Connect with us
Data: 13/06/2024
.

Petroşani

În Liga 3. Jiul și-a făcut viața mai ușoară

Publicat

pe

În Liga 3 de fotbal continuă meciurile din play-off-urile și, respectiv, play-out-urile, din cele zece serii. În seria 7, în play-out, evoluează și Jiul Petroșani.

Victorie pe terenul liderului

În etapa a IV-a, penultima din turul play-out-uluil Jiul Petroșani a evoluat pe terenul primei clasate, Universitatea 2 Craiova. Trupa din Valea Jiului, care pare că este în revenire de formă, s-a impus, oarecum surprinzător, cu scorul de 2-0 (1-0), prin golurile înscrise de Răzvan Covaci (15) și Bebeto Lupuleț (47) și, astfel, petroșănenii privesc cu multă relaxare deja finalul de campionat. Rezultatul este de apreciat și mai mult, întrucât trupa pregătită de Flavius Boroncoi a jucat în inferioritate numerică din minutul 30, autorul primului gol al petroșănenilor fiind eliminat. În momentul de față, Jiul, pentru care, la Craiova, au jucat Popescu – Geangălă (Bala), Stancu, Sandu, Pocioian – Covaci, Pencea, Ciubotariu, Gaspar – Batchabi (Assi), Lupuleț (Pătlăgică), este pe locul al patrulea, cu 26 de puncte, iar craiovenii, cu 37 de puncte, rămân lideri.

Distanță liniștitoare

La finalul play-out-ului retrogradează direct ultimele clasate, plus cele mai slabe locuri 5 din cele zece serii. Pe locul 5 se află FCU 2 Craiova, cu 13 puncte, la o distanță liniștitoare pentru Jiul. În ultimul meci disputat doljenii nu au făcut decât un egal, scor 2-2, pe terenul ultimei clasate, CSO Turceni. Gazdele au avut 1-0 la pauză, gol Răzvan Vespe (29) și și-au dublat avantajul în repriza secundă, prin Robert Bubuioc (64), însă echipa vizitatoare a egalat grație “dublei” semnate de Angelo S]rbu (69 și 78). În celălalt meci al rundei a IV-a Gilortul Târgu Cărbunești, locul 2 cu 32 de puncte, a remizat, acasă, 0-0, cu Voința Lupac, locul 3, cu 26 de puncte, echuipa din Caraș având golaveraj mai bun decât Jiul. Oricum, experiența anilor trecuți ne arată nu se prea retrogradează din Liga 3, dar un minim de siguranță nu strică niciodată.

Advertisement

Astăzi, acasă, cu Cărbuneștiul

În etapa a V-a, ultima a turului, Jiul Petroșani va juca, pe teren propriu, cu Gilortul Târgu Cărbunești, partida urmând a se disputa astăzi, cu începere de la ora 17:00. Tot astăzi, și de la aceeași oră, se mai joacă și întâlnirea FCU 2 Craiova – Universitatea 2 Craiova. Ultimul meci al etapei, Voința Lupac – CSO Turceni, se va disputa sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 17:00.

Actualitate

Ofertă bogată pentru românii de pretutindeni, la UPET

Publicat

pe

Redactat de

Universitatea din Petroșani prezintă oferta educațională pentru studiile de licență și master. Fiecare facutate din cadrul instituției de învățământ superior de la Petroșani are specializări attractive pentru toți cei care doresc să se înscrie.

Mai mult decât atât există, ca în fiecare an, și locuri pentru românii de pretutindeni.

”Români de pretutindeni, descoperiți oportunitățile noastre academice! Vă așteptăm să faceți parte din comunitatea noastră academică diversă și dinamică! Licență și Master: Alegeți dintr-o gamă largă de programe academice adaptate nevoilor și intereselor dumneavoastră. Oportunități nelimitate: Universitatea din Petroșani este locul unde poți să-ți dezvolți cunoștințele și să-ți urmărești pasiunile, indiferent de locul în care te afli în lume. Înscrie-te acum ONLINE și transformă-ți visul academic în realitate: https://admitere.upet.ro/”, informează reprezentanții Universității din Petroșani.

FOTO: FACEBOOK UNIVERSITATEA DIN PETROȘANI

Citeste mai mult ...

Actualitate

Proiecte administrative la Universitatea din Petroșani

Publicat

pe

Redactat de

Universitatea din Petroșani își dorește să realizeze cât mai multe proiecte de investiții care să sporească atât confortul studenților cât și al catrelor didactice și al personalului auxiliar.

Chiar care au mai existat anumite discuții în ceea ce privește treptele deteriorate care se află în vecinătatea parcării studenților, rectorul Universității din Petroșani, Prof Univ Dr Ing Radu Sorin Mihai, spune că acestea aparțin administrației locale și nu universității.

”Treptele de lângă parcarea studenților nu aparțin Universității din Petroșani. De acele trepte trebuie să se ocupe cei de la Primăria Municipiului Petroșani pentru că nu sunt întabulate pe instituția noastră”, a declarat Prof Univ Dr Ing Radu Sorin Mihai rectorul Universității din Petroșani.

Mai mult decât atât, rectorul mai spune faptul că face în continuare demersuri pentru preluarea clădirii abandonate a Casei Universitare.

”În ceea ce privește Casa Studenților, ea după cum este construită nu se pretează pentru administrația locală. La subsol există o sală mare pentru discotecă, urmează un etaj unde există o garderobă și câteva camere, urmează o sală mare de spectacol cu aproximativ 400 de locuri. Cel mai important lucru este ca această clădire să fie transferată către noi pentru a o putea pune în valoare”, a mai precizat sursa citată.

În acest moment clădirea se află într-un stadiu avansat de degradare, multe din ferestre fiind vandalizate. Au existat cazuri când oameni ai străzii sau persoane care consumau substanțe interzise au fost ridicate de acolo de către oamenii legii.

Advertisement

FOTO: ARHIVĂ

Citeste mai mult ...

Actualitate

Incendiu la o casă din municipiul Petroșani

Publicat

pe

Redactat de

În această seară pompierii de la Petroșani au fost solicitați să intervină la un incendiu pe strada Maleia din localitate. La sosirea echipajelor incendiul se manifesta la mansarda și la acoperișul casei, cu posibilitatea de extindere a flăcărilor la o locuință din imediata apropiere.

Incendiul a fost lichidat iar cauza probabilă de producere a incendiului urmează a fi stabilită.

”În urmă cu puțin timp, pompierii Detașamentului Petroșani au intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și cu o ambulanță SMURD, pe strada Maleia din municipiu, unde a fost semnalat un incendiu izbucnit la o casă. La sosirea echipajelor operative, incendiul se manifesta la mansarda și la acoperișul casei, cu posibilitatea de extindere a flăcărilor la o locuință din imediata apropiere. Pompierii au acționat cu promptitudine și incendiul a fost stins în limitele găsite, casa învecinată nu a fost afectată și din fericire, nu au  fost înregistrate victime. Totodată, în timpul intervenției, pompierii au extras din imobil două butelii de aragaz, inlaturand astfel pericolul unei explozii. Cauza probabilă de producere a incendiului urmează a fi stabilită”, informează reprezentanții ISU Hunedoara.

FOTO: ISU HUNEDOARA

Citeste mai mult ...

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate