Connect with us
Data: 18/04/2024
.

Actualitate

Hunedoreanul Avram Iancu a pornit în cursa pentru un nou record mondial. Trei zile și trei nopți înot, în Lacul Balaton

Publicat

pe

Cunoscutul înotător Avram Iancu a pornit în noua sa aventură, pe Lacul Balaton din Ungaria, acolo unde și-a propus să doboare un nou record mondial la înot de anduranță.

Apreciatul polisportiv hunedorean a plecat, vineri dimineață, din fața Primăriei Petroșani, în prezența admiratorilor, familiei, prietenilor, susținătorilor. Startul cursei înot în „marea Ungariei” a fost dat, astăzi, la ora 11:00 a României.

Însoțit de un iaht de 11 metri lungime, mai multe bărci și un caiac

Pe parcursul acestei încercări, Avram Iancu nu are voie să se oprească şi nu va putea purta costum de neopren. De asemenea, nu-i va fi permis să atingă pe cineva sau barca însoţitoare. Singurul lucru permis este ca echipa sa de suport să-i arunce hrana necesară, la fiecare jumătate de oră.

Avram Iancu este însoțit de un iaht de 11 metri lungime și mai multe bărci mai mici și un caiac. Echipajul acestui înot epic este unul româno-maghiar: șase români și șase maghiari. De asemenea, sunt trei observatori oficiali: un român și doi maghiari. „Îmi este atât de greu să-mi găsesc cuvintele pentru această ultimă postare dinaintea celei mai grele curse din viața mea. Tot ceea ce am putut să fac omenește am facut. La fel au facut și membrii echipei mele. Partenerii mei au fost la înălțime. Sunt foarte multe lucruri planificabile, pe care le-am planificat exemplar. Sunt și o sumedenie de lucruri neplanificabile, variabile, care au pus răbdarea, adaptabilitatea și creativitatea tuturor la grea încercare. Deasupra tuturor lucrurilor este Dumnezeu. Nici nu vreau să mă gândesc să plec în această cursă fără să nădăjduiesc în El. (…) Dacă voi realiza NWR (n.red. New World Record) îl voi dedica marelui 10 al Nadiei Comăneci, realizat cu fix 45 de ani în urmă”, a scris Avram Iancu, pe rețeaua de socializare, înainte de a porni în această cursă extremă.

Traseul lui Avram Iancu în Lacul Balaton poate fi urmărit, în timp real AICI

Avram Iancu este deţinătorul recordului românesc la înot de anduranţă, el reuşind, anul trecut, să înoate în apele Dunării timp de 36 de ore şi 29 de minute. De asemenea, a traversat înot Canalul Mânecii, în august 2016, fără costum de neopren, iar în vara anului 2017 a înotat întreg cursul Dunării, pe o distanţă de 2.860 de kilometri. Pe lista reuşitelor sale este înscrisă şi traversarea Mării Negre, în toamna lui 2018, când a înotat 680 de kilometri, de-a lungul ţărmului, de la Sulina la Istanbul, timp de 60 de zile.


Aleargă pentru Avram Iancu în jurul Balatonului

În semn de respect față de efortul lui Avram Iancu, de a înota trei zile și trei nopți, Daniela Șchiopu aleargă în jurul Balatonului, peste 200 de kilometri, în aceeași perioadă de timp. “Este un gest frumos de solidaritate cu durerile mele din timpul înotului. Îți mulțumesc! Pentru Daniela este și un bun prilej de antrenament pentru proiectele ei viitoare: 2000 de kilometri de alergare, 7 țări în Africa și Arctic Ultra 6633”, a transmis Avram Iancu.

Advertisement
Advertisement

Actualitate

Caravana ”Sărbători cu Sănătate”, la Deva

Publicat

pe

Redactat de

În cursul zilei de azi și mâine, la Deva va avea loc Caravana ”Sărbători cu Sănătate”. Personalul medical al Asociației Salvital Hunedoara în parteneriat cu Consiliul Judetean Hunedoara, Episcopia Devei și Hunedoarei și Primăria Municipiului Deva organizează o acțiune de testare a sănătății populației.

Locația este Centrul medico-social „Sfântul Ierarh Nectarie” (Str. Titu Maiorescu, Nr.36 Deva) cu începere de la ora 10:00.

”Asociația Salvital Hunedoara în parteneriat cu Consiliul Judetean Hunedoara, Episcopia Devei și Hunedoarei și Primăria Municipiului Deva va organiza în perioada 18-19 aprilie 2024, la Centrul medico-social „Sfântul Ierarh Nectarie” (Str. Titu Maiorescu, Nr.36 Deva) cu începere de la ora 10:00, o acțiune de testare gratuită a sănătății dumneavoastră! În cadrul acțiunii se vor efectua următoarele proceduri: efectuare electrocardiograma EKG pentru identificarea problemelor cardio; efectuare spirometrie pentru identificarea problemelor pulmonare; efectuare INR-probă din sânge pentru persoanele care au tratament cu anticoagulante; măsurarea glicemiei, măsurarea tensiunii arteriale; hemoglobina glicozilată- evaluare și monitorizare a controlului glicemic, după caz; determinare indice braț-gleznă pentru identificarea unei boli arteriale periferice (BAP)-care crește riscul unui atac de cord sau accident vascular cerebral; osteodensitometria- măsurarea densității osoase”, anunță reprezentanții Salvital Hunedoara.

FOTO: FACEBOOK SALVITAL HUNEDOARA

Citeste mai mult ...

Actualitate

DAS Deva: Tichete sociale, de 2.000 de lei, pentru mamele aflate în situații defavorizate

Publicat

pe

Redactat de

Mamele aflate în situații defavorizate vor primi tichete sociale pe suport electronic, în valoare de 2.000 de lei, pentru nou-născuți – prin Programul Incluziune și Demnitate Socială 2021-2027. Banii pot fi folosiți doar pentru produse necesare îngrijirii nou-născutului.

Sprijinul material se acordă în perioada 2024 – 2027, pentru copii născuți începând cu data de 12 aprilie 2024, dar nu mai târziu de 3 luni de la nașterea copilului. De asemenea, în cazul unei nașteri multiple, sprijinul material se acordă pentru fiecare nou-născut.

Valoarea tichetului social va fi acordată într-o singură tranșă pentru fiecare nou-născut.

DE REȚINUT! Măsura de sprijin material nu este aplicabilă imediat. Autorităţile publice centrale au la dispoziţie 30 de zile de la intrarea în vigoare a Ordonanţei de Urgenţă nr. 34/2024 pentru a stabili procedura specifică de distribuire a tichetelor sociale pe suport electronic pentru nou-născuţi şi mecanismul de implementare aferent.

Potrivit actului normativ, șase CATEGORII DE PERSOANE vor primi tichetele sociale pentru nou-născuți, astfel:

Advertisement

– mame cărora le este stabilit dreptul la venit minim de incluziune (indiferent de componenta acestuia)

– mame cu dizabilități

– mame aflate temporar în situații critice de viață, respectiv victime ale calamităților, ale violenței domestice sau aflate în alte situații de risc, stabilite prin anchetă socială

– mame care nu dețin acte de identitate

– mame minore

Advertisement

– mame cetățeni străini sau apatrizi proveniți din zone de conflict armat, care dețin permis de ședere temporară

Prin excepție, în cazul în care copilul este lipsit de ocrotirea mamei în primele 3 luni de la naștere, tichetul social poate fi acordat reprezentantului legal al copilului.

Tichetele sociale pentru nou-născuți pot fi folosite în termen de maximum 6 luni de la data emiterii, doar pe teritoriul României. Tichetele nu permit efectuarea de operațiuni de retragere de numerar sau de preschimbare în numerar.

Potrivit OUG nr. 34/2024, măsura de sprijin material este completată de măsuri auxiliare, care vor fi puse în aplicare de serviciile publice de asistență socială. Acestea constau în activități care au ca scop reducerea deprivării materiale și care pot include indicații de îngrijire a nou-născutului, educație cu privire la asigurarea igienei corporale și a locuinței, facilitarea accesului la servicii medicale, orientarea către servicii sociale, recomandări nutriționale pentru bebeluși etc.

INFORMAȚII SUPLIMENTARE se pot obține la numerele de telefon 0799.992.311 și 0254.218.030 / Tasta 1 (Serviciul Evidență și Plată Beneficii de Asistență Socială), după următorul program: luni – joi, între orele 8:00-11:00 și 14:00-16:00 și vineri, între orele 8:00-11:00.

Advertisement

Direcţia de Asistenţă Socială Deva

Citeste mai mult ...

Actualitate

Corvinul Hunedoara, în finala Cupei României la fotbal

Publicat

pe

Redactat de

Echipa de fotbal Corvinul Hunedoara s-a calificat în această seară, în premieră, în finala Cupei României la fotbal.

Pe stadionul din localitate, Corvinul a întâlnit echipa FC Voluntari. Odată cu fluierul final, tabela arăta 3-1 iar Corvinul merge în marea finală.

Pentru echipa hunedoreană au marcat Manolache, în minutul 20, Neacșa, în minutul 61 și Marius Coman, în minutul 73.

FC Voluntari a reușit să marcheze un singur gol în minutul 33 prin Daniel Florea.

FOTO: FACEBOOK CĂLIN PETRU MARIAN

Citeste mai mult ...

SERVICII

Reparații pentru casa ta, executăm în regim de urgență țiglă ceramică, țiglă metalică, dulgherie, placări cu polistiren și orice tip de model. Orice reparații de urgență.
Discount la materiale 15%, materialele le avem pe stoc. Cerem și oferim seriozitate. Firmă autorizată.
Relații la nr. de telefon 0756.467.737.

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate