Connect with us
Data: 21/07/2024
.

Actualitate

“i – Tour Schi – 2013” promovează pârtiile din Straja şi Parâng

Publicat

pe

Aproape 20 de pârtii de schi omologate din judeţul Hunedoara vor beneficia de publicitate intensă, în 2013, prin intermediului unui program derulat de o firmă de bere, în parteneriat cu Federaţia Asociaţiilor de Promovare Turistică din România şi Asociaţia pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului din judeţul Braşov. Pârtiile se află în staţiunile Straja şi Parâng din Valea Jiului şi vor fi promovate atât prin pliante cu hărţi, oferite gratuit unităţilor de cazare din ţarăşi centrelor de info-turistice, cât şi online prin intermediul website-ului www.i-tour.ro. Programul „i- Tour Schi” adună în portofoliu pentru promovare 39 de domenii schiabile cu pârtii omologate din 15 judeţe ale României.

Actualitate

PNL Hunedoara a omagiat memoria lui Avram Iancu, pe Muntele Găina

Publicat

pe

Redactat de

Liberalii hunedoreni au omagiat și în acest an memoria lui Avram Iancu, la serbările tradiționale de pe Muntele Găina.

 

După slujba religioasă oficiată la peste 1400 de metri altitudine, reprezentanții Partidului Național Liberal Filiala Hunedoara, în frunte cu deputatul Vetuța Stănescu – președintele partidului, au depus o coroană de flori la monumentul lui Avram Iancu, în semn de omagiu față de lupta și sacrificiul Eroului Național de la nașterea căruia s-au împlinit anul acesta 200 de ani.

 

„În fiecare an, momentul omagial dedicat lui Avram Iancu de pe Muntele Găina ne aduce împreună pentru a comemora lupta și sacrificiile acestui mare erou al neamului nostru. La 200 de ani de la nașterea Crăișorului Munţilor ducem mai departe și transmitem cu respect și recunoștință generațiilor următoare valorile și principiile pentru care Avram Iancu a luptat, menținând viu spiritul românesc și dorința de libertate. Să nu uităm niciodată de strămoșii noștri, de crezurile care i-au însoțit peste veacuri, pe cei care și-au pus viețile în slujba unui ideal, al unui crez. Eroi ca Avram Iancu vor rămâne pentru totdeauna în inimile noastre”, a declarat deputatul Vetuța Stănescu, președintele PNL Hunedoara.

Advertisement

La manifestările organizate pe Muntele Găina a fost prezent și Călin Petru Marian, fiu al Țării Moților. „Țara Moților este „țara” sufletului meu, iar Avram Iancu este eroul nostru, al tuturor trăitorilor de pe aceste meleaguri încărcate de istorie. Pe Muntele Găina, acolo unde an de an, cu emoție, cinstim memoria și lupta Crăişorului Munților, sufletul nostru este și mai aproape de spiritul românesc. Alături de deputatul Vetuța Stănescu – președintele PNL Hunedoara și de colegii liberali am fost prezent și anul acesta – Anul Avram Iancu, la serbările de pe Muntele Găina și, în semn de pios omagiu, am depus o coroană de flori la Troița lui Avram Iancu, de la nașterea căruia s-au împlinit 200 de ani. Sunt fiu al acestor meleaguri și duc mai departe cu mândrie și credință valorile, idealurile și crezurile care i-au însoțit peste veacuri pe bravii noștri înaintași. Glorie eternă eroilor neamului românesc!”, a precizat Călin Petru Marian.

Organizată pe un platou montan situat la limita județelor Alba, Arad și Hunedoara, manifestarea etno-culturală de pe Muntele Găina a fost menționată prima dată în documente în anul 1816, dar tradiția ei se pierde în negura timpului.

 

Sursa foto: PNL Hunedoara/Facebook
Citeste mai mult ...

Actualitate

Mai multe clădiri din comuna Baru, reabilitate

Publicat

pe

Redactat de

Administrația locală din Comuna Baru, județul Hunedoara, a inițiat o licitație pentru contractul de „Execuție lucrări aferente obiectivului de investiții: REABILITARE CLĂDIRI PUBLICE, ÎN COMUNA BARU, JUDEȚUL HUNEDOARA”.

Proiectul, finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), are o valoare totală de 14.466.477 lei și vizează reabilitarea a opt clădiri publice esențiale pentru comunitate. Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 29 iulie.

Clădirile care urmează să fie reabilitate includ Școala Gimnazială Petroș, corp C2, Școala Livadia, sediul Gărzii de Intervenție IGSU – SMURD, sediul Serviciilor Publice, sediul Serviciilor Sociale, Școala Baru, Școala Valea Lupului, și sediul Poliției Locale și Sala de Adunări Publice Livadia. Aceste clădiri sunt cruciale pentru buna funcționare a serviciilor publice din comună.

Proiectul prevede multiple intervenții arhitecturale și structurale, cum ar fi termoizolarea pereților exteriori, înlocuirea tâmplăriei exterioare, termoizolarea planșeului peste subsol și acoperișului sau a planșeului de pod. De asemenea, vor fi înlocuite șarpanta și învelitoarea, precum și sistemul de colectare a apelor meteorice. Lucrările includ și refacerea finisajelor interioare și exterioare, repararea trotuarelor de protecție, recompartimentări interioare și amenajări exterioare.

În plus, proiectul urmărește asigurarea unui sistem eficient de producere a energiei termice, modernizarea instalațiilor de iluminat, instalarea și modernizarea sistemelor de climatizare și ventilare mecanică, și instalarea unor sisteme alternative cu eficiență energetică pentru producerea energiei electrice și/sau termice. Instalările și echipamentele montate pe fațadele clădirilor vor fi demontate și remontate.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Ministrul Sorin Grindeanu: „Se lucrează pe lotul Margina – Holdea. Nu am emoții că vom avea întârzieri”

Publicat

pe

Redactat de

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat că se lucrează de câteva luni pe lotul de autostradă dintre Margina și Holdea, afirmând că nu are emoții că vor exista întârzieri pe acest tronson extrem de important al A1 Lugoj – Deva.

 

Se lucrează, în acest moment, de câteva luni, s-a intrat în tot ceea ce înseamnă lucrări de piloți, de foraje, lucrări ce țin de finalizarea acelui proiect și nu am emoții că vom avea întârzieri sau lucruri care să pună sub semnul întrebării finalizarea acestei bucăți extrem de importante, cea de la Margina la Holdea”, a declarat, vineri, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, la semnarea contractului pentru finalizarea Drumului de legătură Autostrada A1 (Arad- Timișoara)- DN 69.

Singura bucată lipsă din autostrada care leagă Sibiu de Nădlac

Reamintim că, lotul 2 al A1 Lugoj – Deva are o lungime de 9,13 kilometri, dintre care 2,13 kilometri reprezintă celebrele tuneluri pentru urși și este singura porțiune lipsă din autostrada care leagă Sibiu de Nădlac.

Sursa foto: Asociația „Pro Infrastructură”

Contractul, în valoare de 1, 826 de miliarde de lei (fără TVA), semnat cu UMB, este finanțat preponderent prin PNRR, însă, pentru a lua banii europeni, autostrada trebuie finalizată cel târziu în 2026. Reprezentanții Asociației „Pro Infrastructura”, cei care monitorizează marile proiecte de infrastructură din România, s-au arătat sceptici în ceea ce privește finalizarea la timp a acestei secțiuni de autostradă. Aceștia spuneau, în urmă cu trei luni, într-o postare pe pagina oficială de pe rețeaua de socializare, că finalizarea bucății lipsă din autostrada A1 Lugoj – Deva, secțiunea Margina -Holdea, ar putea să fie împinsă în 2027, cu un an mai târziu de termenul limită impus de PNRR.

Finalizarea acestui tronson lipsă din autostrada A1 Lugoj – Deva este una dintre cele mai aşteptate lucrări de infrastructură mare pentru vestul ţării. Și asta pentru că, odată ce acest lot va fi terminat, se va putea circula pe A1(parte a Coridorului 4 Pan-European) de la Sibiu la Nădlac fără întreruperi, doar în regim de autostradă.

Advertisement
Citeste mai mult ...

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate