Connect with us
Data: 19/04/2024
.

Actualitate

Încă cinci blocuri din Deva vor contorizare individualã la termoficare

Publicat

pe

Proiect în derulare, cu succes, al CE Hunedoara

Dupã o perioadã de timp în care mulţi locuitori ai reşedinţei de judeţ au renunţat la sistemul de termoficare centralizat în favoarea centralelor murale, la sediul secţiei de Termoficare a Complexului Energetic Hunedoara (CEH) existã tot mai multe cereri pentru rebranşare. Astfel, în doar câteva luni de la demararea unei campanii de contorizare individuală peste 350 de apartamente au fost conectate la acest sistem.

Centrale-apartamentDe asemenea, la secţia Termoficare din cadrul CEH existã cerere pentru a se realiza aceste lucrãri la încã cinci blocuri de locuinţe din Deva.

Alternativă la scumpirea gazului

Costul fiecãrui branşament se încadreazã în jur de 1.500 de lei. În acest preţ intrã reţeaua de termoficare pânã la limita de proprietate a fiecãrui beneficiar (materiale şi montaj), precum şi costul contorului. Cei care au centrale murale deja montate, au avantajul cã instalaţia interioarã e deja instalată, pe orizontalã, în apartamente.

Avantajele imediate ale acestui sistem sunt cã beneficiarul poate opta, printr-o simplã comutare, între cele douã variante de încãlzire, iar cantitatea de energie termicã consumatã este contorizatã la nivel de apartament. Astfel, consumul este mãsurat individual, fãrã sã mai fie repartizate cantitãţi de cãldurã de cãtre asociaţiile de proprietari pentru suprafeţele radiante comune. De asemenea, privitã în perspectivã aceastã investiţie va fi cu siguranţã una extrem de beneficã. Mai exact, dacã nu vor exista schimbãri, în urmãtorii 5 ani, consumatorul casnic va plãti gazul la preţ dublu faţã de cel actual. În acest fel, devenii branşaţi şi la sistemul de termoficare vor avea o alternativã care cu siguranţã va fi mai ieftinã decât încãlzirea pe gaz. costel-alic2„În condiţiile în care reţelele urbane de termoficare au fost modernizate într-un procent covârşitor, termoficarea este o soluţie viabilã şi mai ieftinã pentru deveni. Este important cã aceştia pot alege ce sistem de încãlzire doresc sã foloseascã, în funcţie de necesitãţi. De exemplu, în alte localitãţi din judeţ nu existã alternative. Este şi cazul locuitorilor municipiului Hunedoara care sunt consumatori captivi, aceştia nu au altã soluţie decât încãlzirea pe bazã de gaz”, spune Costel Alic, directorul general al C.E. Hunedoara.

Advertisement

Actualitate

FOTO: Iarna s-a reîntors în zonele montane

Publicat

pe

Redactat de

Zonele montane au fost acoperite de un strat subțire de zăpadă, chiar și în mijlocul lunii aprilie. Drumarii au fost nevoiți să intervină în județele Hunedoara și Vâlcea, unde zăpada a acoperit DN 7A.

Imaginile postate de drumari arată DN 7A, la limita dintre județele Hunedoara și Vâlcea, acoperit de un veșmânt alb, însă zăpada este mai mult o amintire a iernii decât o prezență masivă.

Chiar și în fața acestui strat subțire, drumarii au intervenit pentru a asigura circulația în siguranță, conștienți fiind de imprevizibilitatea condițiilor meteo montane.

De altfel, și în masivele montane din județ s-a așternut un strat subțire de zăpadă.

FOTO: DRDP Timișoara

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate

Colegiul Național „Iancu de Hunedoara” din Hunedoara este câștigătorul concursului de cultură generală „Citești și câștigi!”

Publicat

pe

Redactat de

Colegiul Național „Iancu de Hunedoara” din Hunedoara este câștigătorul concursului de cultură generală „Citești și câștigi!”.
Întâlnirile din finala mica și finala mare, desfășurate în zilele de 17 și 18 aprilie, au încheiat competiția ajunsă la ediția a X-a și au stabilit podiumul.
Pe locul doi s-a clasat Liceul Teoretic „Avram Iancu” din Brad, care a pierdut în finala mare în fața echipei de la CN „Iancu de Hunedoara”. Și finala mică a fost extrem de disputată. Locul trei a fost ocupat de echipa Liceului Teoretic „Mircea Eliade” din Lupeni, după o luptă foarte strânsă cu echipa Liceului Teoretic „I. C. Brătianu” Hațeg, care a obținut locul patru și mențiune.
Premiul juriului a fost acordat concurenților de la Liceul Tehnologic „Grigore Moisil” Deva, care a avut o evoluție constantă de-a lungul confruntărilor, a manifestat interes pentru temele propuse spre studiu și a dovedit spirit de echipă și fair-play.
La această a zecea ediție a concursului „Citești și câștigi!” au luat parte 24 de colegii și licee din județul Hunedoara. Odată cu ediția aniversară, concursul a devenit marcă înregistrată la Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci, ceea ce dovedește originalitatea, importanța și calitatea ridicată a competiției.
Tematica ediției a X-a a atins o paleta largă de subiecte: scriitori români și străini, cinematografie și sport, geografia fascinantă a Americii de Sud, zborul ca vis al omului, muzica nemuritorilor The Beatles. Cea mai importantă temă de concurs a fost cea legată de Transilvania și de figura Eroului Național Avram Iancu, de la a cărui naștere se împlinesc anul acesta 200 de ani. Totodată, premiile puse în joc au fost unele atractive, iar tombola de la finalul competiției a adus alte câștiguri valoroase concurenților.
Citeste mai mult ...

Actualitate

Pași pentru modernizarea Parcului Central din Hunedoara

Publicat

pe

Redactat de

Parcul Central din municipiul Hunedoara urmează a intra într-un amplu proiect de reabilitare.

În acest moment proiectul tehnic este finalizat și se află în analiza celor de la Agenţia de Dezvoltare Regională Vest. După ce documentația va fi gata, se va depune o cerere de finanțare pentru acest proiect.

”Una dintre cele mai frecvente întrebări adresate de persoanele care urmăresc această pagină, în ultimii doi-trei ani, este: „De ce nu faceţi ceva şi cu Parcul Central?”. Facem! Prin Hotărârea Consiliului Local nr. 415/2022 a fost aprobată Documentaţia de Avizare a Lucrărilor de Intervenţie. Proiectul tehnic este gata şi se află acum în analiza Agenţiei de Dezvoltare Regională Vest (instituţia căreia ne vom adresa pentru obţinerea finanţării). De îndată ce toată documentaţia necesară va fi gata, vom depune o cerere de finanţare a proiectului. Astăzi, cu ajutorul unor randări grafice, putem prezenta viziunea Primăriei municipiului Hunedoara despre felul în care va trebui să arate Parcul Central, după finalizarea lucrărilor”, informează reprezentanții Primăriei Municipiului Hunedoara.

FOTO: FACEBOOK PRIMĂRIA HUNEDOARA

Citeste mai mult ...

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate