Connect with us
Data: 26/04/2025
.

Actualitate

FOTO: Incendiu în Grohot. Acoperișul unei locuințe, distrus

Publicat

pe

Pompierii Secției Brad au intervenit, astăzi, în localitatea Grohot, comuna Bulzeștii de Sus, pentru stingerea unui incendiu care a cuprins acoperișul unei locuințe din lemn. Echipajele de intervenție, formate din două autospeciale de stingere cu apă și spumă, alături de un echipaj SMURD, au acționat prompt pentru a limita pagubele.

La sosire, flăcările se manifestau generalizat pe o suprafață de aproximativ 50 de metri pătrați, cu riscul de propagare la o locuință din apropiere și la anexele gospodărești. Din fericire, cei doi proprietari s-au autoevacuat la timp. O femeie a primit asistență medicală la fața locului, însă nu a necesitat transport la spital.

Pompierii au reușit să lichideze incendiul înainte ca acesta să se extindă la alte construcții. Potrivit primelor constatări, cauza probabilă a fost un coș de fum neizolat corespunzător, care a permis contactul cu materiale combustibile.

ISU Hunedoara: Măsuri de prevenire a incendiilor provocate de coșurile de fum

În urma incidentului, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Iancu de Hunedoara” reamintește cetățenilor câteva măsuri esențiale pentru prevenirea incendiilor cauzate de coșurile de fum:

  • Coșurile de fum trebuie izolate termic față de elementele combustibile ale construcțiilor prin zidirea acestora cu un strat de 25 cm și utilizarea materialelor necombustibile.
  • În podurile clădirilor, coșurile trebuie tencuite și vopsite cu var, pentru a putea identifica eventualele fisuri.
  • La trecerea prin acoperiș, trebuie asigurată o distanță de cel puțin 10 cm între coș și materialele combustibile.
  • Pardoseala din dreptul ușiței de curățare trebuie protejată cu materiale incombustibile.
  • Curățarea periodică a coșurilor de fum și repararea acestora trebuie realizate doar de persoane autorizate.

ISU subliniază importanța respectării acestor măsuri, mai ales în sezonul rece, când utilizarea sobelor și a sistemelor de încălzire crește semnificativ.

Flăcările din Grohot sunt un semnal de alarmă pentru toți locuitorii din mediul rural, unde sobele și coșurile de fum sunt frecvent utilizate. Respectarea regulilor de siguranță poate preveni tragedii și pierderi materiale semnificative.

Advertisement

FOTO: ISU Hunedoara

Actualitate

Al patrulea transport agabaritic, în drum spre Termocentrala Mintia

Publicat

pe

Redactat de

Al patrulea transport agabaritic cu destinația Termocentrala Mintia a pornit, în această dimineață, la ora 08:00, de la Nădlac.

Traseul convoiului este: Nădlac DN 7 – DN 7G – A1 – Giarmata – DJ 691 – Pișchia – Alioș – Neudorf – DJ 682 – Lipova – Ilia – A1 – Grind – DN 68A – Săcămaș – DN 7 – Termocentrala Mintia.

„Ziua de azi, 26 aprilie, se va încheia la Lipova, duminică și luni convoiul se va afla în zona localității Conop, unde se va monta sistemul flyover la cele două poduri de pe traseu. Marți, 29 aprilie, agabariticul cu o masă totală de aproape 530 de tone va traversa podul de la Zam DN 7 prin aceeași metodă a podului provizoriu, apoi va urca pe A1 prin nodul rutier Ilia, va coborî la Grind și va merge pe drumul național DN 68A până la destinație, la Mintia. Convoiul va fi însoțit de echipaje ale poliției”, au informat reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Timișoara.

Reprezentanții DRDP Timișoara mai precizează că, duminică – marți, pe DN 7, circulația se va desfășura cu intermitențe, între localitățile Lipova – Bătuța, Bârzava – Zam și Gothatea și Burjuc.

“Verificați din timp rutele alternative și planificați deplasările în funcție de restricțiile anunțate! Rugăm șoferii să manifeste prudență și răbdare pentru evitarea incidentelor. Vă mulțumim pentru înțelegere și colaborare!”, au mai transmis cei de la DRDP Timișoara.

Advertisement

Reamintim că primul transport agabaritic de 788 de tone pentru Termocentrala Mintia a ajuns cu succes la destinație pe 28 februarie, după ce a rulat timp de șase zile pe șoselele din vestul țării. Un al doilea convoi, de dimensiuni la fel de impresionante, a ajuns pe 19 martie, iar cel de-al treilea a ajuns la destinație pe data de 16 aprilie.

Sursa foto: DRDP Timișoara/Facebook
Citeste mai mult ...

Actualitate

Zi de doliu național, în memoria Papei Francisc. Drapelul României, arborat în bernă

Publicat

pe

Redactat de

 

Este zi de doliu național, astăzi, pe teritoriul României, în memoria Papei Francisc. Guvernul a aprobat, joi, o hotărâre în acest sens. Prin urmare, instituțiile și autoritățile publice locale și centrale au arborat drapelul României în bernă.

Sursa foto: Consiliul Județean Hunedoara/Facebook

 

Sursa foto: Primăria Orașului Călan/Facebook

 

Funeraliile Papei Francisc, care a încetat din viață în a doua zi de Paște, la vârsta de 88 de ani, au început sâmbătă dimineață, în Piața Sfântul Petru de la Vatican. Șefi de state din întreaga lume, lideri religioși, mii de preoți, episcopi și cardinali și o mulțime de credincioși participă la ceremonie. Suveranul Pontif va fi înmormânat în Bazilica Santa Maria Maggiore din Roma.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Cod portocaliu de averse torențiale, pe parcursul zilei de sâmbătă

Publicat

pe

Redactat de

 

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, sâmbătă, atenționări Cod galben de instabilitate atmosferică și Cod portocaliu de averse torențiale, valabile pentru mai multe județe din țară, inclusiv Hunedoara.

Astfel, pe parcursul zilei de sâmbătă, între orele 14:00 – 23:00, va fi Cod portocaliu de averse torențiale, importante cantitativ, în județele Hunedoara, Alba, Sibiu, Gorj, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița și în zona de munte a județelor Brașov și Prahova. În intervale scurte de timp (1-3 ore) sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 30 – 40 l/mp, izolat de peste 50 -n 60 l/mp”, a informat ANM.

Începând de sâmbătă (26 aprilie), de la ora 10:00, până duminică (27 aprilie), la ora 11:00, este în vigoare un Cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată. „În Banat, Oltenia, cea mai mare parte a Transilvaniei și a Munteniei, în sudul Dobrogei și în Carpații Meridionali și Occidentali vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului (viteze de 50…70 km/h), vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 40 l/mp”, a mai informat ANM.

De asemenea, ANM a emis o informare de vreme rece, valabilă până marți, 29 aprilie, la ora 10:00. Potrivit meteorologilor, vremea se va răci accentuat treptat în majoritatea regiunilor, iar în Maramureș, Transilvania și în nordul și centrul Moldovei în cursul nopților se vor înregistra în general minime de -3…2 grade și pe suprafețe mici se va produce brumă.

Advertisement

Citeste mai mult ...

ANGAJARE

Alpaccess angajeaza schelari in Deva. Oferim: contract pe durata nedeterminata, tichete de masa. Relatii la telefon: 0752.421.764.

URMĂREȘTE ServusHD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate