Actualitate
Hunedoreni cercetați pentru evaziune fiscală cu fier vechi
Patru hunedoreni sunt cercetați de către oamenii legii, care au stabilit că au valorificat, la un centru de colectare a fierului vechi din municipiul Hunedoara, mai multe tone de metal fără să achite impozit pe venit. Aceștia sunt acum cercatați în libertate de către oamenii legii, pentru comiterea infracțiunii de evaziune fiscală.
În urma activităților desfășurate, poliţiştii Serviciului Județean de Poliție Transporturi Hunedoara au identificat patru suspecţi, cu vârste cuprinse între 28 şi 47, toţi din municipiul Hunedoara, cu privire la care au stabilit că au valorificat la o societate comercială cu profil de activitate recuperarea deşeurilor metalice de la populaţie, diferite cantităţi de deșeuri metalice. Pentru acestea, cei patru au încasat diferite sume de bani, însă venitul realizat nu l-au declarat şi nu a achitat contribuţia datorată statului sub formă de impozit pe venit.
Mii de kilograme de fier, furat, cel mai probabil, din vagoane
Astfel, poliţiştii au stabilit că un suspect, în vârstă de 47 de ani, în cursul anului 2009, a valorificat la o societate comerciala cu profil de activitate recuperarea deşeurilor metalice de la populaţie, cantitatea de 3.090 de kilograme deșeuri metalice. Pentru această cantitate, hunedoreanul a încasat peste 1.358 de lei, declarând în fals provenienţa mărfii, iar venitul realizat nu l-a declarat şi nu a achitat contribuţia datorată statului sub formă de impozit pe venit în cotă unică de 16 la sută.
De asemenea, poliţiştii au mai stabilit că o femeie, în vârstă de 43 de ani, din Hunedoara, în cursul anului 2009, a valorificat la o societate comercială cu profil de activitate recuperarea deşeurilor metalice de la populaţie, cantitatea de 3.745 de kilograme de deșeuri metalice, pentru care a încasat peste 2.307 de lei. Și în cazul acesteia, polițiștii au stabilit că a mințit în ce privește proveniența deșeurilor metalice, iar venitul realizat nu l-a declarat şi nu a achitat contribuţia datorată statului sub formă de impozit pe venit în cotă unică de 16 la sută.
În cauză, oamenii legii au întocmit dosare de cercetare penală pentru comiterea infracțiunilor de evaziune fiscală, suspecţii fiind cercetați în stare de libertate.
Actualitate
O tonă de cărbune în plus peste limitele preconizate, la Complexul Energetic Valea Jiului
Complexul Energetic Valea Jiului (CEVJ) își menține ritmul de producție și gestionează eficient stocurile de cărbune necesare funcționării termocentralei Paroșeni.
În cadrul unei conferințe de presă susținute ieri, directorul CEVJ, Eduard Mija, a oferit detalii despre rezultatele recente ale companiei.
“Ieri (22 ianuarie 2025-n.r.) am avut prognozate 500 de tone și s-au realizat 501 tone. Avem o stoc la Paroșeni de 60.488 de tone, din care 1610 tone se află în unitățile miniere. Diferența se află la Paroșeni. Din punct de vedere al funcționării pe azi (23 ianuarie –n.r.) avem 1332 de MW la un preț de 922 de lei”, a explicat Eduard Mija, directorul Complexului Energetic Valea Jiului, în cadrul unei conferințe de presă.
În ceea ce privește funcționarea actuală, CEVJ generează astăzi, 23 ianuarie, o capacitate de 1.332 MW, la un preț de 922 de lei/MW.
Directorul Eduard Mija a subliniat importanța menținerii unor stocuri strategice și a unei producții constante, în contextul cererii crescute de energie din sezonul rece.
Actualitate
166 de ani de la „Mica Unire”. Spectacol folcloric deosebit, la Hunedoara
Locuitorii municipiului Hunedoara sunt invitați la un spectacol folcloric deosebit, ce va avea loc vineri, 24 ianuarie, de Ziua Unirii Principatelor Române. Îndrăgiți interpreți de muzică populară vor urca pe scena Centrului Cultural „Coviniana” din Hunedoara, începând cu ora 17:00, intrarea publicului la eveniment fiind liberă în limita locurilor disponibile.
„Sărbătorim, împreună, 166 de ani de la Mica Unire! Vineri, 24 ianuarie, de la ora 17:00, la Casa de Cultură Hunedoara – Centrul Cultural „Corviniana” din Hunedoara, v-am pregătit un spectacol folcloric deosebit!”, au transmis reprezentanții Primăriei Hunedoara.
Îi vor încânta pe cei prezenți cu cântecele lor artiștii: Mariana Suciu, Valerica Ianoși-Marian, Alin Eugen Ienciu, Ovidiu Herghelegiu, Ioana Ciocan, Ariana Musolini, Georgiana Toma, Patrisia Budău și Antonia Muntean, invitați speciali fiind Marius Ciprian Pop și Bogdan Toma. De asemenea, pe scena Centrului Cultural „Corviniana” va mai urca Ansamblul Folcloric “Hațegana” Hunedoara (dirijor: Adrian Zselnyan, coregraf: Vasile Enea, conducerea muzicală: Marian Lupo, sunet și lumini: Ștefan Pecsar și Alexandru Țermure).
Unirea Principatelor Române, cunoscută și ca „Mica Unire”, unul dintre cele mai importante momente din istoria neamului românesc, se sărbătorește anual la 24 ianuarie. În 2025, se împlinesc 166 de ani de la Unirea Principatelor Române (Moldova și Țara Românescă), sub conducerea lui Alexandru Ioan Cuza. Din 2016, această zi este nelucrătoare în România.
Actualitate
Educația sănătății pentru mamele și bebelușii din medii defavorizate, în cadrul unei inițiative DAS Deva
În cadrul unui proiect dedicat sprijinirii mamelor și bebelușilor proveniți din medii defavorizate, Direcția de Asistență Socială Deva (DAS Deva) a desfășurat, pe parcursul a două zile, acțiuni de educație pentru sănătate la domiciliul beneficiarilor programului de acordare a cardurilor pentru nou-născuți. Aceste carduri, în valoare de 2.000 de lei, sunt destinate mamelor care au adus pe lume copii începând cu data de 12 aprilie 2024, iar fondurile pot fi folosite exclusiv pentru achiziționarea de produse necesare îngrijirii bebelușilor.
Scopul principal al activităților a fost implementarea măsurilor de sprijin prevăzute de legislația în vigoare pentru familiile aflate în situații vulnerabile. Specialiștii DAS Deva, alături de asistenții medicali comunitari și mediatorii sanitari, au evaluat dezvoltarea fizică a nou-născuților, oferind, totodată, informații esențiale privind practicile corecte de îngrijire a copiilor. Un accent deosebit s-a pus pe consilierea în alăptare, subliniind beneficiile alimentației cu lapte matern atât pentru bebeluși, cât și pentru mame.
Pe lângă aceste sesiuni educaționale, mamele au fost instruite în privința acordării primului ajutor bebelușilor și au primit recomandări legate de igiena corporală și a locuinței. Participanții au fost informați și despre accesul la servicii medicale și sociale, pentru a asigura un start sănătos în viață copiilor lor.
Reprezentanții Direcției de Asistență Socială Deva au folosit această ocazie și pentru a încuraja vaccinarea, oferind mamelor informații despre schema completă de vaccinare și importanța imunizării pentru protejarea sănătății celor mici. De asemenea, mamele au primit un „Ghid pentru părinți”, care le oferă sfaturi utile cu privire la hrănirea și îngrijirea bebelușilor, precum și semnele de boală ce trebuie monitorizate.
Această inițiativă face parte dintr-un efort continuu al DAS Deva de a sprijini familiile vulnerabile, având ca scop nu doar oferirea de ajutoare financiare, ci și educația pentru sănătate, esențială în primii ani de viață ai unui copil.
FOTO: FACEBOOK PRIMĂRIA MUNICIPIULUI DEVA
-
Actualitatecu 2 zile in urma
Tânăr din comuna Pui, dat dispărut de tatăl său – UPDATE: A fost găsit
-
Actualitatecu 3 zile in urma
31 de elevi care absentau de la cursuri, depistați de polițiștii hunedoreni. Acțiuni cu efective mărite pentru siguranță în școli
-
Actualitatecu 3 zile in urma
FOTO| Incendiu la Hunedoara. O casă a fost distrusă de flăcări
-
Actualitatecu 2 zile in urma
Bolile cronice, în creștere alarmantă în județul Hunedoara: hipertensiunea și diabetul, în top
-
Actualitatecu 3 zile in urma
Oaspeți de iarnă pe cele patru lacuri de acumulare din Geoparcul UNESCO Țara Hațegului
-
Actualitatecu 3 zile in urma
Polițiștii avertizează: Tehnica de tip „Spoofing”, o altă metodă de înșelăciune
-
Actualitatecu 3 zile in urma
Hunedoara: Parcarea din zona Cora devine cu plată
-
Actualitatecu 3 zile in urma
Ambasadorul Japoniei în România, în vizită la Primăria Deva. Începutul unei colaborări cu „Țara Soarelui Răsare”