Connect with us
Data: 15/06/2024
.

Actualitate

Întâlnire cu investitorii la Prefectura Hunedoara, după semnarea contractului de vânzare a activelor Termocentralei Mintia

Publicat

pe

Prefectul județului Hunedoara, Călin Petru Marian, împreună cu primarul municipiului Deva, Florin Oancea, și cu subprefectul Lorincz Szell, s-au întâlnit, astăzi, cu investitorii, după semnarea contractului de vânzarea activelor Termocentralei Mintia.

“Guvernul României, prin intermediul premierului Nicolae Ionel Ciucă și ministrul energiei, Virgil Popescu, s-au implicat activ în acest proiect care constituie cea mai mare investiție din România din ultimii 30 de ani. Se va realiza o investiție care implică tehnologii de ultimă generație, iar în parteneriat cu unele dintre cele mai mari companii care pun la dispoziție componente și echipamente inovatoare pentru sistemul energetic se va dezvolta întreaga infrastructură energetică. Astfel, se va realiza exact ceea ce s-a comunicat inițial, faptul că termocentrala Mintia nu va fi vândută la fier vechi, iar în locul acesteia se realizează o investiție care va produce energie. În etapa inițială se va lua în calcul angajarea unui anumit număr de persoane, iar ulterior, după realizarea investiției, se va contura schema de personal necesară funcționarii optime”, se arată într-un comunicat transmis de Instituția Prefectului -Județul Hunedoara.

Prefectul județului, Călin Petru Marian: „Pentru județul nostru este o investiție importantă”

„Au fost foarte multe discuții pe acest subiect, dar iată că astăzi lucrurile au fost clarificate. Termocentrala Mintia nu va fi vândută la fier vechi, ci va fi o unitate nouă, funcțională și o unitate care va produce energie nu doar pentru județul nostru, ci pentru întreaga țară. Investitorii care au achiziționat termocentrala Mintia, cei cu care ne-am întâlnit în urmă cu câteva luni, au semnat contractul prin care este achiziționată, ne-au asigurat încă odată că aici se va desfășura activitatea promisă și iată că și-au onorat promisiunile. Pentru județul nostru este o investiție importantă care nu doar creează locuri de muncă, ci produce și o cantitate însemnată de energie. Mă bucur că temerile au fost spulberate și mă bucur să anunț faptul că acest Guvern, condus de Nicolae Ionel Ciucă, și-a îndeplinit obiectivul”, a declarat prefectul județului Hunedoara.

Primarul municipiului Deva, Florin Oancea: „Este un moment istoric”

La rândul său, primarul municipiului Deva, Florin Oancea, prezent la întâlnirea cu investitorii Mass Global Energy Rom, care au semnat contractul pentru cumpărarea Termocentralei Mintia, a declarat:  Este un moment istoric pentru municipiul Deva și pentru tot județul Hunedoara. După o perioadă în care ne-am confruntat cu problemele energetice, mai ales în Deva, a venit momentul în care cea mai mare investiție din România se va realiza în județul Hunedoara. Peste 1 miliard de euro, aceasta este suma care va fi investită în termocentrala de la Mintia în următorii 3 ani. Va fi un grup funcțional care va avea un aport considerabil la sistemul energetic din România. Este efortul depus de Guvernul României în ceea ce privește dezvoltarea acestei investiții și este un moment istoric pentru noi. Împreună cu reprezentantul Guvernului în teritoriu, prefectul județului Hunedoara, marcăm astăzi ziua în care Hunedoara devine un pol important din punct de vedere energetic și punem capăt unei perioade în care au predominat speculațiile nefondate”.

 

Pe același subiect:

Mass Global Energy Rom a devenit, oficial, noul proprietar al Termocentralei Mintia. Tranzacția – finalizată

Actualitate

Hunedoara, printre județele cu cele mai puține voturi nule – Analiză Expert Forum

Publicat

pe

Redactat de

Hunedoara se numără printre județele cu cele mai puține voturi nule la alegerile europarlamentare din 9 iunie 2024, potrivit unei analize realizată de Expert Forum (EFOR). Județul Hunedoara a avut 4,27 la sută voturi nule la scrutinul pentru europarlamentare de duminica trecută. 

EFOR a analizat situația voturilor nule la alegerile europarlamentare din 9 iunie 2024, numărul acestora fiind unul dintre cele mai mari raportate la numărul de alegători care au participat la procesul electoral.

Aproape o jumătate de milion de români au votat degeaba

La nivel național, potrivit EFOR, din 9.440.962 de voturi exprimate 488.261 de voturi au fost declarate nule, ceea ce înseamnă 5,1% din voturi. „În 2019 numărul acestora a fost de 274.415 din 9,3 milioane de alegători, adică 2,89% din voturi. Situația de anul acesta este comparabilă cu cea din 2014, când 5,83% dintre voturi au fost declarate nule”, explică EFOR.

Conform documentului, la nivel de județ, cele mai multe voturi nule au fost înregistrate în Vrancea și Vaslui (6,7%), iar cele mai puțin în Hunedoara, Timiș, Ilfov, Harghita și Cluj (aproximativ 4%).

„În 10 județe procentul voturilor nule este mai mare de 6, ceea ce reprezintă o proporție semnificativă. În străinătate procentul este de 2,5%. Sectoarele din București au între 2,6 – Sectorul 1 și 3,8% – sectorul 5. Deși nu există o limită clară de la care numărul de voturi nule devine problematic, considerăm că 10% din voturi nule pe secție poate deschide o discuție despre ce s-a întâmplat în secția respectivă, dacă procesul verbal a fost completat corect sau dacă există alte indicii de nereguli”, se mai arată în raport.

Advertisement

Potrivit aceluiași document, la alegerile pentru primari, procentul de voturi nule era la data analizei de 3%, adică 275.505 din 9.055.959 de buletine. La consilii locale procentul este 3,7%.

În județul Hunedoara, la votul pentru primari numărul de voturi la data analizei era de 3,13 la sută, mai mic decât la alegerile europarlamentare.

„Dacă ne uităm comparativ pe județele unde există un procent mare de buletine de vot nule, ele nu sunt neapărat aceleași ca în cazul europarlamentarelor. Adică pentru primari cele mai multe buletine de vot s-au anulat în Vaslui, Bacău și Covasna (4%), urmate de Neamț, Mureș, Satu Mare și Dolj, între 3,5% și 4%. Din București în sectorul 2 au fost anulate proporțional cele mai multe buletine de vot, adică 3%, comparativ cu doar 1,7% în Sectorul 6, 1,85% în Sectorul 3, 1,98% în Sectorul 1 sau 2,1% în Sectorul 4. Interesant de remarcat că Sectorul 2 este singurul județ/sector care are mai multe voturi nule pentru primar decât la europarlamentare”, mai arată Expert Forum (EFOR).

EFOR precizează că datele pentru primari și consilii locale sunt prelucrate din informațiile parțiale publicate pe prezenta.roaep.ro miercuri 12 iunie, iar cele pentru europarlamentare sunt prelucrate din baza de date descărcată pe 13 iunie în prima jumătate a zilei. Așadar, pot apărea anumite discrepanțe.

Voturile nule sunt cele legate de buletinele introduse în urnă, care nu respectă criteriile stabilite de lege pentru a fi valabile. Voturile nule sunt diferite de buletinele anulate, care reprezintă buletinele neîntrebuințate și anulate la sfârșitul zilei sau utilizate, dar anulate la cererea alegătorului întrucât opțiunea votului a fost dezvăluită. Sunt considerate voturi nule, următoarele buletine de vot găsite în urnele de vot: buletinul de vot pe care nu a fost aplicată ștampila de control a secției de votare; buletinul de vot care are alt model decât cel legal aprobat; buletinul de vot pe care a fost aplicată o ștampilă cu mențiunea „VOTAT” care are alt model decât cel legal aprobat; buletinul de vot pe care nu a fost aplicată ștampila cu mențiunea „VOTAT”; buletinul de vot pe care ștampila cu mențiunea „VOTAT” este aplicată în două sau mai multe patrulatere; buletinul de vot pe care ștampila cu mențiunea „VOTAT” este aplicată în două sau mai multe patrulatere, chiar dacă unele ștampile au fost tăiate/anulate de
alegător; buletinul de vot pe care ștampila cu mențiunea „VOTAT” a fost aplicată în exteriorul patrulaterelor și nu atinge niciun patrulater; buletinul de vot pe care ștampila cu mențiunea „VOTAT” atinge două sau mai multe patrulatere.

Advertisement

Raportul integral poate fi consultat AICI

Citeste mai mult ...

Actualitate

O nouă acțiune de dezinfecție și dezinsecție, în această seară, la Deva

Publicat

pe

Redactat de

O nouă acțiune de dezinfecție și dezinsecție terestră zone verzi va avea loc în seara acestei zile – 14 iunie, începând cu ora 22:00, în municipiul Deva.

“Se vor desfășura următoarele acțiuni: Dezinsecție terestră (combatere țânțari). Insecticid utilizat: Cymina Ultra; Dezinsecție terestră (combatere larve țănțari). Larvicid utilizat: Vectobac WG. Toate produsele utilizate se regăsesc în Registrul Național al Produselor Biocide și sunt avizate pentru profilaxia sanitar-umană de către Ministerul Sănătății. Persoanele cu probleme respiratorii sau cardiace și copiii sunt rugați să nu intre în raza directă de acțiune a echipamentelor de pulverizat”, se arată într-un comunicat transmis de biroul de presă al Primăriei Municipiului Deva

Citeste mai mult ...

Actualitate

Revizie tehnică lunară la telecabina de pe Cetatea Devei – luni, 17 iunie

Publicat

pe

Redactat de

Serviciul Baze Agrement anunță oprirea luni, 17 iunie 2024, a telecabinei care facilitează accesul pe Cetatea Devei.

Telecabina va fi oprită luni, 17 iunie 2024, pentru lucrările de mentenanță care se execută obligatoriu, în fiecare lună. Firma care asigură mentenanța va verifica instalația (cabluri, comunicația radio între punctul de comandă și cabină etc.), pentru ca turiștii să fie în siguranță. De asemenea, ascensorul care deservește Cetatea Deva va fi igienizat.

Turiștii pot vizita monumentul istoric la pas pe la Poarta 1, alegând unul dintre cele trei trasee:

Traseul nr. 1 – din spatele restaurantului de la Poalele Cetății până la Poarta 1, timp de mers: aproximativ 45 de minute;

Traseul nr. 2 – de la intrarea în tunel (partea dreaptă) până la Poarta 1, timp de mers: aproximativ 40 de minute;

Advertisement

Traseul nr. 3 – din fața tunelului (partea stângă) până la Poarta 1, timp de mers: aproximativ 30 de minute.

Biroul de presă al Primăriei Municipiului Deva

Citeste mai mult ...

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate