
Pentru a 20-a oară…
Simbolul Corvinului a fost comemorat la sfârşitul săptămânii trecute în oraşul căruia i-a oferit atâtea satisfacţii fotbalistice

La împlinirea a două decenii de la trecerea în nefiinţă a celui cunoscut de toată lumea drept căpitanul Corvinului din anii glorie, Michael Klein nu a fost uitat de locuitorii Hunedoarei. Oficialităţi, foşti colegi de echipă, prieteni din copilărie, actualii fotbalişti ai echipei hunedorene şi chiar oameni de rând au fost prezenţi sâmbătă, la bustul regretatului fotbalist, pentru a-i aduce încă un omagiu.
Fanii hunedoreni au pregătit o serie de manifestări pentru acest eveniment care au început dimineaţa, încheindu-se seara, 2 februarie putând fiind catalogată în Hunedoara, drept „ziua dedicată lui Michael Klein”. Încă o dovadă că lumea nu l-au uitat pe „Mişa” şi îi poartă un respect veşnic.
Lacrimi de la Mişa
De 20 de ani se spune că în Hunedoara nu plouă, ci plânge Klein pentru Corvinul, iar sâmbătă „Mişa” a mai vărsat câteva lacrimi auzindu-i pe suporteri cântând deja celebrul refren: „A fost odată de demult/ Un jucător temut/ Cu el Corvinul câştiga/ Respect pe veci, Mişa!”.

Sâmbătă nu a plâns doar Mişa Klein pentru Corvinul, a plâns şi Hunedoara după el şi după vremurile când căpitanul intra pe teren cu pieptul înainte, în faţa coechipierilor pe care îi conducea spre victorie. Fanii hunedoreni au pregătit cu ocazia împlinirii a 20 de ani de la moartea idolului lor un program special, început dimineaţa cu un turneu de fotbal, continuat cu un marş spre bustul lui Michael Klein şi depunerea de coroane, şi încheiat seara cu lansarea a 20 de lampioane alb-albastre. Majoritatea suporterilor de azi nici nu l-a văzut pe Mişa jucând, dar poveştile celor care au avut şansa să-i urmărească tenacitatea şi dorinţa de victorie au fost suficiente pentru ca tinerii susţinători să facă din Klein un erou. „Pentru noi Michael Klein este un simbol al dârzeniei de care au dat dovadă jucătorii echipei Corvinul de pe vremuri şi, de asemenea, el reprezintă un imbold de a nu ceda niciodată în lupta noastră de susţinere a spiritului corvinist, fiind o amintire care ne va călăuzi întotdeauna pe acest drum. Chiar dacă mulţi dintre actualii suporteri nu l-au văzut pe marele Mişa jucând, e o datorie de onoare de a nu uita niciodată că el a dus numele Hunedoarei pe buzele tuturor iubitorilor de fotbal din ţarăşi din străinătate”, a declarat Alin Barna, preşedintele Asociaţiei Suporterilor Corvinişti.
Cu toţii, la bustul căpitanului…
La monumentul închinat marelui Mişa Klein, amplasat în faţa arenei ce-i poartă numele, nu au fost prezenţi doar suporterii, ci şi oficialităţile locale, o parte din foştii coechipieri, actualii componenţi de la FC Hunedoara precum şi simplii oameni de rând au ţinut să-i aducă, la rândul lor, un omagiu „unicului căpitan”. A plecat repede din lumea asta, la doar 33 de ani, fără a-şi mai putea duce la bun sfârşit planurile pe care le avea pentru mult iubita sa echipă, Corvinul Hunedoara.
[notification type=”standard”]
Pe prima pagină într-un cotidian naţional
Ediţia de sâmbătă de cotidianului Prosport l-a avut pe prima pagină pe Michael Klein, prestigiosul jurnal decizând să-i aloce un amplu articol cu ocazia comemorării a 20 de ani de la moartea sa. În materialul din cunoscutul cotidian au fost intervievate 20 de persoane cu care Mişa a avut legătură de-alungul vieţii sale îprintre care se numără fosta soţie, fiica sa, fratele său şi cel mai bun prieten, Ioan Andone. La comemorarea de la Hunedoara, Martin Klein, fratele lui Mişa a depus o coroană de flori şi a rostit câteva cuvinte pentru suporteri.
[/notification]