Connect with us
Data: 21/07/2024
.

Actualitate

Înjunghiată de soţ pentru că a vrut să divorţeze

Publicat

pe

Alcoolul şi gândul despărţirii i-a luat minţile unui bărbat din Uricani care, într-un moment de nebunie, şi-a tăiat nevasta cu cuţitul, provocându-i mai multe răni grave

Femeia a ajuns la spital în stare gravă, iar medicii spun că aceasta a suferit leziuni serioase pe abdomen şi torace

femeie pe patul de spitalO femeie din Uricani, mamă a trei copii, a ajuns în stare gravă la spital, după ce bărbatul cu care trăia de 13 ani a înjunghiat-o fără milă cu un cuţit. Totul s-a întâmplat luni după-amiazăşi, se pare că, bărbatul, de 33 de ani, ar fi făcut asta pe fondului consumului de alcool, dar şi pentru că era supărat că femeia a depus actele de divorţ. Medicii care o îngrijesc spun că femeia are mai multe plăgi tăiate pe abdomen şi torace şi trei dintre acestea sunt mai adânci.

Femeia, în vârstă de 26 de ani, plecase de acasă în urma nenumăratelor scandaluri şi episoade de beţie a soţului ei. Îşi luase cu ea şi cei trei copii pe care îi are, doar că, luni după-amiază, s-a întors la locuinţa sa pentru a-şi mai lua câteva lucruri şi acte. Şi-a găsit soţul beat, iar acesta s-a năpustit asupra ei şi a atacat-o cu un cuţit fără nicio remuşcare. „Noi am fost anunţaţi prin 112, iar o echipă operativă a ajuns la faţa locului. Femeia a fost preluată de ambulanţăşi transportată la spitalul din Lupeni. Din datele de până acum, reiese că aceasta s-a certat în urmă cu câteva zile cu soţul său şi s-a mutat la o prietenă. Luni, în jurul orei 16:00, femeia venise la locuinţa ei să-şi ia nişte documente şi haine. Atunci a fost lovită de soţul său cu un cuţit. Are cel puţin trei răni mai adânci, la un deget şi pe abdomen”, a declarat Mugurel Viorel Teodosiu, comandantul Poliţiei Uricani.

Medicii spun că e în afara oricărui pericol

spital lupeni„Fapta s-a petrecut la domiciliul conjugal, unde victima, aflată în procedură de divorţ, s-a prezentat pentru a-şi lua o parte dintre obiectele şi documentele personale”, a declarat, la rândul lui, Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Hunedoara.

Femeia a avut mare noroc că a scăpat cu viaţă, după ce, potrivit unor surse, ar fi fost lovită de cel puţin 20 de ori cu lama cuţitului. Medicii sub supravegherea cărora acum se află spun căfemeia se află acum în afara oricărui pericol.

Advertisement

Poliţiştii au deschis un dosar penal pe numele soţului ei. Acesta este acuzat de vătămare corporalăşi, în funcţie de concluziile medico-legale, urmează ca în cazul lui să fie dispuse măsurile prevăzute de lege.

Diana Mitrache
Ramona Ştefan

Actualitate

Ministrul Sorin Grindeanu: „Se lucrează pe lotul Margina – Holdea. Nu am emoții că vom avea întârzieri”

Publicat

pe

Redactat de

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat că se lucrează de câteva luni pe lotul de autostradă dintre Margina și Holdea, afirmând că nu are emoții că vor exista întârzieri pe acest tronson extrem de important al A1 Lugoj – Deva.

 

Se lucrează, în acest moment, de câteva luni, s-a intrat în tot ceea ce înseamnă lucrări de piloți, de foraje, lucrări ce țin de finalizarea acelui proiect și nu am emoții că vom avea întârzieri sau lucruri care să pună sub semnul întrebării finalizarea acestei bucăți extrem de importante, cea de la Margina la Holdea”, a declarat, vineri, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, la semnarea contractului pentru finalizarea Drumului de legătură Autostrada A1 (Arad- Timișoara)- DN 69.

Singura bucată lipsă din autostrada care leagă Sibiu de Nădlac

Reamintim că, lotul 2 al A1 Lugoj – Deva are o lungime de 9,13 kilometri, dintre care 2,13 kilometri reprezintă celebrele tuneluri pentru urși și este singura porțiune lipsă din autostrada care leagă Sibiu de Nădlac.

Sursa foto: Asociația „Pro Infrastructură”

Contractul, în valoare de 1, 826 de miliarde de lei (fără TVA), semnat cu UMB, este finanțat preponderent prin PNRR, însă, pentru a lua banii europeni, autostrada trebuie finalizată cel târziu în 2026. Reprezentanții Asociației „Pro Infrastructura”, cei care monitorizează marile proiecte de infrastructură din România, s-au arătat sceptici în ceea ce privește finalizarea la timp a acestei secțiuni de autostradă. Aceștia spuneau, în urmă cu trei luni, într-o postare pe pagina oficială de pe rețeaua de socializare, că finalizarea bucății lipsă din autostrada A1 Lugoj – Deva, secțiunea Margina -Holdea, ar putea să fie împinsă în 2027, cu un an mai târziu de termenul limită impus de PNRR.

Finalizarea acestui tronson lipsă din autostrada A1 Lugoj – Deva este una dintre cele mai aşteptate lucrări de infrastructură mare pentru vestul ţării. Și asta pentru că, odată ce acest lot va fi terminat, se va putea circula pe A1(parte a Coridorului 4 Pan-European) de la Sibiu la Nădlac fără întreruperi, doar în regim de autostradă.

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate

Cateheză, matematică, informatică și robotică pentru copii și tineri, la Centrul social-educațional al parohiei Deva IV

Publicat

pe

Redactat de

Copii și tineri participă, în fiecare săptămână, la Centrul social-educațional al parohiei „Nașterea Maicii Domnului” – Deva IV, la cateheze, dar și la meditații gratuite la matematică, fizică și robotică, au informat reprezentanții Episcopiei Devei și Hunedoarei.

Sursa: Episcopia Devei și Hunedoarei

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Nestor, Episcopul Devei și Hunedoarei, în continuarea activităților catehetice specifice, care se desfășoară la Centrul social-educațional al parohiei „Nașterea Maicii Domnului” – Deva IV sub îndrumarea părintelui Sorin Popescu și a doamnelor voluntare: profesor Ioana Ivan, medic Andreea Bândac și referent Cristina Feldiorean, în cadrul Centrului au loc și multe alte evenimente și acțiuni educative. Astfel, în fiecare săptămână, copiii care sunt interesați pot beneficia de ajutor concret și substanțial în deslușirea tainelor disciplinelor matematică, fizică și informatică, sub forma meditațiilor oferite voluntar de către doamnele inginer Raluca Rob și inginer Malgalina Năznean. De asemenea, copiii au fost inițiați de către doamna dr. inginer Raluca Rob, care este și Șef de lucrări în cadrul Facultății de inginerie din Hunedoara, în domeniul roboticii și al folosirii electronicii, senzorilor, programării calculatoarelor și a altor dispozitive, în viața de zi cu zi”, se arată într-o informare semnată de Pr. Radu Trifon – consilier învățământ și activități cu tineretul în cadrul Episcopiei Devei și Hunedoara.

Cei mai mici dintre ei au fost încântați să deprindă utilizarea programului Paint pentru a realiza desene și cărți poștale.

 

„Prin toate aceste activități, copiii și tinerii se pregătesc pentru a deveni nu doar buni cunoscători și practicanți ai învățăturii de credință creștin-ortodoxă și buni creștini, ci și buni cunoscători ai științelor exacte și utilizatori ai tehnologiilor actuale existente în lume, învățând să-și pună în valoare talanții primiți în dar de la Dumnezeu și să-și dezvolte abilitățile necesare pentru a fi cetățeni de nădejde ai lumii de mâine”, se mai arată în aceeași informare.

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate

Mai multe crengi ale unei sălcii au căzut peste firele de electricitate, la Simeria. Spitalul CFR, afectat

Publicat

pe

Redactat de

Alimentarea cu energie electrică a fost întreruptă sâmbătă seară, la Simeria, după ce mai multe crengi ale unei sălcii s-au rupt și au căzut peste firele de electricitate.

Incidentul a avut loc în zona Spitalului CFR din localitate, unitatea medicală fiind afectată din punct de vedere a alimentării cu energie electrică.


„Pompierii Detașamentului Deva au fost solicitați, în această seară, în localitatea Simeria, unde mai multe crengi ale unei sălcii s-au rupt și au căzut peste firele de electricitate, deteriorându-le. Întrucât evenimentul a avut loc în apropierea Spitalului CFR Simeria, unitatea spitalicească a fost afectată din punct de vedere al alimentării cu energie electrică.
După evaluarea situației la fața locului, pompierii au asigurat zona și au solicitat sprijinul echipei specializate din cadrul Enel pentru a putea începe împreună  acțiunea de segmentare și degajare a materialului lemnos”, a informat, sâmbătă seară, Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Hunedoara.

Foto: ISU Hunedoara

Pe perioada întreruperii curentului electric, unitatea medicală a trecut la alimentarea cu energie electrică prin generatorul de curent propriu.

Citeste mai mult ...

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate