Connect with us
Data: 27/10/2024
.

Actualitate

FOTO -VIDEO| Lucian Rus a preluat frâiele Devei. Ceremonie emoționantă de depunere a jurământului, la Teatrul de Artă

Publicat

pe

Primarul ales al municipiului Deva, social-democratul Lucian Rus, a fost învestit în funcție, în cadrul unei ceremonii care s-a desfășurat astăzi, 26 octombrie 2024, la Teatrul de Artă din municipiu. În fața unei săli arhipline, Lucian Rus a depus jurământul de credință, preluând frâiele orașului de la poalele Cetății.

 

Noul primar al municipiului Deva, Lucian Rus, și-a preluat oficial mandatul, câștigat în urma alegerilor din 9 iunie 2024, și va conduce urbea de la poalele Cetății, în următorii patru ani.

 

La ceremonia solemnă de constituire a noului Consiliu Local al municipiului Deva și de depunerea jurământului, au participat președintele Consiliului Județean Hunedoara și al Organizației Județene a PSD Hunedoara, Laurențiu Nistor, Natalia -Elena Intotero, ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Secretarul de Stat Casian Nițulescu, senatorul PSD Cristian Resmeriță, dar și alți invitați. În sală au mai fost prezenți europarlamentarul UDMR Iuliu Winkler, mai mulți primari hunedoreni, precum și numeroși deveni. Ședința de constituire a Consiliului Local al municipiului Deva și de depunere a jurământului de credință, desfășurată începând cu ora 12:00, în Sala Mare a Teatrului de Artă, a fost declarată deschisă de către prefectul județului Hunedoara, Florina Doris Visirin.

Advertisement

 

În noul legislativ local al reședinței județului Hunedoara, în mandatul 2024 -2028, sunt șapte partide. La alegerile locale din data de 9 iunie 2024, au fost aleși 21 de consilieri locali, fiind validate mandatele a 16 consilieri locali: Ciprian Roman -PSD, Florin Jean Bălan -PSD, Ion Bădin -PSD, Luminița Hurgoiu – PSD, Dorin Ioan Petrui -PNL, Irinel Faur -PNL, Florin Marin Ilieș -PNL, Tiberiu Bârstan -AUR, Gabriel Ionașcu -AUR, Emanuel Clej -AUR, Pogocsan Ferdinand – Zoltan -UDMR, Domokos Balazs -UDMR, Anamaria Gavrilă -POT, Alexandra Andreea Indrei – POT, Lucian Mara – Alianța Dreapta Unită USR – PMP, Cătălin Viorel Gligor -Alianța Dreapta Unită USR -PMP.

Dintre cei 16 consilieri locali validați, 15 au fost prezenți în sală, Florin Marin Ilieș (PNL) fiind plecat în străinătate. Consilierii locali prezenți, validați prin proceduri oficiale, au depus, rând pe rând, jurământul de credință.

De acum înainte, începe treaba”

După ce consilierii locali aleși, ale căror mandate au fost validate de Judecătoria Deva, au jurat să respecte Constituția și să facă tot ce le stă în pricepere pentru binele locuitorilor orașului, a venit rândul primarului ales al municipiului Deva de a face legământul oficial.

Advertisement

Emoționat, Lucian Rus a mulțumit tuturor celor care, în data de 9 iunie 2024, i-au acordat încrederea, lui și echipei sale. Noul primar al municipiului Deva a mulțumit președintelui Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor, familiei sale, colegilor social -democrați, dar și din celelalte partide și, nu în ultimul rând, a mulțumit Devei și devenilor.

“E un moment extrem de încărcat pentru mine astăzi (…), dar cred că cel mai plin de angajament și determinare, din punctul meu de vedere, și cred că și al colegilor mei, consilieri locali, pentru că de acum înainte începe treaba. Începând cu astăzi, de acum, trebuie să ne apucăm de treabă, atât eu, cât și colegii, consilieri locali, cât și oamenii, colegii din primărie (…) Deviza noastră, a tuturor, este să muncim pentru Deva, pentru deveni, pentru că Deva este acasă, așa cum am spus-o mereu. De aici am vrea să începem. Acesta trebuie să fie imboldul cu care, de luni, plecăm la lucru, la muncă, pentru că Deva are nevoie de asta (…) Plăcut surprins sunt să văd că, dintre consilierii locali, sunt consilieri locali cu experiență, consilieri locali tineri, cu energie, consilieri locali care vin din diferite medii de afaceri. Și, vedeți, că nu vorbesc despre partide politice aici, vorbesc despre o forță pe care trebuie să o facem împreună astfel încât ceea ce toți am promis în fața electoratului, până în 9 iunie, aceste lucruri trebuie să facem să se împlinească cu adevărat (…) Gânduri sunt multe. Emoții, și mai multe. Am văzut că am început cu toții oarecum timid, dar cred că trebuie să treacă vremea timidității, vremea incertitudinilor, trebuie să fie vremea echilibrului, parteneriatului, atât între partidele politice, cât și între parteneriatul public -privat (…) Vă invit ca, de luni, să fim acei parteneri în a administra Deva, orașul nostru, și a-l duce exact acolo unde toți ne dorim, noi toți devenii, pentru că Deva este acasă, pentru noi toți, pentru județul Hunedoara”, a spus, în discursul său, Lucian Rus, în fața mulțumii care l-a aplaudat îndelungat pe noul edil.

Daruri de suflet din partea ministrului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Natalia Intotero

Natalia -Elena Intotero, ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, a descris evenimentul emoționant ca fiind unul „de maximă responsabilitate pentru viitorul municipiului reședință de județ”. „Este o mare onoare și mare bucurie să fim astăzi, în zi de sfântă sărbătoare, împreună (…) Îl cunosc pe Lucian Rus de peste 20 de ani. (…) Lucian a câștigat încrederea dumneavoastră, a locuitorilor municipiului Deva, și de astăzi înainte este primarul locuitorilor municipiului Deva. Pot să vă spun că Lucian Rus este un om harnic, un om de cuvânt, un om pentru oameni, un om modest, care așa cum își iubește foarte mult familia, la fel își iubește și îi respectă pe toți cetățenii municipiului Deva”, a declarat Natalia- Elena Intotero, ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, care i-a oferit noului primar al Devei câteva daruri de suflet: o cruce, un glob pământesc „pentru a pune Deva pe harta lumii”, dar și o carte, intitulată „Cum să conduci”.

Advertisement

Președintele Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor, a apreciat prezența numeroasă la evenimentul important, l-a felicitat și l-a asigurat pe Lucian Rus de întreg sprijinul său. „Iată că, și prezența dumneavoastră aici, într-un număr atât de mare, nu este altceva decât voința devenilor. (…) Lucian Rus este omul care știe să unească, știe să respecte, este omul care știe să se zbată pentru cei care l-au ales în această funcție. Felicitări, Lucian, și sunt foarte mândru de tine!”, a declarat Laurențiu Nistor, președintele Consiliului Județean Hunedoara. Acesta le-a adresat un mesaj și consilierilor locali. „Dragi consilieri municipali, am fost foarte atenți la dumneavoastră, indiferent de partidele politice, cum ați jurat cu mâna pe Constituție și pe Biblie. Așa să mă ajute Dumnezeu! – aceste cuvinte să nu vă părăsească niciodată în cei patru ani, fiindcă devenii au nevoie nu numai de jurământul vostru astăzi, pe care să-l călcați în picioare peste câteva luni. Au nevoie de dumneavoastră patru ani de zile (…) Domnilor consilieri, lăsați deoparte hâra, hârjoneala, ura politică… Haideți, patru ani să facem ceea ce trebuie pentru municipiul Deva și ceea ce și-au dorit cetățenii municipiului Deva pentru acest oraș (…) Cu domnul Ioan Rus primar, cu acești consilieri, sunt convins că sunteți capabili să faceți din Deva ce este Hunedoara astăzi. Aveți un exemplu la doar 14 -15 kilometri distanță de dumneavoastră, dar depinde numai de voi”, a mai declarat președintele Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor.

 

Schimbare istorică în administrația locală deveană

La scrutinul din 9 iunie 2024, Lucian Ioan Rus a câștigat funcția de primar al municipiului Deva, fiind marcată o schimbare istorică în administrația publică locală deveană, după ce, în ultimele aproape trei decenii aceasta a fost condusă de liberali. El a fost ales cu un procent de aproape 39 la sută din voturile electoratului, învingându-l pe Florin Oancea. Prezenţa la vot în municipiul Deva a fost de 43,92 la sută.

Lucian Ioan Rus a fost secretar de stat în Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, funcție pe care a părăsit-o pentru a-și prelua mandatul de primar al municipiului Deva, încredințat prin vot de cetățeni, în urma scrutinului electoral din vară.

Advertisement

Actualitate

Corvinul, remiză albă pe teren propriu

Publicat

pe

Redactat de

Liga 2 de fotbal a continuat cu meciurile programate în etapa a XI-a a sezonului regular. Corvinul Hunedoara, singura reprezentantă a județului nostru în eșalonul secund a jucat, pe teren propriu, cu SCS Dumbrăvița.

0-0 cu Dumbrăvița

Meciul cu bănățenii a început într-o notă de echilibru, oaspeții fiind cei care au avut prima ocazie, în minutul 6, prin Ekmecki, șutul acestuia, din afara careului mare, fiind reținut de Lefter. Replica Corvinului vine în minutul 10, când Cărăuș, din careul mic, reia cu capul spre poarta lui Trifon, însă exact pe direcția portarului advers și acesta respinge. În minutul 13 Ekmemcki are o execuție defectuoasă din poziție bună, iar apoi Corvinul pune stăpânire pe joc, dar fără efect pe tabelă, portarul timișenilor intervenind, salutar, la șuturile lui Bradu (23), Lupu (27) și Câmpan (28). Oaspeții mai au și ei o fază periculoasă, în minutul 30, prin Modan dar acesta trage în plasa laterală, Până la pauză nu se mai întâmplă nimic interesant și la vestiare se intră cu 0-0. Chiar dacă la pauză Florin Maxim, antrenorul Corvinului, a făcut trei schimbări, jocul nu se prea schimbă, devenind, în destule momente, plictisitor. Finalul jocului a fost, însă, palpitant. În minutul 81 Grigore, de la 12 metri, din poziție centrală, trage pe lângă poarta oaspeților. Apoi, în minutul 85, Paulevici îl vede ieșit pe Lefter dintre buturi și trage spre poarta Corvinului, dinspre mijlocul terenului, dar mingea trece peste. Și vin minutele de prelungire, 8 la număr. În minutul 90+2 un șut al lui Grigore este deviat în corner. În urma executării loviturii de colț, balonul ajunge la Cărăuș care, din 5 metri, a luat la țintă bara adversă. Corviniștii presează, cer un penalty, la o tragere de tricou discretă la Neacșa, iar meciul se încheie așa cum a început, cu scorul de 0-0.

Sunt pe 13, dar la doar trei puncte de play-off

În ceea ce privește clasamentul, acesta a suferit numeroase modificări, după ce ultima clasată, Viitorul Târgu Jiu, s-a retras din campionat, rezultatele sale fiind anulate. Astfel, hunedorenii au pierdut cele trei puncte câștigate pe teren, iar zestrea lor a ajuns să fie de doar 14. Astfel, Corvinul, cu 9 meciuri jucate, celelalte echipe având 10 sau 11, a coborât pe poziția a XII-a, dar este la doar trei puncte de poziția a șasea, ultima care duce în play-off. Pe de altă parte, Corvinul are un meci mai puțin disputat, restanța de pe teren propriu cu CS Afumați, din 6 noiembrie. Până la acest meci restant Corvinul va juca, etapa viitoare, în deplasare, la Steaua București, ocupanta poziției secunde. Partida este programată pentru vineri, 1 noiembrie, de la ora 18:00.

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate

UPDATE: Minora a fost găsită în gara din Târgu Jiu

Publicat

pe

Redactat de

UPDATE

Minora de 13 ani a fost depistată cu sprijinul IPJ Gorj în gara Târgu-Jiu, de către polițiștii Serviciului Transporturi Feroviare Gorj. Pe perioada dispariției, aceasta nu a fost victima niciunei infracțiuni.

Știrea inițială
Ați văzut-o? O minoră din Petroșani este căutată de mama sa.

În data de 26 octombrie 2024, în jurul orei 14:00, Poliția Municipiului Petroșani a fost sesizată, printr-un apel la 112, de o persoană de sex masculin, cu privire la plecarea de la domiciliu, în data de 25.10.2024, ora 14.00, a fiicei sale Tîrî Larisa Roxana (foto), în vârstă de 13 ani.

Semnalmente: înălțime 1,50 – 1,55 m, 45 kg, ochi căprui, păr șaten cu șuvițe blonde.

La momentul plecării, minora purta o geacă neagră, vestă roz, pantaloni de culoare neagră cu dungi albe, adidași de culoare albă.

Persoanele care pot oferi informații ce pot duce la depistarea persoanei dispărute sunt rugate să apeleze numărul de urgență 112 sau să contacteze cea mai apropiată unitate de poliție.

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate

Traian Felician Jude a început un nou mandat de primar al comunei Balșa

Publicat

pe

Redactat de

Aleșii locali de la alegerile din iunie din comuna Balșa, o localitate rurală mică, cu o populație de circa 800 de locuitori, dar care se întinde pe o suprafață mare de teren, respectiv aproape 155 de kilometri pătrați, și-au preluat, în mod oficial mandatele și și-au intrat în drepturi. Acest lucru s-a făcut vineri seara, când a avut loc ședința de constituire a Consiliului Local al comunei Balșa.

Reales cu o largă majoritate

Tot cu această ocazie a avut loc și reînvestirea în funcție a lui Traian Felician Jude, de la PNL, ca primar al comunei Balșa. Acesta a început al doilea mandat de primar, după ce, la alegeile din vară, a obținut o victorie clară în fața contracandidatului său, reprezentantul PSD. Atunci din cele 530 de voturi valabil exprimate, Traian Felician Jude a obținut 457, iar contracandidatul său doar 73. “Mulțumesc tuturor celor care au fost prezenți la acest moment important și tuturor celor care ne-au susținut. Am început munca de primar în 2020 și îmi propun să continui tot ceea ce am început, în mandatul anterior. Sunt unele investiții pe care le-am finalizat, dar sunt și altele aflate în derulare, iar concetățenii mei au apreciat acest lucru. Sper ca în mandatul actual să termin cel puțin 80% din proiectele începute. Acest lucru nu însemnă, însă, că nu vom începe și alte proiecte. Încep acest nou mandat cu ambiție și cu curaj. Niciodată nu am fost lipsit de ambiție și de curaj. La fel și în viață, trebuie să ai ambiție și curaj, dar trebuie să fii și devotat pentru ceea ce faci. De altfel, eu mă ghidez după un dicton care spune că munca pe care o faci cu plăcere niciodată nu te obosește. Doamne ajută”, a spus, după ceremonia de învestire, Traian Felician Jude, primarul liberal al comunei hunedorene Balșa.

Și viceprimarul va fi tot liberal

Locuitorii celor 14 sate ale comunei, respectiv Almașu Mic de Munte, Ardeu, Balșa, Bunești, Galbiana, Mada, Oprișești, Poiana, Poienița, Roșia, Stăuni, Techereu, Vălișoara și Voia, i-au ales și pe cei 9 consilieri locali, care, cu aceeași ocazie, au depus jurământul de credință. La alegerile locale din vară, trei partide au depus liste de consilieri locali, unul dintre acestea, AUR, nereușind să treacă pragul electoral. În atare condiții, în Consiliul Local al comunei Balșa vor fi reprezentanți din două partide, respectiv PNL și PSD. Liberalii au o majoritate confortabilă, cu 7 consilieri, în vreme ce social – democrații au doar 2, ceea ce înseamnă că și viitorul viceprimar al comunei Balșa va fi tot de la PNL.

Oaspeți de seamă

Advertisement

La solemnitatea de învestitură a aleșilor locali din Balșa au fost prezenți oaspeți de seamă. Pruintre aceștia s-au aflat reprezentanți ai Instituției Prefectului – Județul Hunedoara, parlamentari, candidați la alegerile din decembrie, șefi de instituții deconcentrate din teritoriu, primari din zonă și susținători ai celor care și-au preluat, oficial, mandatele de aleși locali.


Vetuța Stănescu, deputat, președinte PNL județul Hunedoara și candidat la alegerile parlamentare

Pentru Traian Felician Jude este momentul debutului în cel de-al doilea mandat. Îl felicit pentru tot ceea ce a realizat în ultimii patru ani în mandatul său de primar. Sunt sigură că noul mandat va fi unul plin de provocări. Și spun asta pentru că are o mulțime de proiecte, de lucruri la care se gândește pentru a le aduce în comuna Balșa. După cum se știe, comuna Balșa este situată undeva în Munții Apuseni, extrem de frumoasă și cu o rețea de drumuri foarte mare. Este comuna cu cea mai mare rețea de drumuri din județul Hunedoara. Deci Traian are multe provocări și sunt sigură că le va depăși și va realiza tot ceea ce și-a propus. Cetățenii l-au mandatat să îi reprezinte pentru următorii patru ani cu un scor extraordinar, de peste 85%. este meritul doar al lui, pentru că patru ani a muncit doar în folosul cetățenilor. Sunt sigură că și în următorii patru ani va face exact același lucru, pentru că este preocupat de binele oamenilor”.

Călin Petru Marian, director APIA Hunedoara și candidat PNL pentru Senat

Mă bucur să pot fi aici în calitate de prieten al comunei Balșa, o localitate care se identifică cu primarul nostru, Traian Felician Jude. Astfel, vreau să îl felicit pe prietenul și pe colegul meu Traian Felician Jude, care face parte din Partidul Național Liberal și să îi mulțumesc pentru tot ceea ce face pentru comuna Balșa. Este un om care merită să fie primar și datorită faptului că în patru ani a făcut cât alții în 40 pentru comuna Balșa. Bineînțeles că acest lucru l-a făcut împreună cu echipa sa liberală. Ca atare, îi felicit și pe consilierii locali din echipa PNL pentru că au făcut toate eforturile să convingă oamenii că parcursul liberal este benefic pentru cetățenii din comuna Balșa. Viitorul comunei Balșa este unul european și este pe mâini bune. Îl asigur pe Traian, pe consilierii locali, dar și pe toți locuitorii comunei Balșa de întreg sprijinul meu. Lui Traian Felician Jude îi doresc succes în continuare, alături de echipa sa, pentru a face bine oamenilor”.

Advertisement

 

Citeste mai mult ...

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate