Connect with us
Data: 25/07/2024
.

Actualitate

FOTO: Noi dotări pentru ISU Hunedoara

Publicat

pe

În dotarea ISU Hunedoara au intrat de curând o autospecială de asigurare suport radio în timpul intervențiilor în zonele izolate și un post medical avansat de tip 1, care permite triajul victimelor în cazul accidentelor cu victime multiple, dar și luarea primelor măsuri care pot salva vieți.

Autospeciala de Asigurare Suport Radio (AASRd) constituie un sistem integrat de comunicaţii şi tehnologia informaţiei dislocabil, care susține acoperirea radio pentru radiotelefoanele mobile/portabile din raioanele de dislocare şi/sau fluxuri de comunicaţii destinate conectării punctelor de comandă dislocate în teren pentru asigurarea comenzii şi controlului forţelor şi mijloacelor la locul intervenţiei.
Totodată, acest mijloc tehnic reprezintă o soluţie rapidă şi uşor dislocabilă de comunicaţii, de sprijin în asigurarea fluxurilor informaţionale în zone greu accesibile, fără infrastructură teritorială de comunicaţii sau în care aceasta este grav afectată.

În ceea ce privește Postul Medical Avansat, acesta dispune de un cort de tratament şi unul de triaj adecvate pentru a trata simultan un număr maxim de zece victime.
Echipamentele sunt transportate într-o rulotă (remorcă cu suprastructură) tractată de autospecialele destinate pentru astfel de misiuni.
Printre aceste echipamente se regăsesc sistemele de încălzire şi răcire a corturilor, precum şi sisteme de iluminat exterior şi interior.
Toate echipamentele electrice se pot alimenta de la un generator de curent din completul Postului Medical Avansat Tip I.
Postul medical avansat include, de asemenea, materialele sanitare şi echipamentele necesare îngrijirii a 15 – 20 de pacienţi, dintre care cel puţin cinci aflaţi în stare critică (spre exemplu: aspirator de secreţii, monitor pentru pacient, ventilator automat, butelie de oxigen, reductoare de presiune, distribuitoare de oxigen, rucsac medical cu echipamentele specifice, precum şi diferite materiale sanitare depozitate în cutiile din interiorul suprastructurii etc.)

 

Actualitate

Saragossa Band, Francesco Napoli, Horia Brenciu, What’s Up şi The Motans vin la „Zilele Hunedoarei” – Programul evenimentului

Publicat

pe

Redactat de

Municipiul Hunedoara va fi în sărbătoare la sfârșitul acestei săptămâni, când au loc „Zilele Orașului”, eveniment care se desfășoară de vineri, 26 iulie 2024, până duminică, inclusiv, în Piaţa Regele Ferdinand I (în faţa Casei de Cultură) şi în zona pietonală Corvin.

 

Municipalitatea a invitat, și în acest an, mai mulți artiști care să-i încânte pe hunedorenii prezenți la eveniment, în cele trei seri de spectacole. Astfel, manifestarea va debuta vineri, 26 iulie, când, de la ora 19:00, va avea loc „Parada portului hunedorean”, urmată de un spectacol susținut de Ansamblul Folcloric “Hațegana”, Mariana Suciu, Viorica Brândușan Lupo, Valerica Ianoşi Marian, Ana Almășana Ciontea, Alin Eugen Ienciu, și Gala Festivalului „Petrică Vița”- spectacol de muzică populară: Ramona Vița, Carmen Popovici Dumbravă, Gabi Zaharia, Petrică Miulescu Irimică, Dumitru Teleagă, Adrian Stanca, Nicu Novac.

Evenimentul va continua sâmbătă, 27 iulie, când, de la ora 16:00, la Galeria de Arte din municipiu, hunedorenii sunt invitaţi să stea „De vorbă cu scriitorii şi cărţile lor”, iar de la ora 19:00, va avea loc Gala de Excelență „Hunedoreni de succes” – ediția a VII-a, după care, pe scena din Piața Regele Ferdinand I, vor susține concerte mai mulți artiști locali, Pragu’ de Sus și Horia Brenciu & HB Orchestra.

În ultima seară a evenimentului, duminică, 28 iulie, vor concerta What’s Up şi The Motans, după care Saragossa Band, una din cele mai cunoscute formaţii pentru petreceri din Germania, devenită celebră, în anul 1978, odată cu lansarea cântecului „Big Bamboo”, va urca pe scenă, alături de italianul Francesco Napoli.

Advertisement

Zilele Municipiului Hunedoara” 2024 se vor încheia, duminică seară, cu un spectacol de drone.

Tot cu „Zilele Hunedoarei”, principalele puncte de atracție din oraș, Muzeul Castelul Corvinilor și Grădina Zoologică vor avea, vineri, 26 iulie, porțile deschise pentru toți cei care doresc să le treacă pragul.

“Vă aşteptăm vineri, sâmbătă şi duminică (26, 27 respectiv 28 iulie) în Piaţa Regele Ferdinand I (în faţa Casei de Cultură) şi în zona pietonală Corvin pentru trei seri cu spectacole adaptate tuturor preferinţelor. Seria recitalurilor se va încheia duminică seara cu un spectacol de drone”, au transmis reprezentanții Primăriei Hunedoara.

Zilele Municipiului Hunedoara” este un eveniment organizat de Primăria şi Consiliul Local al municipiului Hunedoara, cu sprijinul Consiliului Judeţean Hunedoara.


Programul complet al “Zilelor Municipiului Hunedoara”, ediția 2024

Vineri, 26 iulie:

Advertisement

Ziua Porților Deschise la Muzeul Castelul Corvinilor, între orele 09:00 – 20:00

Ziua Porților Deschise la Grădina Zoologică Hunedoara, între orele 10:00 – 19:00

19:00–19:30 “Parada portului hunedorean” – ediția a VII-a

19:30-23:00 – Spectacol Ansamblul Folcloric “Hațegana”: Mariana Suciu, Viorica Brândușan Lupo, Valerica Ianoşi Marian, Ana Almășana Ciontea, Alin Eugen Ienciu.

Gala Festivalului „Petrică Vița”- spectacol de muzică populară: Ramona Vița, Carmen Popovici Dumbravă, Gabi Zaharia, Petrică Miulescu Irimică, Dumitru Teleagă, Adrian Stanca, Nicu Novac

Advertisement

Sâmbătă, 27 iulie

16:00 – Galeria de Arte – „De vorbă cu scriitorii și cărțile lor“

19:00 -23:30 – Gala de Excelență „Hunedoreni de succes” – ediția a VII-a

– Recitaluri artiști locali

– Pragu’ de Sus

Advertisement

– Horia Brenciu & HB Orchestra

Duminică, 28 iulie

19:00 – 23:30

– Recitaluri artiști locali

– What’s Up

Advertisement

– The Motans

– Saragossa Band & Francesco Napoli

– Spectacol de drone

Citeste mai mult ...

Actualitate

Se deschid porțile promovării pentru Corvinul?

Publicat

pe

Redactat de

Deși pe actuala legislație, cu toate că va juca cel puțin trei tururi în cupele europene, Corvinul, divizionară secundă, nu are drept de promovare în primul eșalon, vin vești bune pe acest capitol către trupa hunedoreană. Iar aceste vești sunt oficiale, fiind luate în cadrul ultimului Comitet Executiv (CEx) al Federației Române de Fotbal (FRF).

Dispensăfederală

În respectivul CEx, din 23 iulie, cei de la FRF au decis să acorde o dispensăCorvinului, care are un parcurs european peste așteptări, printr-o derogare de la propriul regulament. Astfel, s-a decis amânarea primelor două meciuri ale Corvinului din Liga 2, care va începe pe 3 august, pentru a permite clubului hunedorean să treacă pe noua structură juridică, una de drept privat, care permite promovarea. Meciurile anulate sunt, în ordine, cele cu CSC Șelimbăr, de pe teren propriu, și cu Unirea Ungheni, din deplasare. ”Aprobă cu unanimitate de voturi amânarea primelor două jocuri ale CS Corvinul 1921 Hunedoara din cadrul Ligii a 2-a, astfel încât, în situația în care clubul părăsește competițiile europene anterior etapei a 3-a din cadrul Ligii a 2-a, să se poată aproba solicitarea sa privind modificarea formei juridice”, a fost anunțul făcut FRF.

Reamintim că participarea în cupele europene se face pe structura juridică prin care a fost obținută calificarea, cea a Corvinului fiind, la respectiva dată, una de drept public, incompatibilă cu SuperLiga.

Se speră în găsirea și a altor soluții

Advertisement

Problema rămâne cu ce se va întâmpla cu Corvinul dacă va ajunge în play-off-ul unei competiții europene sau chiar în faza grupelor. Președintele FRF, Răzvan Burleanu, a spus, în cadrul CEx, că se caută soluții și pentru această variantă.Trebuie să recunoaștem că suntem impresionați de parcursul clubului Corvinul Hunedoara în ediția precedentă de Cupa României, dar și de calificarea în Turul 2 din Europa League. De aceea, ca urmare a inechității determinată de prevederile legislației interne, aceeași prevedere care nu permite clubului Steaua București să promoveze, Comitetul Executiv de astăzi a luat decizia pentru amânarea primelor două etape ale Corvinului Hunedoara din următorul sezon, astfel încât clubul să-și poată modifica forma de organizare din drept public în drept privat dacă se va opri în Turul 3 din Conference League, înainte de începerea competiției din Liga a 2-a. Dacă clubul va continua seria pozitivă a rezultatelor sportive în Europa, atunci ne vom așeza din nou la masă cu reprezentanții clubului și cu UEFA pentru a vedea dacă putem să identificăm și alte soluții”, a declarat Răzvan Burleanu, citat de Liga2.ro. În momentul de față este cert că echipa hunedoreană nu își va încheia drumul european mai devreme de 15 august, adică înainte de disputarea etapei a treia din Liga 2.

Astăzi e turul cu Rijeka

Până atunci, însă, Corvinul evoluează în Europa League, urmând a întâlni astăzi, de la ora 20:00, la Sibiu, vicecampioana Croației, NK Rijeka. Aceasta fiind și finalistă a Cupei. În primul tur croații au stat, datorită coeficientului UEFA pe care îl au, iar Corvinul a jucat cu câștigătoarea Cupei Ungariei, FC Paks, și vicecampioană a țării vecine, de care a trecut cu scorul general de 4-2, după 4-0 în deplasare și 0-2 la Sibiu. Cei de la Rijeka au avut trei jucători în lotul Croației la recentul EURO 2024 din Germania, portarul Nediljko Labrovic, transferat, între timp, în Budesliga, la Augsburg, și atacanții Marko Pjaca, plecat, în această vară, la rivala Dinamo Zagreb, și Marco Pasalic, rămas la club, niciunul, însă, nepărăsind banca de rezerve. Echipa din Croația mai are în lot patru internaționali, fiind vorba despre fundașul bosniac Stjepan Radelijic, și trei mijlocași, respectiv Emmanuel Banda, din Zambia, Lindon Lelahi (Albania) și Dejan Petrovic (Slovenia).

La televizor

Partida de astăzi, de la ora 20:00, de la Sibiu, din turul al doilea preliminar al Europa League, dintre Corvinul Hunedoara și NK Rijeka, va fi televizată pe DigiSport 3 și PrimaSport 2.

Advertisement

Reamintim că, indiferent de deznodământul dublei manșe cu cei de la NK Rijeka, cei de la Corvinul vor mai juca cel puțin un tur în cupele europene. Astfel, dacă vor trece de Rijeka, hunedorenii vor continua în Europa League, urmând a întâlni câștigătoarea dintre Sferiff Tiraspol (Moldova) și IF Elfsborg (Suedia). Aici trebuie făcută precizarea că în cazul în care Corvinul ajunge în această fază a competiției va avea asigurată minim prezența în play-off-ul din Conference League. În cazul în care Corvinul nu trece de NK Rijeka, trupa de pe Cerna va juca în turul al treilea preliminar din Conference League, cu învingătoarea dintre Milsami Orhei (Moldova) și FC Astana (Kazahstan). În ambele situații Corvinul va juca turul pe 8 august la Sibiu, iar returul în deplasare, o săptămână mai târziu.

În atenția suporterilor

Ca și la meciul cu Paks, cei de la Corvinul Hunedoara vor asigura transport gratuit pentru peste 220 de suporteri. „Clubul nostru asigură transportul gratuit, cu patru autocare, pentru 226 de suporteri care au bilete la prima manșă a meciului din turul II preliminar al UEFA Europa League, de joi, 25 iulie, ora 20:00, de la Sibiu, împotriva celor de la NK Rijeka. Înscrierile se fac până în ziua meciului, telefonic, la numărul 0752.486.553, numai în intervalul orar 10:00 – 16:00! Plecarea va avea loc joi – 25 iulie, ora 16:00, de la stadion (tribuna dinspre Kaufland). Le mulțumim partenerilor noștri, care ne ajută în acest demers, și vă așteptăm alături de noi, în aventura noastră europeană! Un oraș, o comunitate, o echipă! Hai, Corvinu’!”, au transmis cei de la FC Corvinul 1921 Hunedoara.

De asemenea, clubul hunedorean mai anunță că, în cazul în care mai sunt tichete de intrate disponibile, casa de bilete a stadionului din Sibiu va fi deschisă și în ziua meciului, începând cu ora 15:00. Prețurile biletelor sunt 70 de lei la tribuna 1, 60 de lei la tribuna 2 și 40 de lei la peluze.

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate

Administrația din Bucureșci continuă proiectele începute

Publicat

pe

Redactat de

Situată în mirifica Țară a Moților, comuna hunedoreană Bucureșci se întinde pe o suprafață de aproape 70 de kilomteri pătrați. Comuna are peste 1.500 de locuitori, care trăiesc în cinci sate, respectiv localitatea de reședință Bucureșci și așezările aparținătoare Curechiu, Merișor, Rovina și Șesuri.

Alături de comunitate până la finele mandatului

Situată într-o zonă deluros-montană, comuna hunedoreană Bucureșci se mândrește cu două biserici – monument istoric, ambele din lemn, acestea fiind ctitorite în secolul al XVIII-lea. Este vorba despre lăcașul de cult cu hramul “Înălțarea Sfintei Cruci” din Rovina și biserica “Sfântul Nicolae” din Curechiu. În satul Curechiu mai găsim o moară de apă, dar și o troiță ridicată în 1784, acolo unde, anual, este cinstită, de Ziua Eroilor, memoria lui Horea, Cloșca și Crișan. De asemenea, mai este un Monument al Eroilor în satul aparținător Șesuri, dar și un loc situat într-un cadru natural deosebit, numit “Valea Techereului” de către localnici. Și în această comună au avut loc, luna trecută, alegeri locale, iar în urma votului exprimat de locuitorii din Bucureșci, așezarea va fi condusă de o nouă administrație. Actuala administrație a transmis un mesaj de felicitare către cea care îi va urma și dă asigurări că își va duce mandatul până la capăt lucrând, în continuare, în folosul comunității. „Mulțumesc tuturor sutelor de cetățeni ai comunei Bucureșci care m-au susținut și au dorit ca eu să continui în funcția de primar Nu s-a întâmplat cum au dorit ei, însă eu îi îndemn să fie calmi la fel cum sunt și eu, și să nu fie supărați pentru că viața merge înainte. Îmi voi duce mandatul la capăt și voi munci până în ultima zi a acestuia pentru toți cetățenii comunei Bucureșci, așa cum am făcut-o în toți acești ani de când sunt primar. Le mulțumesc și celor care i-au votat pe contracandidații mei și le spun că eu am muncit întotdeauna pentru ca toți cetățenii comunei Bucureșci să beneficieze de condiții cât mai bune de viață, indiferent dacă m-au votat sau nu. Îi doresc succes viitorului primar și sper să facă lucruri bune pentru comuna noastră. Îmi doresc să-i reprezentăm cu demnitate, până la finalul acestui mandat pe cei care ne-au acordat votul și să nu le trădăm încrederea”, a transmis primarul în funcție al comunei hunedorene Bucureșci, Mircea Florin Ghilean.

Lucrări importante

Drept dovadă la cele arătate mai sus, reprezentanții administrației în exercițiu din comuna Bucureșci lucrează, în continuare, la proiectele începute, pentru va viitoarea echipă managerială să le poată continua fără probleme. „Continuăm proiectele începute. În această perioadă urmăm toate procedurile necesare pentru ca implementarea acestor proiecte, aflate în diferite stadii de realizare, să meargă înainte. Asigurăm viitoarea administrație că vom parcurge toți pașii necesari pentru ca aceste proiecte să poată fi continuate fără probleme. Este vorba despre proiecte importante pentru comunitate, fiind vorba despre cele legate de unitățile de învățământ, de rețeaua de drumuri și de cea de alimentare cu apă, aceasta din urmă fiind într-un stadiu avansat de finalizare”, a mai menționat Mircea Florin Ghilean, primarul în exercițiu al comunei hunedorene Bucureșci.

Citeste mai mult ...

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate