Actualitate
Jocuri pentru copii care oferă timp părinților. Uite ce poți face cu cei mici
Dacă ești părinte, știm că visezi ca ziua să aibă cel puțin 100 de ore ca să ai timp și pentru tine. În special în primii ani de viață, jocul, lectura și implicarea părinților sunt eficiente pentru a-i implica activ pe cei mici. Dar necesită și timp, și energie din partea adulților.
Dezvoltarea creierului începe la naștere și are o evoluție rapidă până în jurul vârstei de trei ani. La fiecare etapă succesivă de creștere, se creează noi conexiuni neuronale. În acest articol, vom propune câteva activități pentru copii care încurajează dezvoltarea acestora.
Jucării copii 2 ani – casă sigură, copil fericit!
Între un an și jumătate și doi ani, copiii sunt destul de energici, aleargă de colo-colo și este normal și sănătos ca ei să fie liberi să experimenteze, dar fără pericole. Sfaturile referitoare la siguranța locuinței și a mediului înconjurător pentru copii ar trebui să se aplice tuturor propunerilor care urmează.
Jucării copii 2 ani legate de dezvoltarea fizico-motorie
Mingile contribuie la dezvoltarea fizico-motorie, urmând să fie lovite, aruncate și împinse pe jos de către copii. Părinții pot face baloane de săpun și îi pot invita pe copii să le spargă cu mâna.
Un mic sfat: la masă, nu îți fie teamă că se face mizerie și lasă-l pe cel mic să mănânce și să bea singur, cu pahare și linguri speciale.
Jucării copii 2 ani legate de dezvoltarea limbajului
Cărțile servesc în primul rând la încurajarea vorbirii: cititorul trebuie să silabisească bine cuvintele, chiar dacă acestea sunt reprezentate prin imagini sau desene. Pentru cel mic, cărțile sunt niște jucării cu care pot experimenta alături de părinți.
Punerea de întrebări copiilor este utilă pentru a le spori încrederea în sine. Ținând cont de acest lucru, este mai bine să nu îl corectezi direct, ci să repeți cuvintele așa cum le pronunță copilul și apoi să le rostești în mod corect, de mai multe ori, fără a-l certa.
Jocuri și jucării copii 2 ani utile pentru dezvoltarea cognitivă a bebelușilor (18 – 24 de luni):
- animale de pluș
- păpuși
- cărți
- mingi
- puzzle-uri
- telefoane de jucărie
- hârtie și creioane colorate
- numirea obiectelor și a părților corpului
- poezii și cântece de copii
Picturi pe numere – de la ce vârstă poți picta cu cel mic?
Copiilor le place să deseneze și să coloreze. Nu doar cu creioane colorate, markere și creioane de ceară, instrumentele care sunt de obicei cele mai populare pentru mâinile celor mici. Există, de asemenea, multe tehnici de pictură interesante, potrivite pentru toate vârstele, cu care putem să ne jucăm cu copiii noștri. Și să-i ținem ocupați! Cu siguranță se vor distra foarte mult. Și tu vei avea puțin timp și pentru tine.
Pe lângă vopselele clasice cu tempera, pe care le vor folosi și la școală, și acuarelele, care sunt cu siguranță comode și practice, inclusiv pentru că nu se murdăresc foarte tare, există și alte tehnici de pictură pe care îi putem învăța pe cei mici, cum ar fi celebrele picturi pe numere. Această activitate este potrivită pentru copii începând de la vârsta de aproximativ 6 ani sau chiar mai devreme, în funcție de abilitățile și interesele individuale ale celui mic.
Oricine poate picta o lucrare uluitoare cu pânzele preimprimate. Un kit de picturi pe numere vine cu toate instrumentele de care e nevoie, fără ca tu să-ți bați capul.
Ce sunt aceste picturi pe numere?
Pictura pe numere constă în colorarea unei imagini preimprimate și împărțite în prealabil în mai multe zone numerotate. Obiectivul este de a picta fiecare zonă numerotată (care corespunde unei anumite culori) cu recipientul de vopsea sau tempera asociat, pentru a obține o mini-operă de artă la final. Uneori, găsești în kitul de picturi pe numere și rame incluse, care pot fi de asemenea pictate, și care permit ca desenele să fie atârnate pe perete pentru a decora camera copilului.
Micii creativi vor rămâne ocupați și concentrați timp îndelungat pentru a da viață creațiilor lor. La finalul activității, vor fi mândri și încântați să arate picturile lor preferate întregii familii. Fiecare pictură durează, în general, aproximativ 6 ore pentru a fi finalizată. De când nu ai mai avut atâtea ore legate libere?
Actualitate
Prezența la vot – Alegeri prezidenţiale, Tur I: 41,62 la sută dintre hunedoreni au votat până la ora 18:00
Aproximativ 151.000 de locuitori ai județului Hunedoara, dintre cei 363.541 înscriși pe liste, reprezentând un procent de 41,62 la sută, și-au exercitat dreptul la vot până la ora 18:00, potrivit datelor furnizate, în timp real, de Autoritatea Electorală Permanentă (AEP).
Un număr de 134.277 de persoane au votat pe listele permanente, iar 15.053 pe cele suplimentare, urna mobilă fiind solicitată de 2.008 ori.
La nivel național, peste opt milioane de români și-au exprimat opțiunea electorală la alegerile prezidențiale- primul tur, prezența la vot până la aceeași oră, respectiv ora 18:00, fiind de 45,79 la sută, potrivit datelor AEP.
Actualitate
Corvinul este pe loc de play-off
În Liga 2 de fotbal s-au jucat, cu o singură excepție, meciurile etapei a XIV-a. Reamintim că în Liga 2, unde, la începutul competiției, au fost înscrise 22 de echipe, se joacă un singur tur, la finalul căruia primele șase clasate vor evolua în play-off-ul pentru promovarea în SuperLigă, iar celelate participante vor evolua în două serii de play-out.
Succes cu 2-1 la Oradea
Corvinul Hunedoara a jucat, în deplasare, la Oradea, pe terenul celor de la FC Bihor. Deși hunedorenii nu au drept de promovare în primul eșalon, trupa pregătită de Florin Maxim și-a respectat blazonul de deținătoare a Cupei României și își continuă evoluția pentru atingerea obiectivului, respectiv calificarea în play-off. Pe un teren deloc ușor, Corvinul a început mai bine jocul și, după două ratări ale lui Grigore, reușește deschiderea scorului în minutul 10 când, după o acțiune prelungită de atac, Cărăuș, din a doua încercare, a înscris, cu capul, din apropiere, centrarea lui Velisar. Până la pauză tot Corvinul a controlat jocul, în general, având ocazii mai periculoase decât gazdele, iar la vestiarele stadionului „Iuliu Bodola” din Oradea s-a intrat cu 1-0 în favoarea Hunedoarei. Mitanul secund începe perfect pentru Corvinul, Vladic, bine lansat de Lehaire, fiind faultat în suprafața de pedeapsă, este faultat de Băican. Iar penalty-ul din minutul 48 a fost transformat, cu siguranță, de Manolache. Jocul părea să se îndrepte spre o victorie fără probleme a Corvinului, dar, în minutul 68, arbitrul „vede” un henț, inexistent, la Lehaire, iar penalty-ul fantezist acordat a fost transformat de experimentatul Hora. Corviniștii reușesc să mențină rezultatul până la final, mai ratând, și ei, ceva ocazii, și se impun cu 2-1. În urma acestui rezultat, Hunedoara urcă pe 6, ultimul loc de play-off, cu 23 de puncte, iar Bihorul este pe 17, cu 11 puncte. Etapa viitoare cei de la Corvinul Hunedoara vor primi vizita liderului, AFKC Miecurea Ciuc, asupra acestui subiect urmând a reveni în edițiile următoare ale cotidianului SERVUS HUNEDOARA.
Actualitate
FOTO: Accident rutier pe DN 7: Patru răniți transportați la spitale din Orăștie, Deva și Hunedoara
Un accident rutier grav a avut loc la ieșirea de pe autostrada A1 către DN 7, implicând două autoturisme și rănirea a patru persoane.
Pompierii Detașamentului Orăștie au intervenit în urmă cu puțin timp, cu o autospecială de descarcerare și o ambulanță SMURD, la ieșirea de pe autostrada A1 pe DN 7, unde a fost semnalat un accident rutier.
Pentru misiune au fost alocate și 3 echipaje ale Serviciului de Ambulanță Județean.
La fața locului, echipajele operative au constatat faptul că, în accident au fost implicate 2 autoturisme, rezultând rănirea a 4 persoane.
Acestea au fost evaluate și au primit primul ajutor la locul evenimentului și ulterior au fost transportate la spitalele din Orăștie (2 victime), Deva ( 1 victimă) și Hunedoara (1 victimă), pentru investigații suplimentare și tratament de specialitate.
Pompierii militari au asigurat, totodată, măsurile specifice de prevenire a izbucnirii incendiilor în astfel de cazuri.
În aceste momente, circulația în zonă se desfășoară alternativ.
FOTO: ISU Hunedoara
-
Actualitatecu 22 de ore in urma
Poliția caută o femeie însărcinată și fiica sa de 2 ani, dispărute din Peștișu Mic
-
Actualitatecu o zi in urma
Intervenție salvatoare la Dobra: Patru pompieri hunedoreni, eroi în timpul liber
-
Actualitatecu 9 ore in urma
Accident rutier la Geoagiu: Mașină proiectată într-o casă, o femeie salvată de pompieri
-
Actualitatecu 2 zile in urma
Activitatea Serviciului Permise și Înmatriculări Hunedoara, afectată de avaria de la RAR. Operațiuni, temporar suspendate
-
Actualitatecu 23 de ore in urma
FOTO: Accident cu patru victime în municipiul Hunedoara
-
Actualitatecu 3 zile in urma
Primarul din Luncoiu de Jos rămâne realist
-
Actualitatecu 2 zile in urma
Probleme în sistemul informatic la Registrul Auto Român (RAR). Activitatea, perturbată în întreaga țară
-
Actualitatecu 2 zile in urma
Acces gratuit la prevenție, diagnostic și monitorizare a bolilor grave pentru persoanele asigurate