Connect with us
Data: 14/04/2024
.

Deva

Handbal feminin. CSM Deva s-a calificat în play-off

Publicat

pe

Duminică, 10 martie, s-au disputat meciurile etapei a XI-a din Divizia A de handbal feminin. În seria C a celui de-al doilea eșalon valoric al handbalului feminin autohton liderele cu punctaj maxim, CSM Deva, au întâlnit, pe teren propriu, ultima clasată, CSU UV Timișoara.

Aritmetica simplă arăta că devencele, cu o victorie, își asigurau prezența în play-off cu trei etape înainte de finalul sezonului regular. Mari favorite, fetele pregătite de Valentina Ardean Elisei, aflată la primul său meci ca antrenor principal pe banca Devei, și Olivia Nanu au tratat meciul cu maximă seriozitate. Echipa vizitatoare a ținut pasul până la jumătatea primei reprize, când, după 4-2 pentru Deva s-a ajuns la 10-3 în favoarea gazdelor, timișorencele apropiindu-se până la 10-6. Apoi jocul a curs într-un singur sens, spre poarta echipei studențești, la pauză intrându-se cu 18-9 pentru CSM Deva. În partea secundă jocul a urmat același scenariu, scorul crescând odată cu trecerea timpului, iar la final CSM Deva s-a impus cu 37-14, într-un meci în care au marcat toate jucătoarele de câmp ale echipei gazdă.

Moment emoționant

La finalul meciului a avut loc un moment emoționant, suporterii deveni oferindu-i flori Valentinei Ardean Elisei pentru debutul său ca antrenor principal, în orașul în care a jucat primul meci din handbalul mare, dar și ultimul, dar și unde și-a început cariera de tehnician. Runda următoare CSM Deva va sta, iar în etapa a XIII-a, penultima a sezonului regular, va juca, peste două săptămâni, în deplasare, la ACS LR Turda. Devencele vor reveni în fața propriilor suporteri în ultima rundă din sezonul regular, în jurul datei de 20 aprilie, când vor juca cu CSU Cluj, după care urmează play-off-ul. În play-off se califică primele două clasate din cele trei serii, plus cele mai bune două locuri trei.


CSM Deva – CSU UV Timișoara 37-14 (18-9)

Advertisement

DEVA: Ana Inculeț, Flavia Lima, Andreea Nastasă – Orsolya Mozes (7), Fanta Diagouraga (6), Alexandra Orșivschi (5), Diana Șamanț (4), Lavinia Florea (3), Zsofia Csavar, Sarah Darie, Nicoleta Deaconu, Daniela Toader (fiecare 2), Bianca Cherecheși, Teodora Popescu, Tatiana Sutranova, Andreea Tetean (toate 1). Antrenori: Valentina Ardean Elisei, Olivia Nanu.

TIMIȘOARA: Giulia Bădrăgan, Patricia Fazakas – Alina Drăgan, Amalia Racovițan (ambele 4), Ștefania Bărboi (2), Nicoleta Bilan, Andrada Botojel, Andra Cherciu, Diana Șufană (câte 1), Cristina Cicău, Denisa Drăgulescu, Vanessa Ludwig, Manuela Voicu. Antrenori: Eugen Bota, Dan Jurca.

Arbitri: Diana Dosa & Oana Ianu (Reșița)

Actualitate

Ludovic Orban, la Deva: „Votul fiecărui cetățean este fundamental! (…) Dacă oamenii implicați în politică sunt corecți și politica este corectă”

Publicat

pe

Redactat de

Conferința județeană de alegeri a Partidului Forța Dreptei Hunedoara s-a desfășurat, vineri după-amiază, la Deva, în prezența președintelui la nivel național al acestei formațiuni politice, fostul premier Ludovic Orban. Evenimentul, ce a avut loc la Casa de Cultură din municipiu, a reunit membrii ai acestei formațiuni politice de dreapta, simpatizanți și alți invitați. Liderul Forța Dreptei (FD) a îndemnat alegătorii să se prezinte la vot, cu ocazia scrutinului din 9 iunie, afirmând că puterea de a schimba lucrurile este în mâna fiecărui cetățean.

 

Forța Dreptei Hunedoara și-a desemnat conducerea, în cadrul Conferinței județene de alegeri, eveniment desfășurat, vineri, 12 aprilie, în prezența președintelui Forța Dreptei, Ludovic Orban, alături de membri ai partidului și numeroși simpatizanți. De asemenea, a mai fost prezent și Cristian Opriș, președinte al Organizației de Tineret Forța Dreptei, candidați din partea acestei formațiuni politice la primării, consilii locale din județ. La conferință au luat parte și reprezentanți și parteneri ai partidului de alianță PMP, președintele PMP Hunedoara, Viorel Arion, și Robert -Eugen Muzsic, candidatul PMP la funcția de președinte al Consiliului Județean Hunedoara.

Pe ordinea de zi a conferinței au fost trecute alegerea Secretariatului Tehnic, alegerea Comisiei de numărare a voturilor, cuvântul invitaților, Raportul de activitate al Grupului de Inițiativă Forța Dreptei județul Hunedoara de la constituire (12.12.2022) și până în prezent, prezentarea și votarea proiectului de hotărâre pentru desemnarea candidatului la funcția de primar al municipiului Deva, alegerea Biroului Politic Județean, a Secretariatului General al Biroului Politic Județean Forța Dreptei Hunedoara, alegerea Trezorierului filialei județene Forța Dreptei Hunedoara și diverse.

În discursul său, președintele Forța Dreptei, Ludovic Orban, a vorbit despre situația politică actuală din România și a subliniat importanța prezenței la vot a fiecărui cetățean. „Nu poate fi democrație într-o țară în care un cetățean obișnuit, dacă vrea să se angajeze într-o instituție publică, nu are nicio șansă dacă nu găsește vreo pilă pe la partidul de guvernământ. Nu poate fi democrație într-o țară în care dacă un om de afaceri își exprimă o poziție critică față de partidul sau partidele de guvernământ se trezește la ușa firmei lui cu toate instituțiile de control ale statului. (…) Pot să continui la nesfârșit mizeriile pe care le provoacă această putere, care nu mai are nicio legătură cu ceea ce înseamnă o democrație normală. Democrația înseamnă puterea cetățeanului. Funcția publică te transformă nu într-un stăpân al cetățeanului, trebuie să te transforme într-un slujitor al cetățeanului și al interesului public. Dacă primești putere nu primești să o folosești în interesul tău (…) ci pentru binele public. (…) Singura idee corectă este simplă. Atunci când lucrurile nu merg bine, cetățeanul trebuie să meargă la vot ca să-i schimbe pe cei care nu își fac treaba și nu conduc lucrurile în direcția corectă. (…) Din păcate, pe toate canalele, oamenii primesc alte mesaje care le intră în subconștient, că votul lor nu contează. Cum să nu conteze votul? Votul fiecăruia dintre noi este fundamental. (…) Fără vot nu se poate schimba nimic! Dacă nu mergi la vot, tu, de fapt, ești complice cu situația de disfuncționalitate majoră în care se găsesc astăzi administrații locale, administrații județene și Guvernul în ansamblu (…) Chiar și în afara celor care sunt astăzi, sunt foarte mulți oameni buni, oameni de calitate, care pot să intre în politică și pot să schimbe în bine lucrurile. (…) România are foarte mulți oameni bine pregătiți, oameni cu șapte ani de acasă, oameni cu frica lui Dumnezeu, oameni corecți care nu se lasă amăgiți de corupția puterii”, a declarat Ludovic Orban.

Advertisement

 

Liderul FD a subliniat că politica depinde de oamenii care sunt implicați în aceasta. „Politica este așa cum sunt oamenii implicați în politică. Dacă oamenii implicați în politică sunt corecți, politica este corectă. Dacă oamenii implicați în politică sunt morali și respectă un minim set de reguli care țin de moralitate, în special morala creștină, ca aceasta este baza oricărei morale în societate politica este morală (…) Cel mai imoral lucru, din punctul meu de vedere, pe lângă a fii mizerabil în politică, este să stai pe bară și să spui că toți sunt la fel, pentru că, în momentul în care stai pe bară și spui că toți sunt la fel, tu îți bagi joc exact de oamenii corecți, exact de oamenii care sunt diferiți, cinstiți, oamenii care s-au străduit să fie altfel decât sunt marea majoritate a politicienilor (…) Dacă vrem, în schimb, să schimbăm lucrurile, puterea este la fiecare dintre noi, dar nu stând deoparte, ci implicându-se serios.(…) Trebuie să le spunem oamenilor că au puterea în mână și că au șansa să producă o schimbare, iar schimbarea pe care pot să o producă va avea chipul oamenilor pe care se hotărăsc ei să-i voteze”, a mai declarat Ludovic Orban.

Președintele Forța Dreptei, Ludovic Orban, a mai spus că va reveni, în perioada următoare, în județul Hunedoara „pentru a lua pulsul”, despre candidatul partidului la funcția de primar al municipiului Deva, Alin Amititeloaie, afirmând că: „este un candidat în care eu cred și pe care eu îl susțin cu toată tăria”.


Pompiliu Crai continuă ca președinte al filialei județe a partidului

Pompiliu Crai, cel care a condus și până acum interimar organizația, a fost ales în funcția de președinte al filialei județene a Forța Dreptei Hunedoara, acesta afirmând despre Alin Amititeloaie, candidatul Forța Dreptei la Primăria Municipiului Deva, că este candidatul „de forță”, cu șanse reale pentru a câștiga. „Candidatul cu care noi mergem în alegeri este un candidat de forță. Este candidatul Forța Dreptei și este candidatul nostru de forță, cu șanse reale pentru a câștiga Primăria Municipiului Deva. Sigur că, vă spun sincer, oful nostru este că nu s-a reușit să mergem în alianță, aici, motivele pot fi discutabile (…) Cert este că, avem mare încredere în candidatul nostru, pe zi ce trece își câștigă notorietate (…) Ceilalți candidați ai Forței Dreptei în județul Hunedoara, după cum spuneam și în cuvântul meu, noi nu avem în foarte multe UAT-uri, însă, în timpul scurt de la înființarea noastră ca și partid și până astăzi, eu zic că am făcut un efort mare pentru a avea în 10-11 UAT-uri candidați, fie de primar sau și de primar și de consilieri locali, plus la Consiliul Județean, unde mergem în alianță și unde iar sper să facem o figură frumoasă. Dar, încă o dată, repet, UAT-urile în care noi avem organizații sunt foarte bine structurate, sunt formate din liberali adevărați, oameni care știu ce vor de la politică. Până la urmă, știm de ce facem politică și pentru ce facem politică!”, a spus Pompiliu Crai, președintele Forța Dreptei Hunedoara.

Alin Amititeloaie, candidatul Forța Dreptei la Primăria Municipiului Deva: „Să facem din Deva o administrație suplă, modernă, în interesul cetățeanului!”

La rândul său, Alin Amititeloaie, candidatul Forța Dreptei la Primăria Municipiului Deva, a nominalizat trei priorități, dacă va fi ales primar. „Primele trei măsuri sunt legate de administrarea imediată a orașului, pentru că, așa cum oamenii așteaptă, un primar trebuie să fie un foarte bun gospodar. Discutăm în două direcții, de administrare și de dezvoltare durabilă și pe termen lung. Imediat, în primele zile, trebuie să ne ocupăm de ceea ce înseamnă rezolvarea problemelor de administrare a orașului. Trebuie să facem curățenie, în primul rând, în ceea ce înseamnă act administrativ, administrarea publică pentru că avem niște cutume acolo care trebuie înlăturate, avem niște necazuri care (…) în loc să pună în centrul acțiunea administrativă, cetățeanul, se desfășoară exact pe dos (…) și nu e cinstit, nu e corect. De acolo trebuie să începem. Să facem din Deva o administrație suplă, modernă, în interesul cetățeanului!”

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate - Eveniment

“A doua tinerețe” – Stand-Up Comedy cu Bordea, Cortea și Teodora Nedelcu, la Deva

Publicat

pe

Redactat de

Primăria Municipiului Deva și Centrul Cultural „Drăgan Muntean” Deva, vă invită luni, 22 aprilie, începând cu ora 19:30, în Sala Mare a Centrului Cultural „Drăgan Muntean” la o explozie de umor într-o formulă nouă de comedie, cu multă energie și entuziasm.

“Cu doza necesară (și mult așteptată) de ironie feminină, alături de Bordea, cel mai îndrăgit duo de stand-up Comedy vine în Deva cu un umor irezistibil, râs incontrolabil și distracție fără limite, într-o seară care vă va face să uitați de toate grijile”, transmit organizatorii.

Biletele pot fi achiziționate online de pe platforma iabilet.ro, accesând linkul: https://m.iabilet.ro/bilete-deva-stand-up-comedy-cu…/ , precum și de la casa de bilete a Centrului Cultural „Drăgan Muntean”, după următorul program: luni și vineri, între orele 11:00 și 14:00, și miercuri, între orele 14:00 și 17:00.

Informații suplimentare şi rezervări se pot obține la numărul de telefon 0721.055.037 .

Citeste mai mult ...

Actualitate - Eveniment

Ana – Maria Păunescu, fiica regretatului poet Adrian Păunescu – dublă lansare de carte, la Hunedoara și Deva

Publicat

pe

Redactat de

Ana-Maria Păunescu, fiica poetului Adrian Păunescu, vine la Hunedoara și Deva cu o dublă lansare de carte: „Toate poeziile pe care nu ți le-am scris”, „Ai vreme să vorbim?”.

Întâlnirea cu Ana-Maria Păunescu, prilejuită de lansarea celor două volume de poezii, va avea loc marți, 16 aprilie, de la ora 18:00, la Galeria de Arte din municipiul Hunedoara. “Dubla lansare de carte va cuprinde și momente artistice, de muzică folk, dar și de poezie. Prezintă: Victoria Stoian, Ruben Bucoiu, Teodora Muntean, Ada Beraru. Invitat special: Cătălin Stepa. Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile!”, au transmis reprezentanții Primăriei Hunedoara.

Două zile mai târziu, joi, 18 aprilie, de la aceeași oră, respectiv 18:00, cele două volume de poezii semnate de Ana -Maria Păunescu vor fi lansate la Deva, în Amfiteatrul „Liviu Oros” al Centrului Cultural „Drăgan Muntean” din municipiu. Invitat special al evenimentului este folkistul Florin Paul Camen. Intrarea este liberă.

Ana-Maria Păunescu s-a născut la 25 decembrie 1990, în București. Încă de la patru ani a fost prezentă la spectacolele Cenaclului „Totuși iubirea”, unde recita o strofă și dansa legănat, pe ritmurile muzicii folk, cu regretul că nu era încă născută pe vremea „Cenaclului Flacăra”. După regretabila dispariție a marelui poet, ca un omagiu adus acestuia, Ana-Maria a continuat să scoată revista „Flacăra lui Adrian Păunescu” și să bată țara în lung și-n lat, alături de fratele ei Andrei Păunescu și de Cenaclul „Totuși iubirea”. A creat, de asemenea, un proiect interesant în propria sufragerie, într-o atmosferă colocvială, „Folk la Unu’ – Sufrageria Artiștilor”, seri de folk, poezie, teatru, dialog, amintiri. Și tot în memoria poetului, în fiecare joi seara, o vreme Ana-Maria a prezentat emisiunea de muzică folk, rock, pop, „Sala de așteptare”, la Radio SmartFM.

Citeste mai mult ...

SERVICII

Reparații pentru casa ta, executăm în regim de urgență țiglă ceramică, țiglă metalică, dulgherie, placări cu polistiren și orice tip de model. Orice reparații de urgență.
Discount la materiale 15%, materialele le avem pe stoc. Cerem și oferim seriozitate. Firmă autorizată.
Relații la nr. de telefon 0756.467.737.

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate