Connect with us
Data: 08/12/2024
.

Actualitate

Georgeta Tomuța a susținut și câștigat, din nou, concursul pentru postul de director executiv al AJOFM Hunedoara

Publicat

pe

Angelica Georgeta Tomuța a susținut, din nou, examenul pentru ocuparea funcției de director executiv al Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Hunedoara. La proba scrisă Georgeta Tomuța a obținut 89,15 puncte, la interviu 92,40 de puncte, media finală fiind 181,55 de puncte.

Vă reamintim că Angelica Georgeta Tomuța a dat prima dată examenul pentru acest post în luna mai a anului trecut, obținând 181 de puncte. După ce a obținut acest examen, USR a reclamat faptul că aceste concursuri, pentru posturile de director executiv al AJOFM din mai multe județe, ar fi fost făcute fără să fie menționată tematica necesară. Ulterior, judecătorii au decis că pierde postul de director executiv din acest motiv, ea rămânând, practic, șomeră. Tomuța declara la acea vrema că ea nu a avut nici o vină, pentru că nu a fost organizatorul concursului, iar ea a muncit pentru a obține acest post, acest examen.

Săptămâna aceasta, postul a fost, din nou, scos la concurs, iar Georgeta Tomuța nu a ezitat să se înscrie la examen și a trecut, din nou, cu brio testul. Tomuța se află în sistem de aproximativ 30 de ani.

Actualitate

Corvinul a pierdut la Slatina

Publicat

pe

Redactat de

În aceste zile se joacă meciurile etapei a XVI-a a sezonului regular din Liga 2 de fotbal. Singura reprezentantă a județului nostru în această competiție, Corvinul Hunedoara, a jucat, în deplasare, la CSM Slatina.

Gol primit din penalty, în minutele de prelungire

Jocul de la Slatina nu a fost unul spectaculos, iar fazele de poartă au fost destul de puține. O primă fază mai periculoasă a fost cea în care Lefter, portarul Corvinului, a respins din fața lui Toma, pentru ca, mai apoi, un șut al hunedoreanului Lehaire să lovească transversala oltenilor. Din prima repriză ar mai fi de notat un gol anulat gazdelor, în mod corect, Doman, cel catre trimisese în plasă fiind în offside. Nici partea secundă nu a fost mai darnică, fiind de consemnat doar două intervenții ale lui Toroc, portarul gazdelor, la șuturile lui Manolache și Pîrvulescu. Și, când toată lumea se aștepta la o remiză albă, în minutul 90+2 Trică centrează periculos, Lefter respinge, în fața porții, până la Leață, iar jucătorul de la Slatina este faultat în momentul șutului de Bradu, iar penalty-ul acordat a fost transformat de Toma. Astfel, CSM Slatina câștigă cu 1-0 și, cu 22 de puncte, urcă pe locul 11, iar Corvinul, rămasă la 24, coboară pe opt. În urma acestui eșec hunedorenii au ieșit din zona de play-off, dar sunt la doar două puncte de locul al șaselea, ultimul care asigură prezența în această fază a competiției.

Ultimul meci din acest an, acasă

Din această etapă, care se va încheia marți, 10 decembrie, mai sunt de dispputat încă trei meciuri. În funcție de rezultatul întâlnirii dintre Metalul Buzău și Ceahlăul Piastra Neamț, care se joacă duminică, după închiderea ediției tipărite a cotidianului SERVUS HUNEDOARA, Corvinul poate rămâne pe poziția a opta sau, în cel mai rău caz, va coborî până pe nouă. Etapa viitoare Corvinul va juca acasă cu Concordia Chiajna, ilfovenii fiind la un punct de hunedoreni și cu un loc mai jos decât aceștia.

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate

Școala Ovid Densușianu din Hațeg, modernizată energetic

Publicat

pe

Redactat de

Școala Ovid Densușianu din Hațeg va beneficia de lucrări de reabilitare pentru îmbunătățirea eficienței energetice și promovarea unui management inteligent al energiei.

Administrația locală a lansat o licitație pentru execuția proiectului, care vizează renovarea clădirii situate pe strada P-ța Unirii. Printre intervențiile propuse se numără repararea planșeului și șarpantei din lemn, înlocuirea elementelor degradate și îmbunătățirea izolației termice prin lucrări la pereți și tâmplăria exterioară.

De asemenea, vor fi realizate izolații hidrofuge și termice pe planșeul etajului, pod și parter. Proiectul include și refacerea sistemului de drenaj pentru a preveni deteriorarea clădirii. Finisajele interioare vor fi actualizate, iar instalațiile vor fi modernizate pentru un consum energetic mai eficient.

Valoarea lucrărilor este estimată la 4.145.206 lei, sumă finanțată prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Ofertele pentru execuție pot fi depuse până pe 10 decembrie 2024. Renovarea promite un impact semnificativ asupra confortului termic al elevilor și personalului, dar și asupra economiilor de energie, contribuind astfel la sustenabilitatea comunității.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Salvamont România: Recomandări esențiale pentru drumețiile de iarnă în siguranță

Publicat

pe

Redactat de

Salvamontiștii trag un semnal de alarmă pentru toți cei care plănuiesc să petreacă acest weekend la munte. Temperaturile scăzute și condițiile meteorologice imprevizibile specifice sezonului rece fac ca echiparea corespunzătoare și alegerea unor trasee sigure să fie priorități de bază.

Măsuri de siguranță pentru drumeții la altitudini mari

Pentru traseele montane aflate la peste 1500 de metri altitudine, specialiștii recomandă:

Echipament adecvat sezonului de iarnă: o geacă rezistentă la vânt, polar, lanternă frontală cu baterii de rezervă, hartă, busolă și folie de supraviețuire.

Protecție și provizii: spray de autoapărare împotriva animalelor sălbatice, termos cu ceai cald, hrană ușor transportabilă, baton energizant și o baterie externă pentru telefon.

Aplicații utile: descărcarea aplicațiilor Apel 112 și Salvamont poate face diferența în caz de urgență.

Advertisement

Îmbrăcăminte în straturi: Optați pentru materiale care mențin căldura și protejează împotriva vântului și umezelii. Pregătire pentru condiții extreme: Verificați prognoza meteo și fiți gata să renunțați la traseu dacă vremea se înrăutățește. Adaptați ritmul: Drumețiile în condiții de iarnă pot fi obositoare, așa că faceți pauze regulate și mențineți un ritm constant. Comunicați traseul: Informați pe cineva despre planurile dumneavoastră și ora estimată de întoarcere.

Verificați echipamentul: Asigurați-vă că toate dispozitivele funcționează corespunzător înainte de plecare.

Salvamont România subliniază importanța responsabilității pe munte, mai ales în sezonul rece, când condițiile pot deveni imprevizibile. „Respectând aceste recomandări, veți putea să vă bucurați de frumusețea muntelui fără riscuri,” afirmă reprezentanții organizației.

Drumețiile pe trasee marcate și cu echipamente adecvate sezonului pot oferi o experiență memorabilă, însă siguranța trebuie să rămână întotdeauna pe primul loc.

FOTO: ARHIVĂ

Advertisement
Citeste mai mult ...

URMĂREȘTE ServusHD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate