți de folclor: Olguța Berbec și Remus Novac, Ina Todoran, Alexandru Brădățean, Ciprian Pop, Paul Ananie și Bogdan Toma.

Joi, 27 iunie 2024, începând cu ora 19:00, la Sala Mare Teatrului de Artă Deva, va avea loc un spectacol de teatru cu piesa „Avram Iancu – puterea dăinurii”, susținut de compania de teatru Civic Art din București.

Sâmbătă, 29 iunie 2024, în ziua de prăznuire a Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel, începând cu ora 9:00, la Catedrala Episcopală din Deva, se va săvârşi Sfânta Liturghie Arhierească, cu ocazia hramului de vară.

Advertisement

La toate aceste evenimente intrarea va fi liberă, în limita locurilor disponibile!”, au transmis reprezentanții Episcopiei Devei și Hunedoarei.

Citeste mai mult ...

Actualitate

„Înălțarea Domnului” – „Ziua Eroilor”: Ceremonial și depuneri de coroane la cimitirul de pe strada Călugăreni din Deva

Publicat

pe

Redactat de

Oficialităţi locale şi judeţene, istorici, veterani de război, reprezentanţi ai instituțiilor publice și ai partidelor politice, au luat parte, astăzi, la ceremonialul organizat la Cimitirul Eroilor, de pe strada Călugăreni, din municipiul Deva, cu prilejul „Zilei Eroilor”, celebrată de sărbătoarea Înălţarea Domnului.

Ceremonialul a început la ora 12:00, cu intonarea Imnului Național. O slujbă religioasă a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Gherontie Hunedoreanul – Arhiereu Vicar al Episcopiei Devei și Hunedoarei, împreună cu un sobor de preoţi, moment urmat de rostirea de alocuțiuni privind semnificația „Zilei Eroilor”. Au luat cuvântul și au transmis, prin mesajul lor, omagiul adus eroilor României, colonel Nicolae Lozneau, președintele Asociației Veteranilor de Război – Filiala Hunedoara, prefectul județului Hunedoara, Florina Doris Visirin, vicepreședintele Consiliului Județean Hunedoara, Ion Bădin, viceprimarul municipiului Deva, Ferdinand Pogocsan Zoltan.

La ceremonie a fost prezent, ca în fiecare an, și istoricul dr. Gheorghe Firczak, președintele Asociaţiei Judeţene a Răniţilor Revoluţiei şi a Urmaşilor Eroilor Martiri Hunedoara-Deva, președinte UCRR și fost parlamentar. „Sărbătoarea Înălțării Domnului este cea care întregește marele praznic al Învierii Domnului de Sfintele Paști și, nu întâmplător, tot atunci sărbătorim eroii neamului românesc din toate timpurile tocmai pentru a sublinia sacrificiul pe care și ei, la rândul lor, l-au făcut pentru binele țării noastre, pentru binele națiunii române. Totodată, sunt aici prezent și în calitatea de președinte al Asociației Județene a Răniților Revoluției și Urmașilor Eroilor Martiri și am o satisfacție deosebită că, într-adevăr, și domnul colonel Nicolae Lozneanu a amintit, printre eroii neamului, și pe cei care s-au jertfit pentru victoria din decembrie 1989, dar și pentru cei care am reușit să înlăturăm dictatura comunistă și să instaurăm regimul democratic în țara noastră. Eu cred în viitorul fast al României, al țării noastre, și sunt convins că drumul pe care mergem în structurile euro-atlantice este cel pe care trebuie să pășim. Doamne binecuvântează România!”, a declarat dr. Gheorghe Firczak.

După discursuri, a urmat ceremonia depunerii coroanelor de flori în semn de recunoștință pentru devotamentul și sacrificiul celor care și-au dat viața pentru țara lor. La Monumentul Eroilor, au fost depuse coroane de flori din partea veteranilor de război, a instituțiilor și autorităților locale și județene, precum și din partea unor partide politice.

Manifestarea s-a încheiat cu defilarea Gărzii de Onoare.


„Ziua Eroilor” a fost decretată, prin lege, sărbătoare națională și s-a stabilit să fie marcată în cea de-a 40 -a zi de la Sfintele Paști, de sărbătoarea „Înălțarea Domnului”. Astfel de ceremonii au avut loc și în alte localități din județ.

Advertisement
Citeste mai mult ...

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate