Renovările sunt esenţiale pentru o locuinţă, mai ales când finisajele sau instalaţiile încep să se deterioreze sau să îţi facă probleme. Este o idee bună să modernizezi locuinţa ori de câte ori renovezi, atât pentru a te bucura de mai mult confort, cât şi pentru a economisi bani pe termen lung.
Află ce investiţii merită să faci într-un proces de renovare şi cum te ajută acest lucru să ai mai mult confort acasă:
Centrala termică pe gaz sau electrică
Sistemul de încălzire este esenţial pentru confortul tău. De aceea, atunci când renovezi o casă sau un apartament este bine să iei în considerare instalarea unui sistem de încălzire eficient, pe care să te poţi baza. O soluţie excelenta este centrala termică pe gaz, care îţi va asigura autonomie în ceea ce priveşte încălzirea casei. Costurile pentru instalarea unei centrale termice pe gaz variază de la 1500 de euro şi pot ajunge până la 3000 de euro sau chiar mai mult. Totuşi, pe termen lung vei putea economisi bani şi nu vei mai face compromisuri când vine vorba de confort sau siguranţa.
În afară de centrală termică pe gaz, mai poţi opta pentru un model electric, dar şi pentru soluţii precum pompa de căldură, un termosemineu pe lemne sau panourile electrice, mai ales dacă locuieşti la casă.
Finisaje durabile, care nu se demodează
Finisajele sunt extrem de importante în amenajarea unei locuinţe, mai ales că ai nevoie de ajutorul unor specialişti pentru a le aplica sau monta, ceea ce înseamnă că nu le poţi schimba atât de uşor. Pentru a păstra o casă frumoasă şi confortabilă timp îndelungat, alege finisaje durabile, de calitate. Nu te grăbi să optezi pentru cele mai ieftine opţiuni, ci mai degrabă cauta mai multe produse, pentru a găsi un raport calitate-pret care te avantajează.
De asemenea, caută finisaje cu un design simplu, minimalist, care să nu se demodeze foarte repede. Dezavantajul trendurilor în amenajarea interioară este că vin şi pleacă foarte repede, însă pentru proprietari este ceva mai greu să schimbe finisajele anual sau odată la câţiva ani.
Pune accent pe simplitate când vine vorba de finisaje, de la culori neutre şi până la forme geometrice clasice.
Mobilier din materiale rezistenţe
Atunci când renovezi, alegerea mobilierului va conta în amenajarea finală. Este de preferat să investeşti în piese de mobilier din materiale rezistente, cu design clasic, de care să te bucuri ani în şir. Nu trebuie neapărat să investeşti în toate piesele de mobilier, ci doar în cele esenţiale, precum patul, dulapul, canapeaua sau mobilierul de bucătărie.
Poţi echilibra balanţa cheltuielilor dacă alegi accesorii sau mobilier mic budget friendly, de la măsuţa de cafea şi până la etajere, scaune sau comode. Astfel de piese nu îţi vor influenţa în mod direct confortul şi se pot schimba şi monta uşor, fără să ai nevoie de meşteri.
Electrocasnice performante
Nicio locuinţă nu este completă fără electrocasnicele esenţiale, precum frigiderul, cuptorul sau maşina de spălat. Nu ai nevoie de prea multe electrocasnice pentru un minim de confort, însă poţi înveşti extra dacă îţi doreşti să economiseşti timp şi să ai o casă modernă.
Alege întotdeauna electrocasnice performante, care să corespundă nevoilor tale şi pe care să te poţi baza pentru o perioadă lungă de timp.
Magazinele online te pot ajuta cu review-uri oferite de alţi cumpărători, astfel încât să îţi poţi face o părere despre produsele pe care vrei să le cumperi şi să iei decizii informate.
Tâmplărie de calitate
Înlocuirea uşilor şi ferestrelor face parte din procesul de renovare şi merită să acorzi atenţie acestui pas. Calitatea ferestrelor va influenţa direct confortul de care te bucuri, iar dacă acestea nu sunt corect alese şi montate este posibil să te confrunţi cu pierderi de căldura sau apariţia mucegaiului.
Procesul de renovare este deseori anevoios, de aceea este important să îl faci cu seriozitate şi să faci cele mai inspirate achiziţii. Tine întotdeauna cont de alegerea finisajelor şi a electrocasnicelor şi caută cele mai bune soluţii pentru sistemul de încălzire al casei.
