Connect with us
Data: 20/06/2024
.

Actualitate

Hunedorenii au încheiat 2012 împovăraţi de datorii

Publicat

pe

Nu-şi mai permit rambursarea împrumuturilor

La finalul anului trecut, ratele neplătite la credite ale locuitorilor judeţului au depăşit 300 de milioane de lei

Ultimele date statistice furnizate de Banca Naţională a României (BNR) arată că pentru o mare parte dintre hunedoreni anul 2012 nu a fost unul favorabil din punct de vedere financiar. Mai exact, după un an, nivelul datoriilor restante la plata creditelor înregistrate la nivelul judeţului Hunedoara a crescut cu peste 16 milioane de lei, numai în luna decembrie fiind consemnate întârzieri la achitarea ratelor de peste 4 milioane de lei.

Cu 16 milioane de lei au crescut într-un an restanţele la credite

Cu 16 milioane de lei au crescut într-un an restanţele la credite

Paradoxal, însă, dacă o bună parte dintre hunedoreni nu reuşesc să mai facă faţă rambursării ratelor, o altă categorie acumulează capital. Mai exact, datele BNR arată că, la nivelul judeţului pe parcursul anului trecut, valoarea depozitelor a crescut cu aproape 50 de milioane de lei.

Au rămas restanţi în lei, au plătit în valută

Finalul anului 2012 i-a găsit pe unii dintre hunedoreni împovăraţi de datorii şi cu restanţe mari la plata ratelor bancare. Acest fapt este reflectat de ultimele date statistice furnizate de BNR, care consemnează pentru judeţul Hunedoara, o creştere a valorii restanţelor la plata ratelor bacare de peste 16 milioane de lei. Concret, dacă la finalul lui 2011, hunedorenii acumulaseră datorii restante în bănci de 306,8 milioane de lei, pe parcursul anului trecut aceste debite au atins valoarea de 323,5 milioane de lei. Practic, numai în luna decembrie a anului trecut, restanţele la creditele în lei au ajuns la 4,7 milioane lei.

Advertisement

De remarcat este faptul că hunedorenii care au credite în valută au reuşit să mai recupereze din datorii, luna decembrie fiind marcată de o evoluţie pozitivă în ceea ce priveşte rambursarea ratelor de către cei cu astfel de împrumuturi. Mai exact, dacă la sfârşitul lunii noiembrie, hunedorenii cu credite în valută aveau o restanţă la plata ratelor de 135 de milioane de lei, la finalul anului, BNR consemna o reducere a acestora cu 2,1 milioane de lei.

Economii de peste un miliard de lei

Cu toate acestea, deşi unii dintre hunedoreni par să fie depăşiţi de situaţie, există totuşi şi locuitori ai judeţului care, pe parcursul ultimilor ani, au reuşit să-şi strângă bani în conturi, Concret la această dată, în conturile bancare în lei ale hunedorenilor se află peste un miliard, iar în cele în valută 423,7 milioane de lei.

Actualitate

Situația locurilor de muncă vacante

Publicat

pe

Redactat de

Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) anunță faptul că în acest moment sunt disponibile 43.724 locuri de muncă la nivel național.

Mai mult decât atât angajatorii din Spațiul Economic European oferă, prin intermediul rețelei EURES România, 158 locuri de muncă vacante.

”Potrivit datelor furnizate de agenţii economici privind locurile de muncă vacante, în evidenţele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), sunt disponibile 43.724 locuri de muncă la nivel naţional. De asemenea, angajatorii din Spaţiul Economic European oferă, prin intermediul reţelei EURES România, 158 locuri de muncă vacante”, informează ANOFM.

FOTO: FACEBOOK ANOFM/ FII INFORMAT

Citeste mai mult ...

Actualitate

Puncte de distribuire a apei potabile și de prim – ajutor, la Deva

Publicat

pe

Redactat de

Două puncte de distribuire a apei potabile (containere modulare), dotate cu aer condiționat, au fost amenajate de Primăria Municipiului Deva, pentru a veni în sprijinul cetățenilor pe durata caniculei.

Punctele de distribuire a apei potabile îmbuteliate sunt amenajate pe Bulevardul Decebal – intersecție cu Bulevardul Iuliu Maniu (zona Bisericii Ortodoxe ”Buna Vestire”) și pe Bulevardul 22 Decembrie – intersecție cu Bulevardul Mihail Kogălniceanu (zona DSP Hunedoara).

Sursa: Primăria Deva

Tot la cele două puncte amenajate, cetățenii vor putea beneficia de primul ajutor în caz de nevoie, acordat de asistente medicale de la Direcția de Asistență Socială (DAS) Deva.

Măsura a fost instituită de autoritățile publice locale pentru diminuarea efectelor caniculei și a disconfortului termic.

Punctele de distribuire a apei potabile sunt funcționale doar atunci când Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) a Județului Hunedoara va anunța Cod portocaliu de caniculă.

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate

Județul Hunedoara rămâne sub Cod portocaliu de caniculă. “Valul de căldură va persista”

Publicat

pe

Redactat de

Județul Hunedoara se va afla și vineri, 21 iunie, sub Cod portocaliu de caniculă și disconfort termic accentuat.

„Valul de căldură va persista, astfel încât în Banat, în sudul Olteniei, în sud-vestul Munteniei, precum și în sudul Transilvaniei și al Crișanei se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate pentru această dată. Maximele se vor situa, în general, între 33 și 37 de grade, va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Local noaptea va fi tropicală, cu temperaturi minime ce se vor situa în jurul valorii de 20 de grade”, a informat Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

ANM notează că în zilele viitoare valul de căldură se va extinde și intensifica.

Citeste mai mult ...

Actualitate