Connect with us
Data: 01/07/2024
.

Actualitate

Green Line Valea Jiului: O nouă etapă în dezvoltarea transportului public ecologic

Publicat

pe

Consiliul Județean Hunedoara a anunțat deschiderea unei licitații pentru un contract în valoare de 2.857.290 lei, destinat implementării unui proiect ambițios intitulat „Linia verde de autobuze electrice între Petrila – Petroșani – Aninoasa – Vulcan – Lupeni – Uricani – Green Line Valea Jiului”.

Proiectul are două componente distincte, având ca obiectiv introducerea unui sistem modern de transport public în Valea Jiului.

Prima componentă, evaluată la 1.019.634,62 lei fără TVA, se concentrează pe furnizarea elementelor esențiale, inclusiv dispeceratul, serverul cu unitate de stocare locală și accesorii precum rack-ul pentru instalarea aplicațiilor software de Back-Office și/sau backup-ul bazelor de date aferente sistemului de E-ticketing. De asemenea, această componentă include 15 panouri de informare pentru călători în stații (VMS), împreună cu sistemul de instalare/montare VMS pe structura stațiilor.

Cea de-a doua componentă, evaluată la 1.837.655,80 lei fără TVA, acoperă dispeceratul, stațiile de lucru, sistemul Afisaj Video-Wall, serverul cu unitate de stocare locală și accesorii necesare instalării aplicațiilor software de Back-Office aferente sistemului de management și dispecerizare a flotei. Această componentă include, de asemenea, puncte de acces pentru descărcarea datelor în ZONA GARAJ, panouri de informare pentru călători în stații (VMS), echipamente hardware și aplicații specifice pentru formatarea cardurilor, precum și carduri Mifare 1k pentru călători și carduri Mifare 4k pentru operatori.

Contractul, în valoare totală de 2.857.290,42 lei fără TVA, reprezintă o inițiativă strategică în cadrul Programului Operațional Regional 2014 – 2020, Axa Prioritară Sprijinirea Tranziției Către o Economie cu Emisii Scăzute de Carbon, Operațiunea Reducerea Emisiilor de Carbon în Zonele Urbane Bazate pe Planurile de Mobilitate Urbană Durabilă.

Actualitate

Zeci de parcări și drumuri modernizare prin Programul Național Anghel Saligny

Publicat

pe

Redactat de

În Petrila, eforturile intense din cadrul Programului Național „Anghel Saligny” sunt evidentiate prin lucrări de modernizare semnificative.

Echipamentele grele și muncitorii dedicați sunt angajați în proiecte de asfaltare și reabilitare a infrastructurii rutiere, contribuind la revitalizarea unei zone cu o bogată moștenire culturală.

Primarul Vasile Jurca a detaliat că prin acest program se construiesc aproximativ 70 de parcări în zona 8 Martie, urmând ca întregul drum din cartierul respectiv să fie asfaltat. Comunitatea locală urmărește cu atenție progresul lucrărilor, recunoscând importanța infrastructurilor moderne pentru dezvoltarea urbanistică și economică viitoare a orașului.

Implementarea proiectului este supravegheată periodic pentru a asigura transparență și pentru a garanta rezultate durabile, menținând satisfacția comunității în fața inevitabilelor neajunsuri temporare.

FOTO: Captură Facebook@Primăria Petrila

Citeste mai mult ...

Actualitate

Doliu în fotbal. Profesorul Ion V. Ionescu s-a stins din viaţă

Publicat

pe

Redactat de

Reputatul antrenor de fotbal, profesorul Ion V. Ionescu, cunoscut sub numele de „Jackie” Ionescu, s-a stins din viață, duminică seară, la vârsta de 88 de ani.

Profesorul Ion V. Ionescu s-a născut la data de 2 mai 1936 în comuna Rudna (județul Timiș). A jucat fotbal la echipele Poli Timișoara (1945-1954), Progresul Sibiu (1955), Știința București (1956-1959) și Victoria Bucuresti (1959-1960). A antrenat următoarele echipe: Poli Timișoara (1972-1975, 1980-1983, 1986-1988, 1991-1992), Jiul Petroșani (1975-1976), CFR Timișoara (1976-1977), UTA (1977-1979, 1996-1997), CSM Reșița (1979), Aurul Brad (1983-1984), Corvinul Hunedoara (1984-1986, 1990-1991), Sportul Studențesc (1988-1990), Progresul București (1993-1994).

A câștigat Cupa României la Fotbal cu echipa Politehnica Timișoara în anul 1980.

În luna mai 2024, a fost desemnat „Cetățean de Onoare” al municipiului Hunedoara, primind aceeași distincție, în anii trecuți, și din partea autorităților din Timișoara. A publicat cinci cărți despre fotbal: Fotbal – Metode și mijloace de antrenament (Ed. Stadion, 1972) – în colaborare cu Angelo Niculescu, Fotbal – Tactica azi – în colaborare cu Cornel Dinu, Fotbal – Concepția de joc (Ed. Sport-Turism, 1982) – în colaborare cu Cornel Dinu, Fotbal – Tehnica și tactica jocului, O minge în Babilon.

“Devenit, recent, Cetăţean de Onoare al Hunedoarei, „Jackie” Ionescu a fost unul dintre artizanii unuia dintre cele mai bune sezoane din istoria clubului nostru: 1985-1986. În acea ediţie a campionatului Diviziei A, Corvinul Hunedoara reuşea o altă performanţă cu care avea să rămână în istoria fotbalului românesc: să înscrie cel puţin trei goluri în fiecare meci disputat „acasă”. De altfel, una dintre victorii, 9-0 cu Rapid Bucureşti, reprezintă şi acum una din cele mai clare victorii din fotbalul românesc, în prima divizie, şi totodată cel mai clar succes din istoria grupării hunedorene în primul eşalon fotbalistic al ţării. De asemenea, printre altele, a fost singurul antrenor din România care a pregătit echipe în toate eşaloanele fotbalistice, de la campionatul comunal, judeţean, orăşenesc, Divizia C, B, A, lot naţional, copii, juniori şi tineret. A fost, fără îndoială, cel mai cunoscut antrenor de fotbal din zona de vest a României. Cu atât mai mult cu cât este unul dintre puţinii tehnicieni care au antrenat cele mai importante echipe din această parte de ţară: UTA Arad, Politehnica Timişoara, Corvinul Hunedoara, CSM Reşiţa şi Jiul Petroşani. Anul acesta împlinise 88 de ani. Dumnezeu să-l odihnească!”, au transmis reprezentanții FC Corvinul 1921 Hunedoara.

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate

Concurență acerbă pentru un contract de peste 22 de milioane

Publicat

pe

Redactat de

Trei mari companii concurează pentru a câștiga un contract în valoare de peste 22 de milioane de lei oferit de Consiliul Județean Hunedoara pentru modernizarea unor drumuri județene esențiale.

Proiectul, intitulat „Reabilitare drumuri județene pentru dezvoltarea infrastructurii turistice și promovarea patrimoniului economic și cultural al județului Hunedoara”, se concentrează pe tronsonul Teliucu Inferior – Lunca Cernii de Sus, prin localitățile Cinciș Cerna, Toplița și Gura Bordului.

Scopul este să îmbunătățească accesibilitatea căilor de comunicație, să consolideze infrastructura rutieră conform standardelor de clasă tehnică IV și să faciliteze traficul către atracțiile turistice majore din zonă, cum ar fi Lacul Cinciș, Cheile Cernei și Furnalul de la Toplița. Proiectul este văzut ca o oportunitate de a stimula turismul și economia locală, promovând în același timp un mediu mai curat și un turism sustenabil în regiune.

 

Citeste mai mult ...

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate