Connect with us
Data: 01/12/2024
.

Actualitate

FOTO| „Ziua Internațională a Cititului Împreună”, marcată de elevii de la CNP „Regina Maria” din Deva. Călătorie în lumea poveștilor și a benzilor desenate

Publicat

pe

„Ziua Internațională a Cititului Împreună” (Z.I.C.I.), sărbătorită pe data de 7 februarie, a fost marcată, astăzi, la Colegiul Național Pedagogic „Regina Maria” din Deva, printr-o activitate specială la care au participat elevii de clasa a I-a și a III-a. Sub îndrumarea cadrelor didactice, copiii au intrat în lumea minunată a poveștilor. Cei mici și-au dat frâu liber imaginației și au transpus în benzi desenate povestea „Furnica și porumbița” a marelui scriitor rus Lev Tolstoi.

„O carte este un dar pe care îl poți deschide iar și iar” (Garrison Keillor), sub acest motto s-a desfășurat activitatea de astăzi de la Colegiul Național Pedagogic „Regina Maria” Deva, organizată cu prilejul „Zilei Internaționale a Cititului Împreună”, la care au participat elevii clasei a I-a B, conduși de prof. Daciana Oprițoiu, și elevii clasei a III-a C, îndrumați de prof. Simona Marcu.

Copiii au fost invitați într-o călătorie în lumea minunată a poveștilor și a benzilor desenate. După ce au ascultat povestea „Furnica și porumbița” de Lev Tolstoi, citită de unul dintre elevii din clasa a III-a, în fața colegilor, au purtat discuții pe marginea acestei povești și s-a punctat mesajul de la final: „Să răsplătim binele cu bine”.

Apoi, copiii și-au dat frâu liber imaginației și au creat împreună benzi desenate, pe baza acestei povești.

Tema din acest an a evenimentului Z.I.C.I. a fost benzile desenate. Copiii au format echipe de doi – trei elevi (clasa a – I-a și cls a III a) și au fost invitați să creeze benzi desenate, ținând cont de conținutul poveștii. Prin această activitate, am urmărit ca elevii să se cunoască, să colaboreze, să își dezvolte creativitatea, să își valorizeze propriile produse obținute, prin prezentarea acestora în fața colegilor. Activitatea a continuat în sala noastră de clasă, doar cu elevii mei. Am vizionat, cu mari emoții, filmulețele cu prezentările cărților citite. Am urmărit prin această activitate să stârnim curiozitate elevilor spre carte și să promovăm lectura. Le voi propune elevilor să își împrumute cărțile citite, cu acordul părinților. Astfel, vor putea purta discuții pe marginea cărții citite, să împărtășească idei, impresii, să își dezvolte abilitățile de comunicare și relaționare”, a declarat Simona Marcu, profesor învățământ primar în cadrul Colegiului Național Pedagogic „Regina Maria” Deva.

Cei mici au intrat în lumea captivantă a literaturii clasice, explorând povestirea „Furnica și porumbița” a lui Tolstoi. Această poveste simplă, dar plină de înțelepciune, a oferit elevilor nu doar ocazia de a descoperi frumusețea literaturii, ci și de a învăța valori și lecții importante despre altruism și înțelegerea reciprocă. Odată ce au absorbit povestea, elevii au fost încurajați să-și folosească imaginația și creativitatea pentru a crea benzi desenate care să reflecte esența și mesajul poveștii. Cu creioane colorate și hârtie albă, acești tineri artiști au transformat cu măiestrie cuvintele lui Tolstoi în imagini vii și expresive. Activitățile de lectură și creație artistică au adus împreună cele două clase, permițând elevilor să colaboreze și să își împărtășească ideile. Prin intermediul acestor interacțiuni, ei au învățat nu doar să aprecieze literatura, ci și să lucreze împreună și să își susțină colegii. Această experiență a fost nu doar educativă, ci și distractivă și memorabilă. “Ziua Internațională a Cititului Împreună” a demonstrat încă o dată că prin lectură și colaborare, copiii pot să învețe și să se dezvolte într-un mod plin de bucurie și inspirație”, a declarat, la rândul său, Daciana Oprițoiu, profesor învățământ primar la Colegiul Național Pedagogic „Regina Maria” Deva.


Z.I.C.I. – fondată, în România, de americanca Brandi Bates, stabilită la Lupeni

Ziua Internațională a Cititului Împreună” (Z.I.C.I.) a fost marcată prima dată în 2010, fiind creată de LitWorld, rețea internațională de organizații dedicate promovării lecturii peste tot în lume, cu scopul de a atrage atenția asupra importanței cititului cu voce tare în rândul copiilor. De atunci, în fiecare an, în luna februarie, milioane de oameni din numeroase țări ale planetei citesc împreună pentru a promova această activitate.
În România, evenimentul a fost inițiat de americanca Brandi Bates, stabilită de mai mulți ani în Valea Jiului, la Lupeni. În organizarea Z.I.C.I. se alătură, în fiecare an, cadre didactice și bibliotecari din toată țara, dornici să evidențieze importanța cărților și puterea magică a cuvintelor așternute pe pagini albe, tema din acest an a evenimentului concentrându-se asupra benzilor desenate.

.

Advertisement

 

Actualitate

Dr. Gheorghe Firczak: „Am votat pentru binele țării, pentru afirmarea rutenilor!”

Publicat

pe

Redactat de

Prof. Dr. Gheorghe Firczak a votat, duminică dimineață, 1 decembrie, la alegerile parlamentare 2024.

Am votat pentru binele țării, pentru afirmarea rutenilor!”, a declarat dr. Gheorghe Firczak, la ieșirea de la urne.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Călin Petru Marian, după ce a votat: ”Să ne dea Dumnezeu înțelepciune”

Publicat

pe

Redactat de

În contextul alegerilor parlamentare, Călin Petru Marian a transmis un mesaj de mobilizare către cetățeni, subliniind importanța implicării la urne.

Călin Petru Marian, cunoscut pentru implicarea sa în proiectele locale, și-a exprimat speranța că votul său și al celorlalți hunedoreni va contribui la un viitor mai bun pentru comunitatea din Valea Jiului și pentru întreaga țară.

”Am votat pentru cetățenii din satul meu, Țebea, cetățenii din comuna Baia de Criș, cetățenii din județul Hunedoara, pentru viitorul cetățenilor din România. Dragii mei, haideți la vot. Să ne dea Dumnezeu înțelepciune”, a transmis Călin Petru Marian. 

Citeste mai mult ...

Actualitate

Laurențiu Nistor, președintele CJ Hunedoara, după ce a votat: ”Am votat pentru un Parlament puternic, capabil să formeze un Guvern pe măsură”

Publicat

pe

Redactat de

În contextul alegerilor parlamentare din acest an, Laurențiu Nistor, președintele Consiliului Județean Hunedoara, a transmis un mesaj plin de speranță și responsabilitate.
Acesta a subliniat importanța unui Parlament puternic și a unui Guvern eficient, capabile să răspundă nevoilor și așteptărilor cetățenilor.
”La mulți ani, România! La mulți ani, români! Astăzi am votat pentru un Parlament puternic, capabil să formeze un Guvern pe măsură!
Parlamentul este locul unde se fac legile și unde se decide soarta poporului român. Acest for nu trebuie să fie tratat ca un maidan, așa cum s-a întâmplat, ci să reflecte valorile noastre europene și să demonstreze că înțelegem corect ce înseamnă libertatea.
Sper ca Parlamentul pe care l-am votat astăzi să îi respecte pe toți românii și să lucreze cu responsabilitate pentru binele țării!”, a transmis Laurențiu Nistor, președintele CJ Hunedoara.
Citeste mai mult ...

URMĂREȘTE ServusHD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate