Connect with us
Data: 22/04/2024
.

Actualitate

Incidente rutiere în județ. Șoferii s-au ales cu dosare penale

Publicat

pe

În perioada recentă, mai multe incidente rutiere au fost raportate în diferite zone ale județului Hunedoara. Acestea includ conducerea sub influența alcoolului, dreptul de a conduce anulat, înmatricularea suspendată a vehiculelor și lipsa poliței RCA valabile.

Conducătorii auto implicați, cu vârste cuprinse între 26 și 64 de ani, au fost sancționați, iar autoritățile au întocmit dosare de cercetare penală pentru fiecare caz. Aceste evenimente subliniază importanța respectării regulilor de circulație și necesitatea unor măsuri adecvate pentru prevenirea astfel de situații pe drumurile publice.

La data de 01 aprilie 2024, în jurul orei 02:50, polițiștii Secției de Poliție Rurală Ilia au oprit pentru control autoturismul condus de un bărbat de 38 de ani, din județul Botoșani, care se deplasa pe DN 68A, în comuna Dobra.

Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o valoare de 0,74 mg/l, alcool pur în aerul expirat.

La data de 31 martie 2024, în jurul orei 12:30, polițiștii Secției de Poliție Rurală Hațeg au depistat în trafic un bărbat de 64 de ani, din Hațeg, care conducea un autoturism pe DC 83, pe raza localității Păclișa, având dreptul de a conduce vehicule anulat.

De asemenea, polițiștii au stabilit că înmatricularea autoturismului era suspendată din data de 06 iunie 2020, ca urmare a expirării ITP și, în plus, autoturismul nu avea o poliță RCA valabilă, fapt pentru care bărbatul a fost sancționat contravențional.

În data de 31 martie 2024, în jurul orei 21:00, polițiștii au depistat un bărbat de 38 de ani, din orașul Uricani, care conducea un autoturism pe strada Parc Octogon, din municipiul Vulcan. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 1,24 mg/l, alcool pur în aerul expirat.

Advertisement

În data de 31 martie 2024, în jurul orei 02:00, polițiștii au observat în trafic un autoturism oprit pe contrasens, pe DN 76 (intersecția Ruda Brad), la volanul autoturismului aflându-se un bărbat de 30 de ani, din comuna Vălișoara, care dormea.

Polițiștii i-au solicitat conducătorului auto să prezinte documentele personale și pe cele ale autoturismului condus, ulterior acesta fiind testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 0,93 mg/l, alcool pur în aerul expirat.

În data de 31 martie 2024, în jurul orei 00:25, polițiștii au oprit în trafic, pe raza orașului Petrila, autoturismul condus de un tânăr de 27 de ani, din orașul Petrila.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, care a indicat o valoare de 0,66 mg/l, alcool pur în aerul expirat.

În data de 30 martie 2024, la ora 01:40, polițiștii au oprit în trafic, pe strada Ovid Densușianu, din orașul Călan, autoturismul condus de un bărbat de 43 de ani, din orașul Călan. Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 0,62 mg/l, alcool pur în aerul expirat.

Advertisement

La data de 30 martie 2024, în jurul orei 00:20, polițiștii au oprit în trafic, pe strada Cimpa, din Petrila, autoturismul condus de un tânăr de 26 de ani, din Petrila.

Conducătorul auto a fost testat alcooltest, aparatul indicând o valoare de 0,53 mg/l, alcool pur în aerul expirat.

În cauzele prezentate, polițiștii au întocmit dosare de cercetare penală, transmite IPJ hunedoara.

Actualitate

Deva va găzdui Olimpiada Națională de Limba Engleză. Peste 600 de elevi și profesori din toată țara, așteptați

Publicat

pe

Redactat de

Municipiul Deva va găzdui Olimpiada Națională de Limba Engleză. Peste 600 de elevi și profesori, din toată țara, sunt așteptați în orașul de la poalele Cetății. Deschiderea festivă a evenimentului va avea loc sâmbătă, 27 aprilie, la Centrul Cultural „Drăgan Muntean” din municipiu.

În perioada 27 aprilie – 1 mai 2024, Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Hunedoara organizează, în parteneriat cu Ministerul Educației, Olimpiada Națională de Limba engleză, clasele VII-XII, acțiune la care vor participa 522 de elevi din toată țara, selecționați în urma etapei județene a acestui concurs școlar, însoțiți de 60 de profesori coordonatori ai loturilor, precum și 60 de cadre didactice de renume din învățământul universitar și preuniversitar, reunite în cadrul Comisiei Centrale a Olimpiadei Naționale de Limba engleză.

“Deschiderea festivă a olimpiadei va avea loc sâmbătă, 27 aprilie 2024, începând cu orele 17:30, la Centrul Cultural „Drăgan Muntean” Deva, iar festivitatea de premiere a participanților distinși cu premii și mențiuni, se va desfășura miercuri, 1 mai 2024, începând cu orele 09:30, în aceeași locație. Elevii vor susține probele de concurs la Colegiul Național „Decebal” Deva, proba scrisă, în data de 28 aprilie 2024, începând cu ora 09:30, iar proba orală, în data de 29 aprilie 2024, începând cu ora 9:30”, au informat reprezentanții IȘJ Hunedoara.

Pe lângă activitățile specifice competiției, elevii participanți, însoțiți de profesorii lor, vor vizita obiective istorice, culturale și turistice din municipiul Deva și din județul Hunedoara.

“Olimpiada înseamnă competiţie, întâlnire a valorilor, măsurarea propriilor performanţe şi dorinţa firească de a cuceri noi teritorii ale domeniului pentru care elevii și-au descoperit o anume vocaţie şi pasiune. Este o comuniune a educaţiei în spiritul adevărului, binelui şi frumosului. Este o întâlnire a celor mai buni, aşteptată cu emoţie, cu bucurie neliniştită și cu voluptatea confruntărilor intelectuale. Le urăm un călduros Bun-venit participanților, succes deplin la această competiție frumoasă, sperând că se vor bucura de o ședere cât mai plăcută în orașul nostru!”, a declarat inspector școlar general, prof. dr. Maria Ștefănie.

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate

Centrul Cultural „Adrian Păunescu” – inaugurat la Brad, în prezența membrilor familiei regretatului poet

Publicat

pe

Redactat de

Centrul Cultural „Adrian Păunescu” din municipiul Brad a fost inaugurat, sâmbătă, în prezența membrilor familiei regretatului poet, soția Carmen, fiica Ana -Maria și nepoata Alexandra, precum și a cunoscutului interpret de muzică folk Ducu Bertzi.

Amenajat într-o clădire aflată pe strada care îi poartă numele marelui poet român, Centrul Cultural „Adrian Păunescu” va găzdui activități culturale, sociale și educative.

“Centrul Cultural “Adrian Păunescu” a fost amenajat în clădirea reabilitată cu fonduri europene nerambursabile, care a a aparținut până în anul 2006 Minei Țebea, respectiv fosta cantină a minerilor situată pe strada Adrian Păunescu din municipiul Brad. Clădirea astfel salvată a devenit un spațiu unde se vor desfășura activități culturale, sociale și educative. Cu acest prilej, după inaugurarea centrului cultural, la sala Cinema Zarand BRAD a avut loc un spectacol de muzica și poezie intitulat ”Mărturie” susținut de Ana-Maria Păunescu, Ducu Bertzi și Constantin Neculae. Spectacolul a fost încărcat de emoție, fiind apreciat de publicul brădean iubitor de muzică folk și poezie”, a anunțat Florin Cazacu, primarul municipiului Brad.

Sursa foto: Florin Cazacu/Facebook
Citeste mai mult ...

Actualitate

12 tone de material antiderapant, în mai multe zone din Valea Jiului

Publicat

pe

Redactat de

În urma ninsorilor din ultimele ore, drumarii au fost nevoiți să intervină pe mai multe secțiuni de drum din Valea Jiului.

Astfel au fost răspândite peste 12 tone de material antiderapant pe  DN 66 și DN 7A în în zonele Obârșia Lotrului – Petroșani, respectiv Câmpu lu Neag.

”În cursul dimineții, pe raza de activitate a SDN Deva, s-a acționat cu 2 autoutilaje și s-au răspândit 12 tone material antiderapant pe DN 66 și DN 7A. Pe cele două drumuri, în zonele Obârșia Lotrului – Petroșani, respectiv Câmpu lu Neag, carosabilul este umed, cu zăpadă îmbibată cu material antiderapant”, informează reprezentanții DRDP Timișoara.

FOTO: FACEBOOK DRDP TIMIȘOARA

Citeste mai mult ...

Actualitate