Connect with us
Data: 30/04/2024
.

Actualitate

Infracțiuni de tâlhărie și furt, în Valea Jiului

Publicat

pe

Polițiști din două localități ale Văii Jiului au fost sesizați cu privire la săvârșirea unor fapte împotriva legii. Astfel la Aninoasa unui minor i-a fost sustras un telefon mobil iar la Lupeni două persoane au fost identificate după ce transportau cu un autoturism panouri de tablă și sârmă, acestea fiind sustrase din incinta unei unități miniere din Lupeni.

În ambele cazuri organelle legii au întocmit dosare de cercetare penală.

”La data de 09 aprilie a.c., polițiștii au fost sesizați de o femeie din Aninoasa cu privire la faptul că, în seara de 09 aprilie 2024, în jurul orei 22:50, un tânăr l-a agresat fizic și i-a sustras telefonul mobil al fiului său, în vârstă de 22 de ani, din Aninoasa. Persoana vătămată le-a relatat polițiștilor care s-au deplasat la fața locului că, în timp ce se deplasa prin cartierul Bujorului, din Aninoasa, a fost abordat de un tânăr care l-a lovit cu palmele peste față, după care i-a sustras telefonul mobil din buzunarul pantalonilor, apoi i-a cerut 1.000 de lei în schimbul recuperării telefonului mobil. În urma activităților investigative, polițiștii l-au identificat pe tânărul bănuit de comiterea infracțiunii de tâlhărie calificată reclamată, de la care au reușit și recuperarea telefonului mobil sustras. În data de 09 aprilie 2024, în intervalul orar 14:00-16:00, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Lupeni au desfășurat o acțiune pe raza municipiului Lupeni, în cadrul căreia au fost identificați doi bărbați, în vârstă de 56 și 60 de ani, ambii din municipiul Lupeni, care transportau cu un autoturism mai multe panouri de tablă și sârmă, cu privire la care polițiștii au stabilit că au fost sustrase din incinta unei unități miniere din Lupeni. În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de furt”, informează reprezentanții IPJ Hunedoara.

FOTO: ARHIVĂ

Actualitate

Caravana „Sărbători cu sănătate”, joi la Hunedoara

Publicat

pe

Redactat de

În cursul zilei de Joi, 2 mai, Caravana „Sărbători cu sănătate”, se va afla la Hunedoara pentru o acțiune de monitorizare a stării de sănătatea a populației.

Acțiunea este organizată de către Primăria municipiului Hunedoara, prin Direcţia de Asistenţă Socială, în parteneriat cu Asociaţia „Salvital” şi Consiliul Judeţean și va avea loc între orele 09.00 – 14.00.

”Primăria municipiului Hunedoara, prin Direcţia de Asistenţă Socială, în parteneriat cu Asociaţia „Salvital” şi Consiliul Judeţean organizează o nouă acţiune de monitorizare a stării de sănătate şi consultaţii gratuite joi, 2 mai, între orele 09.00 – 14.00. Caravana „Sărbători cu sănătate” va fi prezentă la Centrul de Recreere Pensionari aflat pe b-dul Corvin nr.9 bis (cu acces auto dinspre Piaţa Florilor). Pe parcursul acţiunii se vor putea efectua gratuit următoarele investigaţii medicale: electrocardiograme ( EKG – pentru identificarea eventualelor probleme cardiace); spirometrii (pentru identificarea de eventuale probleme pulmonare); analize INR (pentru persoanele care urmează tratamente cu anticoagulante); determinarea glicemiei (teste rapide); determinare hemoglobină glicozilată (teste rapide); măsurarea tensiunii arteriale; determinare „indice braţ – gleznă” (pentru identificarea unei eventuale afecţiuni arteriale periferice, tip de afecţiuni care cresc riscul unui atac de cord sau accident vascular cerebral); osteodensiometrie (determinarea densităţii osoase). Pentru a se reduce, pe cât posibil, timpii de aşteptare şi pentru o mai bună derulare a acţiunii, este de preferat ca doritorii să se programeze telefonic apelând numărul 0354.880.880 disponibil în zilele de luni şi marţi (29 şi 30 aprilie), între orele 09.00 – 16.00. Pot beneficia de aceste servicii toţi cetăţenii interesaţi, indiferent de vârstă”, informează reprezentanții Primăriei Municipiului Hunedoara.

FOTO: FACEBOOK PRIMĂRIA HUNEDOARA

Citeste mai mult ...

Actualitate

Drumul Crucii, la ediția a XXV-a

Publicat

pe

Redactat de

Vineri, 3 mai, va avea loc cea de a XXV-a Procesiune a Drumului Crucii. Toți cei ce doresc să ia parte trebuie să știe faptul că plecarea va avea loc de la Biserica Ortodoxă Centru Lupeni la orele 11.45.

”Primăria Municipiului Lupeni în parteneriat cu SC Comexim R SRL Lupeni si Bisericile Ortodoxe din Municipiul Lupeni vă invită vineri, 3 mai 2024, începand cu ora 11.00 la Procesiunea: Drumul Crucii. Plecarea va fi de la Biserica Ortodoxă Centru Lupeni, la ora 11.45”, informează Lucian Resmeriță primarul municipiului Lupeni.

FOTO: FACEBOOK RESMERIȚĂ LUCIAN

Citeste mai mult ...

Actualitate

FOTO: Pompierul hunedorean Marian Albu, la competiția internațională Rescue Great Day din Sevilla

Publicat

pe

Redactat de

Pompierul hunedorean Marian Albu, Plt.adj.șef în cadrul Detașamentului Deva, este unul dintre cei 11 membri ai lotului IGSU care au obținut o performanță remarcabilă la competiția internațională Rescue Great Day, desfășurată în Sevilla.

Echipa românească s-a clasat pe locul 4 într-o competiție acerbă, care a pus la încercare abilitățile și pregătirea a peste 35 de țări participante.

Timp de trei zile, cei 11 alpiniști români au demonstrat un nivel excepțional de pregătire și dexteritate în fața scenariilor extreme propuse la competiție. De la salvări în medii montane periculoase până la intervenții rapide în situații de urgență, echipa românească a dat dovadă de o abilitate remarcabilă în fața provocărilor.

”Satisfacția și mulțumirea pe care le ai după o astfel de competiție te motivează să mergi mai departe, să îți dorești să devii tot mai bun și totodată îți confirmă capabilitatea de salvator. Ne-am bucurat că împreună, am reușit să ajungem la o asemenea performanță. Faptul că am fost o echipă închegată și că am simțit în fiecare clipă că ne putem baza unul pe celălalt a contat enorm.

Apoi, au mai fost ambiția, pregătirea fizică și sutele ore de antrenament și exerciții. Și rezultatul a fost pe măsură. Pentru noi, pentru arma pe care o slujim, pentru România”, arată ISU Hunedoara.

Performanța lor la Rescue Great Day din Sevilla nu este doar o victorie pentru echipa românească de intervenție, ci și o sursă de inspirație pentru alți alpiniști și echipe de intervenție din întreaga țară. Prin dedicarea și abilitățile lor, acești eroi moderni reprezintă cea mai bună față a profesiei lor și un exemplu de excelență în domeniul intervenției de urgență.

Advertisement

Eforturile lor nu sunt doar o dovadă a talentului individual, ci și a solidarității și colaborării în echipă, care sunt esențiale în momentele critice. Ei demonstrează că prin muncă asiduă, determinare și antrenament constant, limitele pot fi depășite și obstacolele pot fi înfrânte.

FOTO: ISU Hunedoara

Citeste mai mult ...

Actualitate