Connect with us
Data: 16/04/2024
.

Actualitate

Hunedorenii se pot (re)califica în industria alimentară

Publicat

pe

O şansă pentru viitor

Oportunitatea îi vizează atât pe cei care lucrează în acest domeniu, cât şi pe cei din afara lui

Un proiect finanţat de Uniunea Europeană (UE) ce-i vizează atât pe angajaţii din industria alimentară, cât şi pe cei care îşi desfăşoară activitatea în alte domenii, derulat în mai multe judeţe ale ţării, a ajuns şi în Hunedoara. Denumit „Calificarea în industria alimentară, o şansă pentru viitor”, proiectul a fost prezentat ieri, la Deva, în cadrul unui semniar susţinut de mangerul proiectului, Dragoş Frumosu, Tiberiu Foriş, expert calificare şi Denisa Tomulescu, consilier orientare profesională.

Coordonatorii proiectului au susţinut un seminar la Deva

Coordonatorii proiectului au susţinut un seminar la Deva

Parteneri în cadrul proiectului sunt Federaţia Naţională a Sindicatelor din Industria Alimentară (FNSIA), “Hochland România SRL”, “Sergiana Prodimpex SRL”, “Formare Managerială în Turism (FMT) SRL”, “Abeona SRL” şi “Pro Expert SRL”.

Cursuri şi diplome recunoscute în UE

Hunedorenii care lucrează în cadrul unor firme ce activează în industria alimentarăşi doresc să obţinăse (re)califice în acest domeniu au şansa de a participa la cursuri de formare profesională gratuite în cadrul unui proiect finaţat de UE. Desfăşurat în mai multe judeţe ale ţării, proiectul are ca şi obiectiv consilierea şi orientarea profesională a minimum 3.200 de persoane, precum şi (re)calificarea a cel puţin 2.000 de angajaţi, în cadrul a trei centre specializate, regionale pentru un număr de 34 de calificări. Beneficiarii acestui proiect sunt angajaţii din industria alimentară sau alte domenii care, prin participarea la aceste cursuri de pregătire profesională, vor avea posibilitatea de a efectua pregătirea practică în cadrul întreprinderilor de profil, diplomele obţinute fiind recunoscute atât la nivel naţional, cât şi al Uniunii Europene. “Este un proiect care se adresează angajaţilor care doresc să obţină o calificare în acest domeniu de activitate. La aceste cursuri de formare profesioanală pot participa atât angajaţii din industria alimentară, care lucrează ca necalificaţi, sau cei care doresc să obţină o nouă calificare, precum şi cei care muncesc în alte domenii de activitate. Avem nevoie de persoanal calificat în această industrie în care siguranţa alimentară este extrem de importantă. Acesta este şi scopul proiectului nostru”, a precizat Dragoş Frumosu în cadrul seminarului.

Advertisement

Actualitate

FOTO: Căutările persoanei posibil înecate, suspendate

Publicat

pe

Redactat de

Căutările pentru persoana posibil înecată în lacul de acumulare al Barajului Hațeg, din localitatea Sântămăria Orlea, au ajuns la a treia zi fără să ofere vreun rezultat concret.

Operațiunea de intervenție de astăzi a implicat echipaje extinse, printre care s-au numărat scafandri pompieri de la ISU Alba și ISU Hunedoara, alături de scafandri de la Serviciile Salvamont din județele Gorj, Harghita, Mureș și Hunedoara.

”Cea de-a treia zi a căutărilor persoanei posibil înecate în lacul de acumulare al Barajului Hațeg, din localitatea Sântămăria Orlea, s-au încheiat fără niciun rezultat. La intervenția de astăzi au participat scafandri pompieri de la ISU Alba și ISU Hunedoara, dar și scafandri de la Serviciile Salvamont din județele Gorj, Harghita, Mureș și Hunedoara. Astăzi, la misiunea de căutare s-au folosit aparate speciale pentru detectarea corpurilor de dimensiuni medii și mari, aflate sub apă, acționând, totodată, și scafandri”, transmite ISU Hunedoara.

În funcție de starea vremii, căutările vor fi reluate. Județul Hunedoara se află sub incidența unei atenționări meteorologice „Cod galben ” de averse, grindină, descărcări electrice și vijelii, valabil până în data de 17.04.2024, ora 20.00.
De asemenea, meteorologii au transmis și o informare meteo de instabilitate atmosferică, valabilă până în data de 18.04.2024, ora 20.00.

FOTO: ISU Hunedoara

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate

Transport public local gratuit pentru aproximativ 7.000 de pensionari din Deva – plafon majorat

Publicat

pe

Redactat de

Conducerea municipalității devene dorește majorarea plafonului de venituri până la care pensionarii din oraș pot beneficia de transport public local gratuit.

Ca urmare a creșterii punctului de pensie, de la 1 ianuarie 2024, o anumită categorie de pensionari rămâne fără gratuitate la transportul public local. Primarul municipiului Deva, Florin Oancea, a inițiat un proiect de hotărâre prin care plafonul să fie majorat, de la 1.500 lei la 2.000 de lei.

„Ne prețuim seniorii pentru ceea ce au făcut de-a lungul zecilor de ani, pentru orașul nostru! Având în vedere că, de la 1 ianuarie 2024, punctul de pensie a crescut la 2.032 de lei, o anumită categorie de pensionari rămâne fără gratuitatea la transportul public local din municipiul Deva. Pentru a-i ajuta pe acești pensionari, am hotărât să inițiez un proiect de hotărâre de consiliu local, prin care să creștem plafonul de la 1.500 lei la 2.000 de lei. Voi supune proiectul la vot consilierilor locali, în ședința ordinară din această lună. Astfel, pensionarii la care li s-au mărit pensiile, nu vor mai fi nevoiți să scoată din buzunar costul biletelor de călătorie pentru transportul public local. Biletele vor fi gratuite! Este un efort bugetar în plus la bugetul local, dar consider că o pensie de 2.000 de lei nu este mare, în condițiile în care rata inflației a crescut, lucru care presupune prețuri mai mari la alimente, produse, servicii etc.. Acest efort financiar este, în primul rând, o recunoaștere a contribuției seniorilor noștri care au muncit o viață pentru comunitatea locală. Din evidențele Casei Județene de Pensii, în Deva sunt în jur de 7000 de pensionari care se încadrează în acest plafon. Pensionarii noștri merită să fie răplătiți de către administrația publică locală, respectați și să ducă o viață demnă!”, a declarat Nicolae-Florin Oancea, primarul Municipiului Deva.

Citeste mai mult ...

Actualitate

CJ Hunedoara la ceas aniversar

Publicat

pe

Redactat de

Consiliul Județean Hunedoara împlinește astăzi 32 de ani de la înfințare.

Reprezentanții instituției județene fac precizarea că în data de 16 aprilie 1992 s-a desfășurat ședința de constituire și a fost stabilită prima componență a CJ Hunedoara.

Mai mult decât atât doresc să mulțumească tuturor celor care în decursul acestor ani au contribuit la dezvoltarea instituției.

”Astăzi, 16 aprilie, aniversăm 32 de ani de la înființarea Consiliului Județean Hunedoara. În 16 aprilie 1992, s-a desfășurat ședința de constituire și a fost stabilită prima componență a CJ Hunedoara. În acești 32 de ani, instituția a cunoscut o dezvoltare permanentă și a devenit unul dintre pilonii administrației publice locale, onorându-și misiunea, valorile și viziunea asumate de-a lungul timpului. Acum, la împlinirea a 32 de ani de activitate, Consiliul Județean Hunedoara traversează cea mai prosperă perioadă de la înființarea sa, prin fondurile de dezvoltare atrase, prin proiectele de investiții pe care le derulează la nivelul județului Hunedoara și prin domeniile de interes public pe care le gestionează, împreună cu instituțiile din subordine. Se cuvine să mulțumim tuturor celor care au contribuit la dezvoltarea acestei instituții, așa cum o știm noi astăzi, iar celor care nu mai sunt printre noi le aducem un omagiu și le datorăm recunoștința noastră. Împreună, am transformat Consiliul Județean Hunedoara într-o instituție solidă și respectată atât în Regiunea Vest, cât și în țară”, informează reprezentanții Consiliului Județean Hunedoara.

FOTO: ARHIVĂ

Citeste mai mult ...

SERVICII

Reparații pentru casa ta, executăm în regim de urgență țiglă ceramică, țiglă metalică, dulgherie, placări cu polistiren și orice tip de model. Orice reparații de urgență.
Discount la materiale 15%, materialele le avem pe stoc. Cerem și oferim seriozitate. Firmă autorizată.
Relații la nr. de telefon 0756.467.737.

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate