Connect with us
Data: 22/04/2024
.

Actualitate

ITM Hunedoara, campanie de control în domeniile Învățământ Preșcolar și Îngrijire Zilnică pentru Copii

Publicat

pe

Inspectoratul Teritorial de Muncă Hunedoara anunță finalizarea  campaniei naționale de control desfășurată în perioada 25.03.2024 – 29.03.2024, având ca obiectiv verificarea respectării prevederilor legale în domeniile „Învățământ preșcolar” – cod CAEN 8510 și „Activități de îngrijire zilnică pentru copii” – cod CAEN 8891.

În cadrul acestei ample acțiuni de control, inspectorii de muncă au analizat modul în care sunt respectate reglementările legale privind relațiile de muncă în cele două domenii, concentrându-se pe aspecte esențiale precum angajarea personalului, majorarea salariului conform legislației în vigoare, durata timpului de muncă și repausurile periodice.

Echipa Inspectoratului Teritorial de Muncă Hunedoara a efectuat un număr de 13 controale, identificând un total de 17 deficiențe. În vederea asigurării conformității cu prevederile legale, au fost dispuse măsuri pentru remedierea neconformităților constatate și pentru asigurarea respectării drepturilor salariaților.

„Prin fiecare acțiune de control, I.T.M. Hunedoara urmărește atât creșterea gradului de conștientizare a angajatorilor și a lucrătorilor în ceea ce privește necesitatea respectării prevederilor legale în domeniile relațiilor de muncă și cele referitoare la sănătatea și securitatea în muncă, cât și eliminarea neconformităților constatate, aplicând măsuri obligatorii pentru remedierea acestora și sancțiuni contravenționale corespunzătoare”,  transmite ITM Hunedoara.

De asemenea, în urma analizelor efectuate, s-au aplicat un număr total de 12 sancțiuni contravenționale, toate sub forma avertismentelor. Aceste măsuri au fost luate în conformitate cu legislația în vigoare și au avut ca scop atât conștientizarea angajatorilor și a lucrătorilor cu privire la respectarea prevederilor legale, cât și eliminarea neconformităților identificate.

Advertisement

Actualitate

O asociere de cinci firme vrea să realizeze locuințe sociale la Aninoasa

Publicat

pe

Redactat de

Un consorțiu format din cinci companii a prezentat o ofertă pentru a construi blocurile din Aninoasa.

Administrația locală a lansat o licitație pentru a construi urgent locuințe sociale în oraș, iar acest consorțiu a fost singurul care a prezentat o ofertă pentru primul lot. Consorțul este format din firmele VALNEL CONSTRUCT S.R.L., INSTALATII GEVIS SRL, ELECTRO VLADI, SELLM S.R.L, PARVA ELECTRIC, și s-a angajat să proiecteze și să construiască blocurile 1, 2, 3 și 5 din ansamblul locativ.

Aceste blocuri sunt parte a unui proiect esențial pentru comunitatea locală, oferind locuințe adecvate și durabile. Conform evaluării Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Hunedoara, impactul cutremurelor de pământ din februarie 2023 a deteriorat numeroase locuințe, punând locuitorii în pericol și necesitând intervenții urgente. Condițiile de locuire actuale nu sunt conforme cu normele și legislația în vigoare, necesitând construirea rapidă a unor unități de locuit sigure și conforme normelor de proiectare. Proiectul va consta în construirea a patru blocuri cu patru etaje, furnizând în total 80 de apartamente, destinate să găzduiască aproximativ 160-170 de persoane.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Deva: Peste două milioane pentru modernizarea unui imobil

Publicat

pe

Redactat de

Administrația locală din Deva a demarat procesul de licitație pentru contractul de renovare a Blocului de Locuințe 76 de pe Strada Bejan din municipiu.

Autoritățile locale din Deva lansează o licitație pentru lucrările de renovare a Blocului de Locuințe 76 de pe Strada Bejan din municipiu. Aceste lucrări fac parte din proiectul „Creșterea Eficienței Energetice a Blocului de Locuințe 76”, finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

Scopul proiectului este îmbunătățirea eficienței energetice a clădirii și a altor aspecte legate de siguranță și sustenabilitate. Valoarea contractului este de aproximativ 2,55 milioane lei, iar termenul limită pentru depunerea ofertelor este 24 aprilie. Prin acest proiect, autoritățile locale își propun să contribuie la crearea unui mediu urban mai sigur și mai sustenabil pentru comunitatea locală.

Prin intermediul acestui proiect, se urmărește nu doar modernizarea infrastructurii locuințelor, ci și dezvoltarea unor mecanisme eficiente de monitorizare a performanțelor, pentru a asigura că investițiile vor genera beneficii pe termen lung.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Intervenții ale pompierilor: Copaci prăbușiți pe carosabil sau pe trotuare. În Deva, un arbore a căzut peste două mașini

Publicat

pe

Redactat de

Pompierii au intervenit, în această dimineață, pentru segmentarea și degajarea unor arbori căzuți pe carosabil sau pe trotuare. Probleme au fost în Petroșani, dar și în Deva, unde un arbore a căzut peste două autoturisme parcate.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Hunedoara, în municipiul Petroșani a fost eliberată partea carosabilă a DJ 709, zona Parâng, de arbori căzuți în urma precipitațiilor sub formă de lapoviță și ninsoare, înregistrate noaptea trecută și în această dimineață. De asemenea, o altă intervenție a pompierilor din Petroșani a avut loc pe strada Independenței, pentru degajarea unui copac căzut pe trotuar, în apropiere de Școala Generală nr. 6 din localitate.

Pompierii din Deva au intervenit, pe strada Carpați, pentru a segmenta și degaja un copac căzut peste două autoturisme aflate parcate.

Reprezentanții ISU Hunedoara reamintesc că pentru județul Hunedoara a fost transmisă, ieri, o informare meteorologică, valabilă până astăzi, la ora 15:00, pentru intensificări ale vântului (45-55 km/h), precipitații locale, iar în zonele montane acestea pot fi mixte.

 

Advertisement

Sursa foto: ISU Hunedoara

Citeste mai mult ...

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate