Connect with us
Data: 02/05/2024
.

Actualitate

Jocuri pentru copii care oferă timp părinților. Uite ce poți face cu cei mici

Publicat

pe

Dacă ești părinte, știm că visezi ca ziua să aibă cel puțin 100 de ore ca să ai timp și pentru tine. În special în primii ani de viață, jocul, lectura și implicarea părinților sunt eficiente pentru a-i implica activ pe cei mici. Dar necesită și timp, și energie din partea adulților.

Dezvoltarea creierului începe la naștere și are o evoluție rapidă până în jurul vârstei de trei ani. La fiecare etapă succesivă de creștere, se creează noi conexiuni neuronale. În acest articol, vom propune câteva activități pentru copii care încurajează dezvoltarea acestora.

Jucării copii 2 ani – casă sigură, copil fericit!

Între un an și jumătate și doi ani, copiii sunt destul de energici, aleargă de colo-colo și este normal și sănătos ca ei să fie liberi să experimenteze, dar fără pericole. Sfaturile referitoare la siguranța locuinței și a mediului înconjurător pentru copii ar trebui să se aplice tuturor propunerilor care urmează.

Jucării copii 2 ani legate de dezvoltarea fizico-motorie

Advertisement

Mingile contribuie la dezvoltarea fizico-motorie, urmând să fie lovite, aruncate și împinse pe jos de către copii. Părinții pot face baloane de săpun și îi pot invita pe copii să le spargă cu mâna.

Un mic sfat: la masă, nu îți fie teamă că se face mizerie și lasă-l pe cel mic să mănânce și să bea singur, cu pahare și linguri speciale.

Jucării copii 2 ani legate de dezvoltarea limbajului

Cărțile servesc în primul rând la încurajarea vorbirii: cititorul trebuie să silabisească bine cuvintele, chiar dacă acestea sunt reprezentate prin imagini sau desene. Pentru cel mic, cărțile sunt niște jucării cu care pot experimenta alături de părinți.

Punerea de întrebări copiilor este utilă pentru a le spori încrederea în sine. Ținând cont de acest lucru, este mai bine să nu îl corectezi direct, ci să repeți cuvintele așa cum le pronunță copilul și apoi să le rostești în mod corect, de mai multe ori, fără a-l certa.

Jocuri și jucării copii 2 ani utile pentru dezvoltarea cognitivă a bebelușilor (18 – 24 de luni):

Advertisement
  • animale de pluș
  • păpuși
  • cărți
  • mingi
  • puzzle-uri
  • telefoane de jucărie
  • hârtie și creioane colorate
  • numirea obiectelor și a părților corpului
  • poezii și cântece de copii

Picturi pe numere – de la ce vârstă poți picta cu cel mic?

Copiilor le place să deseneze și să coloreze. Nu doar cu creioane colorate, markere și creioane de ceară, instrumentele care sunt de obicei cele mai populare pentru mâinile celor mici. Există, de asemenea, multe tehnici de pictură interesante, potrivite pentru toate vârstele, cu care putem să ne jucăm cu copiii noștri. Și să-i ținem ocupați! Cu siguranță se vor distra foarte mult. Și tu vei avea puțin timp și pentru tine.

Pe lângă vopselele clasice cu tempera, pe care le vor folosi și la școală, și acuarelele, care sunt cu siguranță comode și practice, inclusiv pentru că nu se murdăresc foarte tare, există și alte tehnici de pictură pe care îi putem învăța pe cei mici, cum ar fi celebrele picturi pe numere. Această activitate este potrivită pentru copii începând de la vârsta de aproximativ 6 ani sau chiar mai devreme, în funcție de abilitățile și interesele individuale ale celui mic.

Oricine poate picta o lucrare uluitoare cu pânzele preimprimate. Un kit de picturi pe numere vine cu toate instrumentele de care e nevoie, fără ca tu să-ți bați capul.

Ce sunt aceste picturi pe numere?

Pictura pe numere constă în colorarea unei imagini preimprimate și împărțite în prealabil în mai multe zone numerotate. Obiectivul este de a picta fiecare zonă numerotată (care corespunde unei anumite culori) cu recipientul de vopsea sau tempera asociat, pentru a obține o mini-operă de artă la final. Uneori, găsești în kitul de picturi pe numere și rame incluse, care pot fi de asemenea pictate, și care permit ca desenele să fie atârnate pe perete pentru a decora camera copilului.

Micii creativi vor rămâne ocupați și concentrați timp îndelungat pentru a da viață creațiilor lor. La finalul activității, vor fi mândri și încântați să arate picturile lor preferate întregii familii. Fiecare pictură durează, în general, aproximativ 6 ore pentru a fi finalizată. De când nu ai mai avut atâtea ore legate libere?

Advertisement

Actualitate

Iepurașul vine la Zoo Hunedoara. Activități și concursuri pentru copii, sâmbătă – 4 mai

Publicat

pe

Redactat de

Iepurașul vine la Grădina Zoologică din Hunedoara, acolo unde, sâmbătă, 4 mai, începând cu ora 11:00, sunt așteptați cât mai mulți copii. Numeroase activități sunt pregătite pentru cei mici, de la ateliere de pictat pe față, de pictură ornamente, de împletit codițe sau de tatuaje temporare, până la curse amuzante, cu saci și obstacole, și un concurs de creație artistică.

“Anul acesta, Iepurașul vine la Grădina Zoologică Hunedoara cu numeroase activități și concursuri, alături de Interact Club „Iancu de Hunedoara”: atelier de pictat pe față, atelier de pictură ornamente, atelier de împletit codițe, atelier tatuaje temporare, curse cu saci, curse cu obstacole, concurs creație artistică. Iepurașul vine la Zoo. Vino și tu! Sâmbătă – 4 mai 2024, ora 11:00 la Grădina Zoologică Hunedoara. Câștigă premii alături de prieteni și familie! Intrarea este liberă!”, au transmis reprezentanții Primăriei Hunedoara.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Închideri de circulație la Deva, în Noaptea de Înviere

Publicat

pe

Redactat de

Circulaţia rutieră pe strada Avram Iancu, din municipiul Deva, va fi închisă în noaptea de Înviere, în zona Catedralei Episcopale „Sfântul Ierarh Nicolae”.

“Cu ocazia Praznicului Învierii Domnului, eveniment religios care se va desfășura în noaptea de sâmbătă, 4 mai 2024, spre duminică, 5 mai 2024, Episcopia Devei şi Hunedoarei va amplasa un podium pe partea carosabilă a străzii Avram Iancu, în faţa Catedralei Episcopale Sfântul Ierarh Nicolae. Având în vedere acest lucru, circulaţia rutieră va fi închisă din data de 4 mai 2024, începând cu ora 12:00 până în data de 5 mai 2024, la finalul slujbei, pe următorul tronson de drum:

– Strada Avram Iancu până la intersecţia cu Bulevardul Decebal

– Strada Avram Iancu până la intersecţia cu Strada Andrei Şaguna

Totodată, pentru buna desfășurare a evenimentului religios, se va restricționa accesul auto, sâmbătă, 4 mai 2024, începând cu ora 8:00, pe banda 1 de circulație din fața Catedralei.

Advertisement

Primăria Municipiului Deva și Episcopia Devei şi Hunedoarei vă mulțumesc pentru înțelegere”, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Deva.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Program de vară la Sarmizegetusa Regia

Publicat

pe

Redactat de

Programul de vizitare al cetății dacice Sarmizegetusa Regia s-a modificat, începând cu prima zi a lunii mai. Vizitatorii au mai mult timp la dispoziție pentru a admira așezarea antică din Munții Orăștiei.

“Începând cu 1 mai, situl arheologic de la Grădiștea de Munte trece la programul de vară. Astfel, până în 30 septembrie, Sarmizegetusa Regia va putea fi vizitată în intervalul orar 09:00 – 20:00, de luni până duminică. Pe perioada Sărbătorilor Pascale programul este neschimbat. Sunteți așteptați la Sarmizegetusa Regia!”, a informat administrația monumentului istoric.

Sursa foto: Administrația Sarmizegetusa Regia/Facebook
Citeste mai mult ...

Actualitate