Connect with us
Data: 18/04/2024
.

Actualitate

Ghinionul de care a avut parte un contrabandist la puţin timp după ce a fost oprit de poliţie

Publicat

pe

Ghinion curat pentru un tânăr hunedorean care se ocupa cu contrabandă cu ţigări aduse de peste hotare. Acesta a fost oprit în trafic de un echipaj de poliţie pentru un control de rutină, însă, ştiindu-se „cu musca pe căciulă” a avut o reacţie pe care, cel mai probabil, o regretă în aceste momente. Când oamenii legii i-au cerut să deschidă portbagajul maşinii cu care se deplasa, în loc să se conformeze, acesta a demarat în trombă, însă, nu a apucat să ajungă prea departe, fiindcă, din cauza vitezei, s-a răsturnat într-o grădină. Aşa au aflat poliţiştii motivul fugii sale: printre straturi se aflau zeci de pachete de ţigări de contrabandă.

tigari_contrabandaTotul s-a întâmplat noaptea trecută, în jurul orei 02:30. Bărbatul a fost oprit de poliţişti pe Drumul Judeţean (DJ) 687E, la Teliucu Inferior. La solicitarea oamenilor legii, acesta a prezentat documentele, dar în momentul în care i s-a cerut să deschidă portbagajul maşinii pentru control, acesta a călcat pedala acceleraţiei şi a pornit în mare grabă în direcţia localităţii Cinciş – Cerna, cu intenţia să scape. „Din cauza vitezei, bărbatul a pierdut controlul asupra direcţiei, a părăsit partea carosabilă şi s-a oprit în grădina unui imobil din localitatea Teliucu Inferior, unde a fost depistat de poliţişti. Persoana în cauză a motivat că s-a sustras controlului întrucât a consumat băuturi alcoolice , dar în urma testării cu aparatul alcoolscop rezultatul a fost negativ.  Ulterior, în grădina în care a fost depistat bărbatul, au fost găsite 939 pachete de ţigări, care nu prezentau timbru românesc”, a declarat Adriana Voina, de la biroul de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Hunedoara.

Reţinut pentru 24 de ore

În timpul audierii bărbatul a recunoscut că transporta ţigări netimbrate, totodată, declarând că este cercetat într-un dosar penal privind traficul de ţigarete şi că, pentru astfel de fapte, a executat o pedeapsă privativă de libertate de cinci luni şi jumătate.

Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând ca astăzi să fie prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Advertisement

Actualitate

DAS Deva prelungește termenul de distribuire a tichetelor gratuite de călătorie, destinate persoanelor cu dizabilități

Publicat

pe

Redactat de

Direcţia de Asistenţă Socială Deva prelungeşte perioada de distribuire a tichetelor gratuite de călătorie pentru transportul public local, valabile în intervalul aprilie – iulie 2024 și destinate persoanelor cu dizabilităţi.

Astfel, persoanele care se află în situaţii deosebite (internare, absenţă din localitate etc.) şi nu au posibilitatea să ridice tichetele gratuite de călătorie până vineri, 19 aprilie 2024, pot intra în posesia acestora începând de luni, 22 aprilie 2024.

Tichetele pot fi ridicate de la Compartimentul Monitorizare Asistenţi Personali, situat în clădirea Pieței Centrale Deva, etajul 1, Biroul nr. 21, după următorul PROGRAM:

– luni – miercuri, între orele 8:00-16:30

– joi, între orele 8:00-10:00 și 14:00-16:30

Advertisement

– vineri, între orele 8:00-14:00.

Tichetele gratuite de călătorie pentru transportul public local pot fi utilizate în perioada aprilie iulie 2024 și sunt destinate copiilor și adulților cu dizabilități, încadrați în grad de handicap grav sau accentuat, precum şi însoţitorilor/asistenţilor personali ai persoanelor cu dizabilităţi, încadrate în grad de handicap grav.

La ridicarea tichetelor este obligatorie prezentarea următoarelor documente:

– cartea de identitate sau certificatul de naştere (în cazul minorilor)

– legitimaţia de călătorie, eliberată de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Hunedoara

Advertisement

– certificatul de încadrare în grad de handicap

Tichetele gratuite de călătorie pentru transportul public local sunt valabile pentru 20 călătorii/lună, în municipiul Deva şi localităţile aparţinătoare (Sântuhalm, Archia, Bârcea Mică și Cristur).

INFORMAŢII SUPLIMENTARE se pot obţine la numerele de telefon 0755.878.918 şi 0737.036.004, în timpul programului de lucru.

Până în prezent, aproximativ 450 de persoane cu dizabilități și însoțitori sau asistenți personali ai acestora au ridicat tichetele gratuite de călătorie pentru perioada aprilie – iulie 2024, ceea ce înseamnă mai mult de jumătate din totalul beneficiarilor.

Sursa: Direcția de Asistență Socială Deva

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate

Mini – bursa locurilor de muncă, vineri, la Brad

Publicat

pe

Redactat de

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Hunedoara (AJOFM) organizează, vineri, 19 aprilie, o mini -bursă a locurilor de muncă, la Brad.

Acțiunea va avea loc începând cu ora 10:00, la Casa de Cultură din Brad.

Evenimentul se adresează tuturor persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă sau a celor care doresc să se reorienteze profesional spre ocupații cu posibilități de menținere a raportului de muncă pe termen mediu și lung.

Până acum, 25 de agenți economici și-au anunțat participarea la eveniment, fiind puse la bătaie peste 300 de locuri de muncă.

Alte două acțiuni similare vor avea loc joi, 25 aprilie 2024, în orașul Hațeg – fosta Școală Generală “Ovid Densușianu”din Hațeg, iar vineri, 26 aprilie 2024, în municipiul Orăștie, la Sala ASTRA din Orăștie.

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate

Lupta – antidrog, o prioritate pentru noua conducere a Instituției Prefectului – Județul Hunedoara

Publicat

pe

Redactat de

Problema consumului de droguri, mai ales în rândul tinerilor, a fost dezbătută în cadrul unei întâlniri de lucru, ce a avut loc astăzi, la sediul Instituției Prefectului -Județul Hunedoara, între conducerea instituției și coordonatorul Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Hunedoara.

Potrivit reprezentanților Prefecturii Hunedoara, întâlnirea a avut ca tematică problema consumului de droguri, mai ales în rândul tinerilor, o temă de interes major, care este prezentă în întreaga societate românească. În acest context, prefectul județului Hunedoara, Doris Visirin, a semnalat nevoia ca toate instituțiile statului să adopte o atitudine proactivă față de acțiunile întreprinse pentru diminuarea și combaterea acestui fenomen și și-a exprimat intenția de a spori colaborarea dintre toți factorii implicați în combaterea consumului de droguri și a altor substanțe interzise.

Sursa: Instituția Prefectului -Județul Hunedoara

„Întreaga societate românească a devenit martorul unui fenomen, care, din păcate, ia din ce în ce mai multă amploare. Este vorba despre consumul de droguri și alte substanțe interzise, mai ales în rândul tinerilor. Astăzi, am avut o primă întrevedere cu reprezentantul Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Hunedoara pentru a discuta punctual despre acțiunile de prevenție și consilierea de specialitate, dar și pentru a stabili o nouă abordare în relația de colaborare dintre autorități, menită să genereze rezultate de impact în lupta anti-drog. În calitate de reprezentant al Guvernului României în județul Hunedoara, îmi asum cu fermitate angajamentul de a mă implica activ în acțiunile pentru diminuarea și eradicarea acestui fenomen. Consider că este în joc viitorul societății, iar eforturile noastre conjugate trebuie să înceapă să producă rezultate cât mai vizibile în comunitatea hunedoreană”, a declarat Doris Visirin, prefectul județului Hunedoara.

Citeste mai mult ...

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate