Actualitate
Investiţii pe care merită să le faci atunci când renovezi
Renovările sunt esenţiale pentru o locuinţă, mai ales când finisajele sau instalaţiile încep să se deterioreze sau să îţi facă probleme. Este o idee bună să modernizezi locuinţa ori de câte ori renovezi, atât pentru a te bucura de mai mult confort, cât şi pentru a economisi bani pe termen lung.
Află ce investiţii merită să faci într-un proces de renovare şi cum te ajută acest lucru să ai mai mult confort acasă:
Centrala termică pe gaz sau electrică
Sistemul de încălzire este esenţial pentru confortul tău. De aceea, atunci când renovezi o casă sau un apartament este bine să iei în considerare instalarea unui sistem de încălzire eficient, pe care să te poţi baza. O soluţie excelenta este centrala termică pe gaz, care îţi va asigura autonomie în ceea ce priveşte încălzirea casei. Costurile pentru instalarea unei centrale termice pe gaz variază de la 1500 de euro şi pot ajunge până la 3000 de euro sau chiar mai mult. Totuşi, pe termen lung vei putea economisi bani şi nu vei mai face compromisuri când vine vorba de confort sau siguranţa.
În afară de centrală termică pe gaz, mai poţi opta pentru un model electric, dar şi pentru soluţii precum pompa de căldură, un termosemineu pe lemne sau panourile electrice, mai ales dacă locuieşti la casă.
Finisaje durabile, care nu se demodează
Finisajele sunt extrem de importante în amenajarea unei locuinţe, mai ales că ai nevoie de ajutorul unor specialişti pentru a le aplica sau monta, ceea ce înseamnă că nu le poţi schimba atât de uşor. Pentru a păstra o casă frumoasă şi confortabilă timp îndelungat, alege finisaje durabile, de calitate. Nu te grăbi să optezi pentru cele mai ieftine opţiuni, ci mai degrabă cauta mai multe produse, pentru a găsi un raport calitate-pret care te avantajează.
De asemenea, caută finisaje cu un design simplu, minimalist, care să nu se demodeze foarte repede. Dezavantajul trendurilor în amenajarea interioară este că vin şi pleacă foarte repede, însă pentru proprietari este ceva mai greu să schimbe finisajele anual sau odată la câţiva ani.
Pune accent pe simplitate când vine vorba de finisaje, de la culori neutre şi până la forme geometrice clasice.
Mobilier din materiale rezistenţe
Atunci când renovezi, alegerea mobilierului va conta în amenajarea finală. Este de preferat să investeşti în piese de mobilier din materiale rezistente, cu design clasic, de care să te bucuri ani în şir. Nu trebuie neapărat să investeşti în toate piesele de mobilier, ci doar în cele esenţiale, precum patul, dulapul, canapeaua sau mobilierul de bucătărie.
Poţi echilibra balanţa cheltuielilor dacă alegi accesorii sau mobilier mic budget friendly, de la măsuţa de cafea şi până la etajere, scaune sau comode. Astfel de piese nu îţi vor influenţa în mod direct confortul şi se pot schimba şi monta uşor, fără să ai nevoie de meşteri.
Electrocasnice performante
Nicio locuinţă nu este completă fără electrocasnicele esenţiale, precum frigiderul, cuptorul sau maşina de spălat. Nu ai nevoie de prea multe electrocasnice pentru un minim de confort, însă poţi înveşti extra dacă îţi doreşti să economiseşti timp şi să ai o casă modernă.
Alege întotdeauna electrocasnice performante, care să corespundă nevoilor tale şi pe care să te poţi baza pentru o perioadă lungă de timp.
Magazinele online te pot ajuta cu review-uri oferite de alţi cumpărători, astfel încât să îţi poţi face o părere despre produsele pe care vrei să le cumperi şi să iei decizii informate.
Tâmplărie de calitate
Înlocuirea uşilor şi ferestrelor face parte din procesul de renovare şi merită să acorzi atenţie acestui pas. Calitatea ferestrelor va influenţa direct confortul de care te bucuri, iar dacă acestea nu sunt corect alese şi montate este posibil să te confrunţi cu pierderi de căldura sau apariţia mucegaiului.
Procesul de renovare este deseori anevoios, de aceea este important să îl faci cu seriozitate şi să faci cele mai inspirate achiziţii. Tine întotdeauna cont de alegerea finisajelor şi a electrocasnicelor şi caută cele mai bune soluţii pentru sistemul de încălzire al casei.
Actualitate
Noutăți din comuna Pui
Din luna octombrie administrația publică locală din comuna Pui și-a preluat atribuțiunile. Prezent, săptămâna trecută, în emisiunea SPUNE CE CREZI, deifuzată pe postul de televiziune online SERVUS HD TV și moderată de colega noastră Ioana Popescu, noul primar al comunei Pui, Ovidiu Ciolea, a vorbit despre lucrurile cu care se confruntă la început de mandat, dar și despre planurile de viitor.
Datoriile se vor stinge, iar proiectele începute vor fi finalizate
În prima parte a emisiunii, Ovidiu Ciolea a vorbit despre problemele existente în comună și modalitățile de rezolvare, fiind vorba despre datorii și de proiecte nefinalizate, dând asigurări că aceste aspecte vor fi reglementate. “Avem datorii, ca și mai toate UAT-urile, mai mari sau mai mici. Deci cam peste tot sunt probleme. Nu vreau să vorbesc de sume, dar datoriile sunt destul de consistente la Pui, dar îmi doresc să le reglăm în timp. Sunt și unele proiecte nerealizate. Mai avem de făcut recepții la unele proiecte. Este vorba despre proiecte bune, care ajută la dezvoltarea comunei. Avem, de exemplu, grădinița cu program prelungit, lucrare începută de mult timp, dar e bine că s-a încheiat și putem da drumul activității începând cu anul școlar viitor. De asemenea, mai este canalizarea în Hobița, Uric și Râu Bărbat, la fel un proiect foarte bun, dar nerecepționat, însă este în termen și îl vom finaliza. Ar mai fi căminul cultural de la Ponor, care mai trebuie finalizat și recepționat. De asemenea, mai sunt și câteva drumuri, lucrările la acestea nefiind recepționate de prin 2028 – 2019, dar sperăm să le finalizăm. Le luăm pe rând, pe fiecare”, a spus Ovidiu Ciolea.
Rezolvarea problemei terenurilor întăbulate greșit, o prioritate
Primarul din Pui a vorbit și despre o chestiune ce trebuie rezolvată urgent, fiind vorba de corectarea întăbulării terenurilor, care nu este conformă cu realitatea. „În momentul de față ne confruntăm cu o problemă ce necesită o rezolvare destul de urgentă, fiind vorba despre terenuri. Mai exact de terenurile care au fost întăbulate la lucrările de la conducta de gaz BRUA ce trece prin comună. Acolo sunt decalaje foarte mari, mai ales în ce privește suprapunerea unor suprafețe. Este vorba despre circa 500 de terenuri, care trebuie remăsurate. Întăbularea a fost făcută greșit. Fără a acuza fosta conducere a comunei, din ce am vorbit cu oamenii, dar și cu firma care a executat măsurătorile și cu angajații Primăriei, a fost o lipsă de comunicare. Dacă se comunica, nu cred că se ajungea aici. Este o problemă pe care va trebui să o rezolvăm cu prioritate”, a precizat primarul din Pui.
Este nevoie de colaborare în Consiliul Local pentru dezvoltarea așezării
Ovidiu Ciolea a mai vorbit și despre proiecte de viitor, subliniid că este nevoie de colaborare în Consiliul Local, așa cum există cu angajații Primăriei, pentru dezvoltarea comunei. „Oamenii din Primărie își fac treaba destul de bine și nu sunt probleme în acest sens. Lucrez cu aceeași angajați, care au răms pe posturile lor, și colaborez foarte bine cu dânșii și, din câte am înțeles, acest lucru este reciproc. În ce privește Consiliul Local am oarece probleme, fiind în minoritate, legate de unele proiecte, dar sper că cei care sunt majoritari vor vota pentru binele comunei. Sunt proiecte care trebuie derulate în viitor. Unul dintre acestea este introducerea gazului metan, iar când se va deschide sesiunea de proiecte pe acest domeniu vom depune documentația. De asemenea, avem încă drumuri neasfaltate sau care necesită pietruire. La fel este și cu alimentarea cu apă, aproape jumătate din satele comunei nefiind legate la rețea. La acest capitol problemele cele mai mari sunt în Fizești și Federi. Satele de munte ale comunei, unde trebuie să găsim o sursă de captare a apei. Când este secetă, cum a fost și în vara acestui an, locuitorii de acolo s-au confruntat cu lipsa apei. Sper ca toate aceste probleme să le putem rezolva în viitor. Îmi doresc ca în viitor să atragem și investitori, pentru crearea de locuri de muncă, în special pentru tineri”, a declarat Ovidiu Ciolea.
Pregătiți de iarnă și de sărbători
Primul din Pui a discutat și despre subiecte de sezon, precum venirea iernii și pregătirile de sărbători. „Încălzirea se face, în general, cu lemne, și nu cred că vor fi probleme. Cu siguranță, însă, nu vor fi probleme la instituțiile publice, în special la școli. De asemenea, suntem pregătiți și pentru deszăpeziri și nu cred că iarna ne va lua prin surprindere. Legat de sezonul rece, în decembrie așteptăm, cu toții, sărbătorile. În comună va fi iluminat festiv, vor fi brazi împodobiți și sperăm ca micuții să primească și cadouri de Crăciun din partea administrației. Le doresc concetățenilor mei toate cele bune și sărbători cu multe bucurii și îi asigur de colaborare și sprijin total din partea mea, a precizat Ovidiu Ciolea, primarul comunei Pui, în emisiunea SPUNE CE CREZI difuzată pe postul de televiziune online SERVUS HD TV.
Actualitate
CCR a respins cererea de anulare a primului tur de scrutin al alegerilor prezidențiale. Turul al doilea, pe 8 decembrie
Curtea Constituțională a României (CCR) a respins cererea de anulare a primului tur de scrutin al alegerilor prezidențiale. Cel de-al doilea tur de scrutin va avea loc duminică, 8 decembrie.
“În ziua de 2 decembrie 2024, în cadrul controlului pentru respectarea procedurii pentru alegerea Președintelui României, conferind efectivitate competențelor înscrise în Constituția României, precum și în respectul votului popular exprimat în primul tur al alegerilor prezidențiale din anul 2024, judecătorii constituționali au hotărât, cu unanimitate de voturi:
– respingerea ca neîntemeiată a cererii de anulare a alegerilor pentru funcția de Președinte al României în cadrul primului tur de scrutin din data de 24 noiembrie 2024, formulată de Cristian Vasile Terheș;
– confirmarea și validarea rezultatului alegerilor pentru funcţia de Preşedinte al României, în cadrul primului tur de scrutin din 24 noiembrie 2024;
– organizarea celui de-al doilea tur de scrutin pentru alegerea Preşedintelui României în ziua de duminică, 8 decembrie 2024, la care participă domnul Călin Georgescu şi doamna Elena-Valerica Lasconi, în această ordine. Hotărârile sunt definitive și general obligatorii.
Argumentele reținute în motivarea soluțiilor pronunțate de Plenul Curții Constituționale vor fi prezentate în cuprinsul hotărârilor, care se vor publica în Monitorul Oficial al României, Partea I”, se arată într-un comunicat de presă al CCR.
Actualitate
Ultima oră: Călin Petru Marian (PNL) devine senator de Hunedoara
Potrivit ultimelor rezultate, Partidul Național Liberal va avea trei parlamentari în județul Hunedoara: doi deputați – Vetuța Stănescu și Daniel Răducanu, și un senator – Călin Petru Marian.
Aceste date rezultă după centralizarea a 99,99 la sută dintre secții de vot.
Călin Petru Marian, fost prefect al județului Hunedoara în perioada 2020-2024, a deschis lista pentru Senat din partea PNL Hunedoara, la alegerile parlamentare din 1 decembrie.
Reamintim că, structura noului Legislativ al țării include nouă parlamentari hunedoreni: șase deputați și trei senatori.
-
Actualitatecu 16 ore in urma
Posibilii parlamentari ai județului Hunedoara
-
Actualitatecu 3 zile in urma
“Ziua Națională a României”: Ceremonial public la Cimitirul Eroilor, de pe strada Călugăreni, din Deva
-
Actualitatecu 10 ore in urma
Ultima oră: Călin Petru Marian (PNL) devine senator de Hunedoara
-
Actualitatecu 3 zile in urma
Procesul de renumărare a voturilor din județul Hunedoara, pentru primul tur al alegerilor prezidențiale, finalizat
-
Actualitatecu 3 zile in urma
Noul sens giratoriu de pe DN 66, din orașul Hațeg, finalizat
-
Actualitatecu 2 zile in urma
Incendiu la un autoturism care se deplasa pe DN 66, în apropiere de Hațeg
-
Actualitatecu 2 zile in urma
„Ziua Națională a României”, marcată la Deva. Ceremonial public la Cimitirul Eroilor
-
Actualitatecu 2 zile in urma
Alegeri parlamentare 2024| 22,16 la sută, prezența la vot în județul Hunedoara, la ora 13:00