Actualitate
Frumusețile Hunedoarei, promovate la Târgul de Turism al României. Sute de persoane au vizitat standul județului, încă din prima zi
Frumusețile județului Hunedoara sunt promovate la Târgul de Turism al României, eveniment care a debutat astăzi și se desfășoară până duminică, 12 noiembrie, inclusiv, la Romexpo, în București. Sute de persoane au vizitat standul județului Hunedoara, încă din prima zi.
Cele mai de preț obiective ale județului Hunedoara sunt puse în valoare la Târgul de Turism al României, unde Consiliul Judeţean, reprezentat prin Direcţia Generală de Administrare Monumente şi Promovare Turistică (DGAMPT) Hunedoara, este prezent cu un stand special, amenajat în Pavilionul B2 al Complexului Expozițional Romexpo, din Capitală.
Pe lângă bunătățile locale, precum virșli de Brad sau de Sălaș, plăcintele pădurenești, dar și alte produsele tradiționale realizate de producători hunedoreni, vizitatorii standului pot afla povestea monumentelor istorice și culturale din județ. De asemenea, sunt prezentate obiceiurile și tradițiile din cele șase zone etnografice ale județului Hunedoara.
“Sute de persoane au vizitat deja standul organizat de Consiliul Județean Hunedoara la Romexpo – București. Oferta este una mai mult decât generoasă: toate zonele etnografice dar și principalele obiective turistice sunt incluse în materialele de promovare realizate de DGAMPT și reprezintă o invitație directă în aceste locuri minunate. Nu lipsesc nici produsele tradiționale hunedorene care sunt extrem de apreciate de către cei prezenți”, a declarat Radu Barb, directorul Direcției Generale de Administrare Monumente și Promovare Turistică (DGAMPT) Hunedoara.
Târgul de Turism al României este deschis până duminică și poate fi vizitat între orele 09:00 și 18:00.
Actualitate
S-au izbit cu mașina de un copac
Un tânăr de 22 de ani, din municipiul Hunedoara, este cercetat de polițiști după ce a fost implicat într-un eveniment rutier cu victime.
Evenimentul rutier a avut loc aseară, 01 noiembrie a.c., în jurul orei 22.00, pe un bulevard din municipiul Hunedoara.
Din primele verificări a reieșit că șoferul de 22 de ani nu ar fi adaptat viteza, ar fi pierdut controlul autoturismului, ar fi părăsit partea carosabilă și ar fi intrat într-un copac.
În urma celor întâmplate a rezultat rănirea unui tânăr de 19 ani, pasager pe locul din dreapta-față al autoturismului.
Acesta a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate.
Polițiștii continuă verificările, în ambele cauze prezentate.
Actualitate
Bărbat fără permis de conducere, depistat la volan sub influența băuturilor alcoolice
Polițiștii au depistat în trafic, în cursul nopții trecute, în jurul orei 01:00, un bărbat de 44 de ani, bănuit că ar fi consumat băuturi alcoolice înainte de a se urca la volan.
Conducătorul auto, domiciliat în orașul Simeria, a fost depistat în municipiul Deva, pe Calea Zarandului.
Acesta a fost supus testării cu aparatul alcooltest, care a indicat o valoare de 0,95 mg/l, alcool pur în aerul expirat.
Șoferul a fost condus la o unitate medicală, în vederea recoltării de mostre biologice, pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.
De asemenea, în urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că bărbatul de 44 de ani nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
Actualitate
Parcul Național Retezat: Un colț de rai cu 80 de lacuri alpine și biodiversitate unică
Parcul Național Retezat, situat în vestul Carpaților Meridionali, se întinde pe o vastă zonă montană, cu altitudini ce variază între 794 și 2509 metri (vârful Peleaga), acoperind aproape întreaga masivului Retezat-Godeanu și o porțiune din Munții Ţarcu. Această arie naturală protejată impresionează prin peisajul său variat și diversitatea formelor de relief, fiind un adevărat colț de rai pentru iubitorii naturii.
Unul dintre cele mai remarcabile aspecte ale Parcului Național Retezat este prezența celor 80 de lacuri alpine de origine glaciară, dintre care 54 sunt lacuri permanente. Aceste lacuri reprezintă aproximativ 38% din totalul lacurilor glaciare din România, iar zona este cunoscută sub denumirea „Tărâmul cu Ochi Albaştri” datorită apei cristalline care le caracterizează.
Parcul se mândrește cu o combinație rară de habitate naturale, incluzând păduri de fag, molidișuri, pajiști alpine, mlaștini de turbă, lacuri și pâraie montane. De asemenea, o atracție specială o reprezintă populația de zâmbru (Pinus cembra L.), considerată cea mai reprezentativă din România. Acesta este un arbore conifer cu cinci ace și conuri care produc semințe comestibile, fiind un simbol al biodiversității locale.
Parcul Național Retezat este administrat de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva și face parte din rețeaua celor 22 de parcuri naționale și naturale din România, fiind un loc esențial pentru conservarea biodiversității și promovarea turismului sustenabil.
FOTO: FACEBOOK PARCUL NAȚIONAL RETEZAT
-
Actualitatecu 2 zile in urma
“Ziua Națională a României”: Ceremonial public la Cimitirul Eroilor, de pe strada Călugăreni, din Deva
-
Actualitatecu 2 zile in urma
Procesul de renumărare a voturilor din județul Hunedoara, pentru primul tur al alegerilor prezidențiale, finalizat
-
Actualitatecu 2 zile in urma
Noul sens giratoriu de pe DN 66, din orașul Hațeg, finalizat
-
Actualitatecu 19 ore in urma
Incendiu la un autoturism care se deplasa pe DN 66, în apropiere de Hațeg
-
Actualitatecu 3 zile in urma
Circulația trenurilor se va desfășura în condiții speciale, între stațiile Simeria și Orăștie, în perioada 2-7 decembrie
-
Actualitatecu 2 zile in urma
Razie, noaptea trecută, la Petrila. Peste 150 de persoane legitimate și zeci de mașini oprite în trafic
-
Actualitatecu 3 zile in urma
44 de ani de la tragedia de la Mina Livezeni: Mineri și militari comemorați în Valea Jiului
-
Actualitatecu 23 de ore in urma
Alegeri parlamentare 2024| 22,16 la sută, prezența la vot în județul Hunedoara, la ora 13:00