Actualitate
Inspectorii de muncă fac verificări în cazul tragediei de acum două zile de la Vulcan, când un muncitor a murit după ce un mal de pământ s-a surpat peste el. Ei încearcă să afle ce căuta omul în şanţul săpat
A coborât în groapa ce i-a devenit mormânt să scoată un lemn care obtura o ţeavă
Cel puţin asta cred, reprezentanţii ITM din Valea Jiului, din cercetările preliminare
Şeful de lucrări care şi-a pierdut viaţa, în urmă cu două zile, în accidentul din şantierul de pe strada Crividia, de la Vulcan, a vrut să scoată din groapa săpată un lemn. Medicii legişti nu s-au pronunţat, deocamdată, cu privire la cauza morţii muncitorului, dar inspectorii de muncă spun că omul intrase în şanţul adânc şi îngust ca să scoată un lemn ce obtura o ţeavă.
„Era clar că nu avea ce să caute acolo”
Totul s-a petrecut după pauza de masă, când în şanţ s-a acumulat o cantitate de apă ce a antrenat peste muncitorul aflat în groapă malul de pământ. „Din primele audieri, nu putem trage concluzii, dar putem spune că în acea săpătură urma să fie montat un cămin. Ultimul din acea canalizare. Era deja făcută săpătura şi conducta era la o cotă superioară şi, pe timpul cât a fost pauza de masă, ca să nu intre în conducta respectivă material din şanţ, a fost blindată cu o scândură. După pauza de masă, şeful de lucrări a intrat în şanţ, acolo unde pe timpul pauzei de lucru s-a acumulat apă, iar victima a coborât, practic, să ridice acel lemn. Atunci s-a produs căderea malului, iar noi considerăm că e era clar că muncitorul nu avea ce să caute în acea săpătură. Omul a vrut să deblocheze conducta ca apa acumulată să se scurgă şi să poată să monteze căminul”, a declarat Ileana Bodea, şefa SSM din ITM Valea Jiului.
Suferea de diabet
Din primele date rezultă că, muncitorul avea câteva probleme de sănătate care i-ar fi putut agrava starea în momentul accidentului. Asta chiar dacă bărbatul de 45 de ani a fost prins sub pământ doar de la brâu în jos şi chiar a fost o bună perioadă conştient, după ce a ajuns la spitalul din Vulcan. „Deşi părea un accident cu urmări nu prea grave, din păcate, ulterior s-a constatat că a fost unul mortal. Va fi foarte important ca medicii legişti să stabilească mai întâi cauza decesului. Din primele informaţii, se pare că, victima avea şi diabet. Nu ştim cauza morţii şi nici dacă s-a produs în urma leziunilor produse desurparea malurilor, ori pe fondul unor afecţiuni din cauza stresului post-accidentare”, a mai adăugat Ileana Bodea.
Reamintim că, accidentul s-a produs miercuri după-masă, în jurul orei 15:00, pe strada Crividia din Vulcan. Muncitorul a fost prins sub un mal de pământ surpat. Omul a fost scos în viaţă de sub pământ şi transportat la spital, unde, din nefericire, nu a mai rezistat şi, la scurt timp, a decedat. Bărbatul a lăsat în urmă o soţie şi doi copii îndureraţi.
Tragedia s-a produs la circa două luni de la un alt accident de muncă similar, ce a avut loc tot la Vulcan şi tot la introducerea sistemului de canalizare. Atunci, alţi doi muncitori şi-au pierdut viaţa într-un mod asemănător, îngropaţi de vii de un mal de pământ ce s-a surpat peste ei.
Diana Mitrache
Actualitate
Corvinul urcă în clasament
Corvinul Hunedoara a jucat prima restanță din cele trei pe care le avea de disputat. Hunedorenii au jucat, pe teren propriu, cu CSC Șelimbăr.
1-0 cu Șelimbăr
În meciul restant din prima etapă Corvinul s-a impus la limită, scor 1-0, unicul gol al meciului fiind înscris în prima repriză, în minutul 23, de către Manolache, cu capul, după un corner executat de Hergheligiu. Până la gol Hergheligiu irosise o bună ocazie, iar după deschiderea scorului Pop a ratat dublarea avantajului. Până la pauză mai vine o bară a oaspeților, o nouă ocazie a lui Hergheligiu și o intervenție a lui Lefter, portarul Corvinului. În partea secundă ar mai fi de consemnat un șut al lui Câmpan, respins cu greu de portarul de la Șelimbăr, și un cap pe lângă al oaspeților. În urma acestei victorii Corvinul urcă pe locul 11, cu 7 puncte, dar mai are de jucat două restanțe. Prima restanță se va juca în deplasare, la Unirea Ungheni, miercurea viitoare, iar ultima pe 6 noiembrie, acasă, cu CS Afumați. Până atunci, însă, Corvinul va juca în etapa a șaptea, pe teren propriu, cu AFC Câmpulung, locul 18, cu 6 puncte. Meciul este programat pentru sâmbătă, 21 septembrie, de la ora 11:00.
Victorie muncită
După meci, Florin Maxim, antrenorul principal de la Corvinul, a spus că a fost o victorie muncită și s-a declarat mulțumit de evoluția jucătorilor săi.
”O victorie muncită, s-a văzut. Am lucrat și țin la fazele fixe. Mă bucur că am reușit să câștigăm cu un gol marcat dintr-o astfel de fază. Poate reușim să conștientizăm că în momentele în care suferim putem tranșa o victorie chiar și așa, printr-o fază fixă. Am fost foarte-foarte mulțumit de aportul fiecărui jucător. Chiar am suferit. În ultimele zece minute pot spune că am jucat și pragmatic, am câștigat timp. Era nevoie și de o astfel de victorie, muncită poate mai mult decât trebuie. Asta ne consolidează pe noi, ca și grup. Mai avem de muncit și așteptăm să revină și jucătorii accidentați, pentru că din punct de vedere numeric suntem puțini acum. Cu cât greșim mai puțin, cu atât dăm șanse mai puține adversarului să ne înscrie gol. În prima repriză am făcut o singură greșeală și a venit acea ocazie a lui Rodri Hernandes. Puteam să suferim, puteau să înscrie. Asta le-am spus la pauză: am alergam 42 de minute, că atunci a fost acea situație, și puteam să luăm un gol ușor”, a spus Maxim.
Foto: Emil Sebastian Popescu
Actualitate
Îmbunătățiri semnificative în infrastructura orașului Petrila
Orașul Petrila a făcut pași importanți în îmbunătățirea infrastructurii rutiere, continuând lucrările de modernizare finanțate prin Programul Operațional Regional Vest 2014-2020 și extinse prin Programul Regional Vest 2021-2027.
Proiectul „Îmbunătățirea calității vieții populației din orașul Petrila” (cod SMIS 125636 și cod SMIS 324176) se află în plină desfășurare, cu un nou contract de finanțare semnat recent între Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest (ADR Vest) și Primăria Petrila.
Printre realizările recente se numără modernizarea unor tronsoane importante de drumuri și parcări din oraș. Lucrările au vizat străzile: Digului, Minei (lângă blocul 39), Cocoșului, Prislop, Roșia, parcarea Spitalului T. Vladimirescu, Strada Taia A9 și Strada Taia A10.
Sistemul rutier modernizat include un strat de uzură din beton asfaltic, un strat de legătură din beton asfaltic, piatră spartă concasată și fundație din balast. Străzile și parcările beneficiază de borduri carosabile prefabricate, montate pe un strat de fundație de beton. În zonele unde asfaltul existent a fost păstrat, s-a frezat fundația veche și s-a aplicat un nou strat de asfalt. În alte zone, unde baza rutieră era din beton, s-au efectuat frezări și s-a aplicat un geosintetic cu rol antifisură.
De asemenea, trotuarele au fost modernizate cu borduri prefabricate montate pe un strat de beton. În total, au fost reabilitați 1840 de metri liniari de străzi înainte de etapizarea proiectului.
Aceste îmbunătățiri substanțiale sunt menite să crească calitatea vieții în Petrila și să sprijine dezvoltarea urbanistică a orașului, reflectând angajamentul autorităților locale și al ADR Vest pentru modernizarea infrastructurii regionale.
Actualitate
Pompierii hunedoreni vin în sprijinul colegilor de la ISU Galați
Un grup de 32 de pompieri hunedoreni au plecat pentru a sprijini populația afectată de inundațiile din județul Galați. Aceștia s-au mobilizat rapid și sunt hotărâți să ajute comunitățile care și-au pierdut agoniseala din cauza apelor.
Peste 1.000 de pompieri din toată țara acționează în sprijinul ISU Galați, lucrând continuu pentru a oferi ajutor și a restabili normalitatea în localitățile grav afectate de precipitațiile și viiturile recente.
”Aseară au primit ordinul prin care le-a fost încredințată misiunea de sprijin a populației afectate de inundațiile din județul Galați și în această dimineață, toți 32 au răspuns „prezent”, pe platoul unității din Deva. Sunt hotărâți să facă cât mai mult bine și să ducă o rază de lumină în sufletele celor care și-au văzut agoniseala de-o viață înghițită de ape. Noi le dorim multă putere de muncă și suntem încrezători că și de această dată, implicarea și eforturile lor vor fi la cote maxime. În aceste zile, peste 1.000 de pompieri din țară se află în sprijinul salvatorilor de la ISU Galați și acționează neîncetat pentru a oferi ajutor cetățenilor și pentru a restabili normalitatea în localitățile grav afectate de precipitațiile abundente și de viituri. Principalele acțiuni desfășurate de pompieri includ: curățarea gospodăriilor afectate de inundații. Sute de locuințe au fost curățate de apă și mâl, pompierii intervenind cu motopompe pentru evacuarea apei din subsoluri, curți și case. Echipele de salvare au lucrat neîntrerupt pentru a îndepărta aluviunile de pe drumuri, asigurând astfel accesul în zonele izolate. De asemenea, pompierii au acționat pentru salvarea și protejarea bunurilor cetățenilor, evacuând obiectele din gospodării pentru a preveni deteriorarea acestora”, informează reprezentanții ISU Hunedoara.
CAPTURĂ VIDEO: FACEBOOK ISU HUNEDOARA
-
Actualitatecu 3 zile in urma
Sensul giratoriu de pe DN 66, din Hațeg, ar putea fi finalizat luna aceasta
-
Actualitatecu 2 zile in urma
Vandalism la „Vaporașul” din Șoimuș. Sunt căutați făptașii
-
Actualitatecu 2 zile in urma
Bărbat prădat de două ori, în zona gării din Deva
-
Actualitatecu 3 zile in urma
Incendiu. Gunoaiele dintr-o autoutilitară de transport deșeuri au luat foc
-
Actualitatecu 2 zile in urma
Lansarea unei noi cărți în “Anul Avram Iancu”: un omagiu istoric la Țebea
-
Actualitatecu 2 zile in urma
PNL Hunedoara a dat startul campaniei de strângere de semnături pentru alegerile prezidențiale și parlamentare
-
Actualitatecu 2 zile in urma
Avarie. Zeci de străzi din Deva, fără apă, timp de câteva ore
-
Actualitatecu 2 zile in urma
Microbuz cu șapte persoane, implicat într-un accident rutier, la Merișor. A fost activat Planul Roșu de Intervenție