Connect with us
Data: 29/06/2024
.

Actualitate

Investitorii străini au băgat doar 1.000 de lei în economia hunedoreană

Publicat

pe

Toată lumea speră ca investitorii străini să dea năvală în judeţul nostru pentru ca economia hunedoreană să se revigoreze, dar acest lucru nu se prea întâmplă.

Anul acesta este unul electoral, cu două rânduri de alegeri. Cele locale au trecut, iar luna viitoare vor avea loc cele parlamentare.

Anii electorali sunt cauze pierdute

Experienţa ne-a învăţat că un an electoral este unul pierdut din punct de vedere economic. Iar când se nimereşte să fie un an chiar cu două scrutinuri electorale, cum este 2016, este jale în economie. În judeţul Hunedoara, în ciuda tuturor promisiunilor făcute de politicieni, una de top fiind crearea de locuri de muncă prin atragerea de investitori, în special străini, strâns legate de dezvoltarea reţelei de infrastructură, economia merge prost. Salariile sunt foarte mici în comparaţie cu media naţională, nici ea una foarte ridicată, preţurile sunt la nivel european, sau chiar şi mai mari, puterea de cumpărare a populaţiei scade şi nu este deloc de mirare faptul că angajaţii nu preau au chef de muncă. La toate le pune, însă, capac, participarea capitalului străin în economia hunedoreană. Dacă lunile trecute erau anunţate, oficial, nişte cifre rezonabile, în august a fost de tot râsul. Astfel, conform datelor oficiale primite de la Direcţia Judeţeană de Statistică, „înmatriculările de societăţi comerciale cu participare străină la capitalul social subscris, conform Oficiului Naţional al Registrului Comerţului, au fost în luna august 2016 în numǎr de 1, cu un capital social subscris de 0.1 mii lei, respectiv 26.9 euro”.

Nici construcţiile nu prea răsar

Advertisement

La toate acestea se mai adaugă şi alte aspecte negative privind economia hunedoreană. Astfel, numărul şomerilor, chiar dacă este mai mic decât cel de anul trecut, rămâne mare, media de pe judeţ depăşind-o, din nou, pe cea la nivel naţional, după ce, în iulie, era sub aceasta, Hunedoara fiind pe locul 25 din 42 pe ţară la acest capitol. Apoi nici cu construcţiile nu prea ne putem lăuda. Astfel, conform datelor statistice oficiale, în august 2016 s-au eliberat 35 de autorizaţii de construire pentru clădiri rezidenţiale, cu 6 mai multe ca în luna anterioară şi cu 13 în plus faţă de perioada similară a anului trecut. De asemenea, statisticienii mai anunţă că, în conformitate cu datele operative culese din teren, în trimestrul II din 2016 au fost terminate 67de locuinţe, din care 46 în mediul urban şi 21 în mediu rural, cifre care, aidoma celor de mai sus, nu sunt deloc impresionante. Poate în septembrie, când s-a depăşit perioada de vârf a concediilor, statistica va arăta mai bine.

Advertisement

Actualitate

Minora din Mărtinești plecată voluntar de la domiciliu, depistată de polițiști în Dâmbovița

Publicat

pe

Redactat de

Minora din Mărtinești plecată voluntar de la domiciliu, depistată de polițiști în Dâmbovița.

Ca urmare a activităților investigative și de căutare întreprinse de către polițiștii hunedoreni, pe baza schimbului de informații și a cooperării cu polițiștii din cadrul IPJ Dâmbovița, în cursul nopții trecute, minora în vârstă de 15 ani, din comuna Mărtinești, care a plecat voluntar de la domiciliu în data de 28 iunie 2024 (a se vedea știrea de presă anterioară) a fost depistată pe raza comunei Glod, județul Dâmbovița.

Pe durata plecării voluntare, aceasta se pare că s-a aflat la locuința unui prieten pe care l-a cunoscut în mediul online, din primele verificări rezultând că nu a fost victima vreunei infracțiuni. După ce a fost audiată de polițiști, minora a fost internată temporar într-un centru de primire a minorilor din județul Dâmbovița.

Recomandările Poliției pentru prevenirea plecării voluntare a copiilor de acasă: 

1. Mențineți o comunicare deschisă și sinceră cu copiii. Ascultați-le problemele și oferiți-le sprijinul necesar. Asigurați-vă că știu că pot veni la voi cu orice problemă, fără teama de a fi judecați sau pedepsiți.

2. Fiți atenți la activitățile și cercurile de prieteni ale copiilor. Cunoașteți-le prietenii și familia acestora și fiți la curent cu locurile pe care le frecventează.

Advertisement

3. Stabiliți reguli clare și realiste privind orele de venire acasă, utilizarea internetului și a rețelelor sociale. Asigurați-vă că copiii înțeleg importanța respectării acestor reguli.

4. Încurajați copiii să fie precauți în mediul online. Explicați-le riscurile pe care le implică dezvăluirea informațiilor personale și stabilirea contactelor cu persoane necunoscute.

5. Oferiți un mediu familial armonios și stabil. Evitați conflictele deschise și certurile în prezența copiilor și încurajați un stil de viață echilibrat și sănătos.

6. Fiți atenți la schimbările de comportament ale copiilor. Retragerea, tristețea sau schimbările bruște de comportament pot fi semnale de alarmă că ceva nu este în regulă.

7. Încurajați copiii să participe la activități extrașcolare care le plac și care le pot oferi oportunități de socializare sănătoasă și dezvoltare personală.

Advertisement

8. Dacă observați că copilul trece prin momente dificile, nu ezitați să solicitați ajutorul unui psiholog sau al unui consilier școlar.

IPJ HUNEDOARA își reafirmă angajamentul de a asigura siguranța copiilor și de a colabora cu părinții, educatorii și comunitatea pentru a preveni plecarea voluntară a copiilor de acasă. În caz de nevoie, nu ezitați să contactați autoritățile competente, iar în cazul dispariției minorilor, apelați numărul de urgență 112 sau adresați-vă celei mai apropiate unități de Poliție.

Citeste mai mult ...

Actualitate

UPET: Proiecte de investiții pentru studenți

Publicat

pe

Redactat de

Universitatea din Petroșani își propune să inițieze mai multe proiecte de investiții pentru îmbunătățirea confortului studenților, cadrelor didactice și personalului auxiliar.

În ceea ce privește treptele deteriorate în apropierea parcării pentru studenți, Prof. Univ. Dr. Ing. Radu Sorin Mihai, rectorul universității, a subliniat că acestea sunt responsabilitatea administrației locale, nu a universității.

„Treptele de lângă parcarea studenților nu sunt în proprietatea Universității din Petroșani. Este responsabilitatea Primăriei Municipiului Petroșani să se ocupe de aceste trepte, deoarece nu sunt înregistrate pe numele instituției noastre”, a declarat rectorul.

În plus, rectorul a menționat că continuă să facă demersuri pentru preluarea clădirii abandonate a Casei Universitare.

„În cazul Casei Studenților, structura actuală nu se potrivește pentru administrația locală. La subsol există o sală mare pentru discotecă, iar la etaj sunt garderobă și câteva camere, urmate de o sală mare de spectacol cu aproximativ 400 de locuri. Este crucial ca această clădire să fie transferată către noi pentru a putea fi reabilitată și valorificată”, a adăugat rectorul.

Clădirea se află în prezent într-o stare avansată de degradare, multe ferestre fiind vandalizate. Au fost raportate cazuri în care forțele de ordine au intervenit pentru a ridica persoane fără adăpost sau consumatori de substanțe interzise din această locație.

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate

Lucrări de peste 28 de milioane în comuna Bretea Română

Publicat

pe

Redactat de

Administrația locală din comuna Bretea Română a demarat un proiect amplu pentru modernizarea infrastructurii energetice, prin înființarea unei rețele de distribuție a gazelor naturale în zonă.

Proiectul, intitulat „Înființare rețea de distribuție gaze naturale în comuna Bretea Română, județul Hunedoara”, este finanțat prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”. Valoarea totală a lucrărilor a fost estimată la 28.085.811,58 de lei, fără TVA.

Obiectivul principal al proiectului este de a asigura alimentarea cu gaze naturale pentru consumatorii casnici, obiectivele socio-culturale și agenții economici din comuna Bretea Română și satele aparținătoare din județul Hunedoara. Investiția va include realizarea unui racord de gaze naturale de înaltă presiune, precum și implementarea unei rețele de distribuție formată din polietilenă și oțel. De asemenea, vor fi instalate racorduri pentru gaze naturale și un sistem inteligent de distribuție a acestora.

Inițiativa este salutată de comunitatea locală pentru beneficiile economice și sociale pe termen lung pe care le va aduce, contribuind la creșterea confortului locuitorilor și sprijinind dezvoltarea durabilă a regiunii. Implementarea proiectului se va realiza în conformitate cu normele și standardele în vigoare, având ca scop îmbunătățirea calității vieții în comuna Bretea Română.

Citeste mai mult ...

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate